Fórum témák
» Több friss téma |
A routeren belül is vannak segédtápok, szintén PWM, és a kondik itt is száradhatnak. De nem hinném, hogy a Wifi 2 sávja külön tápon lenne. Miből látod, hogy eltűnik az egyik sáv?
A telefonra telepíthetsz Wifi kereső programot (pl. Wifi Analyzer), ahol látod, hogy milyen térerővel milyen wifi források vannak a környezetedben, milyen sávon...
Laptop jobb alsó sarok: internetelérés, vagy akár okostelefon. Persze, az okostelefonra fel van telepítve WiFi Analizer.. Ezek az eszközeink mind tudják az 5Ghz-es sávot. Egyszerűen hiányzik az egyik. Az, hogy melyik, az teljesen hektikus. Most néhány napig szándékosan úgy volt beállítva, hogy csak a 2.4 GHz legyen (van azon egy kinti kamera), de így azt tartotta, nem történt semmi. Ha már úgyis szétszedtem a dugasztápot, (ami nem volt egyszerű, mert ragasztva volt, szét kellett feszegetni) belefért még egy 100µF LowEsr, azzal megtuningoltam a kimenetet, meg a panelen egy 22µF SMD kerámia kondival, abból baj nem lehet. Azt nem tudom, annyira nem értek hozzá, hogy a menüjében szoftveresen vajon be lehetne-e valami okosságot állítani. (pl. automatikusan újrainduljon, vagy mondjuk éjszaka mindig csináljon egy reboot-ot?) Most megint mind a két sáv engedélyezve van, meglátjuk, mit hoz a jövő.
Segíthet egy firmware frissítés is, lehet, hogy meghülyült kicsit.
Lehet, hogy van benne watchdog, nézd meg, segíthet...de az sem az igazi megoldás.
Szevasz Inhouse! Köszönöm a segítő szándékot! Ilyet, hogy "watchdog" nem találtam. Kivágtam a router ez irányú jellemző paraméterét. Néztem közben a TP-LINK honlapján a legfrissebb firmware-jét: TL-WDR3600_V1_150518 Kiadás dátuma 1015-05-18 Ez a "legfrissebb". (Van még kettő ennél régebbi is) Érdemes lehet vajon ezzel megpróbálni?
Nem tudom, hogy érdemes-e, de a frissítés előtt alaposan meg kell nézni, mert szokott lenni verzió eltérés is, és ha nem jó lesz feltöltve, akkor téglásodhat.
Nem is bántom, egyelőre még tartja magát. Bízom benne, hátha a táp kondizás a hasznára vált.
Sajnos továbbra is fennáll a jelenség. Úgy lett beállítva, hogy csak a 2.4 Ghz menjen. Van úgy, hogy egy hétig is jó, de volt olyan is, hogy csak egy napig, eltűnik a 2.4 Ghz is, aztán nincs semmi. Mondjuk könnyen elérhető helyen van, könnyű ki-be kapcsolni, de akkor is bosszantó, mert pl. vannak kamerák is feltelepítve, azok meg 2.4Ghz-en mennek. Szétszedtem a routert is, az elkókkal szemrevételezve nincs gond, akusztikus szakadásvizsgálóval polaritásváltásra egészségeset pittyen. Próbáljam meg a legutolsó firmware-vel frissítení? Ha tégla lesz, legfeljebb kidobom, és 20E alattt lehet kapni normális kétsávosat. Csak azért sajnálnám, mert annak ellenére, hogy ha viszonylag régi is, ha működik, gyorsasággal nincs gond, gigabites routettől van szó, a külseje is modern "futurisztikus".
Meg kellene szkópolni a tápfeszültséget.
Megszkópoltam, szkóp AC üzemmódban. A tápot kihúztam, tehát így terheletlen.Vannak rajta pici tüskék, de minden kapcsolóüzemű tápnál már csak lenni szokott. A számítástechnikában azt mondták, hogy ezek a routerek 5-10 év után mind ezt kezdik csinálni. Volt olyan is, akinek naponta már kétszer kellett újraindítani. Valami "elfárad" benne, mondták. Az új (és még modernebb 4 antennás router 18E.) Jövő héten (nyitvatartási időben) azért ráindítok egy firmware-t, hogyha esetleg "lefagyasztom", azonnal tudjak venni egy újat.
Tedd rá a terhelést is úgy nincs értelme szkópolni ahogyan csináltad.
Rátettem a routert, a 12V-os tápvezetékét két helyen picit "felsértettem" és ott lehetett mérni. Megint AC komponenset. Most meg is állítottam a sugarat. Persze, maradt rajta rendesen, de hát minden relatív... Előszedtem egy 3300µF LowEsr elkót, beforrasztottam oda, persze így a javát rendesen "lenyalta" A tápot a végtelenségig lehet hidegíteni, az sosem árt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |