Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Tavasszal akadtam erre a fórumra, azóta olvasgatom, meg nézelődök neten. Brikettálás után házilagosan, természetesen a lehető legolcsóbb megoldással. Ami nekem megfrordult a fejemben, hogy tavaszi metszéskor nem kevés ágat éget el az ember, amit fel lehetne használni, illetve évközben a fűnyíráskor keletkező darálék is alkalmas lehet rá. Ágaprításhoz készülőben van egy darálóm, 110-es PVC csőben, tengely elosztva benne hosszirányban 3 3szög alakú késsel, villanymotor meghajtással. Ha kész lesz teszek fel képet ha érdekel valakit, még sajna én sem láttam. A tömörítéssel lenne gondom, met sem motorom, sem hidraulikus présem sincs, első nekifutásra, Peterson prés jutott eszembe, fa váz, benne autóemelővel. Mivel a darálékot nem biztos hogy így a megfelelő mértékben össze tudom préselni ezért valami kötőanyagon gondolkozom. Magát a darálékot vízzel keverhetem, de nem biztos hogy össze is tartja ezért a tapétaragasztó jutott eszembe, kinek mi a véleménye erről. A Prést pedig szintén PVC csőből, oldalt lyukakat fúrva hogy a folyadék ki tudjon jönni. Vélemény, ötlet, tanács? Minden elismerésem azoknak aki több 100.000-ket rákölöttek már egy brikettálóra, de bennem felmerül a kérdés, hogy valószíbű azért csinálja mindenki, hogy spóroljon, megéri ennyit belefeccölni? Nekem momentán sajna nincs ennyim, hogy überbrutál mindent magától egyszerre csináló gépet hozzak össze, ezért gondolkodok egyszerű megoldásokban.
Hello!
Azért költenek az emberek 100eFT-okat a brikettálóra mert olcsóbban nem lehet olyan gépet építeni ami olyan brikettet készít amit rendesen lehet is használni! Ha alacsony a nyomás akkor szétesik a brikett! ha ragasztót használsz akkor a környezeted döglik bele és ha a gázt visszafúja a szél a kéményen akkor annak se te se a család nem örülne! A ragasztót ezért is felejtsd el! És nagy mennyiségben az ára eléri a tüzifa árát! És értelmét veszíti a brikettálásod! A pvc tömörítő elég nevetséges lenne! az első brikettet talán 1/4. részig össze tudod préselni és a csöved szét megy! A leg olcsóbb ha a pvc csöveset akarod megcsinálni , hogy egy fémlapot kifurkálsz , hogy a víz ki follyon a lyukakon. Erre ráteszed a pvc csövet majd beáztatott forgácsot tegyél bele a csőbe, az áztatás által a cellulóz kiázik a forgácsból és majd ez fogja összetartani a brikettedet! miután töltve van a cső pl autó emelős prést csinálsz és ezzel összepréseled a csőben a forgácsot majd kiveszed a még "gyenge" brikettet és a napon kiszárítod. miután száraz felhasználható. A rendes használható brikettáláshoz hatalmas nyomás kell és ehez a nagy nyomáshoz a vázat és mindent úgy kell megépíteni , hogy az képes legyen elviselni a sok esetben több 100 tonnás nyomást! ez a szerkezet meg erős pénzbe kerül megépíteni! Olyat meg ami az első brikettnél tönkre megy annak nincs értelme , hogy kiadjon valamennyi pénzt is rá az ember! Így vagy normálisat csináljon vagy semmilyent!
Üdvözlöm a fórum olvasóit. Remélem szorgalmasan gyűjtögetitek a szalmabálákat. Én már összekótogtam párszázat. Méhtelepen sikerült vásárolnom egy villástargonca villaemelő keretet munkahengerrel, remélem elégmasszív lesz. Még nemkezdtem hozzá az építéshez még aratunk. Talán a jövőhéten.üdv ksanyi.
Üdv!
Faforgácsot kis mennyiségben, kb 700 liter, nem tudom milyen halmazsűrűséggel (kézzel betömködve) + fűrészporral szennyezve, mennyiért lehet eladni, meg egyátalán vesz-e valaki ennyit? (vegytiszta, luc+fenyő) Ez nem hirdedés, csak érdeklődeés és remélem épiti már a gépét mindenki. Kösz Üdv!
Hello! Még mindig megvannak a fröccsgépeim, amiket korábban már feldobtam, de kevés rá az érdeklődés.
Horcsabnak igaza van, a hidraulikus rendszer összeállítása és vezérlése nem olcsó, hacsak az ember nem fér hozzá valami leselejtezett géphez amiből ki lehet nyerni az alap cuccokat. Nekem van 4 db öreg fröccsgépem, amelyeknek mindegyike komplett hiraulikus rendszereket tartalmaz a brikettáláshoz gépet fabrikálóknak. 1 milliót szeretnék a 4 gépért összekaparni, ez kb. a tavalyi MÉH telepi ár. Kedves Horcsab, esetleg csinálhatnál nekem is egy gépet, ezekkel tudnék fizetni. Üdv mindenkinek!
Egy kérdésem lenne! A brikett géphez, maga a tömöritő csőbe kell h legyen "Kúp" vagy sem!? Valamilyen átmenet, hogy a tömörités nagyobb hatásfokú legyen! S ha kell akkor mekkora átmenetel szükséges, mondjuk egy 5cm átmérőjű kész brikett kivitelezéséhez!?
Valaki tud nekem ebben segiteni???
Üdv!
Fix kúp nem lehet, mert annyira beszorulhat, hogy kb egytergával kéne kiszedni (ez dugattyús présnél), csigásnál a fene tudja. Hidraulikusnál a cső kúposságát hasitott csővel oldják meg, amit egy hidraulikus szoritóval kell szoritani, illetve elengedni. Mondjuk itt sem a kúposság a lényeg, hanem a szoritás. Nézz vissza, találsz 3D rajzot (enyimé) Üdv!
Köszi a választ! Most ez eleve megdöntötte eddigi elképzeléseinket.... Gondoltam fix kup beszerelésével nőni fog a tömörités nagysága... Tehát a tömöritás csupán a fűrészpor és a cső fala közötti surlódás következtében történik? a hasitott cső kb 5mm mehet akkor össze, igy keletkezik a kup.... ahogy én gondolom! S ebből kiindulva olyan hosszú csővet veszünk ami végén a megfelelő surdás következtében már nem esik szét a brikettünk! jol gondolom?
Üdv!
Üdv!
A szoritás méretezése nem egyszerű, én a szakdogámban nem is vállalkoztam rá, szerintem a gyártók is kisérletezéssel határozzák meg a paramétereket. Egyébként a szoritás a kész brikettekre hat (ahol a tömörités megtörténik, nincs hasitás!). tehát a szerepe a pár db még ott lévő kész brikett megszoritása, igy nem tudnak tovább csúszni, és a tömörités tulajdonképpen a bent lévő briketthez történik (mintha zárt tér lenne) A szoritóerő két részből tevődik össze: a brikettben lévő, tömörités hatására keletkező sugárirányú (cső falára merőleges) feszültségből, és a külső, hasitott csőre ható erőből. A gondolatmenetben addig jutottam, hogy valószinűleg az első erőt csak a hasiték hossza (meg persze a fal simasága), mig a másodikat ez a hossz nem befolyásolja. A lényeg tehát, hogy vagy invesztálsz még 1 szoritó munkahengerbe + tömlők, útváltók, vagy megelégszel a kisebb termelékenységgel, és eleve zárt tömöritést csinálsz. A simán hosszú cső választással az a baj, hogyha létrejön a megfelelő súrlódás, akkor ugyanott vagy, mint a fix kúposnál: akkora súrlódás van ami hatására felépül a 1000 bár tömöritési nyomás, tehát az életben nem szeded ki a csőből. Azt lehet még, hogy a cső szoritást egy bazi nagy karon keresztül egyszerűen kézzel működteted. Na ennyit, Üdv!
Folyamatos szölöpréssel biztató eredményeket értem el.Iratmegsemmisítöhöz hasonló szerkezettel ledarálom a kartonpapírt és egy kevés víz hozzáadásával kipréselem.Óránként 150-200 kg-ot tud.A prés 2KW-os,a daráló 1.5 KWos.
Ha tuja valaki az Inter-pellet Budapesti telephelyének címét, esetleg szervizének telefonszámát,ahol ZBJ présgépeket és alkatrészeket árusítanak, kérem írja meg nekem a reki65@freemail.hu Esetleg olyan személyek jelentkezését várom, akinek van működő ZBJ vagy ZBHP brikettálóprés.
üdv Mambru!
Komolyan érdekelne a gép, hczingergy@gmail.com.
Helló, foglak keresni az ügyben de most nagyon elfoglalt vagyok.
Hello mindenkinek!
Hol maradnak az uj hozzászólások ötletek, kérdések? Vagy mostmár senkit nem érdekel a dolog!? Vagy mindenki dolgozik otthon egy gépen ami elfogathato lenne de h mindenki mindennel tisztába legyen ezt már kevásbé hiszem
Láttam már néhány veszélyes gépet ,de ennyire veszélyeset még nem. Mindenkit lebeszélek az esetleges után építésről. Ez nem veszélyes hanem élet veszélyes.
Szerintem nem veszélyesebb mint egy házi gyártású körfűrész.
[OFF]Engem érdekelt volna a mechanikája is. Ha én lennék a konstruktőr, viszonylag kis motort kapna (max 0,75-1,1 kW) , ami hajtana saját fordulatával egy lendkereket. Utána egy jó "izmos" fogaskerék áttétel, és foroghat a tárcsa. Ez akkor is brutál.
[OFF]A Nyaumakszban láttam egy elég brutál körfűrészt. Fixen telepített 70 cm-es lap, és 28 cm-es rönkfának kialakított fel (rá) csukható valami. Ráteszed a fát, és becsukod a lap meg nyissz.... 8LE-s motorral, 6 számjegyű árcédulával.
Én éppen egy levél brikettáló gépen dolgozok, habár igen lassan halad. Először egy prototípust készítünk, gyenge anyagokból, hogy egyáltalán működőképes-e az elképzelésünk. Lesz egy kis időm, leírom bővebben a lényeget.
Tomesz
tisztelt fórumozók!
Ha valakinek lenne egy teljes méretezése fixméretes brikettálóra, akkor nagyon örülnék neki ha megosztaná velem! az e-mail címem mer500@freemail.hu Ha valakinek van valami számítása,vagy 3D-s rajza esetleg solid edge-ben azt örömmel fogdom! Köszönöm a segítségeteket!
Sokat érdeklődtem a ZBJ-II gép felől,de senki nemadott választ.Most feldühödtem,tehát eladom 2500 €-ért./hozzá daráló megegyezés szerint/ Címem reki65@freemail.hu
Énis szeretnék egy csigás briketálot épiteni az elmélet megvan már csak a tőmőritésen gondolkodom mijenvastog legyen és mijen formája legyen
A folyamatos szölöprés jó kiindulópont lehet.Hasonló egy húsdarálóhoz csak nagyobb.Aszölönél egy ellensúlyos ajtó tömörít.Én papírral probálkozom.A száraz surlódástól és egy kis víz hozzáadásátol összeáll ,de ezt a agépet nem erre találták ki.Nagy az átmérő,gyors a fordulat,gyenge a motor stb.Folyamatban van egy kissebb átméröjű,nagyobb motorteljesítményű szerkezet építése,ruggós szorító pofákkal,fűthető csővel stb.Ha elkészül bemutatom. Csá.
A lányok átvették az irányítást Kitti, Pancsa
Jut eszembe: valaki hírdet a vaterán csigásról? rajzot. Tudtok róla valamit?
Miért kell fűthető cső?A surlodástol ugyisfelmelegszik ez tapasztalat Mi már épitettűnk egy kisebet és az nagyon meleg volt álandoan.Ezt a gépet akarom tovább felyleszteni nagyobbra.A motor 5kw,a cső 80mm-ter.A barátnőm pancsa
Helló!
A napokban átolvastam a fórumot, ha emlékeim nem csalnak de erre már válaszoltak egyszer, és ha jól emlékezem a faforgács, fűrészpor, tartalmaz valamilyen kötő anyagot amit a hő kiold, és aktivál, és ha lehűl a brikett keményebb lesz, és jobban összeáll.
Nah a 14. oldalon megtaláltam a kérdésedre a választ:
[quote]rabolt írta: Az alapanyagból kicsapódó lignin megolvadjon,kihülve szinte ragasztott kötést hozva létre.[quote] Egyébként ez a csigás megoldás engem is érdekelne. Vannak a gépészetben, számításban, rajzban tapasztalatim. A 13. oldalon linkelt videó keltette fel az érdeklődésem igazán a csigás prés iránt aki még nem látta volna Bővebben: Link Viszont kérdeznék is, ha már van tapasztalatod a csigás prések terén, milyen csigát használsz? Tömörítést az átmérő csökkentésével vagy a csiga menetemelkedésének csökkentésével oldottad meg? Nem volt gond a csőbe szorulással? Korábbi hozzászólások kicsit eltántorítottak, voltak ilyen téren próbálkozások és sok gond volt a csigával, mert erre senki sem tudott tapasztalati vagy egyéb képleteket, a csiga tervezésére. Segítséged és infóid előre is köszönöm mindnyájunk nevében. -Firemac- |
Bejelentkezés
Hirdetés |