Fórum témák
» Több friss téma |
De! Pontosan erről, vagyis a Makamichi-ről szólt a beszélgetés!
Azután te egy poénra válaszoltál és hoztad be az állandómágnes problémáját... ![]() A hozzászólás módosítva: Pé, 13:52
Azok csak szimpla mérőjel felvételek jól beállítottnak tekintett magnón felvéve. Szerencsés esetben legalább a felvevő magnót valódi mérőkazettával állították be, de ezt általában nem szokták közölni. (A mérőszalagnak vannak speciális tulajdonságai, pl. hogy teljes sávos felvételt tartalmaznak.)
Mindamellett, hobbi célra ez is megteszi véleményem szerint. A tökéletes állapotú mérőszalagnak a gyártásban, ill. a garanciával végzett szervizelésben, karbantartásban (pl. említett módon stúdiók részére) van, volt jelentősége. Hogy egy 35-40 éves készüléket, esetleg már rég nem gyári típusú (még ami elérhető alapon beszerzett) fejjel "csak így" állítanak be, majd utána szintén legalább 20-25 éve gyártott, gyakran nem keveset használt kazettákat hallgatnak rajta - nos, itt már úgysem az az esetleg pár tized (netán egy egész) dB eltérés lesz a releváns.
Én csak arrol beszéltem , hogy le kell mágnesezni mindent, bármilyen magnoban mielött berakod a merökazettát és ez a Nakamichire ( s nem Makmichire) is érvényes.
Annyiban különböznek a sima felvételtöl, hogy kapsz hozzájuk egy mérési protokollt is - azaz tudod mit kell kapnod, ha van hozzá egyáltalán müszered..
Igen, sajnos az "N" és az "M" túl közel van egymáshoz...
![]() (Általában át szoktam nézni az írásomat még egyszer az elküldés előtt, de efölött valahogy átsiklott a szemem... Bár mindenki csak ennyi helyesírási hibát vétene!)
S hol beszéltem én ott Nakamichiröl. Az én nem tudhatom, hogy te mire gondolsz. Valoban nem követtem a témát az elejétöl, de amit leirtam az általában érvényes minden ilyen gépre és nem mindenki Nakamichit pofozgat össze. Azaz eléggé tárgytalan a kötõzködésed.
Zajlik egy beszélgetés, aminek a kellős közepébe beleszólsz, és behozol egy olyan részletet (konkrétan az állandómágnessel történő törlést), aminek semmi jelentősége, sőt zavaró és felesleges.
Amikor valaki jelezte, hogy Nakamichi esetében nem kellene állandómágneses törlésről beszélni, te kijelentetted, hogy a beszélgetés nem erről szól. Konkrétan a Nakamichiről szóló beszélgetésről azt állítottad, hogy nem a Nakamichiről szól. ![]() Én csak felhívtam a figyelmedet erre a tévedésedre. Úgy szólsz bele egy folyó beszélgetésbe, hogy nem veszed a fáradtságot arra, hogy megnézd mi volt a kiinduló kérdés, amire a válaszok érkeztek, és még te vagy felháborodva, ha ezt valaki szóvá teszi. Nem kell tudnod, hogy én mire gondolok! De annyit azért illene tudnod (pl. ezt a tudást megszerezhetted volna, ha visszaolvasol 5, azaz öt hozzászólást, ami még ugyanazon az oldalon volt, tehát még lapozni sem kellett volna...), hogy miről szól az a beszélgetés, amihez hozzászólsz. És persze én kötözködöm (és nem kötõzködöm... ![]() ![]() Idézet: „Én csak arrol beszéltem , hogy le kell mágnesezni mindent, bármilyen magnoban mielött berakod a merökazettát és ez a Nakamichire ( s nem Makmichire) is érvényes.” arrol -> arról beszéltem , -> beszéltem, magnoban -> magnóban mielött -> mielőtt merökazettát -> mérőkazettát Makmichire -> ha már engem pellengérezel, akkor úgy kellett volna idézned, ahogyan én elrontottam: Makamichire A hozzászólás módosítva: 0:16
Bocs igen mert valaki itt viccböl megtévesztett az acél méröszalsggsk. Azt nem vettem észre. Elnézést ennyi.
Felesleges neked ebböl litániát irnod. Ráadásul akinek Nakamichi kerül a kezébe annak az általam irottakat illene tzdnia. Befejeztem. Pioneer CT-777 - kopott fejSziasztok!Teljesen amatőrként, saját célra szeretnék rendbetenni egy Pioneer CT-777 kazettás magnót. Sajnos nagyon rossz állapotban került hozzám. Nem részletezném, de kívül-belül "tákolt" állapotban van. Sokat futott, leharcolt darab, pénzügyileg egy csőd, de rossz érzés ilyen állapotban látnom, ezért úgy határoztam, lehetőségeimhez mérten megpróbálom rendbehozni. Jelenleg odáig jutottam vele, hogy már működik, bár akad még tennivaló. Például a Metal-szalagtípus kapcsoló még mindig kontakthibás, majd javítom. Rendeltem hozzá gumiszíjakat, idler-t és 2db görgőt. Még nem kerültek beépítésre. Sajnos a Rec/Play fejek is elképesztően kopottak. Szemmel látható "bevésődés" van a szalagpálya vonalában. Ujjal megérintve a fejeket a köröm annyira beleakasztható, hogy akár az egész készülék megmozdítható lenne húzás esetén. Az iránt érdeklődnék első körben, hogy ismertek esetleg olyan forrást, ahol beszerezhető lenne új vagy jó állapotban lévő használt fej ehhez a típushoz?
Ahogy nézem, háromfejes felső kategóriás gép. Szerintem ehhez csak eBay nyugat-európai vagy amerikai forrásból (utóbbinál a szállítási költség horror drága, ha van kint hazajáró ismerősöd, jobban jársz, ha hozzá küldeted és majd hazahozza táskában..). Az lehet, hogy az is használt lesz - de az általad leírtnál rosszabbat már pofátlanság lenne eladni..
Szervizkönyv szerinti gyári számot érdemes esetleg megnézni a neten, de nem biztos, hogy ez alapján könnyebb találni.. Igazából újat max. olyanból tudnék, amit kommersz (akár hifi-szint alatti) gépek millióiba szereltek anno, ezért még mindig van belőle itt-ott elfekvőben. Mellesleg nem tudom, hol tudták ennyire elhasználni azt a decket. Stúdióban éppen futhatott volna rengeteget, de ott meg oda szoktak figyelni a megelőző karbantartásra..
Sokkal inkább olyan helyen ahol éjjel nappal ment. ( Áruházakban, szállokban stb) akkoriban nem igen volt más egyszerüen kezelhetö hangforrás ami orákig volt képes ilyen vagy olyan háttérhangot szolgáltatni minimális ráköltéssel, egyszerü kezeléssel. Akkoriban kereskedelmi rádiok sem voltak, ahol egyfolytában szolt valamilyen zene.
Az hihetően hangzik. Ilyen felhasználásra a hangminőség is másodlagos. Bár akkor már valami oda-visszajátszó olcsóbb forgófejes is megtette volna, ahhoz még kevesebbet kell hozzányúlkálni.
Az elektrotanya oldalról letöltött service manual alapján nem találtam meg a fejegység (komplett szerkezet vagy csak maga a fej) azonosítóját. Az a rész pont üres a manual-ban.
Megpróbálom majd valamelyik hozzá hasonló készülék SM-ban megkeresni, hátha azonos fejet használtak. Például a CT-900S, ha jól tudom ennek a "nagyobb testvére". Az alapján akkor hátha találok valami jobb állapotú fejet, ha nem is feltétlen újat. Vagy talán valami egyszerűbb/korábbi 3 fejes készülékben is ugyanezt a fejet használta a gyártó? Mert akkor talán célszerűbb lenne egy olyan, nem leharcolt darabot venni és abból átrakni a fejet. (Persze akkor meg a másik készüléket sajnálnám) Az előéletéről semmi információm nincs, de nehezen tudom elképzelni, hogy valaki olyan tehette ezt ennyire tönkre, aki annakidején fizetett ezért a készülékért. Massawa ötlete, hogy áruházban vagy hasonló helyen üzemelt, inkább elképzelhető számomra. Megmagyarázná a külsőleg és belsőleg történt barkácsolásokat (tekerőgombok, kazettaajtó, stb) és a penészes belsőt is. Feltételezhetően a CD-korszak érkeztével egy áruházban ez a füstös gondnoki irodából egy pincébe kerülhetett. Köszönöm az eddigi ötleteket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |