Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Bejelöltem neked hogy mi hol van. Egész jól látni a fóliát is meg az áramkört hogy mi hova kapcsolódik.
Mind a 3 lábán a tranyónak jelen van a -25Volt. Tehát ha ezt kiveszem akkor szólni fog a zene rajta?
Furcsa megoldás.... Én kivenném onnan azt a tranzisztort...és magam adnék vezérlőjelet,ahogy a rajzomon van
Az 5,6K-s ellenállás egyik lábát kiforrsztanám...sorosan vele egy 5,1V-os zener dioda és a dióda csíkozott fele legyen az ellenállás felé...majd a dióda másik lábát rákötném a -UT-ra és a zener és a dióda találkozásáról elvinném azzal a 10K-s ellenállással a potenciált +5V felé. Mert itt szerintem direktbe mute-ra van kötve a rendszer és a tranzisztornak kéne tápot adnia rá. De akkor meg nem a -UT-t kéne rákapcsolnia,hanem a +UT-t....ez,az amit nem értek és ezért venném ki az áramkörből őt
Semmi változás. Kiszedtem a tranyót beraktam egy Zenert meg a 10Ks ellenállást, de megse nyikkan.
Lehet hogy nézek egy olyan nyákot mint ami neked van és megépitek belőle 2 dbot.
Ok.
Ha van egy 5V-ot tápod,akkor a 5k ellenálláson keresztül beadhatsz neki 5V-ot direktbe,mintha protect jelet adnál. De megéri megépíteni ,szal ne hagyd abba,mert nekem 10 éve megy
Sziasztok! Régi Orion TV-ből szeretnék a tranzisztorokból egy erősítőt csinálni 5-10W-os elég lenne.
Milyen tranzisztorokat találtál a TV-be, Márk?
Üdv!
Van egy Technics SU-V60-as erősítő ami tönkrement. Mind a 4 oldala szól halkan és torzul.Ha feltekerem a potit teljesen akkor bekapcsol a védelem.Az IC ami benne van SVI4004.(gondolom ez halt meg) Van még 4 tranyó bordán azok pedig melegednek szépen. Szerintetek mi lehet a baja? Ezt az IC-t mivel lehetne helyettesíteni?Bővebben: Link
Amugy mikor kiiktattam a tranyót és beraktam a diódát akkor kb ugy 1 perc után már langyos volt a borda. Mikor benne volt a tranyó akkor semmi melegedés. De hang az sehogy se jött ki belőle.
Az én teendőm lenne:
Panel a 3-as lábaknál elvág...és a rajzom alapján vezérlés kiépítése. Akkor biztosan nem lesz sem zavaró potenciál különbség,sem hibalehetőség.
sziasztok találtam egy erosítot 2x70W-ra ami érdekelne hogy egy ekkoraLink trafó elég lenne hozzá? vagy még erosebb kellene?
Ez a trafó kicsi! Legalább 200 VA-es kell!
azt még szeretném megkerdezni h egy 2x35W-os erosito mekkora trafot igenyel? konkrétan egy TDA7375-os végfokrol lenne szo koszi
A 2X 35 wattos erősítőhöz legalább egy 100 wattos kellene !
Én úgy szoktam számolni, hogy
erősítő össz. teljesítmény * 1,5 =trafó telj. Az biztos elég lesz rá! 2*35-höz szerintem is elég a minimum 100 watt trafó de ettől kevesebbet ne
még egy utolso es abba hagyom a 2x35re maximum mekkora hangfalat kothetek? egyebkent koszonom a segitsegeteket
Minimum 50 maximum akármekkorát csak az impedancia stimmeljen. Minél nagyobb annál jobb
Én meg úgy, hogy nem szinuszt hallgatok hanem zenét és elég egy 80Va-s is. Meg ha nem vezérled tozításba az erősítőt akkor egy 35w-os hangszóró is simán bírja még egy 20w-os is. Viszont ahogy torzításba vezérled elszáll, de az 50w-os is elszáll a torz jeltől.
Nagyon szépen köszi a tippet és a segitséget. Végre valahára megszólalt az erősitő. Nemgondoltam volna hogy ilyen brutál hangja van. Izmos cucc lesz ugynézem. Mégegyszer köszi szépen.
Sziasztok!
Van egy LA4270-el felépített 2X6W-os erősítőm 8 ohm-ra. A kérdésem az, hogy terhelhetem-e 4ohm-mal? Tehát hogy nem fog-e elszállni az IC
Ezekből max 1-1,5W, legfeljebb.
Akkor nem lesz. Azért köszi!
Ezt nagyon 8 Ohm -ra tervezték, szerintem nem kéne a 4 Ohm -ot erőltetni. Nézd meg az adatlapját.
Sziasztok azt szeretném kérni tőletek hogy ebből a trafóbol (+-)ba mennyit lehet kihozni? Nekem olyan +- 50-55volt kellene. Váloszotokat előre is köszönöm!
Szia!
A váltófeszültséget 1.41 -el megszorzod.. A kép rossz minőségű.. Ha jól veszem ki a 2.5A -es szekunder tekercs 19,9V-os? Üdv!
Ebből biza csak +-28V egyent tudsz csinálni, 2,5A terheléssel, ami 78,4W-ot eredményez áganként.
köszi, de mi a legrosszabb, ami történhet, ha 4 ohm -mal terhelem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |