Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor még egy kérdés : Visszahozta sógoron az általam készített villanypásztort , hogy nem megy. Alapból cseréltem az 555-öt, tettem a 555 tápjához egy 15V-os zénert 220ohmos ellenállattal. A trafó 9V-os felére akarok tenni egy dióda+supresszor sort. A dióda állása egyértelmű, de a supressoron ( 15KE33 ) nincs semmilyen jelölés . Mindegy melyik vége hova megy ?
Köszi a segítséget !
Nekem ez a szöveg az adatlapból:
Idézet: „For Bidirectional use C or CA suffix for types 1.5KE 6.8 thru 1.5KE 400Electrical characteristics apply in both direction” azt sugallja, hogy van belőle "sztereo" kivitel is, annak meg mindegy.
Üdvözlet!
2017-ben bontottam le egy BJTR-004,REV-1414 jelzésekkel ellátott,nyitott vasmagos trafót, amelynek adatairimer-0,90mm átm.,2Z,50,5 menet--Szekunder-0,280mm átm.,2364 menet 8 menetsorba felhajtva.Ez a szerkezet a dobozon belüli jelzés szerint 2014-ben készült.A hiba a trafó legalsó sorából kiinduló,több menetsort érintő áthúzás,ami vezeték szakadással is járt. A készítője minőségi,0,130mm vastag szigetelőt használt több rétegben,ennek ellenére a szer- kezet megadta magát a sorsának,ami vélhetően a karám felől látogatta meg szerkezetet. Tisztelettel ajánlom tanulmányozni,Apor Zsuzsa:Villamos karámok impulzus üzemű áramforrása című irását,amely az Automatizálás 1979/1-ben 43-46 oldalakon jelent meg. Üdv. Milyen fojtó?Sziasztok!Egy Makrai 10J-os villanypásztor trafót szeretnék meghajtani egy 600v-ra feltöltött 30µF-os kondival. Az lenne a kérdésem, hogy a tirisztor után a trafó elé mekkora értékű fojtót kellene bekötnöm és a trafóra párhuzamosan milyen értékű kondit ajánlott bekötni. A trafó primere 0,3Ω és 0,84mH. Vagy hogy kell ezt kiszámolni? Előre is köszönöm.
Üdvözletem mindenkinek ! Megint gondom van ezzel az inverteres jószággal. Az 555 4-es+8-as lábára tettem egy 15V-os zenert, a trafó 9V-os felére egy dióda + supressor combót. Bekapcsoltam akkora pofontot adott... Elkezdtem mérni. Az akun a fesz megugrik a szikrázás pillanatában (1000V-os állásban) . Lehet ezzel valamit kezdeni ? Van valakinek ötlete ? Köszi ! Gábor .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |