Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   233 / 1386
(#) lmao válasza Doncso hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Le tudnad irni, hogy pontosan hogy csinaltad? Koszi.
(#) Doncso válasza lmao hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Hogyne! ITT megtalálod.
Üdv.
(#) Attila86 válasza Fery hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Most egy kb másfél éves hozzászólásra válaszolok.

Most voltam azon a piacon, de nem találtam sehol sem karos lemezvágó ollót.
(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Hát várom a felküldött eagle nyákok vasalásos megoldásairól a képet, de valahogy nem jön.
(#) Doncso válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
pont két hsz-el feljebb megtalálod
(#) gulasoft válasza lmao hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Le volt csiszolva, szép egyenletesen terült a víz, volt törléses szalvétával, és törlés nélküli sima magától száradással is, a vasaló talpa meg szerintem több mint 200 fokos, mert ha egy helyen hagyom a papíron a vasalót, akkor 10 mp. múlva már barna. Fel is tapad, ezzel most nincs gond, csak a paír nem ázik le 5 óra alatt és azért az gyanús.
(#) gulasoft válasza Doncso hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Ez a vinnyettás megoldás, és látszik ahogy itt ott szétlapult, és van ahol éppen csak nem szakad meg. Erre mondtam, hogy valami egyenletes nyomás kéne, mert azért valljuk be a nem sok kell ahhoz, hogy vagy szazkadt, vagy összeért vonalakat produkáljon. Tedd a szívedre a kezed, meg tudod ugyan ezt minőséget 10-ből 10* csinálni?
(#) Doncso válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Persze hogy nem tudom 10-ből 10*, de azért nem rossz, pláne hogy a vezetősáv 0,25mm, gondolj bele, 1mm-nek a negyede, azért ez nem olyan rossz hobbi szintre! Ja és nincs csiszolás semmivel!! ugyanakkor ettől vékonyabbat is lehet produkálni, ezzel csak azt akatram mondani, hogy a vasalásos technikának nem ott vannak a határai ahol gondolod!
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Nincs valakinek ötlete, hogy hol vehetnék kis méretű karos lemezvágó ollót? Fery által másfél éve említett piacon állítólag akkor 2000-3000Ft-ért osztogatták, ilyesmi árfekvésnek én is örülnék.
(#) zoly15 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Szia!
Ez a forrás a SOS. elektronika...
Legalábbis számomra... Miskolcon van telephelyük és ez így jó nekem
(#) zoly15 válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Oké majd kipróbálgatom.. lehet hogy még ma... Amikor a P-20 már kezdett "meghalni" 30S-is sok volt neki
(#) lmao válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Lehet, hogy túl forró volt a vasaló akkor... Amúgy nemcsak vasalni lehet, az egyik német ember szétszedett laminátorgépet használ, és ezzel szinte tökéletes 3 miles vonalakat tud.

Bővebben: Link
(#) zoly15 válasza lmao hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Ezt már aztán nevezem ónozásnak! :eek2:
Az a lamináló vagy mi (nem tudom hogy mi az) hőt is ad vagy csak a hengerek vannak azon? és a hőt pl vasalóval adja utána hengerel? vagy hogy van?

Üdv!
(#) gulasoft válasza Doncso hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Ha nem tudod reprodukálni, gyakorlatilag a véletlen műve, akkor azért az elég a határnál van. Az én ilyen nyákjaim (merthogy nem egy ilyet csináltam), azért sokkal egyenletesebbek, pedig az is hobbi szint!
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Az a lézer nyomtató hőhengere lesz szerintem.
Ötletes megoldás.
(#) gulasoft válasza lmao hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Igen ez szép egyenletes. Mi is kell hozzá? Vasaló, lamináló, (valami speckó) gondolom ez sem mindíg sikeres azért, de tényleg szép, csak ez már nem vasalás. Ennél már a fotózás is olcsóbb.
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Láttam laminálót 5000-ért a t...o ban! Csak ki kell bontani a dobozából ,megpiszkálni a hőfokszabályzóját és állítani a nyomóerőn.
(#) gulasoft válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Akkor lehet próbálkozni. Mellékesen 5-ért a levilágító is megvan, és lehet azzal is próbálkozni. Én most nem ruházok be egy laminálóba, mert a fotózással elég szép dolgokat tudok csinálni, de ha valaki vasal, akkor ossza majd meg a tapasztalatait a tesó laminálóról.
(#) Doncso válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Idézet:
„Ha nem tudod reprodukálni, gyakorlatilag a véletlen műve”
Pfff, micsoda? Véletlen? na jólvan!
Sok sikert a további nyák gyártáshoz.
(#) csonthulye hozzászólása Jan 13, 2009 /
 
Sziasztok. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a nyák készités során kimaradó vegyi anyagokkal mit csináljak. Lefolyóba önteni nem akarok, mert rá van irva hogy ne Gondolom el kéne vinni olyan hulladékgyűjtőbe, ahol foglalkoznak veszélyes anyagokkal, de olyan a közelben nincs (de a távolban se tudok). Egyébként gondolok itt most lúg oldatra, nátrium hidroxidra és vaskloridra. Nincs ötletem mit tegyek ezekkel az anyagokkal és egyre csak gyűlnek és gyűlnek.
(#) gulasoft válasza Doncso hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Már bocsi de megnéztem jobban a képet amit küldtél, hát itt ott század milliméteres vezető illetve hasonlóan irgalmatlan kicsi szigetelősávok vannak rajta (közép tájon két láb között egész a forrasztás mögött pl.)
Itt egy tizedkilóval nagyobb nyomás és összefolyt volna.
Az a laminálós csoda, az lehet az ilyen problémák megoldása.
Majdnem sikerült nekem is vasalni nyákot, a szélén jött fel vezetősáv, de ez lehet a pucolás hiányossága, illetve a papírt nem tudom ledörzsölni róla még a problémám. Teliföldes nyák, megy benne egy vezetősáv, és egyszerűen nem akar a vezetősáv mellett lejönni a papír, egy vékony réteg mintha rágumirozódott volna.
Egyébként működőképes a dolog, holnap lesikálom, újracsiszolom és még egy kísérletet teszek vele, a vasaló talpa kb. 185 fokos ha a levegőben mérem, odanyomva valamihez tuti megvan 200 fok vagy még több is.
(#) gulasoft válasza lmao hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Megcsináltam eagle-val azt a spirált 3 miles vonalakkal, 3 miles térközzel (7 menet) és csak 2mm lett, úgyhogy vagy a térközök nagyobbak nála, vagy nem 3 mil.
Viszont az az ónozás az atomsirály ötlet ki kell próbálnom! Szerzek egy ecsetet, már csak olyan anyagot kéne szerezni amit ő használt.
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Idézet:
„csak olyan anyagot kéne szerezni amit ő használt.”


Bármilyen ónpaszta jó, ő is azzal keni be.

Az is ilyen lesz, ha leónozod sima ónnal, egybe megmelegíted és letörlöd. (ha ónozok én igy csinálom)


(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
A baj az, hogy a pasztákat kis tubusban árulják méregdrágán.Most megtaláltam ezt a pasztát a 18. kerületben, este átugrok ha van nekik.
Még a maratóját megnézem hátha kapni itthon, mert az is jól nézett ki, talán nem is büdös.
(#) gulasoft hozzászólása Jan 14, 2009 /
 
Na vegyszerboltban lehet kapni natriumperszulfátot, valami 1000 ft/kg, ugyan ez lenne a conradban 6.500Ft/2kg árban? Ha igen akkor a conrad baromi pofátlan.
A rosol 3 vagy ahhoz -hoz hasonló pasztát is találtam, lehet hogy kipróbálom, csak nem tudom mikor jutok el a boltokba.
(#) SzervízMacska válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Én ezt használom, szép nagy 50 g-os fecskendő. Jó ideig kitart.
(#) gulasoft válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Nekem is ez van, de ebből nehéz ecsetelni.
(#) lgyk válasza csonthulye hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Hi!

Erősen felhígítod vízzel a vas-klorid oldatot 15-20x-os térfogatra, a NaOH oldatot szintén erősen hígítod, csak lúgnál a sok vízbe kell önteni a lúgot, nem pedig a lúgoldatba a vizet.

A vas(III)-koridból lesz Fe(OH)3, így már nem marja a lefolyó fém tartozékait, a vas(II)-kloridból Fe(OH)2, erősen hígítva a réz-kloridból is réz-hidroxid lesz.

A NaOH egyébként is a lefolyóba kerülne, ugye erre találták ki a Szi-Ti-t, amit kreatív emberek fotolitográfiai előhívóként használnak.

Ha túl sűrű lenne az így elkészített csapadékos lötty, akkor figyelni kell, nehogy eltömődjön a lefolyó. Ha ez mégis bekövetkezik, akkor gyenge savval lehet kezelni a dugulást (citromsav, ecet), sajnos ebben az esetben nem segít a Szi-Ti... :yes:
(#) kocsma hozzászólása Jan 14, 2009 /
 
Sziasztok, nagy a csend a levegővel meg sósavval maratunk témáról, már nem bírom ki, csak megkérdem: mindenki átállt a levegővel maratásra?
(#) gulasoft válasza kocsma hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Azt hallottam, hogy a wolf-os ts570 forrasztópaszta folyatószere vezet. Ha lemosom utána acetonnal a folyatószert, akkor megoldom ezt a problémát?
Következő: »»   233 / 1386
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem