Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok

Témaindító: mspike, idő: Júl 19, 2005
Lapozás: OK   22 / 33
(#) Norberto válasza cszotyi hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Ugye azért ez most egyedi eset volt, hogy nem olvastál vissza mások válaszait megtekintve?!?
(#) cszotyi válasza Norberto hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Bocsesz...
(#) NagyPeter hozzászólása Aug 2, 2008 /

Üdvözlet mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Építettem egy PIC vezérelte áramkört (melynek a képét mellékeltem!), melyet tesztelésre használnék. Ezt a PIC16F877A jelű mikrokontrollert szeretném beprogramozni Microchip MPLAB ICD2 letöltővel áramkörben, tehát a chip kivétele nélkül.
A problámám viszonylag egyszerű, nem tudom a letöltést elvégezni, mivel a betöltő failed üzenettel válaszol vissza.
Talán a huzalozásban keresendő a hiba? Kipróbáltam áramkörön kívül is AC162049 panelen is, melyet az ICD2-höz lehet csatlakoztatni és ott simán rátöltődött.
A programban megadtam, a konfig biteknél a _MCLRE_ON parancsot is.

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy milyen módon tudom azt megoldani, hogy az áramkör kikapcsolása nélkül is fel tudjam programozni a PIC-et, tehát, hogy az áramkör VCC feszültségét ne kelljen lekapcsolni ahhoz, hogy a programot betöltsem? Nem fog visszafele feszültség érkezni ha az ICD2-t csatlakoztatom vagy fordítva?

Kérlem aki tud válaszoljon!
Minden választ előre is köszönök!

Üdv.: Nagy Péter

LEDbe.gif

(#) kyrk válasza NagyPeter hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

MCLR labrol szedd le a kapacitast.

Miert kell kikapcsolni az aramkort? En mindig bekapcsolva hagyom mert a tapot nem az ICD2-rol kapja. Van opcio hogy Target powered from ICD2. Kapcsold ki. Ezutan ha nem latja a 5V-os labon az 5V-ot akkor hibat fog dobni. Szerintem belul le van vedve valahogyan hogy ne sussek meg egymast a tapok.

MCLR labra illik diodat rakni, hogy a 12V programozo tap ne huzza fel az 5V-os tapot. Adott esetben 7V-ra is fel tudja huzni ha olyan felhuzoellenallas van.
(#) MPi-c válasza NagyPeter hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

A céláramkörödbe épített csatlakozót nézd meg, azon a kivezetések sorrendje feleljen meg az ICD2 kivezetési sorrendjének, mert ami a rajzon van az nem egyezik sem a gyári, sem HE-n is megtalálható klón kivezetésének sorrendjével. Nem szükséges dióda az MCLR lábra, viszont a kondenzátor zavarhat. Az ICD2 kezelői leírása szerint az MCLR-re ne csatlakozztassunk kondenzátort, ami a Vpp gyors átkapcsolását megakadályozza. Egy egyszerű felhúzó ellenállás általában elegendő. Szerintem itt a 10 n ahhoz még kicsi, hogy problémát okozzon, nekem 100 n-val is működik. (A leírásban látható rajzon elektrolit kondit jelőlnek...)
MPLAB-ben kapcsold ki céláramkör táplálását: Programmer->Settings->Power fül->Power target circuit... pipa ki, így a céláramkört nem kell kikapcsolni, viszont a program csak akkor indul, ha az icd-t lehúzod, vagy ha "Release from Reset" -tel (ikon vagy menüpont) újrainditod a PIC-et.
(#) NagyPeter válasza kyrk hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Hello.

Ok, hogy nem az ICD-ről kapja a tápot a panel, de égetésnél milyen feszültséget használ? Elég lesz neki a +5V-od táp amelyet a fő táp ad? Mellékeltem a módosított rajzot, így gondoltad a dióda elhelyezését?

Válaszodat köszönöm!

Üdv.: Péter

LEDbe.gif

(#) NagyPeter válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Kedves MPi-c!

Válaszodat köszönöm, a módszert kipróbáltam és így már működik!

Még egyszer köszi!

Üdv: Péter
(#) sirály12 hozzászólása Aug 17, 2008 /

És működik.

Már régóta terveztem, hogy összerakom, és most volt rá időm. Bár kisebb szenvedések árán (3 kondit elnéztem és rosszak kerültek bele, ezeket cserélni kellett, és az egyik dióda fordítva került a panelba) Miután ezeket kijavítottam a selftest egyből lefutott. Még ma kipróbálom élesben is.

A topik rengeteget segített. :yes:
(#) Tibus hozzászólása Szept 29, 2008 /

Sziasztok!

Megépítettem a Potyo2 rev.1-es verziót. Működni látszik, de a 34063-as IC nem csinál semmit. Bekötés, szakadás, zárlat szempontjából jónak tűnik.

A tények:
-a Vpp, amit előállítana 3.95V. Mérve és az MPLAB-ben is
-az 5819-es Schottky helyett 4148-as van benne
-170uH-s induktivitás helyett 150uH-s van benne(vettem 220-asat is)
-MC34063 helyett TS34063 van benne

Szerintetek ezek valamelyike okozhat gondot? Mert néztem szkóppal is, de semmi szaggatás nincs az IC kapcsoló lábán, csak ez az egyenfesz.

A diódától és a tekercstől függetlenül szerintem kéne valami életjelet adnia...

Elmegyek boltba és veszek MC34063-ast, meg megépítem külön ezt a fesznövelőt és megnézem mit csinál, illetve mit kéne.

A válaszokat előre is köszönöm!

Tibus
(#) frrrrr válasza NagyPeter hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Lehet, hogy jól kötötted be, s csak a rajzodon (ICD2 konektor) van hibásan feltüntetve: a 39. láb az helyesen PGC és nem PGM.
(#) potyo válasza Tibus hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

A TS (Taiwan Semiconductor) gyártónak nincs túl jó híre. Vegyél MC34063-at, és próbáld ki azzal.
(#) Tibus válasza potyo hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Igen, én sem szeretem a Taiwant, de Lomex is valamikor csak azt tart, mert gondolom olcsóbb

Na megyek, veszek...

Köszi
(#) Tibus hozzászólása Szept 29, 2008 /

Na, én voltam a süsü a Vpp-t előállító IC-nél. Mert a 0.47 Ohm-ot 0.47k-nak gondoltam (nem is értettem, hogy miért van egyik helyen 470-nek, másik helyen 0.47k-nak írva ). Ráadásul kétfajta áramú induktivitást vettem, mert nem tudtam melyik kell majd és a kisebb áramú pont úgy nézett ki, mint a 0.47Ohmos ellenállás és szépen el is tettem az induktivitások közé...

De akkor fel is vetek egy kérdést:
Nekem ez a 0.47 Ohmos ellenállás bazinagy. Kb. 6x akkora, mint a többi. Lomexben vettem, de a honlapjukon a webshopban sem láttam csak ezt méretet ebben az értékben. Ez egy metaloxid ellenállás.

Ti hol vettétek? Budapesti hely érdekelne.

Köszönöm és köszönöm mindenkinek, aki révén lehet ICD2-m!
(#) pipi válasza Tibus hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

a nyákra is rá volt írva 0R47..
én pedig a lomexben vettem, na nem most, az igaz
(#) Norberto válasza Tibus hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

ElektroKonthában lehet venni kis méretű 0,47 ohm-os ellenállást!
(#) Tibus válasza pipi hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Igen, rá van írva Neked köszönhetően, de szelektív a látásom másrészt arról az ültetési képről forrasztgattam, ahol fel vannak tüntetve az értékek. Oda meg 0.47R-nek van írva, és ott nem figyeltem már a betűre sajna.

Különben a 34063-as adatlapján vettem észre, hogy milyen kicsi ellenállás is van ott igazából.
(#) Jobbagyag hozzászólása Okt 7, 2008 /

Sziasztok!
ICD2-vel debug-oltam egy asm programot (amugy sikeresen). A nehezseg csak az volt, hogy tobb asm file-bol all a program (pl a main progiban: #include "leptetes.asm" stb). Ezekben a "seged" file-okban viszont nem tudtam lepkedni egyesevel. Csak a main.asm-ben. Amikor a foprogramban odaert, hogy LEPTETES akkor azt gyorsan vegigporgette es visszatert a main-be.
Meg tudna valaki mondani, hogy ez igy normalis, vagy van valami trukk, hogy lehet a program minden reszleteben lepkedni? Neztem az MPLAB, ICD2 user guide-ot, nem emlitenek erre semmit.
Elore is kosz.
(#) pipi válasza Jobbagyag hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

includolni include fájlt illik, nem programot , az más kérdés hogy lefordul, működget...
tedd külön öket, a projekt ben add meg új forrásfájlként, az include-ból meg vedd ki, a közös hivatkozásokat, definíciókat (változókat nem!) tedd egy közös include-ba
(#) Jobbagyag válasza pipi hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Kosz a valaszt de kicsit leirnad bovebben. Kicsit nehezen fogalmaztam meg mit is akarok. Szoval hogy ne legyen a main program attekinthetetlenul hosszu, bizonyos reszeket(amik tobbe-kevesbe onalloak es hogy maskor mas programban is felhasznalhatok legyenek) igy kulon file-ba (lehet macronak kellene inkabb hivnom) irtam meg.
Feltetelezem valaszodbol, hogy nem igazan igy szokas.
Hogy szoktatok az ilyesmit?
(#) pipi válasza Jobbagyag hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

a programok includolását megszüntetni, ezeket az asm fájlokat a projekt-hez hozzáadni.
lásd kép
(#) Jobbagyag válasza pipi hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Egyenes beszed! Kiprobalom.
Kosz
(#) Thomas10100 válasza potyo hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Sziasztok!

Csináltam 2db ICD2 panelt is, de sajna egyik sem akar rendesen menni.
Beállítom az eszköz tipust, letöltöm a operációs rendszert az égetőre.
És mégis azt irja ki hogy Invalid Target Device.
Ha égetni akarok, akkor is ez jön ki a végén. És nem is éget semmit sem.

A panel jó amit csináltam hozzá(amin az égetendő IC van), van hidegitő kondi, rögtön az ic lábainál. PGM láb is be van kötve.

Egy darab IC-t kivéve, minden ugyanolyan mint a kapcsolásában. 74HC126N helyett B1 végződésű van mindkét panelen.

Mi lehet a gond? Mecséry István panele van gyárilag elkészittetve.

Köszönöm a segítséget előre is!

(#) Thomas10100 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Ezt irja ki:

icd.JPG

(#) Norberto válasza Thomas10100 hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Idézet:
„A panel jó amit csináltam hozzá(amin az égetendő IC van)”

Ettől függetlenül nem ártana egy kapcsolási rajzot mellékelned! Legalább a PIC azon környezetéről, ahol és ahogyan a programozásához szükséges lábak fel vannak használva. Az égetendő típusú PIC (például 18F2550) megfelelően ki van amúgy választva az MPLAB-on belül, mielőtt kiválasztanád az ICD2-t, mint programozófelület?
(#) Thomas10100 hozzászólása Okt 23, 2008 /

Ez a panel csak 3db foglalatból áll, meg a kondikból.
Ki van választva a megfelelő PIC, 16F628A és 18F4550 se jó

panel.JPG

(#) Thomas10100 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

:eek2: :eek2: :eek2:
A jumpert elfelejtettem rátenni

Már jó
(#) pako hozzászólása Nov 8, 2008 /

Üdv!

Egy 3V-ról működő céláramkört kellene progiznom ICD2-vel, csak 4V alatt nem hajlandó programozni. Tudna valaki adni egy kapcs.rajzot vagy valamit a szintillesztéshez?
Előre is kösz!
(#) potyo válasza pako hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

Az ICD2-vel akár 2V-os céláramkör is programozható, mert tartalmazza a szintillesztőt!
Következő: »»   22 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem