Fórum témák
» Több friss téma |
A legegyszerűbb, és működő, bár illegális az okosítható beltéri , kb 20-25 ezerért, mindent foghatsz vele amit a digi full csomagban nyomnak...
Idézet: „jobb lene atterjek a direkt "satelit receiver"-re” Én pont egy éve tértem át az egyéni műholdas rendszerre, de nem is akár hogy. Áttérésem okai: - A kábeltévénél lévő csomagunk ára (analóg 47 csatorna 3490HUF + digitális 15 csatorna 2077HUF = 5567) Jóval drágább lett mint az ugyan olyan kínálatot nyújtó műholdasé (4000HUF) - A "meghirdetett" sztereo vagy surround műsor mono volt (a szolgáltató spórolt). - Egyes csatornákon gyakran ki volt írva "No signal or coded" - csatornák többsége szemcsés, egyes csatorna, még szellemképes is volt. Mit kaptam az áttéréstől: - Olcsóbb - Valódi sztereo vagy surround, sőt egyes filmek DD5.1 - 99,9%-os rendelkezésreállás az öszes csatornán. - kristálytiszta, színekben gazdag, élvezhető kép! - mivel nem a szolgáltató S.T.B.-jét vettem igénybe hanem vettem egy sajátot, ami fogadja a szolgáltató kártyáját is, plusz egy antennaforgató motort is felszereltem, így több száz olyan csatorna is lett, ami egy szolgáltatónál sincs (persze ezt az analóg mellé be lehetett volna tenni)
Üdv!
Nem találtam megfelelőbb témát, így ide írom a kérdésem. Tud-e valaki javasolni egyszerű, olcsó megoldást a DVB-T-s és kábeltv (esetemben T-kábel) adás közösítésére? Arról lenne szó, hogy van egy mpg-4 tunerrel ellátott tv-m, felszereltem a megfelelő antennát a földfelszíni adás vételére, működik is rendesen, de így két antennakábel lóg a tv mögött, amit dugdosnom kell, ha váltani akarok. Próbáltam már utánajárni a dolognak, azt tudom, hogy egy olyan szűrő kellene az antenna kábelére, amelyik levágja az alsó sávokban megjelenő zavaró jeleket, hogy az ne okozzon problémát a kábeltv csatornáin. Én a szentesi adót fogom, ott a 60 és 65-ös csatornákon jön jelenleg az adás, az ez alatti jeleket kellene kiszűrni. Ajánlatot kaptam már ilyenre, de egy kicsit sokallom a 10e ft-os összeget... Köszi előre is.
Ez talán jó lehet neked:Bővebben: Link
Köszi. Ha kapok hozzá még egy kis segítséget, hogy mi micsoda, még sikerülhet is...
Én arra lennék kíváncsi, hogy jelenleg holt tart a digitális műsorszórás Magyarországon. Mostanában nagyon reklámozzák a MinDig TV-t, és arra gondoltam, a jelenlegi kábelTV előfizetésemre költött havi 5000 Ft-ot másra is tudnám használni. Az aktuális csatornaválasztékot ismerem, nekem elég is lenne.
Tehát amire kíváncsi vagyok: - Mennyire jó a szolgáltatás minősége (képen látható, hallható jelvesztés, illetve szolgáltatási szünet előfordul-e)? Tél, nyár, eső, szél mennyire rontja a vételt? - Tudom, hogy a vételi viszonyokat befolyásolják a környező tereptárgyak. Van-e arra tapasztalat, hogy egy egyszintes családi ház tetőantennáját mennyire zavarja a környéken levő néhány magasabb fenyőfa? (Magas épület nincs a közelben.) - A vételhez szükséges, jó minőségű antennát mennyire problémás beszerezni, van-e olyan típus, amit ajánlotok? A felszerelést szakemberre bízom majd, mert az antenna irányát, ezzel együtt a jelerősséget házilag nem hiszem, hogy be tudnám lőni optimálisan. A teljesség kedvéért leírom, hogy Maglódon lakom (Bp.-től 5 km keletre) és DVB-T/MPEG4-et támogató TV kártyával nézném a műsort.
Szia!
A földfelszíni analóg tévéadáshoz használt antennák tökéletesen megfelelnek a digitálishoz is. Olyannyira, hogy én Ceglédtől 10 km-re délre még a kísérleti MPEG2-es adást is tökéletesen néztem egy erősítős antennával, bár csak 40-50%-os térerőm volt. Az MPEG4-es új rendszer csak jobb lehet. Maglódról látható a Széchenyi-hegy, úgyhogy Nálad semmi gond nem lehet.
Én igazából arra lennék kíváncsi hogy az RTL klub eléggé szemcsés nálam (néha nézhetetlen) a Szentesi adóról.
A csodavárás kategóriába tartozik hogy egy kockázásmentes digitális vételt produkáljak ? Esetleg érdemes lenne beruházni egy digitális DVB-T tuneres TV-be?
Szia!
Ha csak rossz minőségben tudod nézni az analóg adást, akkor a digitális is rossz lesz, csak másképpen. Kockásodni, töredezni fog a kép gyenge térerő mellett.
Osztom a véleményt. Most én is kidobhatom az MPEG2-es dobozt.
Osztom a véleményt. Most én is kidobhatom az MPEG2-es dobozt.
Nem tudom hány kilométerre laksz Szentestöl,én bizony 70km re,és egyszerű lepke antennával tisztán veszem az 57ch.t.Az RTL 57en,10KW P-vel nyomják 210m. magas toronyból.Az antennám 2tranyos erősítőt tartalmaz a tápfesz.6,5V ra lett levéve.Antenna magassága földtől kb.3méter.
Üdv!
A digitális TV vételénél nem annyira a gyenge térerő a probléma, mint az analóg adásnál, nagyobb bajt okoz a reflexiós átvitel, és az átviteli úton történő fázistorzítás (jitter), amik a digitális jel dekódolását nehezítheti. (kockásodás) Ez bizony az ellátott terűletet korlátozza, hiába van még egy pici térerő, még nem biztos, hogy ebből lesz kép a fentiek miatt, és ha az átviteli út túl hosszú, bizony a külső hatások (időjárás, páratartalom, közeli reflexiós fellületek, antenna, levezető kábel, elosztók illesztetlensége jelentősen befolyásolhatják a vétel minőségét. (megint sikerült beletrafálnunk a PAL :SECAM polémiába hál'istennek, a világon mindenütt MPEG2, nálunk a jobb MPEG4)
Nem a távolsággal van csak a baj,valahogy rossz helyen is lakunk . A 300 m arrébb (közelebb) lakó szomszédnál egy a tetőtérbe feldobott 5 elemes YAGI antenna van és jó a kép Nálunk egy 21 elemes lepke és rossz .(próbáltam már mindenféle antennával ,de mintha közöttünk egy vonal húzódna a szomszédoknál sem jó.(lehet az oszlopokon lévő 230V ami bezavar . Egyébként 100Km kb a távolság (a probléma talán megoldódik mert Szegedre is tesznek egy adót azt szerintem biztosan látni fogjuk. )
sziasztok van egy metz linea sf deluxe tv ém beépitet dvb tunerrek az lenne a kérdésem hogy hogy kell beállitani. Mert nem talál semmi adot szoba antennával.
Szia!
MPEG-4-es tuner van benne? Mert ha MPEG-2-es, akkor tényleg nem fog találni semmit.
Az antenna beállításhoz minden tisztességes legyen az DVB/S vagy T-s berendezés a menüből választható az antenna beállítás. Jelzi a térerősséget és jelzi a képminőséget %-os arányban. A lehető legjobb értéket kell beállítani egy megfelelő segéderő alkalmazásával ,aki forgatja az antennát.
Ha a vételi pont és az adó torony között nics egy bazi nagy hegy akkor stabil a vétel. Ez viszont Maglódot figyelembe véve biztossan teljesül. Az viszont tény, hogy az analóg adás a 40 dbUv-os jelszint mellet még kissé szemcsésen nézhető, de a digitális először "kockásodik " utánna meg hirtelen semmi, csak a ellenőrizze az antennát, vagy hasonló értelmű felirat nézhető a képernyőn. Ökölszabály, ha korábban jó volt a vétel az 58-as analóg csatornán akkor annak jól illik működni a 55 és 62-es csatornán is. Maglódon feltehetően egy szélessávú lepke antenna is megfelel, ha nem a pincében van. Kihasználva a lehetőséget egy kérdés a forumozókhoz. Foglalakozott e valaki egy UHF-es digitális csatorna VHF sávra való konvertálással. Van- e ilyen írányú tapasztalata. (nincs 38 Mhz es közbenső kf.)
Szia!
Bővebben kifejtenéd, hogy miért kell VHF-re konvertálni a jelet.
Üdv/
Régen vala az UE 100 -as (gyári) "színes" konverter. A 24 -es csatornát konvertálta a VHF sávba. (már nem emlékszem melyik csatornára) Valamelyik RT ben biztosan fellelhető.
A kishálózatok mint pld a társasházakban "döglött" Tv hálózata nem igazán alkalmas ,főleg ha sok felfűzött lakások száma no meg a kábel csillapítás az UHF sávban való jel továbbításra. Igen nagy kimenő szintű erősitő kell (120 dB/Uv feletti) . A kábeles szolgáltatók saját hálózata mellett ez egy alternatív lehetőség azok számára akik olcsóbban akarnak televiziózni. Előbb, utóbb minden TV vevő MPG4-el kerül forgalomba. (Hajdan a MTV 2 es műsora is Az UHF sába került , a TV meg csatornaváltós volt1-12 ig Most meg ugyan ez a BOX-okkal , csak ez digitális és nem házi barkácsolással lehet megcsinálni. Na ennyit a TV fejlődés történetről.) Ma már a gagyi TV sem létezhet UHF sáv nélkül.
A pacuka ötlete sajnos nem nyerő erre a feladatra.
Üdv!
Nem írtad, hogy miért akarod lekeverni. Elvileg akár jó is lehetne, összes baja, hogy nem elég a kimenőszint a házhálózat meghajtására. Kellene keresni régi modulos, központi antenna erősítőt, (lehet hogy meg van a régi) azokban is az UHF csatornákat keverték a VHF sávba. A "digitális" csatorna is csak egy 8 MHz széles csatorna, amit szerintem egyszerűen lekeverhető a VHF sávba. Lehet azonban probléma az elhanyagolt házhálózat, szétesett fali csatlakozóval, korrodált kötések stb, jelentős reflexiót okozva lehetetlenné teheti a digitális átvitelt. A BOX -okkal nem ez a probléma, hanem az, hogy kiváltja a teljes TV vevőrészét, és a TV szinte csak monitorként működik. Ha jó minőségű a házhálózat semmi akadály nincs annak, hogy a kisugárzott digitális TV jeleit szétoszd a házhálózaton, és akkor a lakáscsatlakozóba akár set top boxot, vagy DVB/T MPEG4 TV -t csatlakoztathatsz (elvileg). Csak azt nem tudom, hogy ezek alkalmasak-e a VHF csatornák vételére.
Egyenlore nem nagyon van mit nezni , digitalis TV mar van igy a radiozavarok -intermodulaciok elmaradnak ,De a legtobb film ugyanolyan homalyos es rossz ahogy azokat kozvetitik analog modon is.HD filmet meg keveset adnak/keves van.Regi filmeket ha vacakul digitalizalnak es komprimalnak nem jo semmire.Studio duma es sport meg neha egy egy ujabb koncert-ert nem erdemes.Talan a History Chanel-en nezegethetok a HD ismerteto sorozatok.
Szoval meg nem erdemes. Mire elterjed mar megent Uj TV-t kell vegyek ,addig marad a tavaly vasarolt. Meg 20-szor megvaltozik a penzemberek erdeke es avval egyutt a szisztema. A sok vacak minosegu HD es HD Ready TV ha nincs bitmappa-kent megegyezo keptartalom akkor maszatokat termel .Impresszionista kepeket nezehegethet az ember es azt hiszi hogy ez a HD. Marad a PC es hozza egy jo monitor hogy a kep-skalazas elfogandhato legyen. A monitor ne skalazon semmit mert pld. a TV-kbe nagyon rossz a kepproceszor. Szerintem az egyetlen remeny a SonyMusic es a Youtube marad ha kieggyeznek a DIVX HD film-streaming adasra. Nem sok ertelmet latom a DVB-T nek ,Minek ? digitalis propagandamusoroknak ? Eu-ban palyazatot kezdemenyezteka G4 streaming kidolgozasara rengeteg penzert .Allitolag az lesz a jovo. Ezen fog majd menni minden nagy savszelessegel .Az atjatszo allomasok-hoz lesznek hasznalva a DVB-T allomasok.Most is ebol huzzak a legtobb hasznot.
Üdv pucuka.
A lekeveés okát azt hiszem elmondtam. A régi modulos konverterrel csak az a baj, hogy Bp környékén a 62-es csatornára hangolni ami elég nyűgös . (bár az ötlet egy kisérlet erejéig kivitelezhető.) A másik gond az, hogy nem kvarcvezérlésűek , a TV meg igen tartják magukat a frekihez, ami hosszabb távon csak probléma. Az kétségtelen ,hogy a házak hálózata elég változó képet mutat, mert amit használnak az azért romlik el, amit meg nem az meg azért . A lakás felujításnál egyébként is "minek van ott a TV csatlakozó, ugysem használjuk, kivesz , gipsz -tapéta és volt nincs. (Ez egy másik probléma.) Ami a boxokat illeti azt hiszem egy átmeneti állapot. Ha ez marad , márpedig ez van , ezt kell szeretni az elkövetkező években. A boxok viszont alkalmasak VHF sáv vételére, igaz csak a C5-töl (legalábbis amit én ismerek. )
Szia!
A digitális átállásnak egy értelme van: pénzspórolás. Amíg 3 analóg tévécsatorna egyenként mondjuk 50kW-os teljesítményű, addig digitális megoldással csak 1x 50kW-ot kell kisugározni. Ráadásul ezzel a teljesítménnyel jóval több, mint 3 műsort lehet továbbítani. Kisebb villanyszáma->anyagi haszon. A fizetős adások bevételeit nem is említve.
sziasztok van egy alcor dvb-1000 es tv tunerem és nem akar müködni nem hozz be semmi már probáltama saját antennáján kivül egy erősitős szoba antennával külömbözö helyekre tettem de semmi. Lehet hogy rossz?
Szia!
Milyen a rálátásod a Széchenyi-hegyre? Lehet, hogy le vagy árnyékolva, én nincs meg a megfelelő térerő. Fontos, hogy MPEG4-re legyen állítva a program (ha nem automatikusan választ).
szia
Hát a 13 kerben lakom a vizafogoban, hát analogban az m1 meg a tv2 jön be nagyon szemcsésen.
Ha szemcsés az analóg, akkor esélytelen a digitális.Mindenképpen valamiféle rálátás kellene. Ha lakótelepen laksz, akkor nem egyszerű a helyzet. Egy erősítős kültéri antennával próbálkozz.
Sziasztok.
Van egy Technika TV , LCD32ID-207CE, made in Turkey. Inteligens frissítéssel, MPEG-2 kodek van feltelepülve. A tv-n nincs számítógépes csatlakozó. Szétszedni nem lehet, majdnem vadonat új, öt év a garancia. Valami ötlet? Ezt a kérdésemet egy másik fórumon már feltettem, majd fél éve, megoldás ott nem született. Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne belevarázsolni az MPEG-4 kodeket? |
Bejelentkezés
Hirdetés |