Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Keverő kapcsolásSziasztok!Megépítettem még régebben a csatolt keverőt, ami működik, de búg. Csak azt kérdezném, hogy a kapcsolási rajz rossz, vagy én rontottam el valamit? Már nem tudom, honnan szedtem a kapcsolást. Köszönöm.
Szia! A rajz jó, inkább az árnyékolással, esetleg földhurokkal lesz gond.
Tegyél fel képeket!
Küldöm a képeket.
Ha nem dugok bele jelforrást, akkor csendes, nem búg.
Szia! Azokat a használaton kívüli, a széleken körbemenő fóliaszakaszokat kösd össze és a lehető legtöbb helyen kapcsod rá a GND-t.
Amit még tehetsz, hogy két belső erű erű kábelt használsz a bekötéshez, ahol az árnyékolás nem vesz részt a jel vezetésében. n és o példa. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2024
A tápnál kettéágazik a test és amikor rádugod a jelforrást, akkor ismét összekapcsolódik. Ez a földhurok iskolapéldája.
Mielőtt ellátnánk a baját, írd meg mit kötsz ennek e keverőnek a kimenetére, mert az a rész felettébb szokatlan kialakítású.
A kimenetre egy ilyen csatlakozik.
Egyébként ha a kimenet negatívját a táp GND-re kötöm, akkor nincs búgás és minden oké (látszólag) de biztos hülyeséget csinálok, nem vagyok szakmabeli.
Szia próbáltam, amit írtál, de semmi változás.
Idézet: „Egyébként ha a kimenet negatívját a táp GND-re kötöm, akkor nincs búgás és minden oké” Ha így csinálod akkor jól működik?
Hello! Szerintem az a gond, hogy a két készülék között (amit a bemenetére és kimenetére kötsz) a GND pontjai között feszültségkülönbség van. Ez áramot hajt át a GND vonalakon, és ez behallatszik a jelbe. Tehát nem mindegy hogyan miről táplálod a készülékeket. Földelve vannak, vagy nem, stb.
Meg kell mérni a két készülék GND között, hogy van-e váltófeszültség és áram.
Vagy azonos helyről (tápról) kell táplálni a kettőt, de legalább összekötni a GND-t egy vastag vezetékkel. De mivel szinte semmit nem tudnak a kollégák, mit mivel kötsz össze és azt hogyan teszed, (mert ugye ez egy keverő) hogy adjanak konkrét tanácsot? Általános kérdésekre, csak általános válasz adható.
Az egyik jelforrás, ami bemegy a keverőbe, az a csatolt kapcsolás alapján elkészített fejhallgató erősítő, amibe egy számítógép hangkártyakimenete van dugva.
A másik bemenő jel pedig ennek az erősítőnek a kimenete. Ezt a két jelet keveri a keverő. Megpróbálom kimérni a GND-k közti feszkülönbséget, aztán majd meglátjuk. Bár ezek szerint mindhárom eszköz (fejhallgató erősítő /gitárerősítő/ végfok)GND-jét közös potenciálra kéne hozni?
Megmértem: végfok és fejhallgató erősítő GND között AC 113V
végfok és gitárerősítő GND között szintén AC 113V. Ez lehetséges?
Ha nincsenek galvanikusan összekötve a GND-k, akkor a jeláramok kerülőutakon folynak és ezért telemegy zavarral a végeredmény. Csináld úgy, ahogy leírtad, közösítsd a hidegpontokat (GND).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |