Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   703 / 3603
(#) DuMatyi válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

Az asztaliba nem kell elemet venni. Ezen kívűl nagyobbak a kijelzői, jobban látni. Nem egycsipes, javítható. 24/7 üzemben mehet. Ezenkívül valóban pontosabb, azonos felbontást nézve is. Amit eddig láttam: Keithley digit multi 12 digites. Potom másfél millió forintért! A telepes előnye: földfüggetlen.
(#) bankimajki válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

Köszönöm, de rájöttem anyagi okok miatt maradok a hordozhatónál, jó öreg My64 Olcsó, és jó :yes:
(#) kiskacsa2009 válasza Norberto hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Sziasztok, a hangos azért nem szól egyes helyeken, mert (elméletileg) kontakthibásak a kábelek, de még nem tudni semmit, mert új az iskola, és még van olyan hely az épületben, ahol, még senki sem járt

Action2K: Azért ne nézd hülyének a tanárokat, mert ez egy infrmatikai iskola, kb 10-15 infótanárral, és van aki ehhez is ért...
Én eredetileg is állapotfelmérést akartam végezni, aztán kábelcsere, meg egy kis javítás...

Ha nem mondtam még el valamit, akkor kérdezzetek!
simpi már jelentkezett privátban.

Majd még írok... :wave:
(#) kiskacsa2009 válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Még valami: ha van valami javítani való azt a suli állja, Pl.: Ha kell a javításhoz kell 534m kéteres 0.7-es árnyékolt kábel azt kifizetik... A közben elfogyasztott kávét sajna nem állják...
(#) zoly15 hozzászólása Szept 24, 2009 /

Szép reggelt mindenkinek!
Most nézem hogy 3 hónap múlva karácsony :hide:
Nekem nemsoká irány a meló akarom mondani gyakorlat, ami meló
Aztán majd délután 5 körül hazakandikálok
(#) DuMatyi válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Új iskola?! Már az elején ilyen gondok vannak? Bele se merek gondolni, mi lehet például a központi fűtés-, víz-, és gázcsőhálózattal, vagy a fal fogja magát és kidől, esetleg a tető beázik...
(#) DuMatyi válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Na jó, nem kell ilyen drágában gondolkodni. Az EMG-nek volt jóféle asztalija nixie csövekkel. Néha börzén felbukkan, horror áron. Mindenki úgy vigyáz rá, mint a két szép szemére.
(#) Action2K hozzászólása Szept 24, 2009 /

Akik szeretik az igazi katasztrófafilmeket, azoknak ajánlom ma este: TV2 21:25 Bean - az igazi katasztrófafilm
(#) moltam hozzászólása Szept 24, 2009 /

Hellosztok.
Irtam egy kis progit VB ben. Viharmániásoknak jól jön Milyen lett?
(#) Ricsi89 hozzászólása Szept 24, 2009 /

Helló!
Valaki tudna segíteni C programozásban? Most kezdtük és kicsit még gyenge vagyok benne, de van egy házi, amit nem nagyon tudok megcsinálni. Konkrétan a feladat:
Idézet:
„Írj olyan programot, mely bekéri a felhasználó születési évét, majd a képernyőre írja, hogy hány év van közted és a felhasználó közt, valamint a neved.
Példa:
Mikor születtél?
1986
Én 1985-ben. 1 év van köztünk.
A nevem Bond.

A fenti példában feltételeztem, hogy 1986-ban születtem és a nevem Bond, de Te a saját adataiddal helyettesítsd ezt. Figyelj oda, hogy nem tudod, hogy a felhasználó idősebb, vagy fiatalabb, mint Te.”

erre kellene valami nagyon egyszerű megoldás, mert még alig tudunk valamit és furcsa lenne, ha valami bonyolultabb dolgot művelnék benne.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Nekem egy dolog nem világos. Mi a fenének kell egy VILLAMOSmérnöknek programozást tanulni? Nem informatikus vagy, hanem VILLAMOSmérnök. Miért kell keverni a szakmaterületeket?
(#) radiomano hozzászólása Szept 24, 2009 /

Sziasztok fórumozók!

Egy furcsa kérdéssel fordulok hozzátok. A problémám a következő: van egy régi (nem kézi szivatós) Briggs fűnyíró blokkom. Az a kérdésem, hogy el lehetne-e dönteni az oldalára úgy, hogy működjön ebbe a pozícióba? A tankot el lehet forgatni 90°-al, azzal nincs gond, de az olajzás az rendesen megtörténne? Feljutna a hengerbe és a többi részhez az olaj? Szétszedni nem akarom, ne kelljenek új tömítések esetleg szimmeringek. A válaszaitokat előre is köszönöm

radiomano
(#) zolika60 válasza radiomano hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

2 vagy 4 ütemű?
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Mert mikrokontroller és PLC programozást is tudni kell. Ezért előbb számítógépen tanuljuk meg, majd később jön a többi gondolom.
Radiomano: Nem fog menni oldalra fordítva, mert az olaj a motor aljából egy kis propellerszerűséggel jut el a többi helyre. A propellert a főtengely hajtja, egy kis része beleér az olajba és szó szerint "szétfröcsköli" az olajat a motorban.
(#) patexati válasza radiomano hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Nem lesz jó mert az olajozás csak a rendes pozícióban működik! Átalakítani kissé bonyolult! Különben egy hajtott lapátos kerék veri fel az olajat bent szedtem szét gyűrűzni párat!
(#) kiskacsa2009 válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Nem ÚGY új iskola, hol láttál te Budapesten épülni iskolát?? Egyszerűen régi... A te segítségedet is szívesen fogadom...
(#) DuMatyi válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Köszi megtisztelő, de van sok nálam sokkal kompetensebb ember a témában, például Action2k. Ilyen hangrendszert nem terveztem még sosem. Bekötni is csak BEAG-ot kötöttem be
(#) mark.budai válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Jaa, hogy a másikból elküldtek? :hide:
Van a pincébe egy mikró, szét kéne szedni, kell a trafó, hátha egyszer áttekerem, a lágyindítás, meg a kondi dísznek. Szedtem én már szét egyet, régen, bár nem itthon. Annak sem lenne rossz a trafója. Meg valahonnan kéne szerezni nagyon-nagyon olcsón két GU-81-es csövet. Nézve a videókat róla, nagyon megtetszett a csövecske.
(#) zoly15 hozzászólása Szept 24, 2009 /

Szép estét mindenkinek!
Lenne egy olyan kérésem, hogy valaki nem-e tudna nekem valamiféle fájlt adni, egy NOKIA N70-es "magyarosításához"..
Olasz nyelvű a telefon, de én magyarra szeretném.
De ez 12K Huf- ba lenne benne.
Ha valaki tudna adni valamiféle magyarosítást, hálás lennék..
Vagy ez a házilag való magyarosítás lehetetlen?
Előre is köszönöm!

Üdv!
(#) radiomano válasza patexati hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Értem. Akkor ebben az állapotában esélytelen? Esetleg ha több olajat teszek bele? Esetleg az átalakítás is érdekelne. Hogyan lenne megoldható? Képen láttam vízszintes tengelyű briggs-et de nem láttam sok mindent ami az olajat felveri, csak a főtengelyt és az arra erősített fém lapot, behajtott véggel.
(#) Stadi válasza radiomano hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Amennyire én tudom, a főtengely és a hajtókar csuklója belelóg az olajba és igy csapja fel azt a henger falára (talán szóróolajzásnak hivják), tehát vizszintes hengernél meg kellene oldani, hogy az olaj oda legyen lötyögtetve egyenletesen a henger falára. Szerintem.
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Én nem tudok C-ben programozni, de 3-as ZH-t irtam belőle.

Szóval beolvasás: scan-valami, talán scanf, kiiratás hasonlóan, pl. printf (ez formázott kiirás). Előbbinél stdin-ről olvasol, utóbbinál stdout-ra irsz. A többi része számolás, deklarációk, C programszerkezet. Egy feltételvizsgálat kellene még a kiirás szerint, hogy fiatalabb vagy idősebb, mert a feladat erre utal, de a tanár, ahogy az lenni szokott, elkefélte a példát. Mert az "x év van közöttünk" szöveghez nagyon mindegy, hogy pozitiv vagy negativ irányba, ugye...

Csak jótanács: ha az ilyen egyszerű példákat nem tudod egyedül megcsinálni (na jó, eleinte kis segitséggel), később gondjaid lesznek.
(#) patexati válasza radiomano hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Szerintem esélytelen, elég nehéz lenne átalakítani (eszterga,maró,esetleg cnc stb) lenne szükséges a megfelelő olajozó átalakításához és meg is kéne tervezni ,hogy jól is funkcionáljon! Igen szóróolajozásnak hívják de nem a főtengely hanem egy kis lapátos kerék (mit hajt a főtengely) "csapja fel az olajat ezekben a motorokban! Ja és a szelepszárakat is kell olajozni mi még bonyolultabb lenne mert a szelep csak felül lehet ,ha alul van befolyik az olaj a szelepházba és onnan ráfolyik a szelepcsúcsokra és ráég azt kész a motor
(#) Ricsi89 válasza Stadi hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Az a baj, hogy eddig még ilyet nem csináltunk. Kiirattunk egy szöveget és kész. Most meg ez a házi. Kb meg is van a program, de valami nem stimmel vele. Berakom az én kódomat, de nem röhögni. Ennyi maradt meg a fejemben az óráról.
  1. #include <stdio.h>
  2. main(){
  3.         int a=1989,b,c;
  4.                 printf("Mikor születtél?\n");
  5.                 scanf("%d",&b);
  6.                 c=b-a;
  7.         printf("En 1989-ben. %d ev van koztunk.\nGergely Richard\n",&c);
  8. return 0;
  9. }
(#) patexati hozzászólása Szept 24, 2009 /

Ha már itt vagyok én is kérdezek valamit! Valaki nem tudná lefordítani nekem a vicsys módosított propeller órája és a hozzá tartozó távirányítóhoz a propelleres topicban lévő Hp41C által javított asm fileket egy hexre? Sajna ezekhez én láma vagyok csak kivenni meg betenni tudom a hexet
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Amúgy ezt a hibát kapom fordításkor, vagyis csak figyelmeztetés.
Idézet:
„evszam.c: In function ‘int main()’:
evszam.c:7: warning: format ‘%d’ expects type ‘int’, but argument 2 has type ‘int*’
(#) Electricboy hozzászólása Szept 24, 2009 /

Üdv!
Csináltam egy képet egy izéről .Nem az enyém de lehet hogy eladó és érdekelne. Én erősítőre tippelek de nem biztos. Magyarul mi ez és mennyit ér?
(#) tiggersoft válasza Electricboy hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Első (de még második) ránézésre erősitőnek tünik...
2x70-100w lehet...
Jelenlegi állapotában emeld meg és vidd!!
(#) Electricboy válasza tiggersoft hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

köszönöm a választ!
De mennyit érhet? 2x 70-100 W az azért nem rossz!
(#) tiggersoft válasza Electricboy hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Üzemképesen 10-12000.
Igy 2-3000huf.
Következő: »»   703 / 3603
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem