Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   103 / 274
(#) Robi85 válasza r3pl4y hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Lemez trafó is bőven megfelel ha találsz 60Watt körülit ami 18 vagy 24 voltos szekunderrel rendelkezik. Nekem a TDA 2030ak hiperszil trafórol mennek ami kb 80watt lehet és 2db sztereo TDA2030as végfok modul megy róla.

Hogy mit jelent az a VA azt énsem tudom pontosan, csak annyit hogy azis a trafó teljesitményére utal.

(#) mindenes válasza r3pl4y hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Mi is az a voltamper ???
Leirni egy kicsit hosszadalmas lett volna igyhát be szkenneltem ...Hogy mikre vállalkozok én is ??? :eek2:
(#) mindenes válasza mindenes hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

A trafóra vonatkozó 5 dik kép kimaradt.....
(#) mindenes válasza mindenes hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Hát az a felbontás jó gyenge lett...
Azért a lényeg remélem kivehető......
(#) Moderátor hozzászólása mindenes hozzászólására (») Máj 19, 2009

A hozzászólás-író ablakban van egy képméretezési beállítás, ha azt letiltod, illetve beállítod a megfelelőre képek feltöltésénél, akkor eredeti méretükben mennek fel a csatolmányok! :yes:
(#) kris87 hozzászólása Máj 26, 2009 /

Sziasztok!

Belekezdtem egy ilyen erősítő építésébe, "egytelepes" megoldásban gondolkozom mindenképpen a meglévő trafóm miatt. Első kérdés; tudok egyenirányítás után kb 31 vagy kb 42 voltot is adni neki, melyik lenne az ideálisabb? 4 Ohm os hangszórók lesznek vele hajtva, akkor inkább 31? A másik pedig, hogy a hangszóróval sorbakötött kondenzátor méretét ha növelem elvileg szebb lesz a mély, nade meddig lehet növelni? Érdemes 4700µF fölé menni? Esetleg romolhat is a minőség ha túl nagy?

Előre is köszi!
(#) mindenes válasza kris87 hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Üdv!
Ha tda2030-t használsz akkor a 31v még jó lessz neki (a max táp 36v lehet), ha tda2030a-t akkor pedig a 42v lessz jó(max táp 44v). A kicsatoló kondi értéke pedig 2200µF lehet, a 4700 már fölösleges lessz........
üdv Sanyio.
(#) scooby_ hozzászólása Jún 2, 2009 /

Sziasztok!
Mostmár kicsit felszólalok én is

Nekem volt TDA2030-as végfokom,az 2x12V 1,5A-es trafórol ment(nem toroid),egyenirányításon keresztül.

A 2030-as végfok sztereo volt,plusz egy hangszínszabályzós előfok is volt rajta.
(#) paprikáskrumpli hozzászólása Jún 8, 2009 /

Üdv!

Én is elég kezdő vagyok ,csak annyit szeretnék kérdezni hogy lehetséges-e az hogy az ic lábai között 10Mohm-okat mérek?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) mindenes válasza paprikáskrumpli hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Üdv!
Hát most nincs keznél egy 2030 as,de ha jól emlékszem ennél nagyobb értékek kelenek hogy legyenek a lábak közt.
De miért fontos ez neked hogy tudd ,és melyik lábak közt van az a10 mega ???
(#) paprikáskrumpli hozzászólása Jún 8, 2009 /

Üdv!

Hát van itt egy erősítő (javításon)és erre gyanaxok

Tehát:
A non inverting input(1) és az inverting input(2) közötti ellenállást nem tuja a müszerem...
A -vs(3) és az output(4) között mérek 10 Mohm-ot.
És az output és a +vs között is 10Mohm van.
Nemtudom én azt hittem hogy kisebb ellenállásnak kéne lennie
köszi

Gondolom kiforasztva mérted ezeket ez értékeket, mert ha nem ugy, akkor mérhettél mást is, van ott még néhánykondi meg ellenállás is a tda körül .... Igy azok is beleszólhatnak a mérésbe...
(#) paprikáskrumpli válasza mindenes hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Üdv!

hát annyira azért nem vagyok kezdő
Ezek szerint rossz lehet az ic?

Próbáltál brummot vinni az IC be ?
Az 1 s lábat érintsd meg egy csavarhuzóval, ekkor erős búgás kellene hogy hallatszodjon a hangszórókban. Ha van hang akkor még az ic jó lehet, s egyéb lehet a hiba. De mi is a konkrét hiba, nem szól , vagy zajos, esetleg torzit ?
(#) paprikáskrumpli válasza mindenes hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Üdv!

Nem próbáltam!
Az 1 es lábat be kell forrasztani?hogyha brummot akarok?
Amikor össze van rakva hangosan búg, és gyorsan melegszik ez az ic!

Hát be kéne forrasztani , de nem csak az 1-st hanem mindet, hogy kipróbáld. De ha hangosan bugott mikor kiprobáltad akkor én a kimeneti csatoló kondira gyanakszom, he az zárlatos lett akkor egyenfesz kerul a hangszórókra, onnan származhat a bugás és az IC melegedése. Ellenőrizni kellene a kimeneti cst kondit (nagyobb elektrolit kondi a 4 es lábon).

Ugyanilyen búgás keletkezhet akkor is, ha a bemeneti lábra kerül egyenfesz ! Ellenőrizd hogy az Ic bemenetén (1 láb) és a kimenetén (4 láb) ne legyen egyenfeszültség ...
(#) Dani494 hozzászólása Jún 8, 2009 /

Sziasztok!

A véleményetekre lennék kiváncsi ezzel a kapcsolással kapcsolatban.
(#) Steven19 válasza Dani494 hozzászólására (») Jún 8, 2009 / 1

Helló.
A 3. és az 5. láb közé tegyél tegyél egy 22µF-os kondit és akkor jó lessz máskülönben azonnal durran . Jártam már úgy hogy nem volt ott és repeszgránátként robbant szét.
Természetesen elkót tegyél és a kondi negativ pólusát a 3. lábra a pozitivot pedig az 5. lábra . Sok sikert a megépitéshez.
(#) Dani494 válasza Steven19 hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Köszönöm!
Szóval ezen kívül más kínja nincs?Melegszik valamelyik alkatrész erőteljesebben?Kell az IC-re hűtőborda,vagy zászló?Szépen erősít,viszonylag kis torzítással?12V megfelel neki(adatlapján 15-t írnak)?
(#) Dani494 válasza Steven19 hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Így gondoltad?
(#) Dani494 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Akkor most melyik legyen,100n vagy 22u?
(#) Dani494 hozzászólása Jún 8, 2009 /

Most látom ,hogy a csatolt képen megcseréltem a polaritást.Javítottam:
(#) mindenes válasza Dani494 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Üdv !
1 db 100n és 1 db 100u, kelleni fog a tápnak ezek nélkül ugyanis nagy az esélye van, hogy begerjed az erőssitő (és akkor tényleg lehet bumm).
A kimenő csatoló kondi értékét pedig (1000u) én még "megtoldanám" egy ezressel, vagyis az ezermikro helyett tegyél egy 2200u at.
(#) Dani494 válasza mindenes hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Így gondoltad?
(#) Steven19 válasza Dani494 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

22µF teljesen jó és az utolsó képen a polaritás is jó.
Nekem ezen kapcsolásirajz alapján van megépitve és már 5 éve használom. Ideális tápfeszültsége olyan 37V, de ha feltekerem 75%-ra a hangerőt szabadtéren még a 3. utcából is lehet hallani hogy zenét hallgatok.
(#) Dani494 válasza Dani494 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

ROSSZ képet linkeltem!!

Szóval így gondoltad?
(#) Dani494 válasza Steven19 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Tehát Neked ez alapján van megépítve és semmi gond?
(#) Steven19 válasza Dani494 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Helló.
Persze semmi gond nincs vele, működik ahogy kell ez az eredeti urbános rajz a 22µF-os kondival már teljesen ugyanaz.
Csak a rövidzárlatot vedd ki belölle.
Ha már a 22µF-os kondi benne van akkor már nem kell bele a 100nF-os és a 100µF-os sem
(#) Dani494 válasza Steven19 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Milyen rövidzárlatot?
Következő: »»   103 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem