Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Én szeretnék csinálni egy wifis antennát, és kérdésem lenne, hogy ez az antenna: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/1d/1d22cf686ff94348f2194...b6.jpg Kb milyen távolságú jelet tud fogni? És a koaxiális kábel külső érintkezője a felső 2 rézkábel a közepe pedig az alsó 2 rézkábel?? Valamint, ha én nagyobba akarom megcsinálni, akkor mindent méretarányosan kell növelni? Válaszokat előre is köszönöm: Slave557
Nagyobb méret alacsonyabb frekvenciát eredményezne, ezért pontosan tartsd be a méreteket!
A bekötés lényegében úgy van ahogy mondtad. Én mondjuk ilyen méretű sugárzót egyetlen huzalból hajlítgatnék (összesen 26 cm), így "alul" nem két vezeték lenne, csak egy hajlítás a huzalon, "felül" lenne a huzal két vége (azt forrasztanám a koax kábel árnyékolására). Az áthidalható távolságot sok minden más is befolyásolja (adóteljesítmények, kábelcsillapítások, vevőérzékenységek), ezért csak erre az antennára nehéz egy távolságértéket mondani.
Üdvözletem!
Nem tudom hova írjam a kérdésem, remélem elfér ide is. A Wlan adapaterek RF kimenetén van egy kis alkatrész ami úgy néz ki mint egy SMD alkatrész két szemközti hosszabbik szélén végig van érintkező, ez a GND re va forrasztva. Másik két szemközti oldalán pedig 1-1 érintkező, az egyikbe jön közvetlenül egy SMD kondin keresztül az RF végerősítő, a másik végéből megy ki az RF csatlakozóra illetve a belső antennára. Mindenképpen valami passzív alkatrész. Kérdésem, hogy mi lehet az? Amúgy ez egy USB-s wlan adapter aminek már leszedtem a belső antennáját és próbálok ráerősíteni H-155 koaxot. Néhány napja amikor szimplán ráérintkeztettem a kimenetére az antennát (bicircle) nagyon jó volt a vétel. De sajnos a sok forrasztgatástól az egyik pin-jére már alig lehet forrasztani és csak fordítva tudtam bekötni, gondolván oda-vissza szimmetrikus, de a jelerő már közelsem a régi. Lehet hogy károsodott az alkatrész vagy fordítva beépítve túlságosan csillapít? Nem könnyű kérdés tudom, de aki tud kérem segítsen. Köszönöm! üdv üdv
Beleteszed egy 90 cm-es prímfókuszos parabola fókuszpontjába.
a konzervdobozt?
és annak mekkora a hatótávja? vagy jobb a dupla circles? válaszodat előre is köszönöm
Egy antennának önmagában nem lehet megmondani a hatótávolságát, mert az összeköttetés távolságát befolyásolja még a másik antenna nyeresége, a kábelcsillapítások, az adóteljesítmények és a vevőérzékenységek.
Két ilyen konzervdoboz antennával (megfelelő egyéb paraméterek mellett) 500-1000 métert lehet áthidalni. Ha mindkettőt beteszed egy parabolába, akkor (megfelelő egyéb paraméterek mellett) a 10 km is mehet. (Csak a kérdésedből sejtem, hogy nekem szólt a kérdésed. Ha a hozzászólás fejlécén a "Válasz" gombra kattintasz, akkor nem kell találgatni, hogy kihez szólsz...)
akkor hogyan tudnék olyan antennát készíteni aminek 10km-es hatótávja van és milyen kábelt tudnátok ajánlani hozzá kb 15-20méter kábel kell
A válaszokat előre is köszönöm!
Két ilyen antennával kb. 500m (extra esetben 1km) hidalható át. "Növelés" : két négyzet < két négyzet helyett 2 kör < 4 négyzet < 4kör. Ha érdekel, a vonalvezetést leírom.
"Növelni" lehet még: kör reflektor helyett téglalap esetleg irányítófülekkel. A 4 négyzet/kör megoldásnál a reflektort kötelező megnövelni.>>>
Parabolát tudnék javasolni antennának, mindkét oldalra. Van gyári de simán lehet házilag is. Ha csak netet kell átlőni elvileg talán elég az "audis" antenna minimális antennavezetékkel.
10km+20m vezeték: lehetőleg vastag koax.
engem érdekelne ez a rajz is
és az audis az csak egy rézdarabból van hajtva? ja és még az hogy azt hogy érted hogy "parabolát tudnék javasolni mindkét oldalra"? válaszodat előre is köszönöm
Érdeklődök, hogy melyik lenne jobb, ha az
antennához tenném az usb-s adaptert , vagy ha a a réz kábelről koax kábelen a modembe bevezetném a jelet ami ugyanúgy antennával lenne ellátva?
ittvan egy terv a 4 körös megoldásra, kérés: ez jó??
Egy sima szobaantenna mennyire jó wifi vételre, mit kell átalakítani?, és ha a modembe dugom, akkor bedugjam konnektorba az antennát(az erősítőnek kell az áram), vagy csak úgy ahogy van használjam?, mennyire veszi jól a jelet?(egy kis pda-hoz képest)
Nekem egy ilyesmim van ( a méretek megyegyeznek) http://www.edigital.hu/Antenna_HDTV-vevo/Hama_VHF/UHF/FM/_DVB-T_szo...5.html Érdemes megpróbálni?
Ezek a fajta antennák sokszor még arra sem alkalmasak, amire tervezték őket. Wifi vételre pedig teljesen alkalmatlanok.
Szerintetek a mobilomba (T-mobile MDA Vario, vagy Qtek 9100) hol van a wifi antenna?
a sok képet mellékeltem
Én speciel nem értem azt a kérdésedet...
Üdv!
A válaz ugyanaz, amit kendre256 írt a 464760 válaszában. Az hogy az antennának különböző egzotikus alakzatot adsz, többnyire csak ront a helyzeten. Egy antennát igen nehéz szaktudás nélkül lekoppintani, az eredmény vagy sikerül, vagy nem. Annyi WIFI -s antenna található a neten, válassz egyet, és vedd meg. Legalábbis gyanúsnak kellene lennie, hogy a kapható antennák egyike sem egzotikus alakú. Antennák
nekem legalább 10km hatótávú wifi antenna kéne milyet csináljak kapcsrajzot adjatok és milyen kábellal csináljam?
dupla circle, 120cm es parabola fokuszban és hát h155 kábelel ugy 40cm max az AP a fejtartón van vagy lehet hosszab is egy RF400 kábelel de itt sem legyen 1 - 2m nél hosszabb.
De kérdés mekkora sáv széleség kell.
kb 1mega bejön az már okés
csak az a baj kb 15-20 méter kábel kell
Én találtam egy oldalt ahol találtam terveket hogy kivágott karton hátuljára ráragasztott alufoliából csinálnak erősítőt normál monopol antennára mit szóltok hozzá, én most kezdem el csinálni ezeket.
http://www.freeantennas.com/
Hali a 10 km es wifivel az a baj hogy ugye nem csak venni kell a jelet, hanem adni is, és hát ekkora távolsághoz elégé nagy erősítő is kell, ha körsugárzót használsz meg pláne. És ugye ez már engedély vagy bejelentés köteles, mert meghaladja azt a 12-16 dB-t ha jól tudom az értéket.
(Ez nem feltétlenül igaz, mármint hogy /adó/erősítő kell ekkora távhoz. A legjobb 'erősítő' maga az antenna, vagyis annak a nyeresége. Viszont - ahogy azt már többször is említették, de mintha még mindig nem tartanák elég fontosnak - az áthidalható távolságot nem csak az antenna határozza meg. A jó antenna a nagytávú linkhez mindkét oldalon szükséges, de önmagában nem elégséges feltétel. Körsugárzóval meg nyilván nem akarunk 10km-es távokat átlőni. Olyan limit, hogy "12-16dB" meg nem létezik, mivel a dB nem abszolút egység, önmagában semmit sem jelent. A 2,4GHz-es limit ha jól tudom 20dBm /100mW/, ami viszont EIRP-érték, ezért az antenna nyereségét is magában foglalja.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |