Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » USB-s hangkártya PCM2902 IC-vel
Nekem van egy cikkem amibe sok minden le van írva ezzel kapcsolatban felrakom
Megtennéd, hogy esetleg nagyobb felbontásban is feltöltöd ezeket a képeket olyan módon, hogy feltöltésnél kikapcsolod az automata átméretezést?
Kösz!
Enyi van sajnos De ha meglenne nem gondolod hogy azt is megosztanátom veletek amúgy?
Sziasztok!
Én is szeretném megépíteni az USB-s hangkártyát, de NEM "bus powered"-re szeretném megcsinálni (sokan panaszkodtak az alaplapi és egyéb zajokra, amik az usb-s táp felől érkeznek.) Hogyan lehetne más, 5V-os táppal meghajtani? Az IC 1-es lábára a D+ helyett kössem be a +5V-os szűrt tápot, a GND-ket meg kössem össze? Találtam egy másik kapcsolást is, ami kicsit egyszerűbbnek tűnhet, nem tudom még mennyire érdemes ezzel foglalkozni.
Nem nem ha külső tápról akakrod hajtani akkor a Vbus lábra kell a +5V a GND meg enyértelmű. Amúgy nekem tökéletesen megy az USB táplálásról is a [color=red]Vbus[/color] és a GND közé betettem egy 1µF-es kerámiát és segített rajta meg jobb ha az USB kábelen van Ferrit (egy kerek műanyagdarab a kábel egyik végén)
Köszi szépen! Tul.képpen csak megerősítésre volt szükségem Sehol, de sehol nem találtam külső tápos kapcsolást ehhez.
Közben láttam, hogy más is feldobta ugyanazt a rajzot, amit én..
Hali All!
Megint megépítettem a hangkarit de most SMD kivitelbe és az a bajom hogy az IC nagyon melegszik vajon mitől lehet??? (átnéztem töbször is kapcsrajz szerint van)
Szia!
Ez az ic kifejezetten usb-s eszköz, ezért nem használnak hozzá külső tápot (sajnos). A több konstrukciós hiba közül ez csak az egyik, de a legsúlyosabb, amit felfedezni véltem a fent csatolt kapcsolásban. Én is elkészítem a kapcsolást néhány változtatással, de komoly reményeket nem fűzök hozzá. Ez a Burr Brown csipp a legjobban lebutított, amit valaha láttam. Egyébkén a cég a világ legjobb high end AD-DA csippjeit gyártja.
Szia!
Kicsit elszomorítottál Tulajdonképp egy DAC-ot szeretnék építeni, (CS8414 + CS3443) és mint "opcionális" kiegészítőként építenék bele egy USB-s bemenetet. Tehát: lenne egy SPDIF bemenete, meg egy USB. Szerintem egyenlőre maradok annál a megoldásnál, hogy a hangkártyám (M-audio audiophile 2496) spdif-jére kötöm a cd lejátszót és azt kötöm az erősítőre... Így is nagyságrendekkel jobban szól, mint a cd lejátszó saját DAC-ja!
A Crystal ( CS3443) DA csippje igen rossz választás, én már építettem a CS4390 24bit/ 48kHz változattal, hallgatható, de a nagy - millios- cd játszókhoz semmi köze. Sokkal jobb, ha a Burr Brown, Analog Devices, vagy Philips icvel építesz DA-t. Az S/PDIF ill. AES/EBU portok egy speciálisan audió célra kifejlesztett linkek, tehát jobb mintha az USB-t használod, az csak opcionális lehet.
Az előzőleg csatolt rajzon az egyetlen pozitívum az S/PDIF bejárat, de ezt sem szabad optikai csatolóval csinálni, csak trafós, 75 ohmos koaxiális bemenettel, mivel az optikai csataló 4-5 x-os jitter okoz a DA konverzió során, ami torzitás, dinamika veszteség és zajt eredményez. A jelfogadó processzor (CS8414) önmagában nem túl rossz választás, spéci táppal kb.150-200pS RMS-ig redukálja a jittert, ezt még meg lehet fejelni egy pll vagy recloking áramkörrel. Én egy non-oversampling DA-t készítettem utolsó ként, a TDA1541-el, ami nagyon egyszerű, olcsó ,de rendívűl jó hangminőséget biztosít. Megnézhető: Bővebben: Link(D/A konverter készítése CD-lejátszóhoz)
Íííígen, ííígen... Ezt szerettem volna megépíteni, a TDA-s verziót, meg is terveztem kiCAD-ben, elkezdtem hozzá beszerezni az alkatrészeket, majd beleestem a "nagy magyar valóságba"... Elfogyott a pénzem. Ezért gondoltam a "lite" verzióra.
A célom nekem is egy NOS-DAC volt, sok helyen láttam trafós bemenetet az spdif-re, csak nem tudom, hol lehet beszerezni. Sok katalógust végignyálaztam, (pl. hestore, HQvideo, Chipcad) de nincs ilyen náluk A másik beszerezhetetlen alkatrász a CS8412. Már nem gyártják, csak a 8414-et, ami lábkiosztásban, mindenben ugyanaz, csak TSOP28-as tokot kapott....
Szerencse, hogy a 8412-est már nem gyártják, uganis 8414-16 os változata a töredékébe kerül. Ráadásul tudtommal 8414 SO 28 L tokban kapható, legalábbis nekem ilyen van, és azt a tokozást még könnyen fel lehet forrasztani. Viszon van egy PCM 1716 os DA icm, evvel már gondba leszek, mivel ő TSSOP28 -ba van tokozva, de kis praktikával ezt is fel lehet rakni.
Én is kértem a TI-től 2db alapanyagot és egyből 5db-ot postáztak. Meglepő hogy a kereskedelemben 2000Ft körül árulják az IC-t és a TI ilyen nagyvonalú.
Repülök panelt gyártani...
Hogy rendelted? Nekem 1 hónap után dobtak egy emilt, hogy cancelloltak, de hogy miért, azt nem mondták. Írtam nekik, de válaszra sem méltattak
Privátban adj egy postacimet és szívesen elküldök 1db 2902-t !
Remélem ezzel tudok segiteni hogy előrébb juss az építkezésben!
Sziasztok.
Nekem egy olyan segítség kellene, hogy vannak pcm2902-eseim, 5db. Az itthoni pákám nem alkalmas ezekhez a felületszerelt alkatrészekhez. Tudna nekem valaki sígíteni hogy ráforrasztja a kis ic-ket a nyákra??
Hali mindenkinek ha a forrasztóállomásom nincs leföldelve az megölheti a PCM-et? A választ előre is köszönöm
Szerinte jobb is, ha nincs leföldelve! Így nincs semmivel kapcsolatban páka forrasztófelülete. (Erre jobb szó nem jutott eszembe.)
Hmm akkor hogy lett mind a 4 kapcsolásnak U.A. baja? Sőőt ami jó volt után melegítettem hogy jó kontakt legyen és utána elkezdett szikrázni meg füstölni az IC ez mégis hogy van (kontak hiba zárlat kizárva mert le ellenőriztem)
Feszültség alatt nem forrasztunk... Alapszabály. Ha pedig le akarod nagyon földelni, akkor a kapcsolás GND-jét kösd össze a páka földelésével! (célszerű meggyőződni egy egyszerű méréssel a pákahegy és a földpontja közti potenciálkülönbségről)
Nekem sikerült szuper ESD-s pákával üzemben lévő 46dBm kimenetű 900MHz-es adó erősítőjét megforrasztani Szürreális fájdalom volt
Tápfesz nincs forditva bekötve vagy a tápláb elkötve? Ilyen drasztikus jelenségeknek általában az az oka!
kispesten tudok segíteni, magánban keress ha el tudsz jönni
Én nem forrasztok fesz. alatt csak furcsáltam hogy egy világítós kapcsolóra forrasztottam egy vezetéket és amikor hozzáérintettem a páka hegyet enyhén világított aztán megmértem a konektroba hogy van-e föld de nincs szóval be kell vezetnem egy sárga-zöldet de mondták nekem hogy kösszem rá a nullára tudom hogy az egész EU-ba PEN vezető van de szerintettek mit tegyek?
Nem le ellenőriztem beüzemelés előtt Vcc GND közt nem volt kontakt füstölés után meg már igen FÖLDELNI KELL MAJD
Hát mondjuk én nem forrasztanák ilyet, olyan pákával, ami hálózatról megy. Én most forrasztottam a laptopomban egy 24V-os forrasztóállomással és megy a gép, mert most is arról írok. PCM-et is forrasztottam már vele és az is ment.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |