Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok
Ugye azért ez most egyedi eset volt, hogy nem olvastál vissza mások válaszait megtekintve?!?
Üdvözlet mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Építettem egy PIC vezérelte áramkört (melynek a képét mellékeltem!), melyet tesztelésre használnék. Ezt a PIC16F877A jelű mikrokontrollert szeretném beprogramozni Microchip MPLAB ICD2 letöltővel áramkörben, tehát a chip kivétele nélkül. A problámám viszonylag egyszerű, nem tudom a letöltést elvégezni, mivel a betöltő failed üzenettel válaszol vissza. Talán a huzalozásban keresendő a hiba? Kipróbáltam áramkörön kívül is AC162049 panelen is, melyet az ICD2-höz lehet csatlakoztatni és ott simán rátöltődött. A programban megadtam, a konfig biteknél a _MCLRE_ON parancsot is. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy milyen módon tudom azt megoldani, hogy az áramkör kikapcsolása nélkül is fel tudjam programozni a PIC-et, tehát, hogy az áramkör VCC feszültségét ne kelljen lekapcsolni ahhoz, hogy a programot betöltsem? Nem fog visszafele feszültség érkezni ha az ICD2-t csatlakoztatom vagy fordítva? Kérlem aki tud válaszoljon! Minden választ előre is köszönök! Üdv.: Nagy Péter
Miert kell kikapcsolni az aramkort? En mindig bekapcsolva hagyom mert a tapot nem az ICD2-rol kapja. Van opcio hogy Target powered from ICD2. Kapcsold ki. Ezutan ha nem latja a 5V-os labon az 5V-ot akkor hibat fog dobni. Szerintem belul le van vedve valahogyan hogy ne sussek meg egymast a tapok.
MCLR labra illik diodat rakni, hogy a 12V programozo tap ne huzza fel az 5V-os tapot. Adott esetben 7V-ra is fel tudja huzni ha olyan felhuzoellenallas van.
A céláramkörödbe épített csatlakozót nézd meg, azon a kivezetések sorrendje feleljen meg az ICD2 kivezetési sorrendjének, mert ami a rajzon van az nem egyezik sem a gyári, sem HE-n is megtalálható klón kivezetésének sorrendjével. Nem szükséges dióda az MCLR lábra, viszont a kondenzátor zavarhat. Az ICD2 kezelői leírása szerint az MCLR-re ne csatlakozztassunk kondenzátort, ami a Vpp gyors átkapcsolását megakadályozza. Egy egyszerű felhúzó ellenállás általában elegendő. Szerintem itt a 10 n ahhoz még kicsi, hogy problémát okozzon, nekem 100 n-val is működik. (A leírásban látható rajzon elektrolit kondit jelőlnek...)
MPLAB-ben kapcsold ki céláramkör táplálását: Programmer->Settings->Power fül->Power target circuit... pipa ki, így a céláramkört nem kell kikapcsolni, viszont a program csak akkor indul, ha az icd-t lehúzod, vagy ha "Release from Reset" -tel (ikon vagy menüpont) újrainditod a PIC-et.
Hello.
Ok, hogy nem az ICD-ről kapja a tápot a panel, de égetésnél milyen feszültséget használ? Elég lesz neki a +5V-od táp amelyet a fő táp ad? Mellékeltem a módosított rajzot, így gondoltad a dióda elhelyezését? Válaszodat köszönöm! Üdv.: Péter
Kedves MPi-c!
Válaszodat köszönöm, a módszert kipróbáltam és így már működik! Még egyszer köszi! Üdv: Péter
És működik.
Már régóta terveztem, hogy összerakom, és most volt rá időm. Bár kisebb szenvedések árán (3 kondit elnéztem és rosszak kerültek bele, ezeket cserélni kellett, és az egyik dióda fordítva került a panelba) Miután ezeket kijavítottam a selftest egyből lefutott. Még ma kipróbálom élesben is. A topik rengeteget segített. :yes:
Sziasztok!
Megépítettem a Potyo2 rev.1-es verziót. Működni látszik, de a 34063-as IC nem csinál semmit. Bekötés, szakadás, zárlat szempontjából jónak tűnik. A tények: -a Vpp, amit előállítana 3.95V. Mérve és az MPLAB-ben is -az 5819-es Schottky helyett 4148-as van benne -170uH-s induktivitás helyett 150uH-s van benne(vettem 220-asat is) -MC34063 helyett TS34063 van benne Szerintetek ezek valamelyike okozhat gondot? Mert néztem szkóppal is, de semmi szaggatás nincs az IC kapcsoló lábán, csak ez az egyenfesz. A diódától és a tekercstől függetlenül szerintem kéne valami életjelet adnia... Elmegyek boltba és veszek MC34063-ast, meg megépítem külön ezt a fesznövelőt és megnézem mit csinál, illetve mit kéne. A válaszokat előre is köszönöm! Tibus
Lehet, hogy jól kötötted be, s csak a rajzodon (ICD2 konektor) van hibásan feltüntetve: a 39. láb az helyesen PGC és nem PGM.
A TS (Taiwan Semiconductor) gyártónak nincs túl jó híre. Vegyél MC34063-at, és próbáld ki azzal.
Igen, én sem szeretem a Taiwant, de Lomex is valamikor csak azt tart, mert gondolom olcsóbb
Na megyek, veszek... Köszi
Na, én voltam a süsü a Vpp-t előállító IC-nél. Mert a 0.47 Ohm-ot 0.47k-nak gondoltam (nem is értettem, hogy miért van egyik helyen 470-nek, másik helyen 0.47k-nak írva ). Ráadásul kétfajta áramú induktivitást vettem, mert nem tudtam melyik kell majd és a kisebb áramú pont úgy nézett ki, mint a 0.47Ohmos ellenállás és szépen el is tettem az induktivitások közé...
De akkor fel is vetek egy kérdést: Nekem ez a 0.47 Ohmos ellenállás bazinagy. Kb. 6x akkora, mint a többi. Lomexben vettem, de a honlapjukon a webshopban sem láttam csak ezt méretet ebben az értékben. Ez egy metaloxid ellenállás. Ti hol vettétek? Budapesti hely érdekelne. Köszönöm és köszönöm mindenkinek, aki révén lehet ICD2-m!
a nyákra is rá volt írva 0R47..
én pedig a lomexben vettem, na nem most, az igaz
ElektroKonthában lehet venni kis méretű 0,47 ohm-os ellenállást!
Igen, rá van írva Neked köszönhetően, de szelektív a látásom másrészt arról az ültetési képről forrasztgattam, ahol fel vannak tüntetve az értékek. Oda meg 0.47R-nek van írva, és ott nem figyeltem már a betűre sajna.
Különben a 34063-as adatlapján vettem észre, hogy milyen kicsi ellenállás is van ott igazából.
Sziasztok!
ICD2-vel debug-oltam egy asm programot (amugy sikeresen). A nehezseg csak az volt, hogy tobb asm file-bol all a program (pl a main progiban: #include "leptetes.asm" stb). Ezekben a "seged" file-okban viszont nem tudtam lepkedni egyesevel. Csak a main.asm-ben. Amikor a foprogramban odaert, hogy LEPTETES akkor azt gyorsan vegigporgette es visszatert a main-be. Meg tudna valaki mondani, hogy ez igy normalis, vagy van valami trukk, hogy lehet a program minden reszleteben lepkedni? Neztem az MPLAB, ICD2 user guide-ot, nem emlitenek erre semmit. Elore is kosz.
includolni include fájlt illik, nem programot , az más kérdés hogy lefordul, működget...
tedd külön öket, a projekt ben add meg új forrásfájlként, az include-ból meg vedd ki, a közös hivatkozásokat, definíciókat (változókat nem!) tedd egy közös include-ba
Kosz a valaszt de kicsit leirnad bovebben. Kicsit nehezen fogalmaztam meg mit is akarok. Szoval hogy ne legyen a main program attekinthetetlenul hosszu, bizonyos reszeket(amik tobbe-kevesbe onalloak es hogy maskor mas programban is felhasznalhatok legyenek) igy kulon file-ba (lehet macronak kellene inkabb hivnom) irtam meg.
Feltetelezem valaszodbol, hogy nem igazan igy szokas. Hogy szoktatok az ilyesmit?
a programok includolását megszüntetni, ezeket az asm fájlokat a projekt-hez hozzáadni.
lásd kép
Sziasztok!
Csináltam 2db ICD2 panelt is, de sajna egyik sem akar rendesen menni. Beállítom az eszköz tipust, letöltöm a operációs rendszert az égetőre. És mégis azt irja ki hogy Invalid Target Device. Ha égetni akarok, akkor is ez jön ki a végén. És nem is éget semmit sem. A panel jó amit csináltam hozzá(amin az égetendő IC van), van hidegitő kondi, rögtön az ic lábainál. PGM láb is be van kötve. Egy darab IC-t kivéve, minden ugyanolyan mint a kapcsolásában. 74HC126N helyett B1 végződésű van mindkét panelen. Mi lehet a gond? Mecséry István panele van gyárilag elkészittetve. Köszönöm a segítséget előre is!
Idézet: „A panel jó amit csináltam hozzá(amin az égetendő IC van)” Ettől függetlenül nem ártana egy kapcsolási rajzot mellékelned! Legalább a PIC azon környezetéről, ahol és ahogyan a programozásához szükséges lábak fel vannak használva. Az égetendő típusú PIC (például 18F2550) megfelelően ki van amúgy választva az MPLAB-on belül, mielőtt kiválasztanád az ICD2-t, mint programozófelület?
Ez a panel csak 3db foglalatból áll, meg a kondikból.
Ki van választva a megfelelő PIC, 16F628A és 18F4550 se jó
:eek2: :eek2: :eek2:
A jumpert elfelejtettem rátenni Már jó
Üdv!
Egy 3V-ról működő céláramkört kellene progiznom ICD2-vel, csak 4V alatt nem hajlandó programozni. Tudna valaki adni egy kapcs.rajzot vagy valamit a szintillesztéshez? Előre is kösz!
Az ICD2-vel akár 2V-os céláramkör is programozható, mert tartalmazza a szintillesztőt!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |