Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   129 / 443
(#) Merida válasza niedziela hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Köszi a gyors választ és lenne még egy kérdésem, az erdeti lbr. lehetne e változtatni?
(#) Attila86 válasza Merida hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Igen, lehet.
(#) Merida hozzászólása Máj 22, 2009 /

Eljutottam a symbol szerkesztéséig de kiabál, hogy "symbol is in use" és nem engedi az új pin hozzáadását.
Talán nem jó helyen tapogatózok?
(#) niedziela válasza Merida hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Jó helyen tapogatsz, csak válaszd le a sch symbolt a brd symbol-ról.
Könyvtár szerkesztésben "Device" ikon connect - disconnect
(#) Sendi válasza Merida hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Helló Merida

Elnézést, hogy belekotnyeleskedek, de ugyan ezzel bajlódom én is. Pontosabban a Te gondod már nem gond, hanem a továbbiak.

A lényeg:a symbol-ba azt rajzolsz le amit akarsz,
a package-be szintén, de a láb darabszám stimmeljen.
Szerintem a lényeg a device-ben lakozik.
Azt én összeraktam.
Külön a tekercset, és a fő érintkezőket, és külön darabonként a segédérintkezőket. Ez azért fontos, mert amikor meghívod, akkor előszőr leteszi a tekercset és a főérintkezőket, majd egyenként a segédérintkezőket.
Így a segédérintkezők külön-külön elmozgathatóak lesznek a rajz különböző pontjaira, de a megnevezéseik megegyeznek a fő érintkezőivel.
Az én problémám itt kezdődik, hogy ezeket a segédérintkezőket áthelyezni egy másik oldalra.
(de ez már az én gondom).

Sok sikert, és kérdezz.
(#) niedziela válasza Sendi hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Használj áramút rajzot !
(#) Sendi válasza niedziela hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Helló Niedzila.

Megkerülni a problémát én is megtudom, de ha ez 1 tokban több kapu, vagy op lenne, akkor mi tegyek?
Szerintem a problémát megoldani kell (kellene) nem pedig megkerülni. (azt már én is megtaláltam)
Egy ilyen programnak tudnia kell, és biztos tudja is, hiszen tud több oldalas rajzokat is.

Köszönettel.
(#) niedziela válasza Sendi hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Idézet:
„Egy ilyen programnak tudnia kell, és biztos tudja is, hiszen tud több oldalas rajzokat is.”

Sokat nem használtad még ezek szerint
(#) mammut hozzászólása Máj 23, 2009 /

Én csak azt sajnálom, hogy még mindig nagyon szegényes az alkatrészkönyvtára a programnak! Tervezek egy PIC16F877-es fejlesztőpanelt és már az elején a 4x20 karakteres LCD helyett 2x16 karakteres kijelzőt kellett a rajzba beépítenem, a HeStore-ban kapható ledes nyomógombokról meg ne is beszéljünk, úgy tűnik neki kell űlnöm megtanulni az alkatrész szerkesztést.....
(#) niedziela válasza mammut hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Idézet:
„tűnik neki kell űlnöm megtanulni az alkatrész szerkesztést.”

Alapvetően hozzá tartozik

(#) spikk válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Valami ilyesmi tényleg jól jönne .
Még kicsit elnézegetem a dolgokat (mondjuk a jövő héten), utána talán kigondolok valamit.
Én webes dolgokhoz nem értek, leginkább Excel makrókat szoktam gyártani. Azt meg tudom csinálni, hogy beolvasok, vagy kiírok bármi txt jellegűt, azaz pl. az xml generálás megy, megnézem, hogy kell kinéznie és olyanra megcsinálom makróval, beleteszem az adatot és kész.
A BOM adatbázis megint egy txt, meg a kimenete is az, beolvasom és valamit lehet vele kezdeni.
Tehát csupa számomra "ehető" fájlról van szó.
De még nézegetem és töröm rajta a fejemet.
(#) slogan hozzászólása Máj 24, 2009 /

Sziasztok !

Egy kérdés ,ami lehet hogy elhangzott már ,de nem találom.

Nyákterven meg tudom e azt csinálni ,hogy huzalozok padtól pad ig és majd "ő" autorout -al a helyére teszi a huzalokat ?

Nem akar sikerülni
(#) MPi-c válasza slogan hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Csak akkor, ha nincs a board-hoz schematic. Ilyenkor "légvezetékekkel", a Signal ikont használva a pad-ek összeköthetők.
(#) slogan válasza MPi-c hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Köszi én is így próbáltam ,de nem csinál szinte semmit ,talán egy huzalt be tesz ,de a többit úgy hagyja

autorout.JPG

Ha a képen a pad-ek dimension vonallal vannak körbehatárolva, akkor azt ne várd, hogy azokon keresztül huzalozzon, mert az a vonalfajta a panel szélét jelöli. Azt vezetősávval is csak a beállítás szerintig lehet megközelíteni. A másik meg, ha csak a bottom oldalon engedélyezted a huzalozást, ennél többet nem is tud behúzni...

Már megrajzoltam kapcsolási rajzban is és áttettem panelba ,de nem akarja

Szerintem ennél tovább is mehetne !
Már kivettem a dimension-t.....

Tényleg fontos lenne

Egyébként a feladat egy 36 lábú 4digites led kijelző és egy icl7107 összekötése.

autorout.JPG

(#) mex válasza slogan hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Inkább gondolkozz, sakkozd ki fejben, jobban jársz. Az autoroutert csak arra használom, ha egyáltalán elinditom, hogy képet kapjak a várható rajzolat bonyolultságáról. Kis gyakorlattal sokkal jobb tervet lehet manuálisan késziteni. Persze átkötések nélkül nem úszod meg a rajzolatot, de esztétikusan meg lehet oldani, el lehet dugni a kijelzők alá, és az ic alá is, ha foglalatot használsz.
(#) slogan válasza mex hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Azért most erősen elgondolkoztam ,hogy miért nem vettem meg egy gyárit 30-40e ért !
(#) MolnarG válasza slogan hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Itt valami nagyon nem jó! Egymáson keresztül áthúzta a vonalakat. Nézd meg ezt, így kéne neked is elhelyezned az ic-t és a kijelzőt.

Idézet:
„Azért most erősen elgondolkoztam ,hogy miért nem vettem meg egy gyárit 30-40e ért !”

Ennek most nem sok köze van az eredményhez, ezt vígan megcsinálja jó beállításokkal. (Lássuk a fájlokat!)

Nincsenek egyenlőre file-ok....
A lényeg az lenne hogy szinte egy kijelző helyén el kellene férnie a komplett panelműszernek , esetleg a felső műszer tetejétől derékszögben mehet még panel hátrafelé.
Valahogy így....
Nehéz dió

100_8031.jpg

Elég necces, miért nem az alsó kijelzőtől inkább? Egyébként mivel vágtad ki a dobozból a kijelzők helyét?
(#) slogan válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Mert ott kell a hely

Ezzel.....

100_8020.jpg

(#) Frankye válasza slogan hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Javaslok egy quasi áthidaló megoldást:
A kijelzőket tedd egy lemezre, majd az áramkör többi részét az erre merőlegesre, kb. úgy, mint Attila86 Labortápjában. (Persze, itt nem kell potiknak furat, meg effélék, csak a két panelt egymáshoz forrasztani.)
(Ha esetleg eleve így gondoltad, akkor bocsánat!)

Én is vágtam ilyennel a műszerdobozom, de falta a korongot :no:
(#) slogan válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

10 korong

Áááááá :eek2: , azt hittem valami speckó jófajta korongod van, de azt úgy néz ki kell valami más megoldást találni.
(#) niedziela válasza slogan hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Két lyukkal meg egy fémre való dekopír lappal .......
(#) slogan válasza niedziela hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Az csak azoknak jó - mazoisták - ,akik imádnak reszelni

Én inkább "kifizetem" a reszelést.
(#) niedziela válasza slogan hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Mit kell reszelni ?
Következő: »»   129 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem