Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem érzem magam hülyének ahogy te mutattad (
![]() A rajzolást már dos alatt is tökéletesen meg lehetett valósítani. Nem nagyon értem a hozzászólásod sem, hogy miért is kell hozzá 189246387 művelet, de biztosan profi programozó vagy aki ezt kiszámolta. Egészen pontosan: Fekete-fehér képek megjelenítése (kb 640x480x256 szín felbontásban). Ezek módosítása és lementése. Módosítás alatt azokat a műveleteket értem amit egy C64 is meg lehet csinálni. Vonal, kör, négyzet, kivágás, beillesztés, előre elkészített sablonok beillesztése. (12 éves koromban csinálgattunk ilyen programokat úgyhogy nem lehet olyan veszélyes ![]() Idézet: „Szinte csak megjelenítésre és pár művelet (lapozás, rajzolás-ra kéne).” Ez azért tág fogalom. Nem csoda, hogy llaci56 is félre értette. én sem tudtam mire vélni. a rajzolás lehet PaitBrush-tól az ArchiCAD-en ár, egészen a Maja-ig bármi. Lapozás? Mit? szöveg, kép? Ebben a leírásban nekem olyan gyereknek szánt rajzolós, firkálós számítógép projetc kinézete van. Eltaláltam? ![]()
Nehogy megharagudj, nem ilyen céllal mondtam! De semmiképp sem hülyéztelek le! Ha megbántottalak volna, akkor most megkövetlek!
![]() Eszebejutott, hogy ha rajzolok, minimum 3 programot használok. Autocad, Coreldraw, valamelyik nyáktervező, stb. Ha ezek utasításkészleteit összeadod, nem lesz túl nagy eltérés az általam (hülyeségből) leírt számhoz képest. ![]()
Sziasztok!
Tok jo dolog tortent velem gyakorlaton ![]() A tanar azt mondta hogy van tekercselogep az iskolaba es hogy ne szerencsétlenkedjek otthon a kezzel valo tekeressel. Azt gondolotam magamba hogy hu de jo, azt hittem lesz egy ilyen csucsszuper gep amibe berakjuk a csevetestet beirjuk hogy hany menet kell es pillanatok alatt megtekeri. Errefel behoz egy ilyen 100 eves valamit ![]() ![]() ![]() ![]() Mod:-szamóca
Nem bántottál meg csak holnap fogorvoshoz kell mennem és ilyekor egy kicsit ingerlékenyebb vagyok
![]() Action2K eltalálta bár nem gyerekeknek hanem egész más terület ötletéből származik a kérdés. Más téma: Elszántam magam egy Hi-fi beszerzésére, ki mit ajánl ![]() 20m2-es 2,6-os bemagasságú középen üres szobába lenne és csak zenehallgatásra szóval semmi házimozi. Hangerő nem, de a szép hang lényeges. (na jó azért egy Lord of the Dance-t nem akarok hallókészülékkel hallgatni). Mire figyeljek a választásnál? (gondolom főleg a hangfal a lényeges).
Old HIFI...
Orion nagy torony valahonnan, pl.?
És építs hozzá csöves erősítőt. PCL-86 PP sztereóban csodát művel. Én már építem!
őőőő, építeni nem szeretnék ahhoz még nincs meg a megfelelő gyakorlatom na meg az orvos is "eltiltott" pár hónapra a forrasztástól.
Ezért is az off-ba tettem, hogy mire figyeljek a vásárlásnál, nehogy bóvlit vegyek.
Nehéz dió! Elsőnek egy jófajta háromutas hangfalpárt ajánlok nagy mélyekkel (25cm vagy feletti, nem falbontás miatt, hanem a jobb dinamika érdekében). A régi Orionok nagyon szépen szólnak, csak sokukat fel kell újítani (gumiperem).
Erősítőnek is a régi, masszív Videoton és társait ajánlom. Ott a potikra, kapcsolókra kell figyelni (recsegés). Illetve a kimenő jelet sem árt megnézni, jók-e a végfokok. Szerk: Sajnálom ezt az eltiltást, pláne ha a hobbijától tiltják el az embert. Viszont elméletben szívesen segítek a csöves erősítőben, a saját tapasztalataim révén is. Ez idő alatt pedig összelehet gyűjteni a hozzá való holmikat, bontott TV-kből.
Csöves témában én is szivesen segítek :yes:
üdv: Müszi
A sztrájkok korát éljük. Digitális sztrájk, avagy Terminátorosan: "A gépek lázadása."
Idézet a Joomla! oldaláról: Idézet: „Tegnap az összes amerikai szerver kiment sztrájkolni, hogy több RAM-ot és jobb processzort kapjon. Egy ember azt mondta, hogy a jobb RAM iránti igény néhány ostoba fajankó miatt van, akik megnövelték az első oldali busz sebességét. Az elkövetkezőkben meg fogják mondani a buszoknak, hogy lassítsanak le a helyi alaplapokban.”
Hehe, ezt most találtam a pincében... Na, kitaláljátok hogy mi lehet?
![]() (Csak érdekességnek szántam - egy ilyen kis off remélem azért még befér az offtopik keretei közé.)
80 perces, max 24-szeres sebességgel írható CD!
Jaaa, a kártyára gondoltál? ![]() ![]() Na Matyi, mars vissza dolgozni! ![]()
Ilyen nekem is van! illetve a komplett gép megvan amiből ez származik. Az egész működőképes
![]() Azért figyelitek ott középen azt a kéz U alakú vasat! Na ott kapja a delejt az alaplaptól, meg a felső slot kártya rendszer is azon keresztül kapja. Ja, ha jól emlékszem XT-ből való.
És ez milyen perifériát illeszt? Nekem is van XT-m: Alaplap és néhány kártya. Kéttenyérnyi. A kártyák nagyobbak az alaplapnál. Valami késői kiadás. De jó egy ilyent működésre bírni... Van egy Hercules monitorom. Annyi idős, mint én, ezért nem szeedtem szét... Csatoló is van hozzá, a word meg a win 3.1 elég groteszkül néz ki rajta... Mondjuk egy csöves cuccot jobban szeretek helyrepofozni... De ha nagyon akarom, az alaplapok is világítanak, és hangot is adnak
![]() ![]() ![]()
Nekem van MFM-esem 5Megás, de szoftveresen egész 20 megáig lehetett nyújtani (virtuális fej, cilinderekkel sakkozás...).
Van még egy csúcskategóriás PC-m is. 85 gombos billentyűzetbe épített 286-os, matematikai processzorral, cserélhető 16bites ISA videokártyával, ISA lan kártyával, beépített 3,5-ös HDD + Floppy. Azok voltak a szép idők! ![]()
Öt mega... Te jó ég! Láttam, és kezembe fogtam 8 "-os 360 kilobájtos floppy lemezt! Nekem a gyere Pistike, kapsz egy kekszet vicc jut eszembe erről... A moderátor urak engedélyeznek egy topicot valami hasonló címmel? Régi számítástechnikai cuccok. Használtam a keresőt, nem találtam. Szerintem ez nem múzeális készülék, inkább ócskaság, de engem lenyűgöz a mechanikus pontosság és áramköri bonyolultság. Sajnos nincs digitális fényképezőgépem, fel tudnék én is tenni pár érdekes holmit. Mit szóltok hozzá?
Támogatom az ötletet, bár az én első pc-m egy 486-os volt.
Idézet: „nem múzeális készülék, inkább ócskaság” Ez csak nézőpont kérdése, kinek mi az ócskaság, és kinek mi a múzeális érték. Most, hogy építek magamnak egy csöves erősítőt, ki is néztem hozzá egy korban hozzá illő 1926-ban gyártott TANNOY Westminster Royal SE hangfalat. Érdemed megnézni a technikai adatait. Persze építeni akarom magamnak, mert venni...Részemre lehetetlen: Link
Teljesen félre értettél. Mindent lehet hasznosítani. Másnak ócskaság, de én mininum hűtőbordát ki tudok termelni belőle, meg alkatrészeket. Van is egy ilyen topic. Akit érdekel, megosztom a módszereimet vele, hogyan kell furatgalván panelből alkatrészt 90 % valószínűséggel kivenni sérülésmentesen. A panel nem lesz többé működőképes, de nem is javítás a célom!
Idézet: „80 perces, max 24-szeres sebességgel írható CD! Jaaa, a kártyára gondoltál? Az CD kitámasztó [...]” A CD csak a méretek szemléltetése végett került oda... ![]() Egyébként jó úton haladtál, valóban számítógépes periféria - egy Olivetti gép (XT) videokártyája... ![]() ![]() Egyébként ezt remélem még meg tudom majd mutatni a jövőben a blu-ray lemezen szocializálódott gyerekeimnek! ![]() Idézet: „Nekem van egy 20 MEGÁS - igen, kedves ifjú titánok: MEGÁS, 1 db. 5,1/4''-os helyet elfoglaló HDD-m.” Nálam a legrégebbi egy mindmáig működő 286-os laptopban (10kg + áfa, de azért még laptop) csücsülő 40 megás Conner - 3.5"-ös, tehát már viszonylag modern ![]() ---- Idézet: „nem múzeális készülék, inkább ócskaság” Hááát((tal nem kezdünk mondatot)), szerintem azért nem érdemes ezeket kidobálni, ha már van az ember fiának. Indoklás: lásd pár sorral feljebb; szeretném ha az utódaim még látnának ilyeneket ![]() Action2k: Egyszer én is újra felélesztem, ha lesz rá egy kis időm... Az a két U-vas egyébként tényleg durva...de mondjuk már a rámenő vezeték nem csekély keresztmetszetéből is lehet rá következtetni, hogy itt bizony nem kis áramok folyhatnak (pláne 5V-on, merthogy ugyebár annyiról megy a kártya).
Jesszusom, ezek az árak... Na neee! A többségünknek ezt itt kb 100 év alatt sem sikerülne összespórolni.
Nem gyenge ez az 5.4millás ár!!
![]() Régóta gondolkodtam már rajta, hogy veszek belőle egy párat, meg valami hozzávaló csöves végfokot, de egyelőre még nem akadt vevő a házunkra... ![]() Viccet félretéve, ez nagyon nagyon nagyon (nem győzöm hangsúlyozni hogy mennyire) durva! 99dB/W/m-es érzékenység...138 kg...1926...ötmillió HUF... Nem semmi! ![]()
És ehhez a gyönyörűséghez rajzod is van?
Ha akad vevő, akkor majd megveszed! Aztán beleköltöztök a hangszórókba lakni! Tiéd lesz a LEFT feliratú hangdoboz. - Tesvéreddel együtt laktok benne, ha van! Először nyilván szűkös lesz, aztán megszokod, hiszen minden csak szokás kérdése. Szüleidé a RIGHT lesz. Allright? A konyha meg az erősítőben lesz, nagyszerűen lehet sütni-főzni az anóddisszipácótól, meg a csőfűtés által termelt hőtől. Remélem eléggé off voltam
![]()
Nem is rossz ötlet!!!
![]() ![]() Idézet: „Remélem eléggé off voltam ![]() Az nem kifejezés! ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |