Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Van egy LFP 16-os aktív bms em.A kérdés hogy kössem be?Csatlakoztassam a kábelköteget a bms hez és +vagy- irányból kezdjem el bekötni,vagy csak a kábeleket kössem be,és utána csatlakoztassam.Azért kérdezem mert már eggyet elfüstöltem az első bekötési módszerrel.
Nem tudom hogyan füstölted el, ha szépen elindulsz a negatív irányból és közben semmit nem zársz rövidre, akkor nem lenne szabad ilyennek történnie. Az már lényegtelen, hogy a vezetékeket kötöd előbb a BMS-hez és utána a cellához, vagy fordítva, csak ne zárj rövidre semmit és mindent a maga helyére köss be.
Úgy csináltam először is na most sikerült már nem birtam várni a válaszra azért köszönöm.
Würth 18V 4Ah és Bosch GBAAz létezik, hogy ez a 2 akku csereszabatos? A fogadó felület ugyanannak tűnik.Az lehet, hogy ez ennyiért nem tök gagyi? A Würth 0700 916 532 18V 4Ah akku tönkrement. A szélső 2 cella rossz. Külföldön létezik 50-75 € között akkupack, vagy komplett, de ez valószínűleg nem járható. Az itthoni találat 143990... Felmerült, hogy ha ez a Bosch csereszabatos, akkor meg lehetne próbálni. A másik verzió egy Parkside-ból átrakni a komplett akkupackot a Würth "dobozába" annak a vezérlőjével. Gondolom ez még nem okos, hogy letiltson, ha cellákat cserélnek alatta...
A Würth gép típusa? Pl. itt helyettesítőként Bosch akkukat mutogatnak...de a géptípus alapján.
Kezembe nyomták az akkut, eddig ennyi, ennek van pontos típusa.
Kereső:
https://www.google.com/search?q=W%C3%BCrth+0700+916+532+replace&...el=t24 szerint pl: https://www.akkushop-austria.at/at/4000mah-original-bosch-gsr-18-v-...8v-4ah egyezik. Csak cikkszám szerint érdekes, nem itt kell venni A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2025
Köszi. Az osztrák linken kicsit zavaró, hogy elvileg minden stimmel, végig a 4Ah-ról beszél, de a képeken egy 3Ah-s van. Oké, attól még a tokozás/csatlakozás/bekötés stimmel.
Anno egyszer már keresgéltem az okát a 18/20V-ra, hogy lehet a cellák felépítése, így a töltési végfeszültsége között különbség minimális különbség, persze ez nem okoz 2V-ot. Inkább csak a gyártók eltérő állapotban számolják...
Nem egyeztettünk tovább, de landolt az asztalomon egy új Parkside. Már csak azon kell imádkozni, hogy sikerüljön átrakni a cellákat, meg a Würth vezérlője ne tiltson le közben...
Durva egymás mellett látni a 2 akkut, a Parkside-ban hagytak helyet a levegőnek is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |