Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   72 / 72
(#) niedziela válasza SKY hozzászólására (») Okt 22, 2024 / 2

Én nem gondolkodnék nagy rendszerekbe, egyszerüen vennék 3-4 wifis kamerát ami sd- re rögziti a mozgást.
Telefonon bármikor ellenörizhetö az online és a rögzitett kép.
Nálam 6 éve megy 3 ilyen kamera folyamatosan.
(#) Inhouse válasza SKY hozzászólására (») Okt 22, 2024 / 1

Egy hétvégi házhoz szerintem sem kell rögzítő, µSD-re is elfér amennyi kell. Viszont inkább LAN-on menjenek, mint wifin. Ha nem POE-s a kamera, az sem baj, a 8-eres UTP 4 ere elég a hálózati kapcsolatnak, a maradék 4-ből 2-2 párhuzamosítva elég a tápnak, ez általában 12VDC. Így egy központi helyről lehet őket kivezetékelni, egyetlen UTP-vel kameránként.
(#) Inhouse válasza SKY hozzászólására (») Okt 22, 2024 /

Most néztem, 32GB-os a kártya bennük, ha jól rémlik és mozgásra rögzítenek, 1 hónap van meg.
(#) niedziela válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 22, 2024 / 1

Ha olyan helyre teszi a kamerát ahol köztel van villany és a tápot tudja csatlakoztatni, nincs értelme LAN-t huzkodni, jobb nem lesz tőle.

---
@SKY
Még annyi tanács, hogy ICSEE kamerát érdemes, és ha nincs különösebb oka akkor ne 360° -os kamerát vegyél hanem fixet. Egy oka van, jobb az infra és a mozgásérzékelés a fixben.
(#) Inhouse válasza niedziela hozzászólására (») Okt 22, 2024 /

Ez így van. Viszont legtöbbször magasra kell rakni, mondjuk az épület sarkára, stb...lehet, hogy máshol ott is van konnektor, nálunk viszonylag ritkán van ezeken a pontokon. Vésni nem vésnék, és a kábelcsatorna sem mutatna jól a kötésdoboztól, vagy fali szerelvénytől.
(#) SKY válasza niedziela hozzászólására (») Okt 23, 2024 /

@niedziela, inhouse: köszönöm a válaszotokat.
Egyelőre tökéletes lenne az is, ha a kamerák a helyi hálózatra csatlakoznak, szükség esetén hozzájuk lehet távolról férni, felvételt visszanézni, lementeni, de nem kell semmi hiba miatt a helyszínre mászkálni, netán lehet távoli resetet, törlést csinálni ha tárolási probléma lenne vagy lefagy az egész.

Ez esetben a kapacitás miatt aggódnék, bár ha úgy nézzük egy 2TB-os merevlemezzel szerelt központi egységre csatlakozó 8 kamera ugyanaz, mintha azokban egyenként lenne egy 256GB-os SD kártya. Ez a nagyságrend akkor akár hetekre, hónapokra is elegendő még akkor is, ha valami miatt netán igen nagy napi óraszámban működnek a kamerák, pl. macskatevékenység aktiválja a mozgásérzékelő funkciót (gondolom lehet képkockasebességet állítani, másodpercenként csak néhány képkockára).

Én most korlátlan mobilnetet használok 4G routerrel, ez 30-60Mbps között tölt le maximum, a feltöltési 40Mbps, de a nagy fájlok letöltésével néha nehezen birkózik meg, ez jelenthet problémát a távfelügyeletnél?

Az általad javasolt ICSEE kamerákhoz hozzá lehet férni PC-ről is és teljes felbontású felvételt lehet lementeni? Úgy láttam, hogy ez nem mindegyik gyártónál van így, valamelyikhez csak mobilalkalmazás biztosított.
(#) niedziela válasza SKY hozzászólására (») Okt 23, 2024 /

Kamerák mindig a helyi hálózatra csatlakoznak, a telefonos app-ot nem feltétlen kell használnod ha hozzáférsz távolról a hálózathoz.
Én is látom a belső hálón a kamerákat windows alatt a CMS progival, ebben tudok állítani mindent, a kamerában ami van, érzékenység, riasztás, reset,felbontás....stb, és helyi beállításokat is tudok ami a rögzitésre vonatkozik, tehát rögzithetek SD kártyára a kamerában és vagy PC-n a HDD-re.
ICSEE kamerát azért javasoltam, mert jó maga az app, és kezeli a CMS program is.
Macskát, kutyát nem feltétlen kell rögzitened, mert a kamerában van human detection, ha bekapcsolod, nem rögzit feleslegesen.
Nálam 4GB SD -re megy a rögzités, ez 3-4 nap is lehet, SD nem telik meg, mert felvesz és automatikusan törli a regrégebbi fájlokat.
(#) lazsi válasza SKY hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Én azért egy SD kártyában nem bíznék meg hosszabb távon... Valahol olvastam (neten az első találat a "Hányszor írható egy SD kártya?" kérdésre - igaz 2019-es...), hogy gyártótól, típustól függően 500 - 10.000 között bármi is lehet. Én sokkal inkább egy olyan HDD/SDD-t használnék, amit kifejezetten a többszöri újraírásra terveztek... Persze lehet, hogy van ilyen SD-kártya is...
(#) SKY válasza lazsi hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Remélhetőleg egy ilyen kamera szép egyenletesen ír a kártyára, elejétől a végéig. Ha mondjuk 1 hét mire megtelik egy nagyobb kártya, akkor 500 újraírásnál is majdnem 10 év. Szerintem előbb hal be azért, mert folyamatos tápfeszt kap. Hacsak nem használ valamilyen paraméterek mentésére adott szektorokat, amit óránként felülír és ezek használhatatlansága esetén a fennmaradó kiváló kapacitással sem fog megfelelően működni.
(#) teddysnow válasza SKY hozzászólására (») Okt 24, 2024 / 2

EGY sd kártya kb folyamatos írással kb 3-4 évet megy el, mások szerint még ennyit sem tud. Ellenben egy A2 -es kártyát már direkt folyamatos írás/olvasásra terveztek.
(#) debrigo válasza SKY hozzászólására (») Okt 25, 2024 /

Szia! A többiek nem említik - bizonyára okuk van rá, amit nem tudok - de már napelemes kamerák is vannak. Ezeket nagyon praktikusnak tartom (bár nekem sincs), mert akár elérhetetlen magasságba is helyezhető ahol esetleg nem megoldható vagy egyáltalán nincs tápellátás. Esetleg az egész rendszer is lehet napelemmel működő és SIM kártyával.
(#) dB_Thunder válasza debrigo hozzászólására (») Okt 25, 2024 /

Csak legyen egy olyan hét amikor nem(alig) süt ki a nap..
Ez a bohóckodás, és nem biztonságtechnika!! Persze akinek elég az első...
(#) SKY válasza debrigo hozzászólására (») Okt 26, 2024 / 1

A napelemessel úgy vagyok, hogy ha nem lenne hálózat, akkor előbb raknék össze egy komolyabb napelemmel egy 12V-os szigetüzemű rendszert, amiről tetszőlegesen működtethető router, kamera és az autonóm üzem is annyi, amennyi akkut bepakolok és nem egy 3W-os panelről megy a kamera. Ráadásul a kamerába is kell akku, ami nem szereti a szélsőséges hőmérsékletet.
(#) Thommyboy hozzászólása Okt 26, 2024 /

Zárt láncú kamera rendszer építés kínai kamerákkal amatőr szinten (camhi)

Sziasztok!
Új vagyok itt és se tapasztalatom, se képességem, tudásom nincs megfelelő egy zárt kamera rendszer létrehozásához. Ehhez kérnék laikusok számára is érthető tanácsokat, eszköz listát, útmutatót.
- Van jelenleg egy no name kamerám, ami már működött saját felhőn, wifi hálózatra csatlakoztatás elfogadható állapotban (gyenge infra, fordított mozgatás vezérlés, megbízhatatlan riasztás).
- van egy dahua ptz kamerám (stabil mozgatás, infrával tökéletes látás, megbízható rögzítés, riasztás, járőr útvonal.)
- van egy most vásárolt kinai kamera szép képpel, ptz vezérlési lehetőséggel (motorok nélkül, de vezérlő kábel van ) de még nem ki ismert tulajdonságokkal (mozgás értékelés, 4g elérhetőség, p2p és lan csatlakozik, de wifi nem hajlandó csatlakozni a router re!
Ezeket a kamerákat szeretném egy hálózatra össze hozni. A tudásom hiányos, így kérlek ehhez mérten írjatok :
4-5 kamera, lan kábelen, wifin egy switchre kötve, nvr és egy régi wifi router elég a zárt rendszerhez?
Azt szeretném hogy az internetet (munkára és tv re használt sávszélesseget ne terhelje a kamerák adatforgalma.) csak akkor használja ha kívülről el akarom érni az nvr t, esetleg tv-n be tudom e állítani hogy az nvr kamerát lássam adott esetben.

Elnézést ha nagy hülyeséget kérdezek és keszekusza az egész.
(#) debrigo válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 26, 2024 /

A ritkán látogatott hétvégi- és vadászház kamerákkal az a baj, sűrűbb áramkimaradások vagy a biztosíték kikapcsolása után szabad a pálya. Ez az alap, hogy meg kell oldani mert ezt még az amatőr "látogatók" is tudják. Esetleg szünetmentes táp, hálózat+ napelemmel biztosítva.
(#) Alkotó hozzászólása Okt 29, 2024 /

Kameratápegység

Átalakítás miatt, most végleg megszüntetésre kerültek a régi analóg kamerák kábelei és az egyéb hozzájuk tartozó kiépítések. Ennek során kerültek látóterembe a tápegységeik.
- Lehet azt tudni milyen áramkör van a dobozokban a trafón kívül? Mérés alapján stabil 12V van a kimeneten, ami egyezik a címkével.
- Ezek a trafók kb. 15-20 éve folyamatosan feszültség alatt voltak, most húztam ki a fő betápot. Nem melegek (a kamerák már korábban leszerelésre kerültek), nyugalmi áramuk is racionális. Egy ilyen hosszú tartós üzem jósol valamilyen kockázatot más típusú felhasználás esetén?
- A trafók között volt AC24V-os kimenetű is, ami a többi DC12V-oshoz hasonlóan volt rákötve a kamerák vezetékére. Pontosan ugyanúgy, a kábelben lévő tápvezetékekre. Felmerült bennem, hogy valóban ennyire univerzális volt a régi kamerák táplálási igénye, hogy akár DC12, akár AC24V-ról tudtak üzemelni?
(#) zoly15 hozzászólása Okt 29, 2024 /

Poe-s IP kamera kábel

Sziasztok,
Egy frissen vásárolt IP kameraszetthez rezezett alumínium, ethernet kábelt küldtek.
Kb 3x 20m lenne kameránként. Mennyire jó ötlet ezt az alu vezetéket beépíteni?
Mennyire tartós? Ahogy számoltam, azt a max 6W-ot nagyobb feszültségesés (48V) nélkül áthidalja.
(#) Bubu54 hozzászólása Nov 11, 2024 /

Hosszú hatótávú vezeték nélküli kamera

Sziasztok,

Olyan megoldást keresek amivel kb 2km-t át tudok hidalni 1 vagy 2 kamerás megoldással.

Drónoknál van ilyesmi csak a vevést mi oldaná meg?

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) niedziela válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 11, 2024 /

Idézet:
„rezezett alumínium,”

Ezt kinában találták fel, ilyen tekercselésű villanymotorokat is gyártanak, azóta lendült fel ismét a hazai motortekercselő szakma.
Visszatérve a kábelre, ha kifeszited két fa közé, lehet rá ruhát teregetni.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 11, 2024 /

Idézet:
„jósol valamilyen kockázatot más típusú felhasználás esetén?”

Nem jósol, ezek bármeddig működnek mert nincs bennük igazából semmi.
trafó, graetz,
(#) pipi válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 11, 2024 /

Hali!
Gyanús nekem hogy "szabályosan" ez nem fog menni. Ekkora távolsághoz már nagyobb adóteljesítmény kell a megengedettnél, arról nem beszélve hogy az engedélyezett sávokat se foglalhatod folyamatosan.
Esetleg ha IP kamera, és valami ilyesmi hálózat átjátszóval: https://wi-fi-jelerosito-range-extender.arukereso.hu/ubiquiti/unifi-ac-pro-uap-ac-pro-p328058305/#termek-leiras
de utána kell járni a hatótávnak, amit persze eső/hó is befolyásol, illetve a mai korszerű hőszigetelős ablaküvegen sem megy át, kivülre kell szerelni
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2024
(#) dB_Thunder válasza Bubu54 hozzászólására (») Nov 12, 2024 /

A drónoknál általában adott az optikai rálátás az adó és vevő közt, tehát neked is ezt kell elérned!
5GHz-es ubiquti AP-kel simán működni fog, ha a fentebb említett feltétél teljesül! És teljesen szabályos megoldás.
Egy ilyen cucc kb. 40ezer, és neked ebből 2 kell...
Minden másra ott a drót!!!
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2024
(#) Tomi111 hozzászólása Vas, 19:40 /

IP kamerarendszer ajánlás

Sziasztok!

Néztem a neten az alábbi kamerarendszert:
Hilook by Hikvision IK-4142BH-MH/P(C)
Kamerarendszer
Meg szabad venni? Kültérre kellene. Vagy tudtok ajánlani valamit, amit használtok, bevált? Ebben benne van az 1TB-os merevlemez is.
Köszi! Tomi
Következő: »»   72 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem