Fórum témák
» Több friss téma |
Én a Nokia E51 WiFi jével neteztem Ergonet3 hálózatához kapcsolódott,ez nálam 1200méterre van a viztorony tetejére szerelték az átjátszót,+ a lakásban is müködött, E51-nek 100mWattos Wifi-adója van,806 B/g is támogatja a kicsike melegszik is az akksija 11Mbit/sec. nél.Beállitások /kapcsolat menübe lehet állitani TX-telj.szint 10mw.vagy 10mW.jó mi.Nyáron sokfelé járok ahol nincs jelszó ott bármikor müködik a Net e-mail.stb.
Ez biztos irányított antenna? És biztos 18 dB-s?
Sziasztok szereztem 1 UPCdireckt-es tükröt és ugy gondoltam be teszem elé az antennámat.
antennám: airconsulting 11db -es panelantenna ezt szeretném a tükör elé tenni erössebb lesz a vételem szerintetek,ha ezt a fokuszdolgot joll állitom be??.
Szia!
Szerintem erősebb. Bár nem ismerem a panelantennádat, de biquaddal sokat kisérleteztem és javított rajta a tányér. Kb akkorával próbálkoztam én is mint az átlag upcdirectes.... szóval szerintem igen....
nem, de valami összehasonlítást rakhatott volna be a készítő...
jó lehet
Na hogy valami vizuális is legyen...
szoval az elsö oszlop a kapcsolodás közben a sima quad antennával. mikor a tükröt használtam nem tudtam kapcsolodni. elvi magyarázat a 2. kép szerintem ezért nem tudok csatlakozni. Viszont megoldás lehet a 3.kép (kőrsugárzo) REMÉLLEM NEM HÜLESÉG IRJATOK RÁ VALAMIT:
Na akkor megcáfolok mindenkit nekem már évek óta van netem 7Km linkel és sosem volt rálátásom. Az elöző szolgáltatómnál volt még egy 1,5Km nyárfasor ami szintén az én antennám előtt volt. most csak egy úgy összességében 1Km erdő van öletem.
Fizikai rálátásom csillagász távcsöve sincs. A CCQ 96 - 100 időjárástól függően. Jelenleg 3M a nettem de ezzel a jelszinttel 12M ig mehetne. Az antennám egy saját készítésű dupla circle egy 120cm parabola fókuszában (offset parabola)
Üdv all!
3,2 km-t mennyire lehetséges házi antennával viszonylag kis veszteséggel áthidalni? Az antennákhoz nem nagyon értek, de átolvastam pár ilyen témával kapcsolatos fórumot és szerintem lehetséges. Egy gond azért van: az útba belóg 2 db fa :S... (mellékelt képen látszik a két fa bekeretezve + a piros pontnál a dombon a távolba van a célpont) Ti milyen antennát ajánlanátok? Érdemes próbálkozni házival, vagy inkább vegyek "gyárit"? Ha valaki tud segíteni, előre is köszi! Üdv!
Én egy dupla circle antennát (2*2 karika) ajánlok neked. az simán át viszi és könyen el készithető nyáklapra az egyszerübb. nem deformálodik a karika mint a rézdrot esetében. Vagy kis 55cm es parabola fokuszában egy 2*1 karikás circle.
LINK A KÖNYVHÖZ
a 2*2 karikás circle antennának nincs túl nagy szórása ilyen távolságban? vagy ha van akkor kell vele egyáltalán foglalkoznom vagy elégedjek meg azzal ha átviszi? )
hát elég nagy a szórása, de ez valamelyest csökkenthető az oldalára forrasztott lapokall.
Vagy a sütis dobozba szerelve mert annak eleve van oldala. de simán át viszi a 3km távot.
Köszi a válaszaidat, ha lehet akkor még lenne pár kérdésem:
Ilyen sütis dobozt amit mondtál merre lehet szerezni + le lehet szigetelni, hogy az időjárás ne bántsa? A nyákra milyen módszerrel lehet megcsinálni a karikákat és utána hogyan lehet rögzíteni a dobozba? A sütisdoboz alja mennyivel rosszabb tükör, mint a bádoglemez, vagy nyáklemez? Remélem nem túl sok így egyszerre
Hali!
Teljesen lama vagyok a temahoz, ezert tennem fel ezt a hulye kerdest: Nekem van egy kis gagyi, kb 2,4 dBi-s antennam (gyari). Ha mondjuk ezt betennem egy parabola antenna fokuszpontjaba segitene rajta? Egy gumi burkolat is van az antennan. Azt leszedjem rola? Masik kerdes. Tegnap kaptam egy 7 dBi-s antennat, gyarit. Ha rateszek egy ilyen 5m es kabelt mennyi vesztesege lesz? LINK Koszi a valaszokat
Hello!
-Igen, a parabola reflektor segítene a dolgon, még egy sík lemez is, megfelelő távolságban tőle. -A gumi burkolatot inkább hagyd rajta, nem sokat csillapít, viszont védi a sugárzót. -A kábelek műszaki adatai között szerepel annak csillapítása. Az RG58 működik ugyan, de jobb lenne egy H500-zal vagy H-1000-rel szerelt kábelt venned.
Mielőtt mindenkit megcáfolnál (közte az összes fizikust is akik leírták a mikrohullámok terjedését, meg a gyakorlati szakemberek tapasztalatait is), olvasd el ezt a WLAN tervezési segédletet.
Hallottam már olyan esetről, hogy valaki a 10. emeletről kizuhanva életben maradt, de ez szerintem nem cáfolja azt, hogy a 10.-ről kizuhanás halálos (az meg főleg nem következik belőle, hogy nyugodtan kiugorhatunk a 10.-ről). A segédletben lévő dolgokat annak figyelembevételével írták le, hogy a kapcsolat stabil legyen, és ne függjön fák lombosodásától, antennák lejegesedésétől stb., és mindig legyen tartalék. Én több mint száz WLAN letelepítése után tudom (tapasztaltam, mértem), hogy a linkelt segédletben leírtak igazak. Láttam már én is olyan működő linket, ahol nem volt rálátás, de annak is megvolt a fizikai magyarázata.
Nincs megadva, hogy mennyire kis csillapítású az az RG58-as kábel (van belőle sok fajta, némelyik csak néhány 100 MHz-ig jó). Általában nem szoktak RG58-as kábelt 2,4 GHz-re használni, mert nagy a csillapítása. Találomra rákerestem RG58 adatára, itt pl. nem is adnak meg csillapításértéket 2,4 GHz-re, de már 1 GHz-en annyit csillapít, mint egy H155 2,4 GHz-en.
(Bővebben: Link) Szerintem H155-öt kell használni, abból 5 méter csillapítása (csatlakozókkal együtt) kb. 3 dB lesz. (Rg58-ból ugyanekkora hossz specifikációtól függően lehet 6-7 dB is, éppen elviszi az antenna nyereségét.) H155-öt mi csak 4-5 méterig használunk, ha nagyobb a távolság, vagy a routert visszük az antenna közelébe és távtápláljuk, vagy kisebb csillapítású (vastagabb) kábelt használunk (pl. H500, H1000).
Oke, vagom. Csak az a gebasz hogy daniaba kellene ezt a kabelt megvennem, es itt ezekhez a muszaki dolgokhoz nem egyszeru hozzajutni/megtalalni a boltot ahol van. A H500 az is egy nezetkozi jelzes?
Meg egy kerdes: EZ jo kabel lenne?
Elvileg H2000. Mit jelent az 500 - 1000-2000? Es erre a kabelre a krippelo fogoval lehet ratenni a acsatikat?
Es az utolso:
ezen az oldalon vannak sma csatik. Ezek kozul melyik lenne jo a fenti kabelhez?
A H500, H1000 és H2000 különböző koax-típusok. Túlságosan nagy különbség nincs köztük: az utóbbi kettő külső átmérője (10.3mm) fél mm-rel nagyobb, mint a H500-asé, a csillapításuk is közel azonos 2,4GHz-en: 0.245 illetve 0.23 dB/m. A H2000-es flexibilisebb típus, a másik kettő kifejezetten merev, nehezen hajlítható. Mindegyiket a Belden nevű cég gyártja, a H155-öst is. Én H500-ra sokszor szereltem már N-csatlakozót, de az nem krimpelhető volt (létezik ekkora kábelátmérőre olyan?), hanem csavaros. SMA vagy RPSMA csatlakozót nem tennék közvetlenül H500-ra (ha van is olyan kivitel), pont a kábel merevsége miatt, inkább rövid (!) pigtail-kábel, pl. H155 közbeiktatásával.
Meg egy hulye kerdes.
Ha van egy routerem, ra tudom birni hogy csatlakozzon be egy masik wifi halozathoz? Mert o kozelebb lenne az adohoz, aztan o meg erosithetne annyit hogy nalam is legyen jo kis jel.
H2000 még nem volt a kezemben, de még ha flex is, nehezebben kezelhető, mint egy H155. Egyetértek Anddal, vastagabb kábelre csak pigtail kábellel célszerű csatlakozni, mi is úgy szoktunk (nem is tudom, hogy léteznek-e SMA csatlakozók ilyen vastag kábelre).
Viszont 4-5 méteres távolságnál még nem érdemes vastag kábelt használni, a plusz két csatlakozó ára és plusz csillapítása miatt. Azért mondtam a H155-öt, mert arra SMA és N csatlakozó is könnyen szerelhető, és még aránylag hajlékony (ha meg a térerőből az az 1-2 dB hiányzik, amennyivel jobb az 5 m H500-as kábel, akkor úgyis megette a fene azt a linket). A H155-re krimpelőfogóval szoktam rátenni a csatlakozókat, a H500-ra szerelhetőt szoktam használni. Ugyanolyan kábelre szokott lenni krimpelhető és szerelhető is, ízlés (meg szerszám) kérdése, hogy ki melyiket használja. A vékonyabb kábeleknél már macerás a szerelés, a krimpelés viszont "örökös" (ha elromlott, nem lehet javítani).
(Nem elektronikai kérdéskör, de az egyszerű routerek nem tudnak csatlakozni másik hálózathoz, mivel a wifi-felől nézve csak access point /AP/ funkciót tudnak. A multifunkciós routerek v. AP-k lehetnek kliensek, azok képesek maguk is hálózatot keresni és csatlakozni. Te viszont nem sima kliensre, hanem repeaterre gondolsz, ami szintén nem alaptudás, de a többfunkciós eszközök ezt a módot is támogatják. Van olyan router és AP, ami gyárilag nem többfunkciós, de külső firmware /pl. DD-WRT/ segítségével azzá tehető.)
Mod: Valóban, a H2000-flex hajlékonysága annyiban nyilvánul meg, hogy a minimális hajlítási sugara 50mm a másik kettő típus 75mm-ével szemben..
Tehat ha 5-6 meteres kabelt szeretnek a legegyszerubb a H155 os kabel.
Minden H155 os kabel alacsony jelvesztesegu?
az SMA es az RP-Sma kozt van valami kulonbseg? Tudom mondjuk egyikat a masikhoz csatlakoztatni?
Egymásnak inverzei, nem lehet őket egymáshoz csatlakoztatni. RPSMA aljzathoz RPSMA dugót, SMA-hoz SMA-t lehet.
Általában az aljzatokban (pl. N, BNC, UHF stb.) hüvely van, a dugóban pedig tüske. Az SMA aljzatban szintén hüvely van, viszont az RPSMA aljzatban tüske van, az RPSMA dugóban (amit rácsavarunk) pedig hüvely. |
Bejelentkezés
Hirdetés |