Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Le tudnad irni, hogy pontosan hogy csinaltad? Koszi.
Most egy kb másfél éves hozzászólásra válaszolok.
Most voltam azon a piacon, de nem találtam sehol sem karos lemezvágó ollót.
Hát várom a felküldött eagle nyákok vasalásos megoldásairól a képet, de valahogy nem jön.
Le volt csiszolva, szép egyenletesen terült a víz, volt törléses szalvétával, és törlés nélküli sima magától száradással is, a vasaló talpa meg szerintem több mint 200 fokos, mert ha egy helyen hagyom a papíron a vasalót, akkor 10 mp. múlva már barna. Fel is tapad, ezzel most nincs gond, csak a paír nem ázik le 5 óra alatt és azért az gyanús.
Ez a vinnyettás megoldás, és látszik ahogy itt ott szétlapult, és van ahol éppen csak nem szakad meg. Erre mondtam, hogy valami egyenletes nyomás kéne, mert azért valljuk be a nem sok kell ahhoz, hogy vagy szazkadt, vagy összeért vonalakat produkáljon. Tedd a szívedre a kezed, meg tudod ugyan ezt minőséget 10-ből 10* csinálni?
Persze hogy nem tudom 10-ből 10*, de azért nem rossz, pláne hogy a vezetősáv 0,25mm, gondolj bele, 1mm-nek a negyede, azért ez nem olyan rossz hobbi szintre! Ja és nincs csiszolás semmivel!! ugyanakkor ettől vékonyabbat is lehet produkálni, ezzel csak azt akatram mondani, hogy a vasalásos technikának nem ott vannak a határai ahol gondolod!
Nincs valakinek ötlete, hogy hol vehetnék kis méretű karos lemezvágó ollót? Fery által másfél éve említett piacon állítólag akkor 2000-3000Ft-ért osztogatták, ilyesmi árfekvésnek én is örülnék.
Szia!
Ez a forrás a SOS. elektronika... Legalábbis számomra... Miskolcon van telephelyük és ez így jó nekem
Oké majd kipróbálgatom.. lehet hogy még ma... Amikor a P-20 már kezdett "meghalni" 30S-is sok volt neki
Lehet, hogy túl forró volt a vasaló akkor... Amúgy nemcsak vasalni lehet, az egyik német ember szétszedett laminátorgépet használ, és ezzel szinte tökéletes 3 miles vonalakat tud.
Bővebben: Link
Ezt már aztán nevezem ónozásnak! :eek2:
Az a lamináló vagy mi (nem tudom hogy mi az) hőt is ad vagy csak a hengerek vannak azon? és a hőt pl vasalóval adja utána hengerel? vagy hogy van? Üdv!
Ha nem tudod reprodukálni, gyakorlatilag a véletlen műve, akkor azért az elég a határnál van. Az én ilyen nyákjaim (merthogy nem egy ilyet csináltam), azért sokkal egyenletesebbek, pedig az is hobbi szint!
Az a lézer nyomtató hőhengere lesz szerintem.
Ötletes megoldás.
Igen ez szép egyenletes. Mi is kell hozzá? Vasaló, lamináló, (valami speckó) gondolom ez sem mindíg sikeres azért, de tényleg szép, csak ez már nem vasalás. Ennél már a fotózás is olcsóbb.
Láttam laminálót 5000-ért a t...o ban! Csak ki kell bontani a dobozából ,megpiszkálni a hőfokszabályzóját és állítani a nyomóerőn.
Akkor lehet próbálkozni. Mellékesen 5-ért a levilágító is megvan, és lehet azzal is próbálkozni. Én most nem ruházok be egy laminálóba, mert a fotózással elég szép dolgokat tudok csinálni, de ha valaki vasal, akkor ossza majd meg a tapasztalatait a tesó laminálóról.
Idézet: Pfff, micsoda? Véletlen? na jólvan!„Ha nem tudod reprodukálni, gyakorlatilag a véletlen műve” Sok sikert a további nyák gyártáshoz.
Sziasztok. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a nyák készités során kimaradó vegyi anyagokkal mit csináljak. Lefolyóba önteni nem akarok, mert rá van irva hogy ne Gondolom el kéne vinni olyan hulladékgyűjtőbe, ahol foglalkoznak veszélyes anyagokkal, de olyan a közelben nincs (de a távolban se tudok). Egyébként gondolok itt most lúg oldatra, nátrium hidroxidra és vaskloridra. Nincs ötletem mit tegyek ezekkel az anyagokkal és egyre csak gyűlnek és gyűlnek.
Már bocsi de megnéztem jobban a képet amit küldtél, hát itt ott század milliméteres vezető illetve hasonlóan irgalmatlan kicsi szigetelősávok vannak rajta (közép tájon két láb között egész a forrasztás mögött pl.)
Itt egy tizedkilóval nagyobb nyomás és összefolyt volna. Az a laminálós csoda, az lehet az ilyen problémák megoldása. Majdnem sikerült nekem is vasalni nyákot, a szélén jött fel vezetősáv, de ez lehet a pucolás hiányossága, illetve a papírt nem tudom ledörzsölni róla még a problémám. Teliföldes nyák, megy benne egy vezetősáv, és egyszerűen nem akar a vezetősáv mellett lejönni a papír, egy vékony réteg mintha rágumirozódott volna. Egyébként működőképes a dolog, holnap lesikálom, újracsiszolom és még egy kísérletet teszek vele, a vasaló talpa kb. 185 fokos ha a levegőben mérem, odanyomva valamihez tuti megvan 200 fok vagy még több is.
Megcsináltam eagle-val azt a spirált 3 miles vonalakkal, 3 miles térközzel (7 menet) és csak 2mm lett, úgyhogy vagy a térközök nagyobbak nála, vagy nem 3 mil.
Viszont az az ónozás az atomsirály ötlet ki kell próbálnom! Szerzek egy ecsetet, már csak olyan anyagot kéne szerezni amit ő használt. Idézet: „csak olyan anyagot kéne szerezni amit ő használt.” Bármilyen ónpaszta jó, ő is azzal keni be. Az is ilyen lesz, ha leónozod sima ónnal, egybe megmelegíted és letörlöd. (ha ónozok én igy csinálom)
A baj az, hogy a pasztákat kis tubusban árulják méregdrágán.Most megtaláltam ezt a pasztát a 18. kerületben, este átugrok ha van nekik.
Még a maratóját megnézem hátha kapni itthon, mert az is jól nézett ki, talán nem is büdös.
Na vegyszerboltban lehet kapni natriumperszulfátot, valami 1000 ft/kg, ugyan ez lenne a conradban 6.500Ft/2kg árban? Ha igen akkor a conrad baromi pofátlan.
A rosol 3 vagy ahhoz -hoz hasonló pasztát is találtam, lehet hogy kipróbálom, csak nem tudom mikor jutok el a boltokba.
Én ezt használom, szép nagy 50 g-os fecskendő. Jó ideig kitart.
Nekem is ez van, de ebből nehéz ecsetelni.
Hi!
Erősen felhígítod vízzel a vas-klorid oldatot 15-20x-os térfogatra, a NaOH oldatot szintén erősen hígítod, csak lúgnál a sok vízbe kell önteni a lúgot, nem pedig a lúgoldatba a vizet. A vas(III)-koridból lesz Fe(OH)3, így már nem marja a lefolyó fém tartozékait, a vas(II)-kloridból Fe(OH)2, erősen hígítva a réz-kloridból is réz-hidroxid lesz. A NaOH egyébként is a lefolyóba kerülne, ugye erre találták ki a Szi-Ti-t, amit kreatív emberek fotolitográfiai előhívóként használnak. Ha túl sűrű lenne az így elkészített csapadékos lötty, akkor figyelni kell, nehogy eltömődjön a lefolyó. Ha ez mégis bekövetkezik, akkor gyenge savval lehet kezelni a dugulást (citromsav, ecet), sajnos ebben az esetben nem segít a Szi-Ti... :yes:
Sziasztok, nagy a csend a levegővel meg sósavval maratunk témáról, már nem bírom ki, csak megkérdem: mindenki átállt a levegővel maratásra?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |