Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA1558Q
Témaindító: Vassjozsef01, idő: Ápr 2, 2008
Témakörök:
Szia!
Tettem rá 4700uf-ost, 2200uf-ost, 1000uf-ost (persze külön-külön) és mind a 3nál 20-20,5V -ot írt a multi. Ezt egyáltalán nem értem, ráadásul a végfokon 1000uf-os kondi van, tehát akkor az is 20V-ot kapna? Szerintem ez így hülyeség. Ötlet esetleg? ![]()
Nem bírtam ki, hogy ne próbáljam ki a kondi lábainak felcserélését
![]() ![]()
Hali!
Ha ekkora fesz van egyenirányítás után, akkor ne kösd rá a végfokot! Illetve ha már megtetted, akkor valószínű elszállt... Elektrolit kondit pedig fordított polaritással nem kötünk!
Szasztok! ha egy TDA 1554-es IC-t kicserélek egy TDA 1558-ra akkor nagy bűnt követek el? illetve működni fogy az erősítő?
Szia!
Szerintem jó! Nekem ugyan az a nyákterv volt mind a 2 IC-hez (TDA1554Q, TDA1558Q)
És hogyhaadott egy 20 W-os erősítő de nekm mittom én 4-5-W-os hangszóróim vannak és nincs pénzem hangszóróra akkor lehet ezel valamit kezdeni?
Ha önuralmat tudsz gyakorolni, és csak nagyon kis hangerőn hallgatod az erősítőt, akkor igen.
![]()
Hallgasd a hangszórót, és mikor torzít, vedd lejjebb a hangerőt. Ennyi dolgod lesz.
Sziasztok!
Fel tudna rakni valaki ide egy nyáktervet tda1516BQ BTL-hez? Csatoltam a katalógus kapcsolási tervét! Előre is köszönöm! Valamint nem értem, hogy mit jelent az "internal 1/2 Vp", ide nem a tápfesz. fele kellene, hogy bemenjen ![]()
Sziasztok ugye belevágtam az erősítőépítésbe de gorsan meg is rekedtem de nem nagy a baj az IC TDA 1558-as lábkiosztására lennék kíváncsi számokkal ha így lehetségel?
![]()
Vagy hogyan tudom megállapítani, hogy melyik az 1-es láb és hogy megy tovább a számozás?
Szia!
Ha szemből nézed (tehát ahol látod rajt ezt:"TDA1558") akkor balról jobbra haladva. A páratlan lábak vannak így hozzád közelebb (tehát elöl) a párosak meg hátul. De ha van nyákterved akkor arról is meg lehet állapítani ![]() ![]()
megépítettem az erősítőt mindkét változatot, egy kérdésem lene normáis hogy nyugalomban is 1-2A az áramfelvétele és iszonyúan mekegszik? Ezenkívül rendesen szóll
Szia!
Kivezérlés nélkül kb. 100mA az áramfelvétele. Ha ennél sokkal több, valami gond van vele, pl. gerjed.
A gerjedést hogy tudom megszüntetni, mindent a leírás szerint csináltam?
Melyik kapcsolást építetted meg?
Egy-két fotó sem ártana, ha lehet.
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/4_csatornas_erosito_tda1...l.html
ezt. Fotót sajna nemtudok készíteni.. :S számítógép tápról táplállom.
Először rakni kell a kimenetre egy soros R-C tagot, esetleg a bemenetet hidegíteni kell egy 1nF-es kondival.
Az egyik csatornára berajzoltam. A panelon ugye rajta van a puffer, meg egy párszáz nF-es kondi a tápfeszültségen?
Hali!
Az amit linkeltél, a gyári ajánlott rajz, viszont a következő oldalon ott van az általam javasolt. Ha aszerint csináltál mindent, akkor jónak kell lennie, vagyis akkor nálad van a hiba. Saját nyáktervet használtál, vagy azt, ami a cikkben van?
akkor rosszulk linkeltem, én az álltaladjavasoltat építetem meg. azt használtam ami a cikkben van, AT tápról táplállom.
heló mindenkinek van nekem is egy tervrajzom ami 3 kimenetű de van külön bass és egyben a közép és a mély ha érdekel vkit szóljon
![]()
Pedig jó lenne kép róla...
Milyen vezetékeket használtál a bemenetnél? Forrasztások jók? Én is AT tápot használok.
Szia!
Szerintem fel teheted, hátha valakit érdekel! Mert ha jól értelmezem amit írtál akkor rögtön van egy 2.1es végfokja ![]()
Sziasztok nekem már kész van egy hasonló erősítőm TDA1519- ből egész jól szól. Na már most ezt a számítógépre szeretném kötni mégpedig 2.1-es ként. Ezért egy olyan szabályzó IC vagyvalmi kis kapcsolás kellene amivel egyszerre lehet szabályozni mind a három hangszoró hangerejét.
![]() Aki tud kérem segítsen!
Szia! Ez az IC csak 2x6W tehát ebből max 2.0 lehetne (szerintem). No de majd az okosabbak
![]()
De két darabból építettem és az egyiket hídba kötöttem!
![]()
Ha már úgy is gépre kötöd, akkor nem miért nem vezérled onnan (pl: winamp...)??
Van úgy, hogy a gyerekek játék közben talán egy kicsit túl hangosra állítják a hangerőt, és én ilyenkor könnyen megtaláljam a hangerő szabályzót. Eddig egy mini"hi-fi" volt az erősítő de a lányom lenyúlta a szobájába.Ezért kell egy ilyen kis motyót építenem.
Gondoltam én a TDA7495-re is de ezt nem lehet hídba kötni pedig ezen van feszültség vezérelt hangerő szabályzója. De ha valaki tud ennek az IC-nek egy valamivel nagyobb testvérét ajánlani meg köszönném.
Igazad van, ott a pont!
Van olyan potméter, amin 3 "sor" van, tehát olyan mintha 1 sztereó és 1 mono potit raknának egymás mögé. (Most láttam én is a gyári 5.1ben). Biztos lehet kapni boltban is, és akkor 1 ilyennel meg lehet oldani. Szerintem egy 10K-s poti elég. |
Bejelentkezés
Hirdetés |