Fórum témák
» Több friss téma |
És ezekben az alkalmazásokban tudsz is memória alapján rendezni, amiből kiderülhet mik a nagy fogyasztóid.
Én kérek elnézést, hogyha ennyire hülyének látszok, hogy 25+ év szoftverfejlesztői tapasztalattal hátam mögött ezt a tanácsot kell kapjam!
Vegyük úgy hogy nem kérdeztem semmit.
A Feladatkezelő is kiírja, csak alapból nincsen sok oszlop bekapcsolva a részleteknél.
De pl nálam a 24h2 egy olyan probléma jelentkezett hogy túlfoglalta a pagefile memóriát és közben be is lassult. Ezt fix 2048MB pagefile beállítással oldottam meg..
Nem megsértődni kell, ki tudja milyen tapasztalatod van.
Ha pedig fejlesztőként gondolsz egy kicsit a powershellre és megkéred, hogy mondja meg neked mi fogyaszt, akkor megteszi:
Ennek a kódnak a lelőhelye: stackoverflow
Ez a korrekt válasz a kérdésemre, köszönöm!
Pont jól látszik hogy a Feladatkezelő a felét se mutatja a valóságnak, ha ennek a kimenetét összeszámolom akkor egyezik.
Azért kíváncsiak volnánk, majd egy olyan screenshotra is...
Egyébként háttérben futó folyamatokra tippelnék, attól hogy X -re kattintasz a jobb felső sarokban, nem biztos, hogy valóban be is zárja az alkalmazást, csak úgy tűnik. Teszi ezt azért, hogy ha újra elindítod, akkor gyorsabban feldobja a felületét.
Nálam ezt összeadva is kevesebbet mutat (8.8GB) mint a feladatkezelő Performance füle (10.6GB).
Amit biztosan nem mutat sem a feladatkezelő Details sem ez az egy virtualis gép (VirtualBox-ban futtatva) által elhasznált memória (a fenti értékeknél nem futott ilyen). A virtuális gép által használt memória a totálhoz hozzáadódik de a VirtualBox processnál nem látszik.
Doky586:
Sebesség problémáim nem szoktak lenni, most az a kevés memória elég, ami van. Régi motoros: Ha azt írom hogy bezártam egy szoftvert, az pontosan azt is jelenti, nem azt hogy a feladatkezelőben, netán a tálcán ott virít továbbra is. majkimester: VirtualBox-om sose volt, nem tudom hogyan működik memóriakezelése. Igazándiból nem is tudom mit kezdenék vele (van pár fizikai gépem), ez a probléma nem érint. Egyelőre még nem szaladt el a ló, talán estére többet látok. Én valamelyik szoftver memóriaszivárgására tippelek, amit nem is feltétlen fogok tudni megfogni. Megtalálni is legfeljebb kizárásos alapon. Szándékosan csináltam már ilyent én is, írtam programot amiben a lefoglalt memóriát teszteléskor direkt nem szabadítottam fel, azt utána már Win újraindulásig nem tudtam visszanyerni. De kinézem a mai kapkodva összedobott szoftverfejlesztésekből, hogy efféle hibákat bennhagynak a végleges kiadásokban.
Feladatkezelőben az 50 lehetséges oszlopból még 10 sincs bekapcsolva telepítés után. A többiben ott a válasz.
3 éves a Win10-em, amióta vettem a gépet, úgyhogy fogalmam nincs mi volt gyárilag. Ami számít az be van, ami nem azt meg nem mutatja.
Volt már erősebb gépem, de ezen a napi használatin sem szokott gond lenni memóriával (van benne 64GB +12GB VGA), vagy sebességével. Az altatáskor kiírt adatmennyiséget, és ezáltal az SSD felesleges strapálását akarom csökkenteni, de ezt már leírtam (ezzel nyitottam). Azt látom hogy rengeteg, egyre több rendszerfolyamat, nyilván egyre több memóriát zabál, de nincs olyan kirívó ami több lenne mint induláskor. Most direkt (na jó, nem is, elkezdtem törölgetni kritikus folyamatokat is, hogy lássam melyiknél szabadul fel nagyobb adag memória, és az egyiket nem illett volna.. ![]()
"Ami számít az be van, ami nem azt meg nem mutatja."
![]() Ok, ha ez neked nem fontos nem nézed meg. Csak gondoltam ezért kérdeztél. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2024
Nem tudod mi van nálam bekapcsolva, én meg nem tudom mit kellene szerinted bekapcsolnom. Patthelyzet
![]() SSD klónozásA közeljövőben "klónoznom kellene" kellene egy SSD-n levő win7-et egy másik SSD-re. Ez a másik SSD, egy hardveresen majdnem ugyanolyan másik PC-be kerül majd bele, csak nem akarom a telepítést végigkínlódni, talán egyszerűbb lenne klónozni. Viszont az "uj" gépben csak 128Gb-os SSD van. A másolandó 256Gb-os, amin kb 80Gb adat van.Marciumot elég rég használtam, tud-e olyat (az ingyenes verzió), hogy a fájlba mentésből kihagynék egy mappát (ami 57Gb) és máris szépen elférne minden a 128Gb-os SSD-n? A mentés fájlt egy hálózaton elérhető meghajtóra tenném. Az uj SSD-t egy USB3-SATA átalakítóval bekötném és mehetne rá vissza minden a mentésből. Ez járható megoldás? Mire figyeljek, van tipikusan elkövethető hiba?
Szia!
Hiba lehet pl. olyan USB átalakítóval másolni ami menet közbeni szektorméret fordítást alkalmaz mert azután natív porton nem lesz használható az SSD.
A klónozásból/mentésből nem hagyhatók ki mappák vagy egyedi fileok. Egyik programnál sem.
De a partíciók átméretezhatők az adattattalom határáig. Partíciók sorrendje megváltoztatható, némelyik ki is hagyható. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2024
Acronisnál két módon is kihagyható: az image készítésénél és a visszaállításánál is.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2024
Példának okáért az EasyUs ToDo Backup klónozójánál ki tudod jelölni azokat a mappákat és fájlokat, amiket nem akarsz átrakni.
Idézet: „...kb 80Gb adat...” Ugyan nem vagyok egy nagy processzor, de ennyi ráfér egy 128GB -os tárra, vagy félre értek valamit? ![]() Az USB-t viszont szerintem felejtsd el, mert belassítja a folyamatot, főleg az írás. Csatlakozz direkt SATA portra, jobban jársz.
Az első mondatoddal egyetértek.
A másodikban félreérted a helyzetet. Ő nem klónozni hanem menteni visszaállítani akar. 10-20 másodperc csak a különbség hogy pendriveról vagy usb-ssd ről bootol-e. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2024
Igen, úgy tűnik már pénzt kérnek érte, hogy egyáltalán értelmesen használhasd. Utoljára néhány éve használtam, amikor az UEFI bootos Win10 gépet hirtelenjében csak ez tudta, s akkor még az ingyenes verzió is okosabb volt.
Ami hirtelen még kéznél lenne az a Hiren's Boot CD (pendrájvon). Elvileg ezen is vannak klónozáshoz használható applikációk. Van ezek között olyan, ami javasolt, ill. ami jó lehet a feladatra?
A neten azt találtam, hogy az utolsó ingyenes verziók (8-as) verziók használhatóbbak, az újabbak inkább csak demók (megvásárlás nélkül). Tehát az utolsó 8-as verziót töltöttem le.
Az adatok valóban elférnének, csak az az egy mappa nem szükséges a másik gépen, és ennyi adat mozgatása növeli a ráfordított időt... A marcium előnyének az tűnik (ha tényleg így van), hogy elvileg az élő rendszer (amire telepítve van) menthető vele mindenféle mókolás nélkül. Tehát a PC-n készítenék egy mentést, majd rádugnám a másik SSD-t és visszaállítás arra a meghajtóra mindehhez elméletileg még újra sem kellene indítanom. A PC-ben csak egyetlen SATA csatlakozó van, ezért gondoltam az USB-re. Mekkora az esélye, hogy az USB átalakítóval sikerülhet (azaz nincs szektor konverzió)? Vagy mindenképpen keressek más megoldást?
Szerintem erre a célra az Aomei Backupper ingyenes verziója is megfelel.
Macrium Reflect 4.2.3775 van a 15.2-n, de az már túl régi. A többit, sajnos nem ismerem.
Az sem a működő rendszer alól menti a működő rendszert hanem újraindul WinPE ill. Linux boot-al és úgy menti le.
:-\\\\ //-:Üdv! Van e olyan online elérhető kódszerkesztő megjelenítő, ami egy beillesztett kód alapján létrehozza és láthatóvá teszi a windows formot (vagy nem tudom hogy hívják)?Tehát egy programból kivett forrásból kéne megjeleníteni a program ablak felületét szerkesztés miatt. Szóval ha a létrehozott ablakon kiválasztok egy "elemet" akkor az adott forráskódban a hozzá tartozó szöveghez ugrik, majd ha változtatok a kódban, akkor újragenerálja a nézetet. Pérda: Idézet: „object Form1: TForm1 Left = 222 Top = 127 BorderStyle = bsSingle Caption = 'PeakTech 2275/2280 DC Load Software' ClientHeight = 476 ClientWidth = 680 Color = clBtnFace Font.Charset = DEFAULT_CHARSET Font.Color = clWindowText Font.Height = -11 Font.Name = 'MS Sans Serif' Font.Style = [] OldCreateOrder = False OnClose = FormClose OnCreate = FormCreate PixelsPerInch = 96 TextHeight = 13 object Label34: TLabel Left = 584 Top = 40 Width = 31 Height = 13 Caption = 'cRes0' end object Label35: TLabel Left = 584 Top = 59 Width = 31 Height = 13 Caption = 'cRes0' end object Label36: TLabel Left = 584 Top = 80 Width = 31 Height = 13 Caption = 'cRes0' end ” A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024
Tudod, hogy amit tenni szeretnél az illegális mert a létrehozó szellemi tulajdona és jogvédett? Miért akarod megtenni?
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024
Szöveg színt akarok cserélni néhány helyen, és magyar fordítást.
Pl itt a kék szövegeket más színbe megjeleníteni. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |