Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Ennyié szerintem sok. Kéz alól megvennél mindent, szebb és jobb is lenne. Lehet neked kellene csavarozni stb de ez ronda szerintem
![]()
Szia!
Szolidan zenét hallgatni, szolid bulihoz elég, egyébként kicsi! Nagy basszusokat nem fogsz elérni vele, a középnek jó, a magasai állandó nagy hangerőnél már zavaró lehet, megfájdul a feje az embernek tőle. Ez inkább kis rendezvényekre jó, hangosítani a műsorvezetőt, ünnepélyeken szavalni, verset mondani... Ezt az ára, és a csatlakozásai is alátámasztják. Hosszabb távra ne fektess be ilyenbe, ha bulizgatni akartok. Spórolj inkább jobbra, vagy építs jobbat. oldalanként 150-200W, nagyobb méllyel (300-400mm átmérő), és ne piezo magassal (dome vagy driver). Például ilyent: R-150 Idézet: „Ennyié szerintem sok... ...ez ronda szerintem” Drága is, ronda is, kicsi is. Szegény SAL aktív... nagyon leminősítjük! ![]() De hát.. ez van. mi tapasztalatból beszélünk.
Hali
Szerintem 30ezerből ennél jobbat nem lehet házilag össze "szögelni".Bár nem ez volt a kérdésem lényege hogy megéri vagy sem,hanem az hogy milyen előnyei,vagy hátrányai vannak,stb.
Szerinted hány wattos? Én olyan 2*20W-nak nézem.
Amúgy még az osztrákok sem írját a teljesítményét, csak azt hogy 59Euro ![]() dbase, neked mi a véleményed?
Hátránya, nem raknám senki elé, állj mellette és tekergesd a hangszóró full közelében.Igénytelen cucc, sok gyerek szobályába látok, mert örülnek hogy komplett és nem kell érteni kicsit sem hozzá.
Amugy itt egy példa:Bővebben: Link9eFt-értz mit kapsz, és akkor maradt 21eFt az erősítőre.
Jó idáig oké.De 21rugóból normális erölködőt nem veszek,vagy épitek.Tudom használtan lehet kapni,de az is olyan hogy felkell újitani,stb. Amúgy azért gondoltam erre a PA25-re mivel garázsba kellene,"torzulásra"
![]() ![]()
Szerintem nézz körül a DJ börzén !
Abból a pénzből amit erre a gagyira fordítanál, sokkal jobb használt cuccot kaphatsz ![]()
Ha torzulásra akarod használni mindenképpen megfelelő választás a SAL (míg szét nem ég a hangszóró vagy az erősítő benne) és van 30000-red kidobni. Viccet félretéve ha a garázsba kell meg egy két kisseb buliba akkor vegyél használtan valami normálisabb Hi-Fi hangfalat és erősítőt bőven kijön 30-ból és még pénzed is marad fagyizni
![]() Én amit most használok az egy JBL L26 hangfalpár egy Rotel RA913 erősítővel és mind ez 25000-be van. És oda mernék vele állni a sal mellé hogy lezúzzam mind minőségbe mind hangerőbe. Üdv ![]()
Basszus... nagyon jó vétel volt
![]() Nekem is ilyen dolgokat kéne kifognom. ![]()
Merre laksz? Mert néha tudok jó cuccokat jó árba és szivesen segítek ha gondolod. Üdv
![]()
Ahogy olvastam a fórumot én inkább elbujok a kis Logi z5500-al, de nem hangosításra használom hanem a THX-miatt
![]()
Annyira nem kell elbújnod! Te legalább arra használod amire való! Én az alábbit építettem magamnak: Link A végfok hozzá: Kenwood 5*75W-os, a frontban lévő mélyeké Fisher 2*150W-os.
Igen!!!Igy is lehet fogalmazni.Erdemes figyelembe venni,melyik//milyen hangfalat,milyen vegfokkal hasznalunk.Ezt tudja,mindenki..ki hangosit-diszkozik,effele.(vannak vegfokok,mely frekire pld.ul ,special,/melyladara)
Azok a doboztervek használhatalanok, keletkezési körülményükként egy-két jó nagy hasraütést lehet megjelölni.
a dinamikatartománynak egyféle jelentése létezik, a legkisebb és legnyagobb hangnyomás különbségét jelöli.
az pedig tévedés, hogy az aktív szűrök nem változtatják az átvitel fázisát.
Üdv!
Írtam privátban mélt.Nem ért oda hozzád?Ha az én készülékemben van a hiba akkor elnézést a bocsánatért! ![]() Kösz!
Én forgalmazom a kis Dynavox-ot. Hát bele is néztem, TDA2030-ből van... Szóval, amit el lehet tőle várni, az 2 x 10 W Rms 4 Ohm-n. Szvsz kategoriáján belül korrekt, jó a hangszinfokozata, jól használható ahol nem nagy a hangerőigény. Pl. számítógéphez tudnám javasolni.
Idézet: „számítógéphez tudnám javasolni” No én is oda gondoltam, de semmikép se jó a bulizásra, ahogy azt tamas88 szeretné.
Sziasztok
Lejart az ujevi buli igy most javitgatom a hangszorokat de ijet meg nem latam 4 magasam szalt el.Tobb mint 7 eve ugyanaz a 2 erosito egy Denon pm-750 es es egy Castone Cpa 200 asal hajtom oket szoval kb 80 w kapnak oldalankent. Az egyik parba 150w Mnc van a masikba meg 300W Atto a szurest hazilag raktam osze de a lenyeg az 2.2uf 250v nem elektrolitikus kondi es 0,47ohm 5w keramia elenalas a tekercs az mar mas. A gond a kovetkezo meg sosem szalt el egyszere enyi magasam szerintetek varhatom hogy meghal mindket erolkodom vagy a kevero osztogat rosz jeleket. Szoval en tanacstalan vagyok,barmijen tanacsot megkoszonok P.S. Elnezest a hejesirasi hibaker de en csak 1-4 osztajba tanultam Magyarul irni igy bocsi es elnezest. Kosz valaszitoker ![]()
Szerintem azért száltak el, mert túl hajtottad az erősítőket.
Szerintem is! De lehet, hogy csak a magas volt több a zenében. Rossz EQ, hangszínbeállítás.
De az is lehet, hogy ha használtatok mikrofont, hogy besípolt és kapott egy kis négyszögjelet.
Szia
Na aszt eltalaltad hogy volt mikrofon de az edig is volt hasznalva. Ha csk valojaban enyi a gond akkor hamar ujratekerem a magasakat kicserelem az elenalasokat a szuresen es mehet tovabb. En inkabb az erositoktol feltem hogy nehogy azok szajanak el vagy esetleg a benuk levo eloerositoknek lene valami gondja. Sot a keveromre is gyanakotam. Barmejiket ezek kozul hogy lehet megnezni Kosz valaszaitok es hozaszolasaitok ![]()
Amúgy írtad, hogy a keverőbe van limiter. Láttam már olyan limitert ami mélynél szépen működött, de magas hangokkal simán túl lehetett vezérelni az erősítőket. Neked véletlenül nem ilyen a limiter?
Szia!
Megkérhetlek,ha valamikor lesz időd,akkor ajánlasz nekem egy limitert? Ha lehet választani,akkor nem vagy nem csak XLR csatisat. (szeretnék RCA vagy JACK felületen maradni) Köszönöm! ui.: úgy 30-40ezer ft-ig. (nem kell EQ és társai,inkább a csatlakozó a lényeg)
Ehhez mit szólsz? Szerintem a Dynacord jó kis márka, hallottam már dynacord motyót, elég pofásan szólt. Végfokai sem rosszak. Egyik bulin volt dynacord keverőerősítő, buli végén még langyos se volt, hangja is tetszett.
Amúgy van is egy jó rajzom valahol, ami nem vágja a szinusz tetjét hanem tényleg lehalkítja. Majd valamikor megkéne építeni mert buliba nem rossz ha "valaki" figyeli helyettem a motyót, hogy ne legyen túlvezérlve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |