Fórum témák
» Több friss téma |
ok!
köszönöm! increduluszoltan@gmail.com
Nem akarok ünneprontó lenni, de nem véletlen, hogy akárki nem tud regisztrálni. És nem véletlen van az sem, hogy a garancia csak akkor él, ha szakember köti be az eszközt. És nem véletlen az sem, hogy a biztosítóknak is vannak elvárásaik. És nem véletlen az sem, hogy ez a tevékenység engedélyköteles.
Mert mi a jobb? Ha van egy szakember által beszerelt készülék, ami 100%-osan jól működik, ha mégis valami történik, akkor ott a felelősségbiztosítás, vagy van egy riasztó, amiről el lehet mondani, hogy olcsó volt, meg te szerelted be, de esetleg pont akkor nem működik, amikor kellene, és több a kár, mint amennyiben került volna a szakember. Nem célom megbántani senkit, de ezen el lehet gondolkozni.
most ehhez mit füzzek hozzá?Nem mondanám,hogy nincs igazad! ha meg tudnám oldani szakemberrel,akkor nem barkácsolnék! Olyan összegeket kérnek,hogy az ember leesik a lábáról!
Egyébként nálam már 6 éve él a rendszer,de aki eddig csinálta,felhagyott a szereléssel,mást meg még nem találtam! A másik pedig,hogy ezeket a megodásokat,amiket ti itt ajánlotok,nem is ismerik,vagy nem akarják ismerni! Nem veszem bántásnak a mondtaidat,sajnos sok benne az igazság,de nem hiszem,hogy én lennék az egyetlen ,aki igyekszik megtakaritani ,ahol lehet! Igyekszem a dolgoknak nem a fonákját nézni! ![]() Ahogy itt a linkeket olvasgatom,van több olyan fórumos,aki hozzám hasonlo cipőben jár.. mégis csak én lettem kiosztva! Üdv Mindenkinek!
Bocs, ha úgy gondolod, hogy ki lettél osztva. Nem.
Ahhoz, hogy ki mennyit kér? Meg kell élni. Sajnos ez a szakma is idáig süllyedt, mert rengeteg olyan "villanyszerelő szakember" műveli, aki jobb lenne, ha messziről elkerülné. Én rengeteg helyre megyek, ahol minden próbálkozás csődöt mondott. És szó szerint jön a szarból várépítés, aminek bizony megvan az ára. Mert oda kell menni, ez autóhasználatot jelent, az autónak vannak költségei. Kell szerszámot venni, gépet venni, amit karban is kell tartani, időnként lecserélni. Nem utolsósorban rendőrhatósági engedély (nem olcsó) kell, ezenfelül kötelező felelősségbiztosítás (szintén nem olcsó), és a vállalkozók járulékai. És ezenkívül az ott eltöltött idő, esetleg anyag. Ha ilyen formában végiggondolod, akkor drága? Szerintem meg lehet oldani, hogy te kösd, programozd fel, csak akkor az utolsó betűig be kell tartani, amit mondanak, mert ha félrenyomsz valamit programozásnál, akkor elég nagy galibát tudsz okozni magadnak. Javaslom, hogy olvasd el a leírást alaposan, kétszer-háromszor, és amikor biztos vagy, akkor kell nekiállni programozni. Innen letöltheted: DSC PC 1565H-2P, innen ez kell neked: PROGRAMOZÓI A verziószámra figyelj. Ahhoz, hogy hova kösd, meg kéne nézni, hogy hogy van a sziréna kötve, de én javaslom a PGM-et, mivel onnan néma riasztásnál is tudsz akkor telefonhívást csinálni, én nem szirénakövetésre programoznám. Mindenesetre egy elég hatékony és biztos (egyszerű) megoldás. Ha nem megy, keress meg, és elküldök egy kitöltött lapot, hogy hova mit kell állítani, meg leírom, hogy hova mit kell kötni. Ja, én sem nézem semminek a fonákját, sőt azt hiszem elég sok embernek segítettem már. Csak sajnos azt kell mondjam, hogy a saját zsebemmel játszok. (Na jó ez nem igaz, mert biztos, hogy nem csinálnám a Te riasztódat a távolság miatt) Na további szép napot, semmi sértődés, remélem harag nincs.
Ja, és valaki kereste a PC500 programozói táblázatát, az szintén megvan az Agora-Group honlapján
sziasztok!
Gondom a következő: van 1 1616os 4.22es központom, van rajta efy 1555 és egy LCD-s kezelő is. A zónák között van stay és késleltetett is. Amikor telepítés után beállítottam az időt is és a stay-el élesítettem meghalt minden szinte. az zónák egy része ki van zárva a másik része meg stay miatt nem megy. A központ risztásba van, (mind lámpa világít) *8 at visszadobja, minden kikapcsolási kódot hosszú csipogűssal visszadob. A PGM1 + Z1 nem csinált semmit se. Most mit lehet tenni?
próbáld ki, hogy csak az egyik kezelő van rajta, a zónákat zárd le ellenállással, és akkor kóddal talán menni fog.
Kezelőket beállítottad? Mert nekem gyanús, hogy nincs beállítva, vagy rosszul. Partíciók vannak? A *8-at dobja vissza, vagy már egyből a csillag után elutasítás van?
a PGM+ Z1-et hogy próbáltad? Teljesen le kell kapcsolni a tápot (akksi és hálózat is), majd ha át van kötve, akkor vissza. Persze, ha bekapcsoltad a reset tiltását, akkor kicsit nehezebb az ügy
Üdv!
Nem vettem zokon,amit írtál,mint mondtam:tudom,hogy sok igazság van abban,amit írtál! ![]() Egyébként nem azzal van bajom,hogy valaki tisztességes árat kér! Köszönöm segítőkész ajánlatodat,igazából csak akkor fogok hozzányúlni,ha már minden kötél szakad! és indokaim pont ugyan azok,amiket te is leírtál! ![]() De azért szeretek tájékozódni,hogy mit mennyiért? ![]() Na nem akarom az idegeiteket tépázni,tudom,hogy fárasztóak tudnak lenni a laikusok,főleg én! ![]() Most azon fáradozom,hogy találjak valami szakembert,aki megszereli a dolgot,de azért én is képbe legyek..igazából nálam maga a szerelés,néhány kábel a vezérlődobozban..a programozás a nagyobb kihivás! Szép napot!
erre gondolsz: 1565 ?
Igen,csak nálam az irja,hogy hiba történt a dokumentum olvasásakor!
és ezzel vége is a történetnek,résziről... most látom csak:csehszámot írtam! ![]()
aha néhány kábel
![]() emlékszem mikor kötöttem be egy-két nagyobb rendszert, és nem kaptam elég nagy dobozt, így fel kellett rakni 7 dobozt a falra a bővítők miatt. És mivel a bank biztonsági előírásait is be kellett tartani, mindenhova külön kábel. Nem ám 12-14 eres kábelek... Na az cifra volt. De a programozás megvolt hamar, csak az adatbevitel (zónanevek, felhasználónevek) az nem hiányzott ![]() Szóval nekem minden programozói megvan *.doc file-ban, ki tudom tölteni, és elküldeni. De aki abszolút nem ismeri, annak általában kevés szokott ez lenni (tapasztalat)
látom, megnyitottam, és véletlenül ugyanezt másoltam vissza, de elküldtem az igazit is
Oké,megvan! Letöltöttem..Ha látnád a helyszint,nem fogadnád kétkedve,ami írtam! a néhány bábel,stb..
![]() Köszönöm a doc-ot! Szép napot!
Szerintem páran visszafordulnának, ha meglátnák, hogy a falon négy csőből lóg ki kb 170 riasztókábel. 150pár zóna meg a tartozékok...
![]() Igaz, láttam a másikat, mikor 3-4 kábellel ki tudta tölteni a szaki a dobozt annyira, hogy az akksi nem fért be rendesen. Nincs mit, ez nem volt különösebb fáradság, de most már megyek aludni.
Igen, próbáltam. Az érdekes az, hogy még riasztásból se sikerült kihozni így. Vagyis mintha semmit se csinálna neki a hard reset. Softot meg nem tudok amígy riasztásba maradt. Esetleg valakinek valami más ötlet? Ja! 2 kezelő van feltéve.
Köszi, ezt ma még megpróbálom. Csak az érdekes az, hogy nem 1. riasztáskor történt mindez. Előtte volt 2 hibátlan ki és be élesítés.
egyesével próbáld most a kezelőket.
LCD-t ne tegyél globálisra, és azt hiszem, azt a 8-as helyre kell programozni. Ez a programozási táblázat elején van, mindig ez az első lépés. Nekem úgy tűnik, hogy a kezelők kissé összekeveredtek, olyan mintha ütközés lenne, és azért nem működnek (javítsatok ki ha tévednék) Ilyenkor egy kezelővel szerintem működni kellene
ok! sikerült:köszönöm!
A hétvégére igérte egy elektromérnök barátom,hogy eljön és megcsinálja! remélem igy lesz! Ha elakadnánk,valamilyen módon tudnánk verbálisan komunikálni,amennyiben net elött vagy? Vagy valamilyen menetet irnál,hogy mit és hogyan..hiszen ő sem ismeri ezt a tipust! Üdv! előbb -utóbb minden megoldódik!
akkor megnézem pontosan, és elküldöm, de szerintem jobb lenne, ha valaki olyan csinálná, aki már foglalkozott riasztóval, lehetőleg DSC-vel. Persze mindenki kezdi valahol, 12 évvel ezelőtt még én sem tudtam érdemben hozzászólni....
Nálunk az idő -9 óra Magyarországhoz képest, de MSN és skype szóba jöhet Telefon is, de az azt hiszem sokba kerülne neked
Helyileg hol vagy?
![]() az időeltolódás miatt kérdem. Skype: torrente_santiago_segura vegyél fel légy szives,aztán majd csak lesz valami! szép napot!
Köszi a segítséget!
Megoldódott. Kellett neki 1 hosszabb tápelvétel és utánna minden rendeződött.
Felvettelek skype-ra.
A hely GMT-7 ![]()
Ok!
By! ![]()
Sziasztok! Két témában is szeretnék segítséget kérni.
1. DSC 510H zóna bekötése, nem igazán értem a deol féle bekötését, szeretnék több nyitás érzékelőt (7db) mozgás érzékelőt ( 3db) bekötni a rendszerbe. Esetleg ha volna valakinek bekötése segédlete hozzá, a programozói az megvan. 2. Summit 3208 szintén bekötési segédletre lenne szükségem hozzá. Tudom, hogy nem egy mai darabok, de feleslegesen ne porosodjanak a mostani válsághelyzetben, inkább munkára fognám őket. Előre is köszönöm a segítőkészségetek.
Itt megtalálsz mindent a summit központról.
A DSC PC510 nem fog lekezelni semmilyen DEOL bekötést, az sima vonalvégi ellenállással figyelt zónákat tartalmaz. Ennyi érzékelőt én nem kötnék rá, de ha minden kötél szakad, akkor sorba mennek az érzékelők. Nem túl szép, nem túl elegáns megoldás, és ráadásul potenciális hibaforrás. Ha már ott a Summit, akkor én azt használnám. Én kényes vagyok arra, hogy egy érzékelő-> egy zóna, és szeretek egy külön zónát sziréna szabotázsra hagyni, és egyet tartaléknak. Bekötési rajzot a PC560 angol nyelvű leírásában találsz, ami megfelel neked. NE EZ ALAPJÁN PROGRAMOZZ!, ez csak a rajz bemutatása miatt van itt! 23. oldal a bekötési ábra. Arra ott van az 510 programlapja, hogy felprogramozd. Módosítás: PC510 másik PC510 (a leírás ugyanaz) |
Bejelentkezés
Hirdetés |