Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Modell hajó motor fordulatszám szabályozás (előre-hátra)
Témaindító: Ghost-Rider, idő: Jan 21, 2009
Témakörök:
Helló !
Egy távirányítású hajóban lévő motort szeretnék vezérelni 400as kefés motor 7.2V-os. Ehhez kéne nekem olyan fordulatszám szabályozás mivel tudom szabályozni a fordulatot a távirányítón keresztül előre és hátramenetben is .(Ha nagyon bonyolult a dolog az sem baj ha hátramenetbe fix a fordulat de előre mindenképp szabályozható kéne hogy legyen!) A segítséget előre is köszönöm ! Tomi
Üdv!
Modellező kefés szabályzóra gondoltál már?Például.
Igen, gondoltam de ez amit be linkeltél repülőhöz való...
nincs rajta hátra menet És sajnos nincs rá pénzem mivel egy olyan ami kéne kb 10000Ft :S Mivel elektronika szakra járok(10. osztály) gondoltam építek egyet
Sziasztok nekem is van 1 kis ECO 1kg-m (félkész)
Már csak 1 olyan szabályzó kéne bele ami elviszi . Valaki nem tud 1 ilyen rajzot belinkelniesetleg? Előre is köszi
Esetleg mechanikus kivitel? Pl szervó mozgatja a potit, és az egyik végállásban zárja az érintkezőt, ami a tolatást oldja meg?
ez se rossz megoldás
http://www.designsoft.com.au/ahome/rc/PIC-CarESC/
http://homepages.paradise.net.nz/bhabbott/bridge.html Tudni kellene milyen motor konkrétan, és ahhoz igazítani a végfok feteket.
Én kiváncsi lennék arra a potira ami kibírja a mocit
Köhhöömmm, nem közveten potis meghajtásra gondoltam, de az már szabályzó elemnek minősül, így fetet is meghathat, vagy akár pwm-mel is lehet onnantól próbálkozni!
ez lenne a motor
engem minden megoldás érdekel am olcsó és könnyen kivitelezhető
Nos... Volt 1 olyan kapcsolásom ami tű impúzusokat hozott létre ezeknek a kitöltési idejét álitottad 1 potival és a tőimpúzus 1 előfeszített tranyóval szabájozta a mocit.
Megpróbálom meg keresni. Akkor szervóval tudod a potit csavargatni de hátra nem fog tudni menni
Köszi a segítséget !
A szervó végállása felé kell két fémérintkező, amit össze tud zárni a szervó karja.
Ha ezeket összezárja, akkor mehet a moci fix sebességgel hátrafelé.
Ez jó
Viszon nem találom a kapcsolást kéne kreálni 1 et. már astabil multis van de ahoz 2 szervó kell ami a 2 potit vezérli. Az 555 ös ic nem tűinpúzust csinál??
Egy relét is meg lehetne húzatni, ami a motor polaritását megcseréli, így minden lehetőség megmarad hátramenetben is...
Relé vagy plusz egy csatorna, vagy valami "bonyolultabb" mozgás/funkció, ami az üzembiztonságra is rámehet. Súlyt is nézni kell! Tolatásra meg elég a 20-30%-os sebesség, egyébként fel is borulhat tipustól függően.
Találtam egy megoldást pár ez nem túl kifinomult de szerintem működhet: az astabilmultinak a 4szögjeleit anyira elvékonyítjk hogy szinte tűinpúzus a kitöltési időt potival állítjuk amit a szervó csavargat. Akkor a tűinpúzusok meghúznak pl.: 1 BDx33C-t aminek ki kéne bírnia a motortés az szabályozná.
Az a proglémám hogy előkell feszíteni a tranyót, hogy gyorsan nyisson és azt nem tudom hogyan kell kiszámolni .
az is jó lenne ha nincs más
Ilyesmi lenne a kapcsoló tolatásra.
Sokan alkalmaznak ilyesmit. H. Viktor: te PWM szabályzásra gondolsz, amire vannak kimondott IC-k. Amiknek adatlapjában konkrét kapcsolásokat is találsz.
Én nem tudom a szabájzás nevét.
nekem is 1 ilyen volt gondolom 1 ilyen ic-vel én csak a kapcsolásirajzot és az elvét ismertem mára maradt az elv A fórumbaitttalász pár jó motorszabájzó kapcsolást
http://www2.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/225000-249999/245232-an-03-de-Miniatur-Fahrtregler.pdf
www.pt-boat.com Én ebből a kettőből olloztam össze a sajátomat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |