Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Hali! Az AVR programozás pofon egyszerű, HUBA tökéletes, mindenre kiterjedő laírást adott, amit elsőre fel tudtam használni a panelbe ültetett AVR-emmel, egy "5szál drót"-os ISP programozóval, és a Bascomban STK200 beállítással.
(Utólag is köszönet neki!) Ellenállást egy Vaterás emberkétől szerzek be. Pont 2k-s nincs neki 5W-osba, csak 1k-s, 1.5k-s és 2.2k-s. Valószínüleg nekem 2db 1k-s lesz sorbakötve. Ha érdekel, megadhatom a felhasználónevét, nagyon rendes, segítőkész.
Helló ! Nincs STK200-am és még nem programoztam soha. De egyszer majd ez is bekövetkezik. Az ellenállásos ember érdekelne légyszíves add meg a címet.
Huba egy nagyon okos ,ügyes fiatal ember,nyomon követem a munkásságát.
Hi, az STK200 az maga az "5 szál drótos" programozó, jelen esetünkben.
Az ellenállásos ember felhasználónevét küldöm privát üzenetben.
Sziasztok!
Csak egy kis infó, ha valakit érdekel: csináltam egy 25cm átmérőjű 33 menetes tekercset 0.8-as huzalból. Az érzékenység nem rossz, de még mindíg a 28cm/35menet/0,5mm összetétel a legjobb!
Helló ! Köszi ! Próbáld meg 20 cm mélyen elásva egy gyűrűt vagy 50 Ft-ost. Én amikor a katonai keresőt meg csináltam így teszteltem. A földben is másképp érzékel mint a levegőben. Tedd bele egy kis müa. zacskóba kössél rá spárgát és úgy ásd el ,hogy ha nem találod akkor a spárga nyomra vezet.
Köszi a típpet! Így fogom csinálni, amint megjön az ellenállás..
Addíg csak ilyen hozzávetőleges teszteket csinálok..
Pár hónapja készitettem el a SilverStar tipusú fémkeresőt.
Lehet, hogy nincs a legjobban beállitva, de azért elég jól működik igy is. Köszönet Rumcájsz kollégának a sok segitségért, valamint Ferinek az eredeti rajzért. Bovebben: Youtube video
Gratulálok hozzá! Nagyon szép a belső is, és a zöld-sárga zsugorcsövek is jól mutatnak!
A működés is elég meggyőző! Akkor úgynézki, hogy nem véglegesíted és nem csinálsz neki nyelet/fejet?
Köszi
Tervbe volt véve egy jó kis massziv alu könyökmankó, aminek a végét lecseréltem volna valami nem fémre (pl. horgász bot egyik eleme). De ezek után, ennek annyi. Túl nagy a bünti, nem éri meg játszani.
Az enyém pontosan olyan lesz, mint amilyet te tervbe vettél!
Miért, ilyen szigorúan veszik RO-ban az ilyesmit? És ha hobbi célra csinálod, és vállaod, hogy mindent beszolgáltatsz, akkorsem engedik?
Sok sikert hozzá!
Régebben sok műkincs tűnt el, aztán megváltoztatták a törvényeket. Az engedélyhez szükséges papirokon, föl kell tüntetni a gép sorszámát valamint a cég nevét akitől vetted és a számla másolatát is kérik. Házilag készitett keresőre, a törvényben nem tértek ki külön, igy ha nincs számla meg sorszám (ez megoldható lenne SN:0001 ), akkor engedély sincs.
Szia megnéztem a videódat de vagy az én fülem rossz,vagy ilyen a Silver Star,de elég nehéz észrevenni a találatot.Ez az első BFO keresőmre hasonlít.
Most ezt a keresőt tervezem megépíteni teszek fel egy videót róla.Bővebben: Link
A füled jó (gondolom ), a SilverStar-t eredetiben még nem hallottam, biztos másképp szól.
Az enyémre még egy kis bütykölés ráférne. Szép távolságot tud a videoban lévő kereső. PI tipusú?
Nem PI hanem IB-VLF egyébként itt megtalálod Bővebben: Link
Eszméletlen jó az érzékenysége ennek a keresőnek!!!
Az enyém meg úgy áll, hogy nem jutottam előrébb. Megjött az induktivitásmentes ellenállás (jó nagy darab "márvány burkolatú" szögletes kocka (sajnos bele nem látok), de ezzel is majdnem ugyanolyan rossz az érzékenység. Pl egy 100-ast 10centiről érez. Ha ráteszem a tekercsre, akkor azért biztosabb. Most töltőt szerkesztettem hozzá, mert lemerült. Ez egy LM 317-el készült feszstab, ami 14,4V-ot csinál a 19V-os laptop töltő áramából. A töltési ciklus első felében eléggé melegedett, ezért kaptott egy pici ventit, így max 50 fok felé sehogy sem melegszik! (Hozzáteszem, az LM317T max 1.5A -t bír, a laptop-tápom 3.14A -es! Tudom, LM338 kellett volna ) Akit érdekel, itt van néhány kép:
Helló ! Mekkora az ellenállás méretre ? Elfér a másiknak a helyén? Tegyél fel egy képet róla és tegyél mellé egy TO 220 -sa tranyót viszonyítási alapnak. Mibe került ?
Csináltam egy fotót a doboz beléről.
Az ellenállás a bal alsó részen van. 2db 1k-s, így sorba vannak kötve, és szakszerűen szigszallaggal egymáshoz rögzítve!
Helló ! Ilyen ellenállásaim nekem is vannak, holnap széttörök egyet és meg nézem ,hogy indukció mentes-e. Lehet,hogy tévedek de ez ellenállás huzalból van tekerve majd tokozva. Holnap meglátjuk. Kösz a képet !
Helló! Ne fáradj vele, én megnéztem egy típusra ugyailyen ellenállást.
Az eredmény itt látható:
Helló ! Hát erről beszéltem ez már induktivitás. Én is csináltam képeket és lefotóztam egy indukció mentes ellenállást is , csak sajnos nincs a megfelelő értékű.
Az első két kép az indukció mentes,egy kerámia test be van vonva fémréteggel. De nem tekercselt formában. Az a pici fehérség a kerámia
Jajám, ilyen kell nekülnk!
Már írtam több boltnak is, és épp a barátnőmet fűzöm, hogy menjen el Szombathelyen a passzív alkatrészeket gyártó és forgalmazó kft-hez (ez a neve) ott csak van!
Csibi, gratulálok a kis készülékhez! Nagyon esztétikus lett! Aki utánépítésen gondolkodik a fej elkészítéséhez segitségként feltettem ide a hubbielektronika.hu oldalra -a dokumentumok közé- a fej egyszerű elkészítésének, rögzítésének a módját. A kapcsirajz alább mellékelve!
Legyen benne sok örömöd és szerencséd! Jó lengetést!
Helló! A legegyszerűbb az, ami a fórum első oldalán található, tranzisztoros. Azt már valaki fémkeresőnek szokta csúfolni, pedíg a hatótávolságát/érzékenységét tekintve nem nagyon az..
Úgyhogy most fel kell tennem a kérdést, amit Nagy Hoho kolléga szokott: mire szertnéd használni? Mert ugye attól függ, hogy milyet csinálj. Az itteni hozzászólások zöme PI típusúról szól. Ez már jó érzékenységű, viszonylag egyszerű kereső. Az enyém is ilyen, bár az még "hiányos", ezért gyenge..
Helló ! A legegyszerűbb kereső az ÁSÓ ! Ettől csak lényegesen bonyolultabbak vannak. Olvasd végig a topikot , tanulságos lesz.
Én pénzkeresésre szeretném használni
köszi a válaszokat
No, megjött az Elektroartból rendelt Induktivitásmentesnek hazudtólt ellenállás. A legelsőt lekaparva látszi, hogy ezen is spirál vonaú az ellenálláspálya.
Úgyhoz ezennel bejelenthetem, hogy feladtam, ilyen ellenállást nem lehet szerezni a föld kerekén. Kb 30 helyen kérdeztem, 20 oldalon kerestem, de hiába. Így ennek tudatában már nem tudom ajánlani senkinek a pulsdetektor.de oldalon szereplő keresőket, mert egy nyomorult ellenállás miatt nem elkészíthető. A tapasztalatom pedíg, hogy rengeteg elektronikai bolt azt se tudja, hogy mit árul... :no: |
Bejelentkezés
Hirdetés |