Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Így van Müszi pajtás, ha jól kontrollált az erősítő, és eleve kicsi az erősítése, akkor minek csökkentsem tovább...
Egyébként totál más hangaja van tényleg. PP-nél viszont mindíg rakok, mert azok a csőszimmetriából, meg a trafószimmetiából táplálkoznak, és magasabb lenne a torzítás vcs. nélkül!!
Tényleg skacok, MIRE JÓ A E80CC???
Csak mert van vagy 18db-om... (gyengébbek kedvéért , ez egy PCL86-EL84 méretű novál kettőstrióda.)
A méretéhez lépest elég gyengécske cső. Megnéztem az adatlapot. 12mA max anódáram PA max 2W. erősítése:27. Talán fázisfordítóba jó lesz. Egy ECC85 majdnem tudja ezt a teljesítményt és még az erősítése is nagyobb.
Az rajtad múlik mire használod. A csövek már csak ilyen univerzális eszközök, persze megfelelő beállítás mellett
Én pl. a HT VTVM-jében találkoztam vele, ha jól emlékszem.
Jani, jöhetsz a Junoszty szettért, Ricsivel szétkaptuk a vezetékhalmazt.
Nekem is körbe kéne néznem vaterán ha ilyen jó üzleteket lehet nyélbeütni. Gratulálok a jó vételhez!
Valamikor ha kocsival leszek melózni elhozom és rákötöm a GU50-eket.
én nemrég vettem 120db csövet 9000-ért az se volt rosz vétel főleg hogy van közötte AZ1 meg 807 meg PL508 meg sok más jó cső.
Találtam egy kimenőnek kinéző trafót, de szerintem mégsem kimenő. van egy ugyanilyen magra tekert kimenőm is, ami remekül megy. Összehasonlítottam a kettőt, de a találtnak teljesen eltérő ellenállást mértem. A primer 260 Ohm, szekunder 10 Ohm. Ez is egyoldalasan van lemezelve, mint a másik, de nem merem rákötni az erősítőre. A működő adatai: primer 500 ohm, szekunder 0,7 Ohm. Jó lenn, ha berakhatnám a másikhoz, így legalább egyformák lennének a kimenők, de ha nem jó, akkor más fajta lesz berakva.
Abban még egyszer szép 200 wattos orange kopi lesz
Sziasztok!
Én ma megyek csöveket "kukázni", meg ami lesz Táp-kimenő trafó. Hogyan tudom majd itthon letesztelni a csöveket, hogy jók-e? A fűtést azt egyértelmű, de az egészet? Csak akkor derül ki, ha egy kész áramkörbe megy? Azért kérdem, mert még semmin sincs, most szeretnék építeni valamit, abból amit találok. Persze TV-Rádió csövek lesznek.
GU50?Az szuper lenne,ha GU-val is jól szólna a Junoszty van 10db GU50-em,lehetne.......
Bocsi, valóban eltévesztettem a házszámot.
A Pék József féle kapcsolás az amiben nincs vcs.
Még akkor is csak percek múlva, ez főleg a végcsövekre vonatkozik. Ha gázos, akkor is csak hosszú percek múlva "kezdődik a műsor".
Valaha a Posta vizsgálta a garanciális, hibásnak vélt csöveket. A készülékük statikus jellemzőket mért. Idézet: „Még akkor is csak percek múlva” Ezt arra érted, hogy ugyebár be kell melegednie a csőnek az üzemi hőfokra. Idézet: „A készülékük statikus jellemzőket mért.” Gondolom ilyen műszert nem olyan egyszerű "összedobni". Tehát, marad a megépítés és reménykedés Köszi a választ.
a Múzeális készülékek topikban találsz hozzá kapcsolási rajzot de nem egy egyszerű műszer. Főleg a táptrafója.
GU50 a junoszt trafóval tudja ugyanazt mint a PL500. Ez csak próba lesz. Nagyobb teljesítményt a kicsi trafók miatt nem hiszem hogy le lehet venni, főleg mélyben. GU50 PP-hez már normális kimenőt kell készíteni, ez igaz a PL500-ra is ha véglegest akarsz.
Az rövidebb idő alatt lezajlik. A gázosodási jelenség 3-10 perc alatt alakul ki, és a jellemzők megváltozásával jár. A rácsellenállás csökkentésével a jelenség egy ideig még kézbentartható, de ez a meghajtó fokozatok túl kis impedanciával való lezárását eredményezheti. Az igazi megoldás a csőcsere, a gázos cső leküldése Müszinek (természetesen tudatni vele is ezt a tényt). Valamelyik Rt Évkönyvben van leírás egy ilyen készülékről, elég bonyolult.
Anyukám padlására. "Gyerekkoromban" oda gyűjtöttem a régi dolgokat. Még működő is van köztük. Persze a büszkeségem, egy PHILIPS 648 A nem ott van
Szomorúan állapítottuk meg Janival, és Ricsivel, hogy senkit nem ismertünk fel a börzén. Több emberkét is "zaklattunk", aki a "paramétereknek" többé-kevésbé megfelelt. Így két fiatal srácot is kérdeztünk, nem-é ők Dana, és cleetus. De nem ők voltak. Aztán két kissráccal nézelődő férfiút is, de ő sem reagált megkeresésünkre. Aztán feladtuk. Ez elég rossz így, valamit sürgősen tenni kell. Várom az ötleteket.
hát igen,csak sajnos zsebpénzből elég nehéz...Imi írta múltkor,hogy a 3trafó a PL500-hoz kb. 25 000ft lenne.Ha azt nézzük,hogy 3tafó,meg tökéletesen van megtekerve jó vasakra,akkor nem is olyan sok...de mégis az... .Meg ugye kellenek még foglalatok,akkor valami jobb minőségű sztereó poti stb.
Mikor Imi beizzította a PL-t,alig akartam elhinni,hogy az a drótkupac szól 4 Junosztyval olyan szépen,hogy az nemigaz..Persze biztos jobb tekert kimenőkkel,de engem így is meggyőzött.Úgyhogy indul is a PL500 prolyekt,ha meglessz a 12-15W 300V-ról,akkor én...... Egy "szerencsém" van,hogy a szobámat már a GU50-se kemény 7-8W-jával is úgy be lehet hangosítani,hogy már majdnem zavaró,úgyhogy felesleges 6P45SZ-el,és 18cm2-es kimenőkkek 2x50W-os erölködőt építeni egy pár m2-es szobába.Szóval nálam ez a "wattmánia"szerencsére olyan 2x10-20W körül megáll. Imi megmutatta a 6P45SZ-et,tényleg olyan,mint egy uborkásüveg.
Imi65 beszéljétek meg hogy legközelebb aki megy a börzére, legyen nála egy szál vörös rózsa.
Milyen messze van ez a börze a nyugati pu-tól? Pesten voltam katona, Budaörsön, de ennek már25 éve. Egyszer el kellene mennem, de akkor mindent megveszek.
Tavaj olvastam egy íjjász fórumon, hogy a fórumtagok évekik írogattak, de nem tudtak egymásról semmit. Egyikük eltalálta hogy mindenki írjon magáról néhány mondatot, és tegyen fel képet magáról.
Onnantól kezdve sokkal barátiabb, bensöbbségesebb volt a kapcsolat. Érdekes hogy volt közöttük tűzoltó, psziológus, nyugdíjas. Eléggé vegyes társaság. Szerintem egy kép sokat segítene. Egy száraz nick névre nem tudsz tenni arcot, olyan személytelen. Imit, és dj hanst már megismerném, és mikor olvasom a nevüket, már be is ugrik az arcuk. Pedig csak egy kép et láttam róluk a dróthalmaz előtt.
Ma sem tétlenkedtemm a trafót megtekertem, és beépítettem
Valaki nem adna el nekem 6db 220uf 400 v-os elkót?
Nekem csak 3db van de miért kell 6? Hogyan vannak kötve?
Idézet: Hát Ricsi nekem nem olyan nagy mint egy uborkás üveg ?Az biztos hogy tekintélyes ! Van belőle itthon csak az összehasonlítás képpen gyorsan csináltam róla egy képet! Aki talán még nem látott ilyen csövet ? „Imi megmutatta a 6P45SZ-et,tényleg olyan,mint egy uborkásüveg.”
Mi is megismerjük egymást.
Mi voltunk az úttörők, akik magukat is vállalták, nemcsak a 2 óra alatt kókányolt munkájukat. A következő börze előtt azért tényleg elbeszélgethetnénk, mi lenne az ismertetőjel. Azért én több emberkét ismerek az oldalunkról. Elsőként Köbzolit említeném, elmaradhatatlan (majdnem) földijével, Burgdáviddal. Kócos is személyes ismerősöm. Janit, és Ricsit nem is említem, a korábbi írásokból kiderül, hogy már találkoztunk. Barnával is találkoztam már (a börzén, hol máshol). |
Bejelentkezés
Hirdetés |