Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » WinAmp vezérlése
Bencét régóta ismerem ,van is egy cikkem az oldalán(poloska) tehát ismerem az oldalt ,és mindent szóról szóra így csináltam...még Bencét is kérdeztem mi lehet a baj de ő sem jött rá
Sziasztok!
Mivel itt winap vezérlése van ezért ide felteszem a kérdést! Winampot szeretnék vezérelni Bluetoothh-on keresztül PDA-ról. Windovs Mobile 6.1 van fent Mio A701-em van. Nincs valakinek ötlete? Köszi.
Sony Ericsson-hoz tudnák adni beépülő kimondott winamp vezérlőt ,se PDA -hoz...
Hali!
Valaki feltöltené valahova ezt a girder progit, mert EZEN az oldalon már nem elérhető. Ja és a kapcsolásban szereplő IR vevőt lehet helyettesíteni pl TV-ből bontottal?
Összeszedtem magam és megcsináltam.
szerencsére működik TSOP1736-alis. A hiba az volt hogy sokhelyen rossz volt a forrasztás és nagyon sokat kelett méregetnem, hogyhol érnek össze. Megszeretném köszönni mindenkinek,de főleg lewinek.
Nekem az ilyen szokás szerint, most se működik, na lehet azért, mert bontott az infravevő.
Meg a kapcsirajzon a stab IC-nek a lábai szerintem el vannak írva, az OUT-nél van az 1-es szám, az IN-nél meg a 3-as, nem fordítva kéne lennie? Kapcsolás Meg a program ír egy hibaüzit (csatoltam).
A 78L05 TO-92-es tokban van, ahol szemből nézve a sima 7805 (TO-220-as) stabkockához képest pont tükrözve vannak a kivezetések. TO-92-nél a sorrend szemből nézve: Ki, Gnd, Be, míg TO-220-nál: Be, Gnd, Ki.
Egyébként ha nem működik, akkor lehet még az is a baja, hogy log1-en (-10V a gnd-hez képest) van a soros portod tápja. Ezt mérd meg mindenképpen (még a 4148-as előtt).
Azt hiszem megvan a hiba forrása.
Az IC az mezei TO-220-as. Viszont a gép test és a 1N4148-as diófa előtt -9.54V van. Na ilyenkor mi a teendő?
Bővebben: Link
Olvasd el a belinkelt hozzászólásomat; a felmerült hiba szoftveres jellegű, tehát a hardvered nagy valószínűséggel működőképes. Ha semmilyen programmal nem tudod elérni, hogy a soros portod tápfesz lába log0-ra (+10V) váltson, akkor próbáld ki a WinLirc nevű progit. Nagyon egyszerű, igen könnyen használható, és a vele konfigurált táviránytót utána a Girder is minden gond nélkül fel fogja ismerni.
Leszedtem ezt a WinLIRC 0.6.5 verziószámú progit, Bővebben: Link ez alapján beálítottam, de a config fájlnál nem tudom hogy melyiket kell betallózni, esetleg hogy kell-e letölteni más típust. Most a dióda előtt +2.94V-ot mérek.
A +2.94V nem tudom hogy lehetséges... Viszont a WL főablakában jelöld be az 'Inverted' checkboxot, nekem is csak úgy működik. A config fájlt neked kell létrehoznod; akár valamelyik gyárit is felülírhatod vele. Minden távirányítótípushoz másik config fájl kell.
Ennek a menete a következő: először is rányomsz a Raw Codes-ra, és ott megnézed, hogy a gombok nyomkodására látsz-e valami aktivitást. Ha igen, akkor mehetsz a Learn menüpontra. Itt mindent leír, értelemszerűen végrehajtod az utasításait, és ezáltal 'megtanítod' neki a távirányító egyes gombjait. Ezt magától el fogja menteni az elején kiválasztott config fájlba. Utána a főablakból kiválasztod az Analyze-ot, és ha mindent jól csináltál, akkor készen is vagy. szerk.:Azt kifelejtettem, hogy utána már csak azt kell megmondani a Girdernek hogy WinLirc-et használsz, és automatikusan észlelni fogja a távirányító azon gombjainak működését, amiket a WinLirc-nek betanítottál; ettől kezdve már csak hozzá kell rendelni a különböző parancsokat az egyes gombokhoz. Mellesleg nálam a Girder semmilyen szinten nem akart működni, úgyhogy nálam az uICE lett a nyerő (WinLirc mellé).
A raw kódos dolog se megy. Most, hogy megint rámértem, az invert kipipálása nélkül mérek +2.94V-ot. Ha bezárom a progit, akkor visszajön a -9. akármennyi Volt. Na még veszek jövőhéten egy TSOP 1736-os vevőt, aztán megy a fiók mélyébe (ugyse fog működni...).
És ha bepipálod az invertet, akkor változik valamit a jelszint? Mellesleg ez nem a vevő IC hibája; ha újonnan építetted bele, akkor valószínűleg nincs semmi baja, tehát nem érdemes lecserélni. Arra kellene rájönni, hogy miért csak ~3V-ot ad ki ott az alaplapod, ahol valójában 10V-nak kellene lennie.
Mellesleg ne légy ennyire pesszimista, úgy semminek sem lehet nekiállni, hogy "ááá ez úgyse fog működni, inkább bele se kezdek". Gondolj bele, anno 1900 körül a Wright-testvérek egy akkoriban teljesen földöntúlinak hitt dolog kikísérletezésébe kezdtek bele, és mégis bejött nekik; ők sem úgy álltak hozzá hogy biztos nem sikerülhet. Amire azt mondod hogy nem fog sikerülni, az valóban nem is fog sikerülni. Egyébként nekem is okozott pár álmatlan éjszakát ez a távirányítós dolog, de aztán végül csak sikerült működésre bírnom. Nem mintha használnám mostanában bármire is, de régebben azért elég sokat könnyített az életemen.
Teljesen egyetértek veled. Holnap tüzetesebben átnézem, a vevőt bontottam valamiből. A kondinak a stab IC-nél elkonak kell lennie?
Igen, elko teljesen jó lesz oda. Tulajdonképpen csak a stab kimeneti oldalán simítja a tápfeszt, szóval ha csak tantál- vagy fóliakondid van ilyen értékben, az is jó oda.
Ha esetleg van szkópod, azzal igen egyszerűen ellenőrizhető egyébként az áramkör működése. A TSOP IC adat lába és a gnd között 36kHz-es négyszögjelet kell látnod (TSOP1736 esetén) amikor nyomkodod a távir. gombjait. Egyébként ha esetleg veszel másik vevő IC-t, akkor inkább a TSOP1738-ast ajánlanám, mivel ott 38kHz a vivőfreki, és a legtöbb távirányító ezen a frekvencián működik. Na persze a TSOP1736-os is működik mondjuk egy 38kHz-es távirányítóval, de a különbség bizonyos mértékű hatótávcsökkenést okoz.
Esetleg megpróbálom egy másik bontott vevővel, bár szerintem ezeknek ugyanaz a lábkiosztásuk.
Szerintem is.. Ha jól emlékszem, akkor szemből nézve Gnd, +Ut, Ki a lábkiosztása ennek a TSOP 17xx sorozatnak.
Hehe, pedig már rég volt dolgom ilyen vevő IC-vel
Rendben, neked is! Aztán referálj majd ha van valami eredmény!
Elég régi a távirányítóm,de ahhoz elég új hogy egy egész kódsort küldjön. hogy lehetne megcsinálni hogy csak egyet küldjön ameddig nyomom a gombot. vagy csináljak egy távirtót is?
Ma rávettem magam hogy vettem egy TSOP1736-ot (kemény 285Ft-ért) és kicseréltem a régivel. Elinditottam a Girdert, gyors multiméterrel rámértem a COM porton a diófa előtt és meglepődésemre pozitív feszültséget mértem. Ekkor már kezdtem örülni. Aztán fogtam egy távirányítót (ilyen CD-s magnós rádiós akármihez való) és sárgára váltott az kis kör a Girderen ami azt jelzi hogy működik . Szóval ma el leszek egy darabig
Sárgára? Nem zöld amikor működik, készenlétben van?! (és villan egy sárgát mikor kap egy IR jelet)
De, pontosan így van ahogy írtad, kicsit félreértheően írtam..
Viszont két távirányítóval is próbáltam és a kód mindig változik gomblenyomáskor... Sebaj majd szerzek valahonnan egy régebbi fajta távirányítót.
Van erre is megoldás, olvastam valahol, mindjárt utánna nézek... (közben meg is kaptam)
"Mit tegyek, ha a vevő mindenféle jelet vesz a távirányító egy adott gombjának lenyomására? Elsősorban használjuk a régebbi programverziót, és tiltsuk le (az alaplap gyártó szerint is javasolt) a második soros portot (a belsőt)." Második soros portot, azaz a Com2 -re gondolnak?! Nekem még nem volt ilyen gondom! Esetleg megprobálhatod, bár kétlem, hogy ez segítene valamin...
Hát én ezt azért kétlem, meg különben is, azt hogy kell letiltani? BIOS-ban?
Amúgy működött már valakinek EZ a kapcsolás?
Nekem működött, illetve működik a mai napig is..
Hehe. Lehet hogy kezdek begolyózni, de most meg működik tökéletesen
|
Bejelentkezés
Hirdetés |