Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ige,de a két zéner ebben a kapcsolásban nincs benne.Tehát?
Ez egy régi CUC.... sorozatú Tv.nem a fűtéssel lesz gond hanem a sorvégfok nem indul,ez lehet sokszorozó zárlat miatt vagy Bu-sorvégtranzisztor zárlat miatt is.Ez szokott előfordulni esetleg mind2,táp is leáll egy idő után.Javítás=sokszorozót leforr.ni majd próba,ha igy sincs fűtés sortranzisztort cserélni,kollektoron imp.kondit szintén 8,2nF/1,6KV.Ha már megy valamilyen szinten sárga tápelkokat kicserélni mielőbb újra 22 évesek.
szia mindenkinek a sonykv-x2101 tvm még mindig szorakozik velem.mérés alaoján az alkatrészek jok .jel nélkül bordó antennával kép sárgás .a feszülség rajz szerinti értékek nagyon eltérnek.táp nagyfesz rendben
![]()
van valami tippetek?patexati .amit üzentél sajna sehol nem találom.ide üzend légyszi.köszi kuruczjani.
A sorkimenőt ellenőrizted már?
köszönöm a szives segitséget! ügy látszik ez az oldal csak az egymás haverok közti kapcsolatba müködik! ha 1 idegen kér segitséget sok jora ne számitson! mert senkit se érdekel.....
Igazán nincs mit! Ha majd leírod érthetően, törekedve a helyes írásmódra, többen fognak segíteni, mert pl. én, egy szót sem értettem belőle...
De az is lehet, hogy senki nem tudja a választ! Üdv.
Bocsi a helyesirásért, de mivel a jobb kezem törött, és bal kézel ráadásul 1-el örülök mirre végzek
![]()
A C 613-at cseréltem,és lőm világosság,azóta működik
![]() ![]()
Örülök, hogy sikerült!
Én is sokszor kerültem pácba mérve jó alkatrészek miatt. Valószínűleg a mérésnél a vizsgálófeszültség lényegesen kisebb az üzeminél, így ott minden rendben de üzemi feszültségen átüt. Szép napot!
Ne haragudj, de ennyiből nem lehet megmondani.
Kondizd át a tápot, állítsd be a rendszerfeszültséget, ellenőrizd a fűtését a csőnek. Ha eddig megvan és a hiba megmaradt, lehet továbblépni. Én addig nem tekergettem volna a színeket, amíg alapvetően rendbe nem raktam TV-t! Egy chasis kód jó lenne. Valahol a panelon rászitázva megtalálod. ( Mindent összevetve a kérdésed alapján azt mondom, bízd szakemberre! Nem játék és könnyen lehet áramütést kapni a javítás közben. Alapvető műszerek sem ártanak) -szerintem-
Ha minden igaz ez egy MC-64A chassis. Csatolom a rajzot!
Sziasztok!
Van egy Orion Tátra fekete-fehér tv-m és egy olyan problémám lenne, hogy egy panelt kellene marnom hozzá, mert az eredeti elég ramaty állapotban van. (a panel a képcső hátulján van) A panelt megtervezni, kimarni nem okoz problémát, csak van pár alkatrész amit nem lehet beazonosítani. Ebben kérném a segítségeteket, hogy ha van valakinek nyákrajza+beültetési rajza hozzá közzé tehetné számomra. A panelen ezeket a számokat találtam HL 744T-8, BA482R, HL 744 S-12/83 Amúgy jó kis tv 1,5 éve javítottam nagyfesztrafóval +a ti segítségetekkel ![]() A válaszokat előre is köszönöm! ![]()
hali mindenkinek.
Van egy Dimarson DM5928T 70 cm-es tv-m. Az lenne a gondom, h elkezdett csíkozódni, 3-4 függőleges vékony fekete csík mozog gyorsan balról jobbra, pár napja jelent meg, a gyors mozgás miatt nagyon idegesítő. Mitől lehet, esetleg mi lehet a baja. Aki tud légyszi segítsen ![]()
Üdv!
Van valakinek a SABA T51SC42 típusú TV-hez kapcsolási rajza? Előre is kösz!! ![]()
Szia köszönöm a segitséget a átkondizásal nem lex gond a többivel inkább, de a rajz ha jol nétem nem az
![]() ![]()
Sziasztok!
A Samsung 501 2Z -nek mekkora a hangolófeszültsége? Javítunk egy ilyen TV-t amelynek az a baja hogy a csatorna beállítása után elhangolódik. De csak annyira hogy a kép elszemcsésedik. DVD lejátszóról működtetve nincs probléma, tehát a vevő környékén kellene szétnéznünk. Talán a rajzon jelzett 33 V lenne a hangolófeszültség, a rajzon rajta is van a zéner, de a TV-ben nincs, csak a helyét találtuk meg. Aki tud valami hasznos tanácsot adni kérem segítsen! Előre is köszönöm!
A 33V-nak nagyon stabilnak kell lennie, mert ha nem az akkor az ebből az RIC01 1-es lábán kijövő hangolófeszültség hatására az RQ01-es tranzisztor kollektorán megjelenő hangolófeszültség sem lesz az. Kell oda az a zener!
Nézzétek meg, hogy az 1-es lábon mászkál-e a hangolófeszültség, ha igen, akkor az RIC01 tápkörét ellenőrizd. Ha ott stabil, akkor RQ01 et ellenőrizd vagy cseréld és nézd meg stabil-e a 33V. Valamint ellenőrizd az RC02, RC03 és a C124 -es kapacitásokat. ( Én cserélném, nem mérném ) Nézd meg RR04, RR06, RR07 -et és ellenőrizd a forrasztásokat. -szerintem-
sziasztok. segitséget szeretnék kérni.van nálam egy sony tv kv-x2101d tipusu javitásra.a hibája a következő:bekapcsolásnál nem jön be a kép.mérések közben bejön de bordo,de jel nélkül.müszer szerint alkatrészek jok.az r-g-b katod feszültségek között nagy az eltérés.segitséget tanácsot kérek tőletek. sos-ben.köszönöm kurucz jani
sziasztok sony tvhez semmi tippetek nincs?köszi kurucz jani
Hellosztok.
Van egy Orion AT1161-OC (Mecsek) tv nk. Egy pár percig megy hiba nélkül de ezután magas füllel is hallható hangot ad ki és a kép elmosódik.Olyan mintha a sorvégtrafó valamiért alacsonyabb frekin menne mert ha jól megy akkor a sipolás alig hallható.
mcke....Milyen Tv ez? olvasd le a hatso cimket...
zsote78.........egy kolega emlitette a cuc szamot. Azt kellene megkeresni, mert sok tv-ben hasznaltak ezt a panelt. A hatlapi cimken vagy a panelon talalod.
van mikor nincs a panelon csak egy hosszu szam. ami szamokbol all azt fotozd le es akkor menni fog a dolog. meg keressuk mi a bibi........
Sziasztok!
A képcsőn van egy címke A66EAK22X01,VB001,14964 A panelen 29304-570.41 2L(16),-570.41/3L(15),más számot nem találtam rajta
zsote78...
nem tudom elkuldeni nem engedi a forum, nem fer bele tul nagy.......... meg van egyebkent. kuldj egy levelet ide: bundzsyespace@freemail.hu aztan vissza kuldom.
Zsigmond...
Nem biztos, hogy az alagutban latod a szikrat. Ha mondjuk a kombinalt sorvegtrafo es a sokszorozo hazaban tortenik valami. Esetleg valami a hutobordara huz at a csillamon keresztul. Egy tanarom erre azt mondta "negerek harca az alagutban" Az ilyen jellegu hibakat a felezes technikajaval szoktam javitani, ha az a csattanas valoban nagyfeszultsegu athuzas.Ami azt jelenti, hogy a tap vagy a sorveg kozotti eldontes osi modszere a kovetkezo: Azt javaslom, forraszd ki a sorveg tranzisztor "ha van alatta szigeteles vizsgald meg" fel helyette egy 220-as izzo es bekapcs. ha a hiba nem jelentkezik akkor a sorvegfok korul kellene tapogatni. Egyenlre ennyi.........
Szerintem a tuner hangolódik,vedd ki forraszd át ha nem ok cseréld ki.Más típusból is átteheted ha a bekötés egyezik nincs vele gond.Én is jártam már igy Funai-ból tettem át,a régi Sony-ba pedig Sharp Digi-TV.ből.A Sony UHF-en hangolódót el.Azóta is jól működik.
Sziasztok!
Van egy Videoton TV-m. (A típusa: TS 4325 SP TXT. Gyártási dátum: 1984. Távirányítóval működik. Teletextes.) Minden rendben volt vele, a kép tiszta volt. Most egy ideig áramtalanítva volt (kb. 2 hétig), amikor bekapcsoltam a kép tiszta, és éles maradt, de a piros és a zöld színt nem jeleníti meg. Aminek pirosnak kellene lenni az fekete, aminek zöldnek az pedig sárga. A sárga és kék szín megjelenítésésvel nincs semmi probléma (mivel minden ilyen színű: pl.: az emberek szája piros helyett fekete, az arcuk citromsárga stb.). Vajon mi lehet a probléma?
Az a gond hogy hiányzik a piros szín,R katódon mérj feszültséget,RGB.végfok tranzisztorait cseréld ki képcsőpanelon.valószínű a képcsőre is ráfér a felújítás kor miatt is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |