Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Némelyik ilyen táp DC bemenő feszültséggel is megy (de nem mindegyik) - ha ez is ilyen akkor 70..80V DC is elég lehet hozzá.
Ennyi akkut összerakni szerintem nem célszerű, DC/DC konverter kisebb feszültségről 150V vagy több voltra esetleg. Csak ez jó adag zajt is termelne.
Volt akinek már 40V alatt sikerült stabilizálnia egy Rigol DS1054Z tápját.
Én a Siglentemet szeretném akkusra átalakítani, azért kérdeztem. Ennek a tápja 3 különböző tápfeszt (-9.5V, +6.5V, +15V) ad ki, ezért gondoltam, hogy így egyszerűbb megoldani.
Ahogy mondod. Kipróbáltam még a régi Siglentemmel egyszer, hogy mezei szünetmentesről tápláltam meg, csak az akku volt benne, le volt kötve a hálózatról és ugye az 50Hz-es ami jóval kisebb zavart termel mint egy nagyfrekis step-up konverter. A hegesztő inverterem szekunder körében akartam vele mérni. Ahogy rátettem a szondát, a hegesztőm olyan eszeveszett nyűszítésbe, sercegésbe és vinnyogásba kezdett, hogy azonnal levettem róla mert féltem hogy valami baja lesz. Belső akkus szkóppal nincs ilyen baj, azt rá lehet tenni.
Akkoriban beszéltem a forgalmazóval, mondom írjon már kínába a cégnek, kérdezze meg, hogy a siglenteket miért nem csinálják meg akkus változatúra, sokkal több fogyna belőle, alapból is jobb mint pl. egy owon. Válaszra sem méltatták. Teljesen piacorientált a gyártás, egymással versenyeznek, spórolnak mindennel amivel csak lehet. Az újabb siglentekből már a hálózati kapcsolót is kivették, pedig a helye ott van a nyákon. Húzza ki a hüle user a konnektorból ha azt akarja, hogy ne legyen áram alatt a tápja. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2024
Köszönöm a sok tanácsot, véleményt, tapasztalat megosztást.
Döntöttem, megrendeltem egy Hantek DSO2D10-et. Ezzel elkezdem az ismerkedést az oszcilloszkopókkal.... Siglent SDS802X-HD , 12 bitHa pár éve lett volna ilyen és ennyiért, akkor biztosan ezt veszem meg. Na, majd ha reinkarnálódok...https://www.muszerdepo.hu/Siglent-SDS802X-HD-digitalis-oszcilloszko...PD_BwE
Nem tudom, nem néztem meg. Nekem sosem volt szükségem akkus üzemre. Szkóp bent van a laborban, az nekem bőven elég. Csak elcsodálkoztam az árán, meg a 12 biten, meg a 2G mintavételen.
Idézet: „sosem volt szükségem akkus üzemre.” Én meg nem merek belemérni nagyon semmibe hálózati üzemben! Igaz van differenciál szondám is, de azt lusta vagyok elővenni! Micsig elmegy egy órát is akksiról, ha addig nincs meg a probléma, megette a fene!
Ez nekem a laborban úgy van, hogy van egy 1kVA-es leválasztó trafó, elé kötve meg egy 3 kVA-es Trakis toroid.
Amikor még jártam,- aktív koromban,- üzembehelyezni, szervizelni, akkor is vittem a leválasztó trafót. Hiába voltak a saját tervezésű berendezéseim, mit tudom én mit csináltak az erőművekben a bemenettel. Autó elbírta, sosem volt probléma. Meg hát a szkóp villásdugójából kikötöttem a földet. Szkóp választásSziasztok!Segítségre lenne szükségem - bár becsültettel elolvastam a topikot, elvesztem ill döntésképtelen vagyok.Lassan de biztosan szeretnék egy hobbi szkópot - de nem szeretnék vele együtt púpot a hátamra és bosszuságot vásárolni... Szóval a 2-300Eurós tartományban leskelődök, általános hobbi célokra - ami fenn van a listán: Rigol DS1102Z-E 280 Eur (ez a név az eddigi olvasgatásomból került az élre) Hantek DSO2D15 kb 200 Eur - tetszik és előnynek tűnik a beépített hullámforma generátor OWON SDS 1104 kb 200 Eur Hanmatek DOS1102 (masszívan OWON SDS1102 klónnak tűnik) Ne sz...rozzak, menjek a RIGOLra - vagy jó lesz nekem akármelyik? Van e valami - amit kihgytam a listáról, és jobban járok vele? Itt olvasottak alapján jó pár cuccot kilőttem már - ezuton is köszönet érte.
Siglent SDS1102CML - őt még kifelejtettem, a RIGOL alternatívájának tűnik
Szerintem 80eurón nem érdemes a fejedet törni..., szkópot ritkán vesz az ember, megéri biztosabbra menni, semmint utána elégedetlenkedni! A Rigol vagy Siglent-el nem kockáztatsz, mind a kettő hasonlóan nagyon jó! Itthon Rigolom van, munkahelyen Siglent.
Nem néztem meg a tipusokhoz tartozó paramétereket, ez legyen a Te feladatod.
Amit én összehasonlítási alapként megnéznék még a helyedben: - valós mintavételi sebesség - memória mérete (azaz mennyi minta tárolására képes) - keresnék vásárlói véleményeket, és független teszteket a neten, a kiszemelt készülékekhez. Szkópot általában hosszabb távra vesz az ember, érdemes rászánni annyit, hogy ne kelljen hamar lecserélni. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2024
12 bites Rigol DHO804 kb 280EUR. Nekem DHO814-es van, az sem sokkal dragabb (~400EUR) es mindenkepp idotallobb(nak latszik)
Nem tudom feletek mennyi a vam, nalunk $1000 alatt nincs.
Köszönöm!
Szimpatikus cucc - de mire a DHO0804 ide kerül legálisan: 500 Eur
Van a Siglent-nek egy nagyon hasonló szkópja, de 2 gigás mintavétellel és 186000,-Ft. Szintén 12 bites. Szerintem a bele ugyanaz, mint a Rigolé. ( majdnem)
https://www.muszerdepo.hu/Siglent-SDS802X-HD-digitalis-oszcilloszkop És itt kapsz rá garanciát is.
Szoktam neha gondolkodni rajta, hogy a Rigol/Siglent viszonylatban mikor es ki masolja a masikat
Nagyon különböznek, legalábbis felhasználó felől nézve. A Siglent LeCroy féleség, némelyik típusuk LeCroy néven is forgalmazott. Úgy tudom a LeCroy-nak is gyártanak, innen a rokonság.
Ha megfelel a használt, vagy kibontott is, akkor van OwonHDS242 69-ért, van Rigol 1102-E 90-ért, van Hantek 2D15 102-ért, van szintén Hantek 2D15 120-ért, van Siglent 1202X-E 135-ért és van Rigol 1202Z-E 145-ért, nyilván két utóbbi a legdrágább és a legjobb, volt pár hete egy jó régebbi Siglent vétel de azt úgy nézem már megvették. Ha meg újban gondolkodsz akkor Batronix, esetleg itthon az Ageta.
Tartottam ettől.....
Hamár ... akkormár effektusnak hívják, és általában az a vége, hogy dupla annyik költ az ember mint tervezte Amugy vegyesen olvasok mindegyikről kb - de a lényeg egybecseng evvel a fórummal: a Rigol és a SIGLENT azért picivel a többi fölött van... Idézet: Nem picivel, hanem eléggé többel. Főleg a 12 bites legújabb változataik. A Rigol DHO 800 külső tápegységes, előnye, hogy 12V akkuról is mehet így, de kb.. autóakku kell, mert 3.5A fogyaszt. Hátránya, hogy a saját külső tápja erős zavarsugárzó, ami sokszor nagyon benne van a képben. Ajánlott egy külső trafós tápról táplálni, így nagyon jó. EEVBlog -on is írnak erről a zavarsugárzásról, másoknak is probléma. A Siglent SDS800X HD csak hálózatról mehet, viszont nincs zavarsugárzása. „a Rigol és a SIGLENT azért picivel a többi fölött van...”
Miért költenél dupla annyit? Én a Siglentre pont annyit fizettem, ami rá volt írva. Ez vagy két éve volt, azóta vannak jobbak is, mint pl. amit említettem.
Azért gondold meg a dolgot: a '80-as években mibe került egy akár csak 50 megás szkóp? Hányszorosa volt a havi fizetésednek? Most a minimálbérhez hozzáteszel még egy 20-ast és van egy igazán jó szkópod. Én biztosan nem spórolnék.
Elvileg megfelel a használt, ha rendes ember használta. Többnyire láttam is amiket linkeltél, de pl az OWON ez a tipus nem vot képben.
Viszont - és azt hiszem ez elfogadható: nem fogok 20-30 ezerrel többet adni érte, mint amennyibe európából megrendelve - és egy hét alatt a küszöbömre téve kerül. (ezért a HANTEKek kilőve itthon - jelenleg kb 200 Euróért meg lehet kapni, Áfával - európában: A SIGLENT 1202X és a Rigol viszont korrektül van árazva ahogyan látom.
Hát.... töredelmesen elismerem, hog a 80as évek végén még a tanlmányaim során volt sokszor szkóp a kezemben. Mint hobbi maradt az elektronika, de elvoltam szkóp nélkül - és ha nagyon akarnék most is el tudnék lenni, csak nem akarok
De - tökéletesen igazad van - emlészem a 2X20M RFT szkóp áraira - meg úgy általában.... Kína beszállt a gyártásba - és tömegcikké tette az oszcillószkópot.Nem drágállom őket egyébként.
Sziasztok,
Köszönöm szépen a segítségeteket, el eldőlt: DHO802 lett a vége.Az egyik EU webshopban él egy olyan ajánlat (ma még), amely mentesített a töprengés alól.
Ha van kedved jatszani vele, eleg konnyu feltolni 100MHz/50Mpts-re. Ezek a Rigol szkopok szinte talcan kinaljak a hacking lehetoseget.
Mondjuk en szemely szerint konzervativ vagyok, olyat veszek, amire szuksegem van, de hat ez az en bajom Idézet: Nincs kizárva, hogy nem véletlen a dolog. Lehet hogy úgy gondolkodnak, így több fogy. „Ezek a Rigol szkopok szinte talcan kinaljak a hacking lehetoseget.”
Vagy egyszerűbb és olcsóbb csak egyféle elektronikát gyártani, aztán szoftveresen feloldani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |