Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor még egy kérdés : Visszahozta sógoron az általam készített villanypásztort , hogy nem megy. Alapból cseréltem az 555-öt, tettem a 555 tápjához egy 15V-os zénert 220ohmos ellenállattal. A trafó 9V-os felére akarok tenni egy dióda+supresszor sort. A dióda állása egyértelmű, de a supressoron ( 15KE33 ) nincs semmilyen jelölés . Mindegy melyik vége hova megy ?
Köszi a segítséget !
Nekem ez a szöveg az adatlapból:
Idézet: „For Bidirectional use C or CA suffix for types 1.5KE 6.8 thru 1.5KE 400Electrical characteristics apply in both direction” azt sugallja, hogy van belőle "sztereo" kivitel is, annak meg mindegy.
Üdvözlet!
2017-ben bontottam le egy BJTR-004,REV-1414 jelzésekkel ellátott,nyitott vasmagos trafót, amelynek adatairimer-0,90mm átm.,2Z,50,5 menet--Szekunder-0,280mm átm.,2364 menet 8 menetsorba felhajtva.Ez a szerkezet a dobozon belüli jelzés szerint 2014-ben készült.A hiba a trafó legalsó sorából kiinduló,több menetsort érintő áthúzás,ami vezeték szakadással is járt. A készítője minőségi,0,130mm vastag szigetelőt használt több rétegben,ennek ellenére a szer- kezet megadta magát a sorsának,ami vélhetően a karám felől látogatta meg szerkezetet. Tisztelettel ajánlom tanulmányozni,Apor Zsuzsa:Villamos karámok impulzus üzemű áramforrása című irását,amely az Automatizálás 1979/1-ben 43-46 oldalakon jelent meg. Üdv. Milyen fojtó?Sziasztok!Egy Makrai 10J-os villanypásztor trafót szeretnék meghajtani egy 600v-ra feltöltött 30µF-os kondival. Az lenne a kérdésem, hogy a tirisztor után a trafó elé mekkora értékű fojtót kellene bekötnöm és a trafóra párhuzamosan milyen értékű kondit ajánlott bekötni. A trafó primere 0,3Ω és 0,84mH. Vagy hogy kell ezt kiszámolni? Előre is köszönöm.
Üdvözletem mindenkinek ! Megint gondom van ezzel az inverteres jószággal. Az 555 4-es+8-as lábára tettem egy 15V-os zenert, a trafó 9V-os felére egy dióda + supressor combót. Bekapcsoltam akkora pofontot adott... Elkezdtem mérni. Az akun a fesz megugrik a szikrázás pillanatában (1000V-os állásban) . Lehet ezzel valamit kezdeni ? Van valakinek ötlete ? Köszi ! Gábor .
Szia!
Ma pakolásztam és előkerült a cetli, amit ígértem. Nos a trafó 8 sorban volt tekerve: 1-378 menet 2-358 3-338 4-318 5-298 6-278 7-258 8-238 Az 1-es van legalul, majd a 8-as a felső sor. A vezeték 0,25mm Erre jön a primer, ami 50 menet 0,8-as vezetékből-
A Makrai Trafó primerjére max 400 voltot lehet kapcsolni. Lehet többet is, de tönkre megy!
A Makrai trafóban van légrés!
Jó pár db pásztort csináltam 400V os MAKRAI trafóval. 450V ot vitte/viszi simán. De van ilyen is. 600V
A hozzászólás módosítva: Szo, 18:00
Akkor ez azt jelenti hogy nem kell elé fojtó?
Újabban kizárólag ezt trafót használom, és nem rakok folytót.
Sok gyári pásztor volt már nálam, azokban szinte mindegyikben volt folytó. Ott mi a szerepe? Bár a tirisztor sem 1000v alatti.
Igen, ezt én is tapasztalom. De olyan pásztor még nem volt nálam, amibe ilyen jellegű trafó lenne, mint a MAKRAI. Esetleg, az elektronikát mélyebben átlátó ember tudna erre megfelelő magyarázatot adni.?
A hozzászólás módosítva: Vas, 8:30
Használsz szikraközt? A gyártó javasolta, azért kérdem, mert te a gyakorlatra támaszkodsz!
Igen, használok. A dobozon kívül, a föld/kerítés catlakozási ponton van kialakítva, egy merev, stabil 8‐10mm es szikraköz.
Mit értessz az alatt, hogy a MAKRAI trafóban van légrés.?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |