Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Helló!
Nincs kép. Akármit állítok, pont sincs. A nagy tárcsa 10nF/3000V-os kerámia kondi-t ezzel ki tudom váltani? Bővebben: Link Nagyfesz diódát mivel tudom cserélni? Mivel mérni nem tudom. Köszi!
Igen, szerintem ez a kerámiakondi jó lesz helyette!
Rendben.
Csak asszem az ünnepek után lesz belőle valami is. Addig is átnézegetem. Ami felül van nagy panel a képcső melett, azt most kiszedtem. Rossz volt ránézni, ahogyan össze volt gányolva, az alját is átforrasztottam, mert volt pár fura forrasztás. Amúgy a szkópot hibásként vettem, már vagy 3 hónapja, most vettem elő újra.
Holnap talán megjönnek a kondik.
A nagyfesz diódákat és az 1AV65 diódákat addig leteszteltem. 28.5V AC-t szépen egyenirányítják. Szval valamelyik kondi lesz a bűnős. Ha kapacitásmérővel kimérem őket, és jó értéket mutat, attól még lehet rossz nagyfeszen igaz? Szval mindenképpen cseréljem őket.
Hali!
Én nem csak a kapacitását mértem meg, hanem ellenállásmérővel, hogy nem e vezet. A műszer 40Mohm-ig mér de nem jelzett semmit. Megmértem a kapcsoláson a bekarikázott cuccokat. Egyedül a diódákra nem mértem. Közben belekukkantottam a nagyfesztrató dobozába és az volt ráírva, hogy -1,45; +4,5kV tehát a képcső alacsonyabb feszültséggel megy. Mindegy lényegtelen, a -1450V nincsen meg. Behúztam kék vonallal, hogy hol szedném le a vezetéket az áramkörről, hogy megnézzem nem-e az terhel be. Nem tudom jó lesz-e ott leszedni. Egyáltalán nem lesz e baj, hogy üresjáratban megy majd az egyenirányítás? Vagy esetleg a zöld vonalak mentén szedjem le a vezetéket az áramkörről?
Helló!
Hát asszem holnap nem kapom meg a kondenzátorokat a HQ-tól. Szval majd csak a két ünnep között lesz próba. Diódák biztos jók, mert akkor nem egyenirányítottak volna. Ellenállásokat kimértem mindet, szakadt és zárlatos nincs, sőt az értékük pontos mindenek. Valamelyik kondenzátor lesz a ludas sztem. Gondolom nagyfeszültségen átüt. Persze mérésre jó, mert nem nagyfeszre van kötve alatta.
Üdv!
Fura dolgokat tapasztalok. Éppen akartam mérni az 1,4kV ot és sikerült is. Volt szépen kép-meg minden, mindez kb 15 percig. Utána elment a kép és a feszültség visszaesett 400-500V-ra. Ezek után lekötöttem a 8,5kV os áramkörről a nagyfesztrafó 9-es lábát, nem volt változás. Lekötöttem a 6-os lábát, még mindig csak 450V volt az 1400 helyett. Utána rámértem a 2db 10k-s ellenállás feletti vezetékre (D905,C913 közös pontja), de ott is csak 450V-ot mértem. Innentől kezdve nem tudom. Most akkor vagy a primer oldal a rossz, vagy az egész -1450V-os rész beterhel. De azt végképpen nem értem, hogy miért működött hibátlanul az első 15 percen? Ez már 1 hete is előfordult amikor bekapcsoltam hátha megjavult magától
Ahogy más fórumokon olvastam, ezeknek az EMG szkópoknak a -1200V-os fesz. előállítása problémás. Valamiért nem egyszer találkoztam már ezzel a dologgal... ez egy gyenge pontjuk. De hogy miért van így, azt nem tudom .
A néhány fórumról ismerősen hangzó nick-ű mayky például arra jutott végül, hogy újratekerte a -1200V-ot előállító tekercselést...
Így, hogy 15p-ig működött, csakis valami hőmérséklet változással egybekötött probléma lehet.
Hibás diódákat, vagy kondikat így én kizárnám a pakliból, mert rossz diódával be sem indulna. De azért megvárom mit mondanak a többiek.
Szia!
Innen nem olyan egyszerű a művelet! Hibás félvezető lehet, a felmelegedő diódák, tranzisztorok megmagyaráthatatlan dolgokra képesek! Most kérdés miért csökken le a feszültség?! Két lehetőség van: hibás a tápegység vagy valami beterhel! Mérni kellene a táp áramfelvételét! Ha a fény eltűnésével megnő az áramfelvétel valami beterhel, ha nem akkor valószínű valamiért visszaszabályoz a táp, de ez lehet a primer oldal hibája is! Ha túlterhelésről van szó le kell kötni a szekunder oldali terheléseket, és nézni az áramfelvételt, ahol vissza áll normális értékre ott lesz nagy valószínűséggel a hiba! Ha az összes szekundert lekötve is nagy az áram, primer oldali hiba, vagy trafózárlat is lehet! Gyanú esetén érdemes kicserélni azt a pár félvezetőt a primer oldalon: egy-két dióda és pár tranzisztor nem jelentős összeg, de esetleg sok bosszúságtól menti meg magát az ember!
Helló!
Megjöttek a kondenzátorok. Ma én is megmérem, és lehet hogy ugyanazt kapom mint te. Majd irok délután. Norberto: Hogy van az hogy jött 4 hozzászólás, de értesítést nem kaptam? Pedig az van kiválasztva hogy mindenre kapjak e-mail-t.
Nemrég óta megváltozott kicsit az értesítéses rendszer. Lehet, hogy jelen témánál véletlenül az lett az "alapértelmezett", hogy csak arra reagál a rendszer, ha az általad írt hozzászólásokra érkezik válasz a topikban. Erre tudok tippelni első körben. Szóval ezt a témát most ellenőrizned kellene az Értesítések menüpont alatt.
Na ellenállásosztóval ránéztem a nagyfeszre. És lőn 0V.
A nagyfesztrafót méregettem, és nem 0ohm körüli értéket mértem, mint ha menetzárlat lenne. Ettől még lehet hogy menetzárlatos? Na de a többit majd holnap meglesem.
Helló!
KB ott vagyok ahol te! 500V van az 1450V helyett. Szted a trafó lesz a ludas? Mert akkor engem is érdekelne az újratekerés. Köszi!
Sziasztok,
nemrég kaptam egy EMG 1567-est, ami jóideje állt egy piszoks kamrában. Tök koszosan, de bekapcsoltam, teljesen jól működött. Kikapcsoltam, szédszedtem kiporolni (1kg-mal könnyebb lett). Bekapcs után látom, hogy a sugár a képernyőn kívül, afelett világlik valahol, és az istennek sem lehet lehozni a rendes helyére. Fontos: CH1 és CH2 ugyanazt a jelenséget produkálja, tehát működik a szkóp csak az ernyő felett valahol van a sügér, tehát a hiba a két csatorna utáni közös szakaszon vélhető. Egyébként minden más láthatóan jól működik, a vízszintes iránnyal és az időalappal nincsen gond. Valami kimozdulhatott a sűrített levegő miatt. Megállapítottam, hogy ezt a gépet kiismerni nem kis időbe telik, ezért írok ide. Ha valaki jól ismeri, bizonyosan tudja kapásból melyik részen keresgéljek, megköszönöm a segítséget. üdv Safi
Helló!
A szkóp alján található a 2 függőleges bemenet a nagy panel egyik oldalán a CH1 a másikon a CH2 fut végig, Még itt van a két csatorna üzzemmód kapcsolója is a legvégén(CH1, CH2, Added, chopped, alt). Innét 2 elég vékobny vezeték megy a készülék oldalánál lévő függőleges végfokra.(megtalálod, mert 2 tranzisztor fém háza meg a csőre az oldalán. Legelöször nézd meg a csövön a két vezeték nem-e kontakthibás, lehet kitágult a csatlakozója. A másik hogy nézd végig, valahol nincs-e leszakadva vezeték. A függőleges pozició potencióméterre akkor nem is reagál? Az emlitett alsó panelen van a közepe fele egy toló kapcsoló(ez kimegy az elejére egy rúddal), na az melett van két vezeték az a potencióméterek vezetéke. De az is lehet hogy a táp hiányzik valahonnét.
Hű de gyors voltál, félelmetes ez a net .-)))
Megnézem, előre is köszi ! Safi
Ja reagál a függőleges pozició potikra, mert ugye az még csatornánként elkülönül.
Csak a legalsó letekert állásban éppen látszik a sugár a képernyő legtetején, onnan csak felfelé tudom kivinni.
Helló!
Akkor nézd meg azt a forgató kapcsolót ott alul. Elég sok vékony árnyékolt kábel jön le róla. Én tegnap ezzel szivtam egy csomót, mert ki kellett szednem.
Sztem ha elötte jó volt, akkor tuti valahol egy kábel szakad el, vagy jött le.
Az a kapcsoló egy rémálom, nem szeretném ha ott lenne a bibi. Nem tudsz ehhez a géphez egy kalibrálási utasítást, első mérgemben elcsavargattam az előlapi GAIN meg ATT potikat, mert az előlap pucolásához azokat ki kellett ugye szednem, és azt hittem a mozgatásukra azokkal lett valami (mást azért nem) bántottam belül
Ha van Skypod beszélhetünk ott is, ne zavarjuk a fórumot feleslegesen.Persze nem akarlak ám feltatrani, de mivel ugyanolyan műszerünk van, talán hasznos a kapcsolat.
Megvan a bibi. Nem voltam elég óvatos a sűritett levegővel, a függ. erősítő üveglapra tekert vékony huzalú spéci ellenállása (R433) elszakadt. Megnézem mit tehetek vele.
Sajna nincs kalibrálási leírásom. De azoktól a potiktól sztem nem mehet fel a jel a képernyő tetejére. Nézd meg ha tekered akkor lejebb jön-e esetleg.
Skype-om van, de mikrofonom nincs.
Uhh. Az nem jó.
Én meg azt hittem az jó hogy megvan a hiba. Miért , mit tudni erről az ellenállásról ? Mi a Skype cimed, lehet ott csetelni is, nekem sincs mikorofonom.
Megirtam a skype-t.
Hát beszerezni csak bontottban tudod miv ez: 600ohm 8W és 0.5% És ugye akkor már 2db kell belőle.
Hali. Ismerős-e valakinek a MONACOR márka mint scope.
Szevasztok.
Nekem TR1568-am van. Kb 2 évenként a fényerő ingadozni kezd ( kis fényerőnél lehet jól észrevenni a jelenséget) A nagyfesz tápegység túlterhelődéséről van szó ilyenkor. Az alkatrészek egy része ezüstözött vályukba van beforrasztva kerámia forrléceken. Az ezüst a levegő kéntartalma miatt ezüstszulfáttá alakul, és ez a fekete anyag a térerő hatására lassan kúszik a kerámia felületén, megnövelve az átvezetést az egyes pontok között. Ennek a mechanikus eltávolítása, kapargatás, csiszolás, egy időre megoldja a problémát. Az említet csillámlapra tekert ellenállás 2 szál huzal, ellentétes tekercselési iránnyal, és ez az induktivitás csökkentését szolgálja. Szükség esetén pótolható több, párhuzamosan kapcsolt ellenállással, mert az eredő indukció így is csökken.
Üdv!
Elképzelhető, hogy ez okozza a -1450V feszültség visszaesését, hogy valahol átvezet a kerámia. Egyszer már volt egy szerelőnél és azt mondta, hogy valami kerámia szigetelőt cserélt. Gondolom ezt. 1450V ból csak 500V van jelen. Néha megjavul 10-15p erejéig.
Sziasztok! Nekem van egy WOBLERSCOPE 270F típusú voblerszkópom amivel nem tudok mit kezdeni. Bekapcsolás után két vízszintes vonal jelenik meg egymás felett, úgylátszik működik. Az lenne a kérdésem hogy átlehetne alakítani sima szkóppá 0-tól pár 10KHz-es mérésekhez?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |