Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3592 / 3592
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 17:42 /
 
Az már beteg
Látod ezért kértem én, máskor a szerintem is vicces képem törlését innen a fórumról, amikor viccnek szántad. Nem miattad, a rossz szándékú emberek miatt.
A hozzászólás módosítva: Vas, 17:46
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Vas, 19:50 / 1
 
Trollkodásnak még elment, Yardnál magyarázkodni (hivatalos útra terelve) kevésbé szórakoztató.
(#) Gabó válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 21:13 /
 
Leírtak alapján itteni képek voltak használva, meg valami saját.
Amúgy nem hiába mondogatják elég régóta és folyamatosan, hogy miket szabad és miket nem feltölteni a netre, de nálad elég sok személyes jellegű kép is fel lett... Amúgy itt a forumszabályzatba is ugye felhívják a figyelmet a mailcím és egyebek publikussá való hozataláról, mert ugye regisztráció nélkül is látni, szóval....
A lakhelyet is te tudod, kinek osztottad meg, de gondolom vannak jópáran.
Ja és ennyit a nagy "jaj nem adta meg a földrajzi helyzetét" mondandódra
A hozzászólás módosítva: Vas, 21:15
(#) sany válasza Gabó hozzászólására (») Vas, 21:17 /
 
Ezek még nem mentségekre arra, hogy kamu profilt csináljanak. Stb...
(#) Gabó válasza sany hozzászólására (») Vas, 21:27 /
 
Írtam ezt bárhol is? Csak a mai világba amikor már mindenhol is ezek az adatbiztonsági dolgok folyank, akkor nem ártana félvárról venni. Az én személyes álláspontom, hogy ebben az esetben mind 2 fél igen is hibás.
(#) sany válasza Gabó hozzászólására (») Vas, 21:53 /
 
Nem, nem írtad. Csak a témával kapcsolatban.
A hozzászólás módosítva: Vas, 21:56
(#) Gabó válasza sany hozzászólására (») Vas, 22:05 /
 
Nem mentségek, de mennyi ilyen csaló van akik csak ezeket a kis morzsákat várják? És nem csak az országba, hanem világszinten. Ezek ellen a legjobb védekezés, ha nem adsz nekik támadható felületet. Főleg, ha fel is hívják ezekre a figyelmet, hogy mit szabad és mit nem. Értem én, hogy 21. század és majdnem mindenki a kíbertérbe éli az életét, de lehet azt biztonságosan is. Persze sokkal nehezedd mint felelőtlenül mindent feltöltögetni a nagyvilágba. Azt utána meg csodálkozni, ha van valami ami necces.
Szóval igen is az első felelősség teljes döntés, hogy mit teszel fel és mit nem.
A hozzászólás módosítva: Vas, 22:07
(#) nagym6 válasza Gabó hozzászólására (») 7:57 / 1
 
Sok Face csoportban és más helyeken is alapkövetelmény a profilkép.
Én nem adok, ilyenekkel nem foglalkozok.
(#) klausz18 válasza Gafly hozzászólására (») 8:07 /
 
Jól tetted szerintem, egyik volt kollégámnak csináltak egyszer kamuprofilt személyes adatait, lakcím, név nyilvánosságra hozva, és tényleg foglalkozott vele a rendőrség és személyes adatokkal való visszaélés ügyében. Pedig nála is szabadon fellelhető képek alapján hozták létre a profilt, mégis bírósági ügy lett belőle, mert a facebook simán kiadta az összes adatát a kamuprofil készítőjének a rendőrség számára.
Szerencsére a rendőrségen már nem csak őskövületek dolgoznak, akik azt sem tudják mi az az internet.
(#) Gery78 válasza Gafly hozzászólására (») 8:43 /
 
Jól tetted, hogy a rendőrséghez fordultál, mert a Facebook nem segít. Tegnap jelentettem a Facebook ügyfélszolgálatnak a hamis profilt, háromszor is, és mindhárom alkalommal hasonló választ kaptam tőlük, mint ez itt.
Idézem a Face ügyfélszolgálat válaszát:
"Nem távolítottuk el a profilt.
Ellenőrzési folyamataink lehető legméltányosabb működése érdekében az összes bejelentést a közösségi alapelvek alapján egységesen ellenőrizzük.
Megnéztük a profilt, és azt állapítottuk meg, hogy nem ütközik a közösségi alapelveinkbe.
Megértjük, hogy ez frusztráló lehet számodra, ezért azt javasoljuk, hogy tekintsd át a lehetőségeket, amelyekkel szabályozhatod, milyen dolgok jelennek meg neked.
Ha azt szeretnéd, hogy egy adott profilon belül valami konkrét dolgot ellenőrizzünk, ügyelj rá, hogy magát a tartalmat (például a fényképet) jelentsd, ne a teljes profilt.
Döntésünket esetleg bírósági eljárás keretében is vitathatod, illetve hivatalos vitarendezési testület elé is terjesztheted."
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy a fenébe fér bele a közösségi irányelveikbe egy hamis profil, amin nem a valós személy szerepel? Simán fent hagyják nyilvánosan a profilt, és nyugodtan lehet vele bűncselekményt elkövetni. Ezt sokkal szigorúbban kellene ellenőrizni, hogy ne lehessen visszaélni mások adataival. Amikor kitetted, hogy ügy lett belőle, utána nem sokkal eltűnt a profil a Facebookról. Ne hagyd annyiban, vidd végig az ügyet, mert a Face szerverein biztos megvan, hiába törölte az illető. Kapja csak el a rendőrség aki ezt tette Veled. Ez már túl megy minden határon.
A hozzászólás módosítva: 8:44
(#) klausz18 válasza Gery78 hozzászólására (») 8:45 /
 
Idézet:
„Amikor kitetted, hogy ügy lett belőle, utána nem sokkal eltűnt a profil a Facebookról.”

Szerencsére ennek nincs jelentősége. Kollégám esetében is törölték a profilt, ez a bírósági ügyet nem befolyásolta.
(#) Gafly válasza klausz18 hozzászólására (») 8:51 /
 
Azt tudom, hogy internetről összeszedett adatokból, dirr-durr kandúr lehet hihető profilt kreálni.
De azt is tudom, hogy ha akarják, akkor vissza lehet keresni, hogy mikor és mit...
A labda a hivatalok oldalán pattog.

Kettő dolog biztos:
Én soha nem kérek pénzt innen senkitől, fészbukon meg különösen nem, mert ottan nem vagyok fent...
Irányítószámmal/országgal önmagában nehéz visszaélni. Van közöttünk olyan, aki nyíltan bevállalja, hogy például Újzélandi. Hát akkor neki nem ajánlom fel, hogy menetközben bedom a két kondenzátort, amit keres. Település nélkül meg csak nagy baj esetén segítek bárkinek.

Még egy: Nem csak internetről letöltött képekből dolgozott, hanem direkt eljött képet csinálni hozzá. És innen volt valaki. Ami nem esett jól (bár gyaníthatóan ez volt a célja).
(#) klausz18 válasza Gafly hozzászólására (») 8:56 /
 
Szerintem ne aggódj ezen. Ha törölte is a profilt, biztosan sokaknak megvan printscreenben, a facebooknál is nyoma marad. Az interneten nincs olyan hogy törlés.
A törléssel friss IP címeket is szerzett a facebook ami csak tovább segíti a nyomozást.
Szöval a profil törlés és a névtelenítő VPN sem akadály ha a rendőrség is úgy akarja, ez a volt kollégám esetében jól bebizonyosodott. Nagyon talpraesettek dolgoznak a kiberbűnözési osztályon.
(#) tufatofu válasza Gafly hozzászólására (») 11:20 /
 
Mit követett el a nevedben az illető? Nekem nincs facebook szerencsére, ezért fogalmam sincs a működéséről, de ahogy olvasom, sok sztár, politikus, ismert ember nevében hoztak létre valótlan profilt
(#) Gafly válasza tufatofu hozzászólására (») 11:55 /
 
Nekem sincsen fészbukom, ezért is furcsállottam, amikor szóltak hogy mennyi hülye követőm van. Mondom azok tényleg hülyék, mert nincsen is fészbukom.

Hogy miket lehet csinálni egy hamis profillal azt nem ragoznám itten, különös tekinettel hogy a fórumtársunk itt sasol folyamatosan, és dörzsöli a markát.
Meg folyamatban lévő rendőrségi nyomozásról ugye nem beszélünk (de szorul a hurok).
(#) tufatofu válasza Gafly hozzászólására (») 12:00 /
 
Az ész megáll, hogy milyen abszurd dolgok vannak. Azt hinné az ember, hogy az efféle környezet mint ez a fórum is, mentes az ilyen rosszindulattól..
(#) Gafly válasza tufatofu hozzászólására (») 12:04 /
 
Hidd el, itt ez válogatott társaság.
Akkor a többi milyen lehet?
Következő: »»   3592 / 3592
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem