Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Asus Power 4 Gear? Tedd fel, meg a processzor + chipset drivereket.
Fentvan, igen az állítja, de ha minden le van véve (háttér világítás, fsb meg minden) akkor sem bírja tovább 2 óránál. Fél éves laptop. Haver Siemense 4 órát is kibír
Nekem egy éves az F3U-m, nem integrált videókártya, 200GB sata, 4G ram, AMD Turion64 X2 TL-56. És bekapcsolt Wifi+Bluetooth-szal Battery Saving módban 3 és fél óra, a gyári 6 cellás akksival.
Nézd meg valami programmal az akkumulátorod állapotát. Everest vagy hasonlók kiírják részletesen az akku állapotát, jelenlegi maximális kapacitását, jelenlegi fogyasztást, stb.
Ez F5-RL, mikor elhoztuk már akkor is ilyen gyenge volt, de most lemérem telefonnal, hogy pontosan mennyi. Az everest 5%-ot ír elhasználódásra.
Tomi: a gépemen sajnos alapból nincs órajel csökkentési lehetőség... azért fél óra pluszban jól jött volna... kár.
Topi: Az, hogy meddig bírja egy gép akkuja, szerintem nagyban függ a gyártótól és a gép árkategóriájától. Nézegettem régebben a laptopokat, és voltak olyan márkák, ahol tényleg 3-4 óra volt az üzeimdő akksival, viszont fujitsu-nál, és még simán az olcsóbb kategóriás acer-nél, vagy msi-nél is max. 2órát írtak... volt, ahol csak 1.5 órát :S Azért kíváncsi lennék, mennyibe kerülhet egy nagyobb kapacitású akksi fujitsu pa2548-ba (az egyik linken 160g-s vinyóvál árulják, nekem 250g van benne)... jelenleg 11.1V 4400mAh-s van benne... és kb. fél kiló (kézzel mérve )... szerk: most olvastam: Kattintson a csendes mód gombra, a ventilátor hangja máris hallhatóan lecsökken, a processzor és a grafikus kártya sebességének csökkentésével. ezt azért le fogom tesztelni...
Hát igazából ez az Asus nem az első notebookom, és egy két márkát már volt szerencsém huzamosabb ideig használni.
Power managementje az Asusnak és a Toshibának kiváló. A típusok nagyrésze rendkívül magas üzemidővel és könnyen személyre szabható energiagazdálkodási lehetőséggel rendelkezik. A fusikról ezzel ellentétben meg van a véleményem. Abból is volt már több a kezemben, használtam is, leges legutolsó fusi háromszor volt szervízben. MSI-k katasztrófális hardver minőségűek, annak ellenére hogy az MSI alaplapok nem az ócskák. Aztán tudom ide sorolni az Acer-t ami már talán egy elfogadhatóbb márka. Fusi sztorym: Kártyaolvasó krepált be - ócska minőségű csatlakozó, egyszer csatival együtt kijöttek belőle a tüskék. Aztán behalt a touchpad (tipikus synapthic fusi betegség... ugrál a kurzor néha, elszabadul kontrollálhatatlan) Két szervízbe is el kellett mennem. Elsőben lazán hülyének néztek, és közölte a SERCO szervíz, hogy ilyennel még senki nem jött, hogy ez lenne a probléma, és hogy én nem tudom használni a gépet. (ajtó rájuk*** elmegy) Persze ebben az volt a poén, hogy közben a prohardveren épp tanakodtunk, mert másoknak is ugyan ez volt a hiba. Vagy 20-an felhívták a SERCO-t és mindenkinek azt válaszolta a szervíz, hogy te mint vásárló vagy a hülye, nem tudod használni, hozzájuk még senki nem jelenetett ilyen jelenséget. Ugyan ezt mondták mind a 20 embernek. Ezután bevittem a gépet a Nagy Lajoson lévő Rikvest-hez, akik készségesen azonnal értve miről van szó, kicserélték. De mivel ez az egész touchpades játék komolyan érintette a gépet, továbbá vásárláskor már élő hiba volt, így kicserélték az egész alaplapot, az egész touchpad-et mindent. Majd mikor visszakaptam, már meg is volt rá a vevő. Olyan gyorsan túladtam rajta, ahogy csak tudtam. Mivel nem az ócska típus volt a fusiból sem, így az eladásnál óriásit, több mint 120 ezret buktam rajta. Ám ugye, egy alaplap cserélt pár hónapos notebook ami már többször is volt szervízbe, annyira nem vonzó. Továbbá nem akartam hónapokig árulni, így valamit valamiért. Toshibák, Asus-ok évekig bírják. Pl. Toshiba Satellite noti, jelenleg már több mint 10 éves, és hibátlanul működik. Akksija még a mai napig is 1, 1-5 órát bír. Ha az ember minőségre vágyik, akkor azt meg is kell fizetni. A piacot elárasztották ezek az ócska márkák, kihoztak kommersz tömegszériákat, amik azonkívül hogy tele vannak hibákkal, még ár/teljesítmény arányuk messze egy drágább alatt van. Meg kell fizetni a minőséget.
üdv! Nállam, hasonló problémák voltak, amit már megoldottam és a CPU sebességét, egyszer sem vettem le! Az eszközkezelőben mindent tiltottam amit nem használok út közben!
Többek között: CardBus (PCMCIA) 1934porot LAN Wi-Fi Bluetoth (ezutóbbit bekapcsolva kéne hagyni ha Bluetot fülhallgatód van!) DVD image DVD iró Fölösleges USB ket, vagy magát a Host Controllert (ekkor a Bluetoth sem indul el!) Továbbikaban nagyon alaplra vettem a grafikai beállításokat, ammerire csak lehetet, de 32bit/pix -en hagytam, és max felbontáson. Ezekkel a beállításokkal drasztikusan megnövekedett a felhasználási idő! Minden maxon 2h 20m -ig bairja, utána 3h 54m -ra növekedett. Ezt az üzemidőt 12 percel felülmultam, attól kezdve jöt az "Alert" ablak hogy sűrgősen mentsek mindent, asztán kapcsoljam ki a gépet! Megjegyzem, ment a PowerDVD amin az orlövész ment , és közben weblapot szerkesztettem!!! A laptopom típusa HP nx7300 anno 174kilo volt, és vigyázni is kell vele mert amit megveszel (MA) a boltból nagy valószínüséggel hibás az alaplap!!! :felkialtas: Ezt onnét lehet felismerni, hogy probaképpen másolsz DVD lemezről és ha 10percnél többet ír másolásra, akkor az "bibis", mert nállam is volt a probléma anno! (nem csak nállam megjegyzem, mert a haverom is azt vette ugyan akkor mint én, és ugyan az a problémája volt, majd meg is halt az alapalpja, meg az enyém is)Megvettem, 52perc volt egy másolás (mert valószínüleg az UDMA halott volt, vagy nem felelően működött)! Tény az hogy amióta kicserélték az alaplapot, azóta minden jó benne, és egy lemez bemásolás PIO módban 30perc UDMA módban 7-8perc (ha tiszta a lemez)!
Topi ebben az MSI dologban teljesen egyet kell értenek!
Magam is találkoztam ezzel a látvánnyal(kétszer is), éppen ezért nem is javítottam meg, mert elkapott a düroham!
Tudom mire gondolsz fujikkal kapcsolatban.
Én még nem tapasztaltam hibát. eddig meg vagyok elégedve. csak azért vettem ezt a gépet, mert olcsó volt, és elég jó a "belseje" ha elromlik, akkor nekem is meg lesz róla a véleményem, addig csak reménykedek, hogy olyat fogtam ki, ami még működni fog 2év múlva is... majd elválik.
Fujitsu -val még nekem sem volt problémám, igaz 3-3és féléves laptopokkal futottam össze, abbn is csak DVD meghajtót kellett cserlni, mert vagy nem ismerte fel az RW s DVD-t (a DVD R+- osat igen), vagy egyáltalán nem is működött a DVD meghajtó.
örülök a jóhírnek és köszönöm a tanácsokat energiaspórolás témában!
Nekem FuSi Amilo PA1538-asom van, megvagyok végülis elégedve vele annak ellenére hogy ebben a szériában gyárihibás a tapipad, szóval ebben ugrál mint ahogy Topi mondta, cserélni elvileg nem cserélik mert a csere is ugyanilyen rossz De nem nagy baj végülis, úgyis az egeret szeretem... Akkuja még most egyévesen majdnem bír 3 órát
Bár most nyár közepém egyszer csak elhalálozott benne az atheros Wlan modul, de ezt most nyár végén vettem észre mert windows újratelepités se oldotta meg a problémát.... de igazából semmilyen oprendszer se találta meg a wlan modult. 2 hete szervízben van, elvileg 2 hetet modntak a javításra de nem hívtak még, szóval ma azért felhívom őket, mert mostmár azért kellene Azért döntötem eredetileg a FuSI mellett mert ár/tudás arányban ez volt a legjobb de nem biztos hogy vennék mégegyszer Fusi laptopot. MSI-ből hajdanán koleszben a szintünkön egy félév alatt 3 laptop lett alaplapcserés...
semmiben nem bízhat az ember... szép....
Szivesen máskor is!
Ez a torrent tanya kiakaszt de nagyon!
Amióta ott vagyok, és töltök, a töltés vagy jön vagy nem, de nem ez a problémám. Ha Leech, akkor van Seed is. Utána, amikor meg befejezte a letöltést, a Seed is kinullázódik. A legnagyobb problémám az lenne, ha éppen összejön egy Seed, vagy 1-2K -al megy fölfelé, és ekkor kidob állandóüan a net, de most már annyit változott, hogy bármikor képes kidobni a net, vagy úgy 30s -ént, vagy 2-3 percenként. Így még seedelni se tudok, és az arányom is rendkivúl rossz. Akár a "piócavezér" beosztást is megkaptnám, mert magamnál rosszabb arányút még nem találtam.
Meg ha már annyira benne avgyok már lenne egy kérdésem hozzátok!
Az a helyzet, hogy van egy SAMSUNG 206BW 20col 2ms 1680X1050 felbontású LCD monitorom. Tavaly augusztusban vettem, és már 2-3 hónapja megjlentek rajta pontok, gondoltam nagyon koszos a kijelző, ezért lekötöttem, kivittem a konyhába, és lepucoltam az egészet. Olyan fényes lett, hogy nagyon. A szomorú hír meg utána jött, amikor bekapcsoltam ismét. Akkor esett le hogy nem kevés pixel halott, de nem egész pixelek, csak valahol kettő szin, vagy csak egy. Kb, most úgy néz ki a monitorom, minha apró trömeléket szórtak volna rá ráterítettek volna valamit, és napokig taposták volna. A kijelzőt, egyébként is, monitor tisztítóval szoktam tisztitani, és kendővel. A jótállási papirokat néztem, és egyszerűen semmi leírást nem találtam aról hogy mi vonatkozik a pixelhibára! Olyat már hallottam, hogy X pixel után cserélik az LCD panelt, de olyat is hallottam, hogy 9 képzetbeli részre kell osztani, és a külsőmezőkben X pixel hiba felett, a középső mezőben meg kevesebb X pixel hiba után cserélnek LCD panelt. Egyszerűen azt sem tuom, hogy hogyan érvényesíthatném a jótállásomat/garanciámat, mert ennek próbáltam utánanézni, és egyzserűen, nemtudom, hogy egyáltalán foglalkoznak e velem, vagy elküldeneke a sunyiba. a modiktól elnézést kérek, hogy formázatlanul rakom fel a képet, de itt a részletek nagyon számítanak!
..Ja és a többi sem kosz, csak már meguntam M$paintall, karikázást!
Na ma felhívtam őket: alaplapcsere... szép legalább maradt 2 év gari még... ráadásul még egy hetet várhatok rá,,,
legalább nem küldtek el... a mai világban már ez is kész öröm
Megoldás a problémádra a bónusz pontok. Ha letöltöttél valamit és seed-eled visszafelé a tracker bónuszpontokkal jutalmazza, még akkor is ha 1 byte feltöltésed sem volt. Óránként 0.3 bónuszpontot kapsz, és ha összegyűlik elég sok pont, beválthatod feltöltésre és így növekszik az arányod. Mondjuk nem sok ez a 0.3 pont óránként, amikor én regisztráltam az oldalra akkor éppen magasabb volt ez a szám így elég gyorsan tudtam növelni az arányomat.
Samsung monitornál ha jól tudom 3 napon belül cserélik a monitort akár ha egyetlen alpixel is hibás. 72 óra elteltével a Samsung TFT monitorok pixelhibáira vonatkozóan az ISO 13406-2 szabványban foglaltak az irányadóak.
Hogy ez utóbbi mit is takar, nem tudom.
Ez benne a poén! Seed elek mint az örült, egy oldalt alig tudok betölteni annyira belassít,és akkor is csak 0.1 seed -et ad! Most megpróbálok mindent elmenteni, majd az utorrentel tölteni, ha azzal is ugyan ez lessz én "lépek"! Az a helyzet hogy a torrenttanya nagyon jó, hely, de seed miatt, még feltölteni sem tudnék, mondjuk ez nem is lenne gond csak szombaton, mert hétfőig szeretném beindítani az életem első oldalát, ami elég Béta verzióban iródott annó, illetve egy alapos átgondolás alapján átterveztem, mjad feltölteni kivánkoztam, na ekkor halt a PC-m ben a tápegység, és közben jött el a pikánsabbnál pikánsabb melók, így időm sem volt! Ez az oldal meg közben megfeneklett, és csonkolva várja az új tartalmat, imáron 5 hónapja! A belépő oldal lessz a kezdőlap előtti oldal, amit igy is akarok hagyni. A többit majd ha készen lessz...
Kössz, átnézem! Meg akartam nyitni de a következő hibaüzenet várt: Tartományon kívüli szám
Egy kis közvélemény kutatás:
Mennyire lenne kedvetek MP3 lejátszót építeni? Tervben van, hogy egy SD kártyáról játszó, szigorúan kijelző nélküli egyszerű kis mp3 lejátszót készítek, kifejezetten KIT céllal. Műszaki paraméterei: max. 320kbit/s-es MP3 Támogatja a SDHC-t (tehát akár a 4GB-os SD-t is) Támogatja a FAT32 fájlrendszert. 1 cerka elemről működik 18 bites Stereo DAC THD 0,2% Támogatja a CBR és VBR-t is, Támogatja az MPEG 1 & MPEG 2-t Layer 1,2,3-ban Támogatja a WAVE formátumot. Bass-boost effect Ára sem titok, nagyvalószínűséggel 5-6E forint körül lesz, nyákostul, procival együtt, komplettül. Ám ez már nem gyerek játék KIT. SOIC és TQFP processzorok vannak rajta. SOIC28 a 24MHZ-es DSP, TQFP44 az atmega. Tehát SMD forrasztási tudás el kell. SOIC nem gond, azt még nagyobb heggyel is könnyen lehet forrasztani, TQFP-hez már elkell a 0,8-0,6-os forrasztóón és vékony pákahegy. Lábtáv: 1 mm. Bár nagy valószínűséggel, az az egy alkatrész előre forrasztott lesz, mert helyben lesz programozva. Ugyanis előre programozva tudod majd beszerezni. Úgy gondolom, a kijelző maximálisan felesleges. Plusz költség, továbbá úgyis azért teszel rá zenét, mert szereted. Ergo, tudod a címét, így tök felesleges kiírni. Hangerő szabályzást fülesen úgyis hallod. USB sincs rajta, kikapod a kártyát a foglalatból és rámásolod. Sajnos az ár, a komolyabb Nyák és a DSP ára miatt ennyi, nem hiszem hogy lejjebb menne. Ám azért nem kicsi dicsőség azt gondolom, ha az MP3 lejátszódat Te magad építetted. Lehet nagyfiúskodni Vélemények?
ÉN ezt nagyon jó ötketnek tartom, habár azért szeretném tudni, hogy hányadik számot játszom le az X mennyiségű fájlból, így tényleg tudom hol tartok!
Amit felsoroltál az nagyon jó, és nem sok MP3 lejátszó tuja ezt így egyben teljesíteni! Grat!
Kijelző nem rossz dolog, csak feleslegesen drágának érzem. Zsebedben van úgy is. Úgysem látod. Hogy hanyadik számnál tartasz? Fontos ez?
Szerintem is jó ötlet.
Kár hogy csak SMDbe lehet elkészíteni. Kijelző nem kell szerintem se , aki feltesz valamit az ugyis tudja hogy mit tett fel.
Legalább egy kijelző bővítési lehetőség legyen rajta, így aki akar tesz rá kijelzőt, aki meg akar az meg nem. PL.: 3410 NOKIA telefonét(vagy esetleg 2600 -ásét ami már szines, és könnedén beszerezhető), mert az pici, és nem akkora "bunkó" mint egy 1X16 karakteres kijelző.
Megmondom azért szeretem hogy van rajta kijelző, mert látom az időt rajta, illetve egy tans bar mutatja hogy hol tart egy lejátszás, és ezt egy számláló is jelzi, és közben tudom mennyi az idő, így órát sem kell magammal vinnem. Azt meg gombnyomásra, be lehet programozni a Frimware -t, hogy ha nincsen egy gomb se lenyomva pl 5-10-20-30-60másodpercig, akkor a kijező sötétüljön el (auto kikapcsolás kijelzőre, állítási lehetőséggel).
Na igenám, de ahhoz, hogy a nokia kijelzőt ráfejlesszem két dolog is kell.
1. Nokia kijelző, 2. Fix beszerezhetőség. Az nem járja, hogy csak annak lehet rajta kijelző aki valahonnan tud szerezni egy nokia kijelzőt. Ez lehetetlenség így. Áhh... Ez egy MP3 lejátszó, amin nincs kijelző. Ez egy ilyen, egyszerű, olcsó, bárki által megépíthető. A kijelző mint opció, egyértelműen bonyolítaná. Nem a szoftvert, mert az brutál már most is (egy terméket fejlesztek épp, aminél hasonló DSP-t használok hasonló célra) |
Bejelentkezés
Hirdetés |