Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Erősítőhöz való hangsugárzó védelem (koppanásgátló)
Témaindító: Thom, idő: Márc 14, 2006
Témakörök:
Az "1969"-es nevű végfoknál volt szerencsém ilyen kicsatoló kondis megoldást látni, de végül nem építettem meg azt a kapcsolást, csak tanulmányoztam. Ha minőségi kondi van használva, akkor biztos hallgatható lehet, és még a DC védelem is adott. Hosszú távon viszont a kondenzátor öregszik, a szivárgási áram idővel növekedhet, és esetleg előfordul hogy meghibásodik. Persze a jól megválasztott darab szerintem évekig gond nélkül működne napi használat mellett is.
DC csatolás sok hátránnyal jár, egyik a DC szervó ami szükséges lehet. Tapasztalatom szerint ez is többet ront a hangzáson mint egy jó minőségű kicsatoló kondi és még ehhez társul a relé.
Idézet: „Hosszú távon viszont a kondenzátor öregszik, a szivárgási áram idővel növekedhet, és esetleg előfordul hogy meghibásodik.” Relé sokkal hamarabb meghibásodik mint egy kondenzátor, ezt gyakorlatból is tudom...
Sziasztok!
A képeken látható urbán elektronikás hangsugárzóvédelem panelterve nincs meg valakinek? Vagy esetleg panel 1db ellenértékért cserébe? Egy barátom kért meg, hogy szerezzem meg vagy próbáljam lemásolni és eljészíteni ennek a párját, de talán úgy lenne a legszebb ha eredeti terv alapján készült panelból építeném (nem mondom hogy a másolás úgy feldobna, de annó lemásoltam képek alapján a nap250-et is) Köszönöm előre is aki tud segíteni!
Rádiótechnika évkönyv 1997. 66. oldal.
Ha neked megvan, akkor tedd fel ide azt az oldalt, mert így nehéz elérni.
Több alkalommal fel lett töltve már.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2024
Köszönjük!
Én nem akarok ilyet magamnak, csak próbáltam használhatóbbá tenni az információt.
Muszáj szóba hoznom, hogy a linkeden lévő képek minősége értékelhetetlen, alkalmatlan a tanulmányozásra. Ezért továbbra is hasznos lenne egy használható dokumentáció.
Ez elfogadható?
Bocs, nem szedtem külön. A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2024
Igen, ez teljesen rendben van. Ebből már GordonfreemN is tud dolgozni.
Igen, köszönöm szépen (Alkotónak is, hogy szóvá tette!) viszont azt furcsállom, hogy ez biztosan az a verzió-e amit lehetett tőlük vásárolni?
Ami elsőre feltűnt, hogy az erősítő kimenetére jelölésű csatlakozó vezetősávja a barátom paneljén ferde, itt pedig merőleges a panel szélére. Ettől persze lehet teljesen ugyanaz, más eltérést nem is vettem észre, csak fura, hogy árulni nem ezt árulták... A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2024
A linken Bővebben: Link látható áramkört hogy tudom 1 leddel ki egésziteni ha behúz a relé akkor ki aludna a led
Szia! Alkotó kolléga ábrájából R9, T1, (piros) LED és R11 kell hozzá. R9 kb. 10k, R11 kb. 1-2k, mert stabilizált 12 V-ról fog menni.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2024
Időzitést mivel lehet állitani mert túl hamar húz be a relé?
Köszönöm.
Az uPC1237 7-es lábához egy ellenállás és egy kondenzátor csatlakozik. Bármelyiket növeled a késleltetés hosszabb lesz.
Amúgy mekkora most a késleltetés és mennyivel szeretnéd növelni?
4-5 mp re szeretném mert most olyan 2mp
33µF-ot kicseréled 68u-ra. Vagy az 56k-t 100k-ra
47µF és 47 k van betéve.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2024
Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni kiso pa 600 q végfok össze szerelésében ! Rendelkezésre áll : - +/-80v tápfesz Erről tápláljuk meg a végfok modulokat és Ennek a védelemnek szeretném a megfelelő tápellátást biztosítani. A relék benne 24V osak a tekercsei 990 ohmosak és 2X1K ellenállás megy a tápfeszről neki. Mekkora feszről műkődhet és ezt hogyan tudjuk neki előállítani neki ? Illetve a bekötési pontokon szeretnék kiigazodni. A segítséget előre is köszönöm!
Szia!
Legegyszerűbb, ha segédtápegységet használsz külön trafóról táplálva.
Igen csak ugye gyárilag nem volt és szeretném ha nem is gyárira de ahóz közeli állapotura össze rakni! Köszönöm a gyors reagálásod !
Hello! Ha a 24V-os relével 1k van sorba, akkor az 48V-ról működik. De sokat nem látni a paneledből.
De ha megnézed EcoPityu videóját, akkor ott +-60V van és ennek nem sok köze van ahhoz az erősítőhöz.
Szia!
A KISO PA600Q tipusú erősitönek nem igy néz ki a belvilága, ha a doboz eredeti akkor ez át lett épitve. Fel teszem a rajzát a KISO PA400-asnak, ez nagyban meg egyezik a KISO PA600-al. Mellékeltem egy képet is az enyémről hogy hogy kell ki nézzen a belvilága eredetileg ennek az erősitönek.
Szia köszönöm a rajzot ! Nekem ugye adott a védelem és ezt szeretném be kötni . Küldök egy képet ahogy ki nézet belűl szegény kiso hátha ott jobban látszik a káosz vagy hogy ez a védelem mi féle fajta !
Te jó ég!, durva kábelezés van abban az erősitöben!
Ebből sajnos még most sem derül ki melyik védelem van be épitve az erősitöbe. Azoknak a pókhálóknak ki tudja milyen szerepe volt amit a képen be karikáztam...? Fel kellene venni a kapcsolatot azzal az emberkével aki csinálta ezt a valamit, már ha ez lehetséges?. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2024
De legalább egy normális fotó kellene a védelmi panelről nyákoldalról és felülről. Meg az alkatrészek típusáról..
Rendben már küldöm is ! Sajnos nem tudni ki épitette !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |