Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   124 / 1271
(#) nagyimre10 válasza Dudus hozzászólására (») Júl 26, 2009 /
 
Ige,de a két zéner ebben a kapcsolásban nincs benne.Tehát?
(#) ferzoo válasza zsote78 hozzászólására (») Júl 26, 2009 /
 
Ez egy régi CUC.... sorozatú Tv.nem a fűtéssel lesz gond hanem a sorvégfok nem indul,ez lehet sokszorozó zárlat miatt vagy Bu-sorvégtranzisztor zárlat miatt is.Ez szokott előfordulni esetleg mind2,táp is leáll egy idő után.Javítás=sokszorozót leforr.ni majd próba,ha igy sincs fűtés sortranzisztort cserélni,kollektoron imp.kondit szintén 8,2nF/1,6KV.Ha már megy valamilyen szinten sárga tápelkokat kicserélni mielőbb újra 22 évesek.
(#) kuruczjani hozzászólása Júl 26, 2009 /
 
szia mindenkinek a sonykv-x2101 tvm még mindig szorakozik velem.mérés alaoján az alkatrészek jok .jel nélkül bordó antennával kép sárgás .a feszülség rajz szerinti értékek nagyon eltérnek.táp nagyfesz rendben kérek szépen tippeket tölem okosabb embertöl ami nem szégyen csak kellemetlen.nagyon köszi mindenkinek.
(#) kuruczjani válasza kuruczjani hozzászólására (») Júl 27, 2009 /
 
van valami tippetek?patexati .amit üzentél sajna sehol nem találom.ide üzend légyszi.köszi kuruczjani.
(#) Dudus válasza nagyimre10 hozzászólására (») Júl 27, 2009 /
 
A sorkimenőt ellenőrizted már?
(#) jlaszlo81 hozzászólása Júl 27, 2009 /
 
köszönöm a szives segitséget! ügy látszik ez az oldal csak az egymás haverok közti kapcsolatba müködik! ha 1 idegen kér segitséget sok jora ne számitson! mert senkit se érdekel.....
(#) Dudus válasza jlaszlo81 hozzászólására (») Júl 27, 2009 /
 
Igazán nincs mit! Ha majd leírod érthetően, törekedve a helyes írásmódra, többen fognak segíteni, mert pl. én, egy szót sem értettem belőle...

De az is lehet, hogy senki nem tudja a választ!

Üdv.
(#) jlaszlo81 válasza Dudus hozzászólására (») Júl 27, 2009 /
 
Bocsi a helyesirásért, de mivel a jobb kezem törött, és bal kézel ráadásul 1-el örülök mirre végzek . A tv éről meg mi másst irhatnák le még, a szineket nagy nehezen sikerült 1 kézel is beálitani, hál istenek elég volt a potmétereket vagy mi a neve csavargatni jo lett. De viszont még mindig kikapcsol tv amikor neki jol esik, igaz 1 ből vissza lehet kapcsolni és megy 1 darabig, csak nagyon zavaró.amit még észre vettem rajta állitás közben, hogy a sorkimenő melleti bu (3 lábu ic) bocs de csak igy tudom magam kifejezni hütöborda van rajta de igy a hütöborda rendkivül forró már bekapcsolás után 10-15 mp mulva. Lehet hogy ez okoza a kikapcsolodást? Nem tudom de ha okozhatja akkor valami tanácsot kérnék hogy mitől melegethet ennyire. Elöre is köszönöm mindenki segitségét!
(#) nagyimre10 válasza Dudus hozzászólására (») Júl 27, 2009 /
 
A C 613-at cseréltem,és lőm világosság,azóta működik Sajnos én mérem az alkatrészeket,és hiába volt meg az értéke csak hibás volt.Köszi a segitséget.
(#) Dudus válasza nagyimre10 hozzászólására (») Júl 27, 2009 /
 
Örülök, hogy sikerült!

Én is sokszor kerültem pácba mérve jó alkatrészek miatt. Valószínűleg a mérésnél a vizsgálófeszültség lényegesen kisebb az üzeminél, így ott minden rendben de üzemi feszültségen átüt.

Szép napot!
(#) Dudus válasza jlaszlo81 hozzászólására (») Júl 27, 2009 /
 
Ne haragudj, de ennyiből nem lehet megmondani.

Kondizd át a tápot, állítsd be a rendszerfeszültséget, ellenőrizd a fűtését a csőnek. Ha eddig megvan és a hiba megmaradt, lehet továbblépni.

Én addig nem tekergettem volna a színeket, amíg alapvetően rendbe nem raktam TV-t!

Egy chasis kód jó lenne. Valahol a panelon rászitázva megtalálod.

( Mindent összevetve a kérdésed alapján azt mondom, bízd szakemberre! Nem játék és könnyen lehet áramütést kapni a javítás közben. Alapvető műszerek sem ártanak)

-szerintem-
(#) Dudus válasza jlaszlo81 hozzászólására (») Júl 27, 2009 /
 
Ha minden igaz ez egy MC-64A chassis. Csatolom a rajzot!

MC-64A.pdf
    
(#) jofy hozzászólása Júl 27, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy Orion Tátra fekete-fehér tv-m és egy olyan problémám lenne, hogy egy panelt kellene marnom hozzá, mert az eredeti elég ramaty állapotban van. (a panel a képcső hátulján van) A panelt megtervezni, kimarni nem okoz problémát, csak van pár alkatrész amit nem lehet beazonosítani. Ebben kérném a segítségeteket, hogy ha van valakinek nyákrajza+beültetési rajza hozzá közzé tehetné számomra. A panelen ezeket a számokat találtam HL 744T-8, BA482R, HL 744 S-12/83
Amúgy jó kis tv 1,5 éve javítottam nagyfesztrafóval +a ti segítségetekkel
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) bat777 hozzászólása Júl 27, 2009 /
 
hali mindenkinek.

Van egy Dimarson DM5928T 70 cm-es tv-m. Az lenne a gondom, h elkezdett csíkozódni, 3-4 függőleges vékony fekete csík mozog gyorsan balról jobbra, pár napja jelent meg, a gyors mozgás miatt nagyon idegesítő. Mitől lehet, esetleg mi lehet a baja. Aki tud légyszi segítsen
(#) fbela1990 hozzászólása Júl 27, 2009 /
 
Üdv!
Van valakinek a SABA T51SC42 típusú TV-hez kapcsolási rajza?

Előre is kösz!!
(#) jlaszlo81 válasza Dudus hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
Szia köszönöm a segitséget a átkondizásal nem lex gond a többivel inkább, de a rajz ha jol nétem nem az mert az enyém mono tv de a hütöbordák elrendezése azonos, szoval ma szétszedem megnézem ujbol+ kondi csere ha valami ujdonság lex megirom, köszönöm a fáradságos és a segitséget!
(#) fbela1990 hozzászólása Júl 28, 2009 /
 
Sziasztok!
A Samsung 501 2Z -nek mekkora a hangolófeszültsége?
Javítunk egy ilyen TV-t amelynek az a baja hogy a csatorna beállítása után elhangolódik. De csak annyira hogy a kép elszemcsésedik. DVD lejátszóról működtetve nincs probléma, tehát a vevő környékén kellene szétnéznünk. Talán a rajzon jelzett 33 V lenne a hangolófeszültség, a rajzon rajta is van a zéner, de a TV-ben nincs, csak a helyét találtuk meg.
Aki tud valami hasznos tanácsot adni kérem segítsen!

Előre is köszönöm!

(#) Dudus válasza fbela1990 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
A 33V-nak nagyon stabilnak kell lennie, mert ha nem az akkor az ebből az RIC01 1-es lábán kijövő hangolófeszültség hatására az RQ01-es tranzisztor kollektorán megjelenő hangolófeszültség sem lesz az. Kell oda az a zener!

Nézzétek meg, hogy az 1-es lábon mászkál-e a hangolófeszültség, ha igen, akkor az RIC01 tápkörét ellenőrizd. Ha ott stabil, akkor RQ01 et ellenőrizd vagy cseréld és nézd meg stabil-e a 33V.

Valamint ellenőrizd az RC02, RC03 és a C124 -es kapacitásokat. ( Én cserélném, nem mérném )

Nézd meg RR04, RR06, RR07 -et és ellenőrizd a forrasztásokat.

-szerintem-
(#) kuruczjani hozzászólása Júl 29, 2009 /
 
sziasztok. segitséget szeretnék kérni.van nálam egy sony tv kv-x2101d tipusu javitásra.a hibája a következő:bekapcsolásnál nem jön be a kép.mérések közben bejön de bordo,de jel nélkül.müszer szerint alkatrészek jok.az r-g-b katod feszültségek között nagy az eltérés.segitséget tanácsot kérek tőletek. sos-ben.köszönöm kurucz jani
(#) kuruczjani hozzászólása Júl 29, 2009 /
 
sziasztok sony tvhez semmi tippetek nincs?köszi kurucz jani
(#) moltam hozzászólása Júl 30, 2009 /
 
Hellosztok.
Van egy Orion AT1161-OC (Mecsek) tv nk.
Egy pár percig megy hiba nélkül de ezután magas füllel is hallható hangot ad ki és a kép elmosódik.Olyan mintha a sorvégtrafó valamiért alacsonyabb frekin menne mert ha jól megy akkor a sipolás alig hallható.
(#) bundzsy válasza mcke hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
mcke....Milyen Tv ez? olvasd le a hatso cimket...
(#) bundzsy válasza zsote78 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
zsote78.........egy kolega emlitette a cuc szamot. Azt kellene megkeresni, mert sok tv-ben hasznaltak ezt a panelt. A hatlapi cimken vagy a panelon talalod.
van mikor nincs a panelon csak egy hosszu szam.
ami szamokbol all azt fotozd le es akkor menni fog a dolog. meg keressuk mi a bibi........
(#) zsote78 válasza bundzsy hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
Sziasztok!
A képcsőn van egy címke A66EAK22X01,VB001,14964
A panelen 29304-570.41 2L(16),-570.41/3L(15),más számot nem találtam rajta
(#) Dudus válasza zsote78 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
Ott van az utolsó képen !

CUC4635

Innen tudod letölteni a rajzát...
(#) bundzsy válasza zsote78 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
zsote78...
nem tudom elkuldeni nem engedi a forum, nem fer bele tul nagy..........
meg van egyebkent.
kuldj egy levelet ide: bundzsyespace@freemail.hu
aztan vissza kuldom.
(#) bundzsy válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
Zsigmond...
Nem biztos, hogy az alagutban latod a szikrat. Ha mondjuk a kombinalt sorvegtrafo es a sokszorozo hazaban tortenik valami. Esetleg valami a hutobordara huz at a csillamon keresztul. Egy tanarom erre azt mondta "negerek harca az alagutban"
Az ilyen jellegu hibakat a felezes technikajaval szoktam javitani, ha az a csattanas valoban nagyfeszultsegu athuzas.Ami azt jelenti, hogy a tap vagy a sorveg kozotti eldontes osi modszere a kovetkezo:
Azt javaslom, forraszd ki a sorveg tranzisztor "ha van alatta szigeteles vizsgald meg" fel helyette egy 220-as izzo es bekapcs. ha a hiba nem jelentkezik akkor a sorvegfok korul kellene tapogatni.
Egyenlre ennyi.........
(#) ferzoo válasza fbela1990 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
Szerintem a tuner hangolódik,vedd ki forraszd át ha nem ok cseréld ki.Más típusból is átteheted ha a bekötés egyezik nincs vele gond.Én is jártam már igy Funai-ból tettem át,a régi Sony-ba pedig Sharp Digi-TV.ből.A Sony UHF-en hangolódót el.Azóta is jól működik.
(#) Tom2009 hozzászólása Júl 31, 2009 /
 
Sziasztok!

Van egy Videoton TV-m. (A típusa: TS 4325 SP TXT. Gyártási dátum: 1984. Távirányítóval működik. Teletextes.) Minden rendben volt vele, a kép tiszta volt. Most egy ideig áramtalanítva volt (kb. 2 hétig), amikor bekapcsoltam a kép tiszta, és éles maradt, de a piros és a zöld színt nem jeleníti meg. Aminek pirosnak kellene lenni az fekete, aminek zöldnek az pedig sárga. A sárga és kék szín megjelenítésésvel nincs semmi probléma (mivel minden ilyen színű: pl.: az emberek szája piros helyett fekete, az arcuk citromsárga stb.). Vajon mi lehet a probléma?
(#) ferzoo válasza Tom2009 hozzászólására (») Júl 31, 2009 /
 
Az a gond hogy hiányzik a piros szín,R katódon mérj feszültséget,RGB.végfok tranzisztorait cseréld ki képcsőpanelon.valószínű a képcsőre is ráfér a felújítás kor miatt is.
Következő: »»   124 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem