Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
A 12-es lábra biztos, hogy nem lehet átírni.
Nemá'
Na mind1, akkor marad az átalakító, plusz a várakozás míg a TQFP IC megjön... Bár. Így sem olyan rossz. Átalakítóval lesz egy tesztelős ATMega8-am is Azért köszi
Esetleg marad az "eredeti megoldás":
Kép: Hivatkozás
Ennek az FFT-libjét használva építem a második analizátoromat. Lassan kezd az összedrotozott modell kész lenni. Még előerösítö, vágás meg efektek végleges kidolgozására van szükség. Sajnos idő szükében a tervnél lassabban haladok. :no:
Sziasztok!
Tervezek egy kis AT32U3B-es panelt. A panel ki es bemeneteire szeretnek vmi vedelmet tenni statikus toltesek ellen. (ha jol lattam az UC datasheet-je nem ir electrostatic charge protection-rol, tehat nincs benne, vagy megis?) Van vmi elterjedt megoldas erre (pl. vmi IC, amiben transient supressor tomb van)? Ti hogyan oldanatok meg a vedelmet? Valaszokat elore is koszi.
Üdv!
Lehet, hogy hülyeség amit írok, de szerintem egy 100K körüli lehúzó ellenállás megfelelő lenne minden lábnál. Mivel a statikus töltésnek alig van áramerőssége, szinte semmi sem jutna átt az ellenálláson.
Az ST Microelectronics gyárt ilyen eszközöket. Szerintem ezek használata csak ott indokolt, ahol komolyabb védelem kell (pl. ISDN készülékek digitális csatlakozásainál).
RS-232 vagy USB csatlakozásnál a MAXIM IC-k (pl. MAX232, MAX3420E) már tartalmazzák az ESD védelmet). Ha pedig a panelről egy digitális portot egy másik (saját) panelre vezetsz át, akkor illendő egy buffer vagy buszmeghajtó IC berakása.
Jó ötlet, de szerintem ez csak a saját kivezetések feltöltődése ellen hatásos. Egy külső feltöltött kapacitás (pl. kábel csatlakoztatásakor, vagy a kezed odaérintésekor) nem védi meg az érzékeny félvezetőket a túlfeszültségtől, túl lomha.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van nekem a HEstore-ból egy AVR-ISP programozóm és szeretnék egy tartalék vezérlőt programozni hozzá. A kérdésem pedig az, hogy az órajel beállításnál kell e valamit változtatni az AVR Studióban, mert az ATmega8 12MHz kvarcról megy. Elnézést ha buta a kérdés csak AVR-eknél ez az órajel dolog nekem még zavaros. PIC-eknél egyszerűen programból tudtam beállítani. Köszi előre is! üdv. Ákos
Sziasztok!
Már végigtúrtam a netet, de nem találtam fordítót. Egy AT89C4051 Atmel- be készült bin file-t szeretnék asm-be konvertálni. Tudna valaki segíteni, hogy melyik programmal lehet megcsinálni? Előre is köszönöm!
Ez mennyire kompatibilis a 8051-gyel és társaival? Ezek nem jók vajon?
1. Microcontroller Disassemblers 8052/8035/8048/8041/Z80/8080/8085 http://www.8052.com/users/disasm 2. Disassembler for 8051/8052, z80, 8035/8048/8041 , With C source http://www.programmersheaven.com/download/2371/download.aspx
Neemnem, én ennél valamivel igényesebb dolgot szeretnék összerakni.
Az SMD forrasztás nem akkora akadály.
Sziasztok, kezdek kétségbe esni Egymás után halnak be az Atmega8-asaim.. de fogalmam sincs hogy miért, ezt az aranyos kis távirányítót építettem meg, eleinte szépen működött, programozgattam, egyszer csak "megállnak" , a programozó nem látja, feszt kap (5V) zárlat nincs Már egy kicsit nyugtalanító amikor a 3. megy a kukába.. Órajelgenerátorral sem éled, a biztosítékbitekhez nem nyúltam, ha esetleg vetne rá valaki egy pillantást, hátha elkerülte valami a figyelmemet akkor azt megköszönném!
üdv Zsuscsinyo
- A Reset lábról a 10k felhúzóellenállás hova lett?
- 6-os láb Vcc miért nincs bekötve? - 18 AVCC, 21 AGND miért nincs bekötve? - ARef határeset hogy lebeg. Ide a GND fele javasolt 100nF kondi. - A tápszűrés 2*100 nF-ja hova lett a stabICről? - Az M8 Vcc-GND közé a chip mellé 100nF kerámia javasolt... Programozónak igaz nem az 5szál drótos STK200 van? (így első nekifutásra...)
Köszi ezekre mostantól jobban figyelek.
Amugy bufferelt programozóm van, azért nem húztam fel a RESET lábat mert az adatlap szerint van belső felhúzó ellenállás. AVCC-t és AGND-t miért kell bekötni, miben befolyásolja a működését?
gyakorlatilag a belső analóg rendszerek tápfeszültsége. Azonban átfedés lehet az analóg és a digitális áramköri részek közt is (pl. néhány chip esetén az ADC lábak I/O esetén való használata pl. az AVcc és AGNDről jár).
Tápláb ha nincsen bekötve amúgy meg antennaként szolgál. Mindent képes összeszedni a környezetből...
Ahogy én észrevettem mindig a programozásnál halt el, RESET nem volt felhuzva, lehetséges hogy rosszul kezelte az adatot és amiatt?
Igen. Ha a Reset "lebegett" (TriState előnye), akkor nyugodtan lehet ilyen....
Helló!
Egy egyszerű kérésem lenne, ha valaki nagyon unatkozik feltenne nekem ide egy ATMEGA 64-re lefordított programot HEX-ben, esetleg ASM-ben is, ami semmi mást nem csinál, csak a port a bitjeit kimenetnek állítja, és mondjuk 0xAA -t tesz ki rá? Ugyanis még sosem programoztam AVR-t, és most egyre jobban szeretnék, csak még nincsen meg a kis panelem hozzá, addig is a TINA nevezetű programmal szeretném kipróbálni, aminek a van ugyan beépített fordítója, de ő maga mintha nem tudná hol vannak az funkció regiszterek, és én hiába írom be a címet, nem történik az amit várok. Köszönet!
Bascomból lefordítani?
Minta
Na remek Be**art a programozóm Engem nem szeretnek odafent
Késő van... Tényleg aludni kéne
Nem foldelted le a csuklod, vagy forditva kotottel ra valamit, vagy mas fold potencialon voltal, vagy miert?
Helló!
Köszi, de ez a basic fordítós téma ez ingyenes? Az assembler szokott ingyenes lenni, és a többi fizetős nem?
Méretkorlátos demóverzió.
BASCOM-AVR Demo version. Limited to 4KB of code. Limited support is available for the demo. Honlap: BASCOM-AVR
DEMO 4kig fordít. A LED villogtató max pár 100 byte (inicializálások, meg minden vacakkal együtt...
Komplett LCD-s, USB-s hőmérők, Winamp kijelzők a 4kba beleférnek....
Helló!
Hát kipróbáltam, beírtam, beállítottam az általam választott eszköz dolgait, lefordul, lesz belőle HEX, csak nekem ez a Tina még LST file-t is hiányol, az viszont nem keletkezik, és nem is lehet beállítani, hogy legyen, valamint az egész bascom könyvtárban nincsen egyetlen darab LST file sem, és próbáltam a szimulátort is, de az sem igazán működik ahogy eddig tapsztaltam, az odáig megvan, hogy beállítja a porton az irány regisztert, meg egyszer kiteszi az adatot is, de aztán nem történik semmi, és a breakpoint-ra sem áll meg, vagy legalábis nem úgy tűnik, viszont van, hogy eltűnik az a kis nyil, ami jelzi, hogy hol áll a végrehajtás. Elnézést kívánok, a szimuláció az megy, csak extrém lassúsággal
tudom, 4K-ban sokminden elfér, még egy siemens PLC-ben is
Megvettem a hestoreban az AVR-ISP kitet + az alkatreszeket a két cikkhez.
Összeraktam , volt egy kis gubanc de mar frankon müködik. Ott ugye C-be irt programokkal van leirva, de valaki betudna linkelni valamelyik kis progi (pl led villogtatos) assemblybe megirt kodjat? Persze ha nem gond. Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |