Fórum témák
» Több friss téma |
Elnezest, most jottem ra, legutobb a kisebb testveret vettem, az ok volt.
Nincs sajnos viszonyításom...
Csak azt fotóztam amit kaptam, lásd feljebb.
Ilyen az enyem is amit Laci csatolt.Bővebben: Link
Mai fejlemények:
a működő jobb csatornából kiszedtem a Toshiba feteket, és beépíttem az IRFP 9240/240 párost a "D" ágba 1-1 47R 5W sorba kötve. Védelem engedte indulni, azonban a 47 R-ek hamar elkezdtek füstölni. Táp lekapcs, nem mertem tovább hagyni. Ötlet esetleg?
Nyugalmi áramot mérni kellene.
Sorosan bekötött 230V izzó jobb megoldás, izzó fényéből látható, ha a nyug. áram potit állítod, kisebb fényerő felé belőve lehetne indítani. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024
Igen, szerettem volna ezt a megoldást, azonban 40 vagy 60W-os hagyományps izzót már sehol sem tudok venni, csak LED-et
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024
Mértem egy áramfelvételt az ellenállás és a táp bemenet között, nem sok, 490mA, ezt max 450-ig tudom módosítani az RT-301-el, vagy csak több lehet...
Mind két oldal a 47R en keresztül kap tápot?
Hol, hogy mérted a nyug. áramot? Q309 is cserélve lett? RT301 max értékre állítva minimális a nyug áram. IRF FET D kivezetéseivel is sorosan bekötheted a 47R ellenállásokat, így csak a fet árama terhelné. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024
Ez a működő jobb csatorna, itt is cseréltem minden biztosíték ellenállást, Q309, 312, 313, (ez a csatorna működött, de a biztosíték ellenállások értéken alul voltak, ezért azokat is cseréltem, valamint az R320, 319 0,22R -t is.) A gyári toshibával működik.
A D ágra mindkettőre tettem 47R 5W-ot. A nyugalmi áramot a Q309 bázisán -1,3V nak kell lenni A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024
Nyug áramot a 0,22R ellenálláson fesz mV méréssel ellenőrizd, I=U/R
Vagy ha a 47R a D kivezetésbe van sorosan, akár azon is mérhető. Lényeg, RT301 max ellenállás értékre legyen tekerve indításkor. Amennyiben így is magas a nyug áram, módosítani kell az értékeken... A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024
Ok, pont ezt tettem, a 47 R - el sorosan, 490mA
Nem áramot kell ott mérned, mV feszt, ahogy leírtam, az ellenálláson eső feszültségből kiszámolható.
Idézet: „Nyug áramot a 0,22R ellenálláson fesz mV méréssel ellenőrizd, I=U/R” A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024
Köszönöm, értem. mérem: 2mV-ot tudok mérni a 0,22R két lábán, (a Toshiba fetekkel.)
Az utolsó mondat érdekes lehet, melyik alkatrészek értékeire gondolsz?
Idézet: „Az utolsó mondat érdekes lehet, melyik alkatrészek értékeire gondolsz?” RT301 t. poti, ha jó a mérésed nincs is nyug. áram. Idézet: „Köszönöm, értem. mérem: 2mV-ot tudok mérni a 0,22R két lábán, (a Toshiba fetekkel.)” Nem a TOSHIBA FET mérése a lényeg, IRF áramát kéne mérned. Az lesz a vége, hogy a megmaradt eredeti fetek is tönkremennek.
A tranzisztorokra. A Toshiba TO-126-os tokozása nem ilyen.
https://www.ebay.co.uk/itm/134499257800
Úgy látom, hogy nem tudom beszerezni a Mosfeteket. (Nem merem kockáztatni) A linken található erősítőt épiteném be, paraméterek jók, tápfesz, teljesítmeny... Véleményetekre lennék kiváncsi, +/- Köszönöm!
Szerintem meg sem közelíti az eredeti minőségét. Érdemes lenne az eredetit megjavítani.
Ha mégis cserélni akarod, nem biztos, hogy IRF fetest kéne választanod, sok jobb tranzisztoros van.
Esetleg náluk is kapható, de hogy eredeti azt nem tudni.
Köszönöm, emailoztam velük, ezt a választ kaptam:
"Kedves Zoltán! Sajnos nem tudom ajánlani, hoztam be, de nem jók, így ki kell dobnom. Üdvözlettel Bartháné Benedek Ilona" Szóval ennyit erről.
Igen ebben igazad van, de akkor nem lesz meg a "MosFet Powerstage"
Amúgy esélytelen beszerezni, vagy tényleg egy donorra kell várnom. Addig is lehetséges megoldás lenne, nem maradna "C" vágányon évekre...
Esetleg vélemény erről? Esetleg saját ötletedet is szívesen fogadom. A tápfeszem +/- 50V
verzió1: https://www.aliexpress.com/item/1959167155.html?af=1576628&afre...4ce787 Verzió2 https://www.aliexpress.com/item/1005004554846555.html?spm=a2g0o.det...rom%3A A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2024
Hangminőségét így még tippelni is nehéz, 2. talán előnyösebb.
Én inkább a laterális feteket kedvelem ha már fetes.
Közben sikerült szereznem 30W-os 230V-os halogen izzót, vettem kettőt.. készítettem két foglalalttal egy párhuzamos egységet, melybe 1-1 db 30W-os izzó mehet, ezt az egészet soroltam egy dugvilla - lengőduglajjal. Tettem egy próbát először 1 db 30W-os betekerve, indítva nyugalmiban aműködő jobb csatornát. Erős felvillanás, majd egy gyenge, nagyon gyenge fényre állt be. Ezután (power full off) a működő feteket átraktam az előzőleg eldurrant csatornáéba (ugye melítettem, hogy itt - is - az összes biztosíték ellállás, 50µF kondi, mindhárom tranzisztor) cserélve lett. Szóval átraktam a feteket, működik az eldurrant csatorna... Ugyan úgy, felvillanás, majd a 30 W-al gyenge fény, a bios-al beállítottam értékre, eztután betekertem a másik 30W-os izzót is....fetek Gate-on nyugalmiban 1,5V körüli értékek. Szóval, úgy tűnik rendbe tettem és valóban csak ide a 2 mosfet kellene....
.
Idézet: „fetek Gate-on nyugalmiban 1,5V körüli értékek. Szóval, úgy tűnik rendbe tettem és valóban csak ide a 2 mosfet kellene....” Nyug. áramot így nem lehet mérni, olvass vissza!
Jogos, ez kimaradt, 0,22R -en 1,8mV mérhető
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |