Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
- A kapcsolási rajzon, a T1 tranzisztor kollektor-emittere is fel van cserélve. - A kimeneten lévő IC2a-b-nek nincs alaphelyzetbe állítása (set v. reset). Így bekapcsolási állapottól függően a kimeneti jel véletlenszerűen akár azonos fázisban v. ellenfázisban is lehet. Ha ez számít valamit is.. üdv! proli007
Sajnos a múltkori alkatrészt még azóta sem sikerült lemérni. De van még egy kérdésem: "683 J 100V". Ez kondenzátor? A NyÁK szerint, amin még rajta van, az, de akkor mi az a J? Joule nem lehet!? És hol a kapacitás?
68nF +-5% 100V-os feszültségig használható
683=68*1000 pF = 68nF J az a tűrése vagyis +-5%
Már csak azért is elírás mert ha megnézed az 1N4048 adatlapját, egy nagy brutális csavaros több száz voltos, több száz amper-os egyenirányító dióda szörnyet látsz
Találtam a BSS Elektronika weboldalán egy ilyen kódkonvertálót, de nem egészen tudok vele mindent kiszámítani. Pl.: 2A102K. Ezzel nem tudok semmit kezdeni. A-betűt nem ismer és a betű előtt nem háromjegyű a szám. Ja és itt mi a K?
A legjobb lenne, ha valaki tudna küldeni valami megbízható linket, ahol mindent ki tudok számolni a kondenzátorokkal kapcsolatban...
Mit kellene még számolni?
102 - azaz 10 és 2db 0 = 1000 és mindez pF -ban. Vagyis 1 nF. De ez már annyiszor leíródott itt a HE-n...
Én ezt értem, de mi az az A betű? És előtte a kettes.
Jelölhetik a tűrést, átütési feszültséget, dielektrikumot, stb..., - ezek gyártónként is különbözhetnek. Olyan kódfejtő, ami ezeket is "köpi", talán nem is létezik.
Ha igaz, ebben a topikban egyszer már leírta valaki, hogy mi (lehet) pl. az "A".
Köszönöm. Már értem.
Szétszedtem egy videót és találtam benne egy motort ami kb 4cm hosszú jó nehéz de ami érdekes, hogy 4 vezetéke van.
piros-fehér: erre 5V-ot kötve szépen forog és nagyon erős is. kék-sárga: na ezt nem tudom mire való semmit sem csinál próbáltam minden variációban. Találkozott más valaki ilyennel? Illetve valami érzékelőt is találtam átlátszó úgy néz ki, mint egy infra érzékelő (szűrővel) és az ellenállása változik infra fényre. Viszont nem volt a közelében led és csak két vezetéke van illetve egy 102-es kondi mögötte. A nyákra az van írva, hogy KRK 4794 HB.
Hasonló motorom van nekem is. Mini fúrógépnek használtam. Tényleg jó erős. Szerintem a két vezeték, amit ne,m tudsz hogy mi, az a fordulatszámjeladó lehet.
Wow mik vannak egy öreg videóban......
Holnap körülnézek a padláson, ha belegondolok, hogy 3-at dobtam ki az utóbbi 4 évben....... Eretneknek érzem néha magam itt. (És most sokan bólogatnak)
Helló
Van kettő egyforma tranzisztorom itthon most találtam, ez van ráírva: C3164 Nem tud valaki hozzá adatlapot? Régi lehet! Nem találtam hozzá sehol,... Köszi
Csak írd elé ezt: "2s" és meg is lesz. Persze idézőjelek nélkül.
Idézet: „Van kettő egyforma tranzisztorom itthon” Én is voltam így egyszer, cca. 45 éve, amikor lementem a Rádióamatőr boltba, és vettem még egy tranyót.
Abban az időben igen nagy kincsnek számított! (OC 1070? - talán, - még germánium...)
Nem tudom, hogy ma hány száz van... Illetve hány száz típusból van, hány száz... De ne hidd, hogy ez jó! Mindig pont az nincs, ami épp kéne.
Félre ne érts! Magamra ismertem és jót nevettem, ennyi ! Jártam én is guberálni kidobott cuccokat alkatrészért, mikor még nem előztek meg a "hivatásos" gyűjtők.
Abban a rádióamatőr boltban sokan kértünk így tranzisztort! Nekem még mindig vannak ilyen OC meg ASZ tranzisztoraim valahol a szekrény mélyén A mai helyzet pedig valóban vadregényes, ha javítasz és nem akarsz naponta alkatrészért rohangálni tonnányi motyót tartasz otthon nameg megtanulod a saját károdon, hogy mit lehet mivel helyettesíteni, ha nincs otthon az eredeti.
hello
minap vetem ledeket a konyhába, de lami vagyok az elektronikához valaki meg tudná mondani hány volttal mennek?
LED-eknél ne essünk abba a hibába, hogy feszültséggenerátorosan hajtjuk meg. A hány V kérdése csak azért érdekes, hogy a névleges üzemi áramerősségen mekkora tápellátást kell méretezzünk annak az áramgenerátornak, mely a LED-et meghajtja. És hogy miért fontos ez? Hogy a LED-ek ne halálozzanak el idő előtt és fényük egyenletes legyen. Áramgenerátort lehet kapni kb. 3 lábú IC-ként direkt LED-ekhez, és egyszerűen lehet készíetni alkalmazáshoz szabva is.
köszönöm szépen :worship:
és ezt hányadik oldalon irják?(tanuljak is valamit)
enyire nem értek a témához csak amatőr szinten.
egy labortápról mennek most, az jó vagy nem? és annak az ic-nek a típus számát meg tudod adni?
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni, hogy a képen látható milyen alkatrész lehet? gondolom valamilyen biztosíték féle mert egy akkutöltő adapterének(230V / 22V 450mA) primer tekercse és 230V dugvilla között volt, és egy rövidzár óta nem vezet. Rákerestem a gogliban a rajta lévő betűkódra de semmire nem jutottam. Esetleg milyen más alkatrésszel lehetne helyettesíteni? Még egy kérdés bár nem ebbe témába tartozik: kiforrasztottam a helyéről ezt a kis valamit és rövidrezártam a helyét. a táp újból életre kelt csak a kimemeten 26 V körül van a 22 helyett . mondjuk előtte nem mértem. ez lehet ettől vagy valami más is kiégett? Köszi
Talán ez.
A terheletlenül mért magasabb feszültség miatt pedig ne aggódj. |
Bejelentkezés
Hirdetés |