Fórum témák
» Több friss téma |
én a double bicirclére esküszök.
4 karikás. 2x 2karika. jól visz ![]()
Én is arról beszélek :smoke:
Szia!
Letöltöttem a képeket, nekem a nyék-os jön be. Köszönöm! Azt szeretném kédezni, hogy a parabola előtt és az antenna között mi van a kis dobozba? Hali!
Sziasztok!
Találtam egy wifi erősítőt Bővebben: Link Ezt a kütyüt a számítógéphez kell rakni vagy az antennához? Nem vagyok májer, köszi a segítséget!
Ezt a Wi-Fi kárlya/adapter és az antenna közé.
Szerintem ezek az IC-k eléggé nehezen beszerezhetők, az viszont biztos hogy speciális nyákterv kell hozzá, sajnos nem lehet csak úgy összekötögetni.
Szasztok!
Akkor az itt (#315663) szereplő erősítőt tudom arra használni, hogy az antenna és a gép közé betéve akár 20m hosszú antenna vezetékkel operáljak? Köszi!
Hi! Szerintem ha nem muszáj, ne akarj 20m kábellel operálni, mert az még jófajtából is elég jelentős csillapítást jelent (pl. H500 v. H1000: 5..6 dB, a csatlakozásokkal együtt). Próbáld meg inkább a wifi-eszközt és a tápját közelebb vinni az antennához, ha megoldható. A LAN-kábelt sokkal egyszerűbb hosszan vinni.
A linkelt erősítővel egyetlen gond van, ha az utánépítéssel járó nehézségeket nem is számítjuk (2,4GHz-en az sem egyszerű mutatvány). Mégpedig az, hogy a használatához az adás-vétel irányokat külön kell választani (mert visszirányú jelet ez nem ad), az eszközön kívül pedig nem túl egyszerű ezt megoldani. A meghajtásához is legalább 20dBm szint (100mW) kell.
Szia!
Tudsz olyan szerkentyűt ami az antennából kijövő koaxot át tudja alakítani LAN kábelara és vinni tovább a jelet? Köszi!
Acess Point (kell neki táp is, esetleg megberhelheted a LAN kábelt, akkor azon is át tudod vinni az energiát, van itt egy cikk róla.
Az antennából kijövő koaxot ne akard vissza alakítani Lan kábelre (amúgy UTP a neve). Mert nem lehet, vagyis felesleges.
Amit KTobi belinkelt teljesen más dolog, semmi köze a Wlan hoz, és a koax kábelhez. Írd le pontosan milyen hálózatot akarsz kiépíteni és segítek, hogy pontosan mit csinálj! Csak 2 dolgot ne csinálj: -Ne akarj 20dB-es erősítőt csinálni 2,4Ghz-re! -Ne akard 20m en keresztülvinni a koaxot!
Szia!
Amit szeretnék... Egy double bicircle antennát paraboláva a tetőre és kb. 20m-re levezetni a nappaliba. Hát röviden ennyi. Köszönöm a segitséget.
Lehet félreértettem. Ha Wirelasen kapja az internetet, akkor rögtön az antenna alá tegyen agy APt, enek az energiaellátását meg tudja oldani az általam belinkelt módon. Ha pedig az antenna adókén üzemel, akkor is érdemes egy AP routert betenni (kicsit drágább, én most ilyennel fogom a nettet, ezzel vigyázni, elég komoly energiával is tud sugározni, nem lehet mellette megmaradni ha az ő antennáját teszem rá, nem pedig a tetőről jövő koaxot).
Ha a gépedbe van WLAN kártya, és arra akar hosszú koaxot kötni, akkor nem arra a kártyára kell kötni (továbbiakban felesleges a kártya), hanem hálózaton kell összekötni, UTP kábellel. Remélem kicsit érthetőbb, mindenesetre mc-4, kell hogy megmondja mit is akar. Szerk: most válaszolt mc-4, még nem láttam. Mire fogod kötni a nappaliban, egy számítógépre (desk/laptop), vagy valami másra?
Szerintem KTobi sem értett félre, valóban egy LAN-portos eszköz kellene neked, amelyet közel tudsz tenni az antennához. Ha nem is tudod megoldani a PoE-t, még mindig korrektebb megoldás egy külön DC-táp- és egy LAN-kábel, mint a bazihosszú koax (annál minden más jobb). Lehet AP vagy router, de nem árt arra figyelni, hogy - amennyiben nem AP-ként üzemeltetnéd - lehetőleg többfunkciós legyen. Ha egy másik AP-hez v. routerhez csatlakozol, akkor például muszáj támogatnia a kliens-módot, márpedig ez nem magától értetődő az egyszerűbb típusoknál, és olyan "okos" firmware-t sem lehet mindegyikre feltolni, amely ezt megoldja.
A másik: parabolatükörhöz nem feltétlenül jó a nagynyereségű alapantenna, mivel akkor nem biztos, hogy ki lesz használva a tükör teljes apertúrája. Nem véletlenül szoktak feed-ként gyakran csak dipólt alkalmazni. Wifi-nél is bőven elegendő egy hasonló, max. biquad, a többit a tükör 'megoldja'.
A laptopomra szeretném kötni az antennát.
Ahol most lakom kb.250m-re lakik a kolegám és ő osztaná velem a net-et. A laptopba lévő wifi-vel 0-1 a jel, adott egy USB-s WIFI-t amire lehet külső antennát csatlakoztatni és ezt kellene megturbózni a külső antennával. Mostanság nem nagyon foglalkoztam eletronikával, de egy egy nyákot meg tudok csinálni és az alkatrészeket is be tudom ültetgetni. Köszönöm a segitséget!
Sajnos az USB-s wifi-t ez esetben jobb lenne hanyagolni, hiába van külső antennacsatlakozása. Az meg, hogy meg tudsz-e csinálni egy nyákot, sajnos nem ugyanaz, mint hogy van-e tapasztalatod RF-, pláne mikrohullámú áramkörök elkészítésében, bemérésében. Megfelelő eszközökkel, műszerparkkal sem egyszerű az ilyesmi, de azok nélkül közel lehetetlen.
Akkor elég volna egy client AP, ez olcsó, elhanyagolható költség, ha Te tőle kapod a nettet. Ezután UTPvel összekötöd a gépeddel. Mivel WiFi van a gépben, a jó öreg rj-45ös (?) hálózati csatlakozó is biztos van. Nem volna olcsóbb a koax kábel sem. Vagy pedig veszel aktív USBt, ezel messzebb lehet tenni 5 méternél, és UTP kábellel van összekötve a két egység !!nem hiszem, hogy hálózati jeleket használ, nem szabad másra használni. De ez sem olcsóbb.
Mi az AP cient?Direktbe a két gépet UTP-vel?
Na most még nem vágom, de törekszem rá!
Az AP (Acess Point) egy kis doboz, mint a routerok. Ugyanazt a feladatot végzi el, amit az USBs WiFi, csak hálózati kimenete van, nem USB.
Akkor, ha jól értem igy kellenne kinézni?
-Antennábol 50Ohm-os minél rövidebb koax az AP-be. -Az AP-ból hosszú UTP kábel a számítógépbe. -Az AP-nek táp kell és akár rakhatom az antenna mellé egy vízmentes dobozba. Tudsz konkrét nem túl drága AP nevet és tipusszámot megadni amit fel tudok használni? Köszönöm!
Jól fogod fel. Típust nem tudok fejből, de nem is keresek. Elmész a számítógépüzletbe, ahol szoktál vásárolni, megmondod mire kell, megmondják milyen márkák vannak, és mibe kerül, választasz, adnak egyet, kifizeted. Ez kapod, ami éppen van nekik, nem kell egy hétig várni rá, és ők se fognak mérgelődni, mint mindig ha én megyek a pontos típusommal, amit akarok.
![]()
Köszi az útba igazítást! :worship:
Próbálok egy jó és nem túl drága AP szerezni. :worship:
Üdv,
250m nem nagy táv. főleg ha van rálátás, feltételezem van, mert azért akarod kivinni a tetőre. Ebben az esetben megoldható akár egy USB-s hosszabítóval és a tetőre egy USB Wifi-adaptert. Az USB Tx, Rx cstornáját a megfelelő végponton meg kell fejelni valami gyors meghajtóval és akkor lehet vinni a jelet hosszabb vezetéken. Szerintem olcsóbb, mint az AP-s megoldás.
Sziasztok!
A double bicircle antenna nyák-ja 190x120 nekem 200 hosszú nyákom van, lefürészeljem azt az 1cm-es pluszt? Köszi!
Nem. Nem.
Javaslom a Linksys wrt54gl!!!-t sima g-st ne vegyél, azt már nem egyszerű flashelni.
Hali!
Én ezt néztem ki TP-LINK TL-WA501G Bővebben: Link vagy a TP-LINK TL-WA601G Bővebben: Link nem tudom még meyik lesz.
Tökéletessen megfelel.
Nekem egy edimax 7206APG Access Point van a fejtartón egy müanyag vizhatlan UV áló dobozban. onnan UTP kábel jön le a tápot az UTP kábelen viszem fel. Végülis a barna és a kék vezetékekre nincs szükség azokat használhatod táp fesz továbitásra. barna, fehér/barna,,,, Kék, fehér/kék te arra vigyáz hogy a TP linknek kicsit több feszt adjál ha távtáplálod, mert stabilizált tápja van, és ugy 20m kábelel már nem kap elegendő feszt.
Sziasztok vissza lapozva valaki ezt irta''ugynevezett RPSMA dugoval egy kis forrasztás meg egy speciális fogo ugynevezett krimperelö és máris kész rácsavarod a kártyára és már müxik is".Tudna errol valaki tobb leirast esetleg kepet.Egy laptopra szeretnek eni is antennat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |