Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nos, peterpan leírta a kulcsszót: indukciómentes kivitel. Ezért szükséges SMD-kből megoldani.
Azért kellett ilyen kicsikből, mert elég hangsúlyos még a beépített érték is, és csak ilyen kicsiben sikerült a legjobban az értékhez közelítőt beszerezni. NYÁK pedig valóban nincs alatta.
Ugy érted önhordó? Kissé nehézkes vagyok, de szeretnék megoldási példákat. Mennyi az ellenállások összértéke?
Szép a panel és a dobozolása is jó. A forrasztási oldalon viszont látszik, hogy túl kis teljesítményű pákával és/vagy túl vékony heggyel csináltad, ezért darabos a forrasztás az erősáramú vezető sávoknál. Ilyen munkáknál a megfelelő hőtartalékra fokozottan kell ügyelni. :hide:
Igen, önhordó (és nem pedig: Ön hordó)
Kicsit talán így érzékenyebb a "behatásokra", de valójában eléggé erős a forrasztások miatt. Nagyon kíváncsi leszek amúgy a szkóp-beli elektromos tulajdonságaira is. Az ellenállások összértéke ugyanannyi, mint egyetlen darab ellenállásnak, azaz 576 ohm. Ezt a mennyiséget (256 db) csak a teljesítmény miatt volt szükséges felhasználni. Valamint valószínűleg, másodlagosan, az elektromos paraméterek is "átlagolódnak" a soros-párhuzamos kapcsolások miatt...
Igen, elég türelmes embernek mondanak mások is, és végülis én is annak vallom magamat.
A 256 ellenállást 4 óra alatt forrasztottam ilyen állapotba. Ja, és természetesen egyhuzamba gyártottam le (levonva az óránkénti 5 perces pihenőidőket)
mindent értek. Nincs veszélye a túlmelegedésnek?
Szerintem nincs. De ez majd néhány óra múlva, a szkóp próbájánál, élesben is kiderül.
Szia!
A hegy valóban vékony. A képek feltöltése után volt némi teszt, zéner csere(6.8V -> 6.2V-ra) és igazítottam rajta. Szerintem a 2mm széles vezetősáv + ón-n 4A tud folyni melegedés nélkül (!). Szabi
Hello
Én Topi Var programozóját fogom megépíteni. A nyákrajzot nem tudtam méretezni ezért Sprintben áttrajzoltam.
var? AVR ..
Én egyoldalas nyákot csináltam neki
Ha írtál volna az avr topikba akkor odaadtam volna méretezve, nyomtatásra készen
Egy két trükkel egész jól megcsinálható furatgalván nélkül is ez a panel.
Sziasztok
Végre valahára elkészült az EL84SE csöves erősítőm. 2db EL84, 2db ECC83 és 1db EZ81 a csövezése. Kimenőtrafó SM85B hiperszil 2+1 részre osztva, hálózati szintén SM85B, tápegysége csöves egyenirányítással készült LC szűréssel.( A fojtótrafó nem látszik a képen mert az alaplemezre van felszerelve a végén. 2*4-5 csöves watt a teljesítménye.
Szép! Kulturáltan rendezett a forrléces légszerelés, bár 1-2 ellenállás lábat rövidebbre vettem volna én. Trafótakaró lesz?
Köszönöm.Nem tervezek trafótakarót rá, max egy festést a trafóknak.Nem szeretek lakatolni, ezt mutatja az is hogy gyári dobozba építettem.A következők fa dobozban fognak lakni.
Jók a foglalatok gratulálok, szép lett! Ekkora kimenőkkel jó mélyhangjai lehetnek! Az olajkondikat mi tartja? Ugye nem csak a forrfül?
És ezúton gratulálok Janinak (ismét), és CIROKL kollégának (ismét) a szép munkájukért ! Én is felcipeltem vonaton Pestre az El84 SE-t a trafói gyis le lettek rontva, kb 5 Ohmra illesztenek, úgyhogy szerintem jól fogja érezni magát a 4 Ohmos Phillips ládákkal, majd újraépítem a belsejét, mert elég gagyi alkatrészekből van . Egyébként érdekes, hogy SE-ben is szebb hangja van ( szerintem ) az E(P)CL86-nak, mint az El84(6P14P)-nek !
Köszi, ezek azok a foglalatok amik Tőled vannak.Látod milyen gyorsan dolgozom? kb. két éve küldted.
Csak a forrfül tartja az olaj csatolókat, kéne más módon is rögzíteni? Az átvitele 30Hz-30kHz-ig szinte egyenes max. teljesítményen
Elkészült a propeller órám igaz még nem készítettem neki falra akasztható dobozolást (mi sötét plexiből lesz valószínűleg) ideiglenesen egy kis deszkadarabra szereltem fel a tesztelésre
Ez nagyon jó! Bárcsak nekem is lenne időm és tudásom ilyesmihez...
Sajna csak telefonnal tudok fényképezni mert nincs digi fényképezőm és így nem látszik rendesen de élőben a legszebb a fénykép nem adja vissza a hatást! Ha egyszer belefogsz ha gondolod segítek Sok buktatója van bár nekem elsőre indult de ez a rengeteg ellenőrzésnem és mérésnek köszönhető! Nem lehet csak összecsapni bár szerencsével működhet! Én is csak egy villanyszerelő vagyok de sokat foglalkozom elektronikai cuccokkal ezt nem tanultam iskolában !
Milyen PIC-el csináltad?
A vezérlőrészről is csinálnál képet?
A Propeller Clock topicban van bőséggel
Szép munka !
A bázis és a propeller 16F628A a távirányító 16F84. Ha mégegyszer építenén nem ilyen pic-et vennék!
Műanyag kötegelő is jó lehet a görcs helyett...
Üdv Inhouse
Már nagyon rég írtam ide, úgyhogy most bátorkodom egy újabb erősítővel. :hide:
Elkészült a GainClone erősítőm. Akik segítettek: köszi, nekik mondom, hogy plusz egy darab vezetékkel végülis megkerestem a brumm forrását, és az is megszűnt.
Nagyon szép lett! Különösen tetszik az előlapon a felirat. Pyrograph eljárással készült? (Szeretem a fa dobozos dolgokat, nagyon szépet lehet belőlük alkotni.)
Szép lett
Belvilág? lekellene porolni a dolgokat :hide: vagy ez a mühelyben van ? :kuss:
A tetején az a sok vezeték a trafó 4 kivezetésének párhuzamosítása. Egyszerűen akartam megoldani, így összekötöttem a két végfok panel tápjainak csatlakozóját, megcsapoltam őket, és egyszerűen ráforrasztottam a trafó 4 vezetékét, de majd ha szerzek másik trafót ami 8 kivezetéses, akkor egy csomó vezetéket ki lehet szedni belőle. Ja és olyan trafót ami max ekkora és nagyobb teljesítményű.
Érdekes módon a hűtőborda pont olyan széles mint a trafó átmérője, magassága is 1-2mm-rel magasabb mint maga a tafó, így pont összeillenek. olyan 2X30-35W jöhet ki belőle, egyenlőre csak fül alapján. 100VA-es trafó van benne. Jelenleg ez a legjobb hangú végfok itthon, illetve egy EAG csövessel nagyon hasonló hangú, ők ketten vannak az első helyen, viszont ez jóval kevesebbet fogyaszt mint a csöves, jóval kisebb, lényegesen könnyebb, és közel sem fűt annyira. Aki teheti építse meg, megéri! Még egy éles teszt jön majd a Hiraga-val összehasonlítva, de az még darabokban hever, vár a dobozra, majd ha összeraktam akkor beszámolok arról is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |