Fórum témák
» Több friss téma |
sziaszok!
Daewoo DV-700S készülékemnek az a gondja hogy nem akarja néha kiadni a tálcát. Közben azt vettem észre hogy standby állapotban mintha befelé akarná még huzni a tálcát ami ugyanakkor már bent van a helyén. Végálláskapcsoló jo, tápkondik cserélve. Mi lehet a gond? Esetleg a motorvezérlő ic? köszi a segítséget előre is! üdv: Tiva
Beolvassa a lemezt ?
Menü sem jön be ? Lehet , hogy elnyomkodták /progresszív scan/ .... módba , akkor sincs kép .
Lehet motorvezérlő is , de bármilyen kontakthiba ennek a környékén .
bocsi! egy apró(de annál lámább) kérdés: mi a progresszív scan? meg mi a nem progresszív,és meik miért jó? :O
Talán egyszerűbb ha nem írogatom ... itt elolvasod :Bővebben: Link
Sziasztok!
Adott egy Samsung HT-DS490 házimozi, ami már csak esetleg házi disco. CD tökéletes, de a DVD nem oks. Próbálkotik, kerreg kattog, a fej mászkál ide oda és no disc. Egyedül DVD DL ADAT lemeznél nagynehezen beolvassa a könyvtárakat, de aztán annyi. Nálam is halott a fej? Vagy lehet más oka is? ![]()
Udv
Van a lezer fejegysegen kett pici poti,egyik a cd a masik a dvd leolvasara szolgal.Probalj picit tekerni egyiken de nagyon picit majd proba.Ha beolvas a dvd akkor jo.Ez mar nem sokaig tartsa eletben az olvasot,de addig meg oszegyujtesz egy masikra jo lesz ![]() ![]() ![]()
Lézeregység csere!!A két lézerből mi bent van a fejben a DVD lejátszásért felelős elment legelni!Csak komplett cserével javítható sajnos!
Hát nem túl bíztató
![]()
Helló! Vásárooltam a Tacskóba egy Hyundai HE-DX135 típúsú DVD lejátszót.... olyan probléma lépett fel mint gr89-nek.
Minden szépen működött addig ameddig haldokolni nem kezdett. Először DVD-t nem olvasta, aztán a cd-t se ![]() ![]() ![]() Valaki segítsen ![]()
Udv.motorvezerlo ic?le kenne merned kap a motor feszt?vagy csak egy impulzust?Tap ok?,nem latol pupos elkot a tapban?foleg a nagyobb elenalasok,huto bordak kozeleben nez korul.
![]()
1.2 V ot mértem de csak egy pillanatra , ez csak inpulzus lehetett, mert az előbb említett érték csak felvillant ... néztem a kondikat mind jó szerintem, egy se púpos.... a motor vezérlő ic lehet szerintem a ludas, de avval mit lehet csinálni?
![]()
Helló
Tényleg ugyan ilyen hibával halt meg az enyém is. Lézer is világított, de a motor nem ment, csak megmozdult. Viszont az volt az érdekes, hogy eleinte nem olvasta be a dvd-t. Állítottam a fejem lévő trimmeren, majd több hónapig rendesen ment. utána nem használtam kb 2 hónapig, mikor meg bekapcsoltam megint nem olvasta a dvd-t. Ekkor rájöttem, hogy azért ne ment, mert melegedett valami a panelon. na de forró volt az egész panel. Amikor melléállítottam egy bazi nagy ventit, akkor ment rendesen, majd egyik napról a másikra teljesen tönkrement. Azóta is valahol a műhely mélyén lapul. (ne is lássam többé) Azóta sincs lejátszóm. ![]()
A melegedés nem valamelyik rosz motor miatt lehet, pl a lemezforgató motor rossz?
Valakinek valami javítási ötlete nincs? Nem akarom hívni az 5 kilós samut....
![]()
ne verd szét szegény jószágot!még ha valami baja is van,próbáld megnézetni valami elektro szakival!
![]()
Hátt jó, de nem akarom vinni szervizeltetni mert a szerelő ránéz kapásból egy ezres oszt csak ránézett
![]()
Egy másik fórumba ezt kaptam válasznak (a (#325092) részt másoltam be és ezt kaptam válaszul):
A hiba leírás eleje tipikus fejhiba jelenségre utal.Gondolom tudod hogy kell megtakarítani.Van mikor elhervad akkor még egy kis lézer árammal gyógyítható a trimmeren.Ha nem pörgeti a lemez akkor nem fókuszál nem jó az optófej.Alapban a lézer 3 szor kukkant ki lát e lemezt ha nem jön össze a fókusz akkor TÍLT!!!Valszeg akkor ránt a motor.Több 5 letem nincs! Szerintem fejes lesz ! Na ha ez igaz szerintetek akkor a lézerfejet kell kicserélni? Egyáltalán hol lehet olyat beszerezni? Vannak cd olvasóim dvd olvasóm meg egy cd író de eggyikbe se olyan a lézer....
Ha már fejet kell cserélni az már rég nem éri meg. Lehet, hogy kapsz hozzá fejet, de lehet, hogy pár hónap múlva ugyanúgy tönkre megy. Garancia erre már nincs. Főleg ha már nem új a lejátszó. Jobban jársz szerintem, ha újat veszel. Arra kapsz egy év garit, addig hajthatod éjjel nappal addig míg meg nem adja magát, majd ha még van gari kicserélik.
képet tudsz a cuccosról csinálni? ha nem sikerül megjavítani mennyiért válnál meg tőle kb? csak mert csöves erősítőhöz keresek dvd lejátszó dobozt,és esetleg érdekelne a dolog!
![]() ![]()
Helló!
A méretét én is meg tudom mondani. Kb 23x23 cm az egész. nekem is van egy hibás darab, de én is tartogatom. Valamire majd jó lehet még. ![]()
Helló! A lézer milyen árban lenne ehez a szerkentyűhöz? Esetleg hol lehet hozzá vásárolni?
Egy nagyon fontos kérdés! Valaki leírná hogy kell lézert tisztítani, milyen eszközökkel, és hogy milyen technikával? Előre is kösszi!
Fúúú! 2 óra hossza keresgélés után rájöttem mi a gáz, melegszik egy alkatrész, fogalmam sincs mi a neve
![]() Az előző kérdésem még mindíg él: A lézer milyen árban lenne ehez a szerkentyűhöz? Esetleg hol lehet hozzá vásárolni? Egy nagyon fontos kérdés! Valaki leírná hogy kell lézert tisztítani, milyen eszközökkel, és hogy milyen technikával? Előre is kösszi! Segítsetek... ![]()
Szia!
Ez egy low dropout 3.3V-os feszültség stabilizátor, a lomexben kapsz hasonlót: LD1117S33CTR
Rakjal ra egy huto bordat,probakepen.Vagy ha van huto sprayed fujal ra,ha az a gaz akkor beindul
![]()
Az hogy melegszik az lehet természetes is , kérdés , hogy mennyire , mérhetnél is a kivezetésein , 5V -3,3V .
Lencsét fültisztítóval , szárazon érdemes tisztogatni . Szerintem lézer hiba lesz .
Helló
Úgy van ahogy lapose írta. Az egy 3,3V-os stabilizátor. Én kiváltottam egy hűtőbordára szerelt típussal, de azzal is ezt csinálta. Nálam is nagyon melegedett, de nem ez volt a hiba oka. Itt érdeklődhetsz fej iránt, hátha tud szerezni hozzá. ![]()
Helló!
Bocsi hogy ide írok, de azt látom hogy hozzáértők látogatják ezt a topikot, meg hát azér mégis csak közel áll a téma a címhez. Szóval, van egy McCrypt CDJ-500T típusú cd-lejátszóm, ami néha veszi a lemezt, néha nem. Sok tisztítás után néha beolvassa, ha nem , akkor pörgeti rengeteg ideig nagyon gyorsan, aztán kiírja hogy No Disc. Ilyen cédéfej-tisztító cédével szoktuk tisztítani, lehet hogy ez csak összetrutyizza a fejet, és egy alapos alkoholos vagy benzines (?) mosás jó lenne neki? Esetleg még mi lehet a gondja? Ha a kondik fáradnak el az jelentkezhet így? Már nem fiatal, 2-3éves megvan, heti használatban. Füstöt is nem keveset lát, szóval koszosodhat a fej rendesen. Amúgy sony IC-k vannak benn. Kösz előre is a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |