Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
media player classic
Jdani: akkor ezért kevés a fényerő. Mivel a ledek csak nagyon kis ideig világítanak. Viszont ilyen esetben túl lehet őket vezérelni, azaz a szokásos 20-25mA helyett többel is meg lehet hajtani. Csak akkor van gáz, ha lefagy a rendszer, és huzamosabb ideig marad a megnövelt áram egy leden.
Nagyon kíváncsi lennék,hogy hogy nézne ki ez a remekmű Spektrum Analizátor ként .
Nagyon jó lett. :kalap:
Gratula!! Ez nagyon szép :kalap:
Imádom a LED temetőket A spektrumanalizátor mód engem is érdekelne
Sziasztok!
Végre én is elkészultem a vezetéknélkuli kézivezérlommel a modellvasuthoz. A fiamnak nagyon tetszik hisz rajta a beceneve. Az elso képek pedig a hurokmodul. Minden vasalásos technikával készult.
Hoppá a tobbi kép lemaradt!
Hát ha lenne hozzá kapcsolásom, kipróbálnám egyébként kösz
Lehet mikrovezérlővel is (De azért nem 5 perc megírni a programot )
ha van kapcsolásod, és programod hozzá, én belevágok
Sziasztok!
Ritkán szoktam ide írni, mert ritkán építek bonyolultabb áramköröket. Most azonban elkészültem egy teljesen saját tervezésű motorvezérlővel. A vezérlőbe egy ATmega8 típusú mikrovezérlő dolgozik és hajt két IRF3205ös FETet egy tranzisztoron keresztül. A fordulatszám szabályozást PWMel oldottam meg , így viszonylag kis veszteséggel üzemel. A kitöltési tényezőt két gomb segítségével lehet változtatni. Ez így még elég egyszerű lenne, ehhez nem kéne ekkora proci de kapott még helyet egy időzítő rész is. Induláskor 1 perctől számol vissza, de 4 gombbal lehet állítani az órákat és a perceket fel és le. Van egy nagyobbacska ellenállás is a nyákon ennek egyenlőre még nincs funkciója de a későbbiekben tervezek egy ékszíj leesés figyelő részt is a programba ami hogyha a motor áramfelvétele visszaesik akkor leállítja a motort. A nyákon helyet kapott egy billenőkapcsoló is, ez arra jó hogy ha működés közben le szeretném állítani a motort akkor ezt átkapcsolom és a FETek is lezárnak és a visszaszámlálás is leáll, majd amikor visszakapcsolom minden folytatódik tovább. Egy LCD kijelzőn lehet nyomon követni hogy éppen hol tart az időzítő illetve a kitöltési tényezőt is lehet látni százalékban. Természetesen egy fordított bekötés ellen védő dióda és egy 7805ös stabilizátor is helyett kapott a nyákon. Szeretném megköszönni a segítséget azoknak akik a Kezdő kérdések topicban segítettek a FETek meghajtásánál felmerült problémában. Üdv!
Üdv Levi!
Örömmel látom hogy végre elkészült a projekted! Gratulálok hozzá! A nyákot "rendesen" le fogod vágni? Felfogatási furatot nem tervezel? Üdv!
Köszön szépen. A nyákot le akartam volna vágni de aztán elfelejtettem. Csak forrasztás után jutott eszembe.
De valamelyik nap le fogom vágni. Felfogatási furatra gondoltam én is de végül is nem tartottam fontosnak. Üdv!
Sziasztok!
Egy egyszerűbb fejhallgató erősítő. Hangkártyához kell, mert nem szolgáltat elég hangerőt a fülesnek. Felépítése egy sztereó műveleti és két komplementer teljesítményerősítő. Doboznak meg PC táp Nyák fotózva, és kémiai ónozva.
Volt egy kis időm, összeraktam a készülő "autokláv" nyomáskapcsolóját, és a kiszolgáló relés panelt.
Balra a hall-os nyomáskapcsoló látható. Ez utóbbi egy harmonikamembrános házra lesz felszerelve. Ha egyszer eljutok odáig.....
A Szilva-féle PICKit2-őt építettem meg, igaz már nyáron elkészült csak nem mutattam meg itt, de most, hogy a sors egy 3,3V-os procival hozott össze ezért megcsináltam a hozzá való 3,3V-os adaptert/konvertert. Jöjjenek a képek...
Helló, a 3,3Vos adapter kapcsolása elérhető valahol, vagy te tervezted? Ha ez utóbbi akkor közkinccsé teszed? Amúgy jól néz ki a projekted. Én is megépítettem, csak én az SMD-s változatot.
A rajzot Szilva picasa albumjában találtam: itt
Az adapter fotózás előtt jól működött, de most valamiért 0V-jön ki... nem értem :eek2:
Üdv
Nagyon tetszik a kapcsolás. Esetleg egy dcf77 még nem fér bele? http://www.picbasic.nl/dcf77_thermos_uk.htm" target="_blank" rel="nofollow" >Digital DCF77 clock Ha lehetséges, nagyon szeretném után építeni.
Üdv!
Nagyon jól néz ki szépen össze van rakva! Milyen színű az a nyák (fekete) olyat hol lehet szerezni nekem nagyon be jön!
Ez eredetileg nem fekete, sima üvegszálas panel (eredetileg zöld, azt hiszem lomexes, de igazából mindegy), maratás és fúrás után/beültetés előtt lefújtam matt fekete acryl festékkel. Van még három panelem ami feketére fújtam, holnap akkor lefényképezem azokat is. Azok is nyáron születtek még..
Udv!
A soron kovetkezo csoves erositom, most gitarhoz. Eso elesztesre mukodik. Kepek csatolva.
Ez tényleg nagyon szépen van légszerelve, meg az egész , szép munka.
Szia
Köszi. Mivel építettem 1-2 DCF-es órát már (pl.: Overkill )ezért szerettem volna egy óra/naptár IC-t használót is. A DCF vétel nem mindenhol stabil. Az alkalmazott óra IC viszont nagyon pontos és az elem miatt nem felejt. Szerintem elég kompakt így a kütyü és hordozható. Vételtől és elhelyezkedéstől függetlenül bárhol működik. Ami előnyös benne az ébresztés funkción kívül, hogy a 2 hőmérő szenzorhoz, külön-külön lehet beállítani bekapcsolási és kikapcsolási hőmérsékleteket. (hiszterézis) Cikket írnék, de sajnos nincs pénzem a további fejlesztésekre.
Hat koszonom a dicseretet sracok. A konstrukcio erdekessege a forrlec kialakitasa. Nem az volt a gond, hogy nehez beszerezni, hanem az, hogy a standard forrlec ide nem jo. A kapcsolas High-Octane neven talalhato meg a http://www.ax84.com honlapon. Itt egy szepen megtervezett forrlecre epit a szerzo. Sajnos az orszagban nem talaltam hozza valo forrtuskeket, ezert 3-as popszegecsekkel oldottam meg. Kinyomtattam a maszkot, bejeloltem a furatokat, kifurkaltam. Aztan vettem a szegecseket meg a forrfuleket es odaszegecseltem oket. Igy pontosan olyan lett a forrlec, mint amilyen kell
Nekem csak annyi lenne a megjegyzésem, hogy:
Idézet: „ez a kreativitás maga”
Szia!
Azt had kérdezzem meg, hogy a teljesítmény ellenállás lábán lévő szigetelő (kerámia?) gyűrűt, hol lehet beszerezni és milyen néven? Egyébként mit fogsz sterilizálni vele, ha lehet kíváncsiskodni?
Nem reklám de nálam van valami hasonló tudok adni belőle ha ez megfelel ? Ezt is lehet felhasználni ilyen célra !Porcelán gyűrű
Hello. A gyűrűket régebben gyűjtöttem vasaló fűtőszálát szigetelték. Beszerzési forrást per pilanat nem tudok, a mai vasaló fűtőszálak be vannak öntve.De CIROKL gyűrűi tökéletesek ilyen célra.
A másik kérdésed: tulajdonképp nem autokláv (azért is tettem idézőjelbe), hanem nyitható fedelű nyomástartály, amibe szilikonötések térhálósodnak ki 2-3 bar nyomás alatt.
Ahogy tegnap ígértem itt a többi "fekete bárány":
Először egy sokak által ismert és megépített ST151-es végfok, semmi különleges, a nyákját átterveztem saját szám íze szerint (majdnem szimmetrikus az egész ).
Miért nem közvetlenül csavaroztad a tranyókat a bordára ?
A második egy a régi Hobby Elektronika újságban megjelent relés subwoofer szűrő. Őszintén szólva nem voltam elájulva tőle, de majd ha új dobozba lesz a mély talán jobban hangzik vele... ha nem akkor már meg van tervezve egy v2.0 változat. 3 kapcsolóval lehet állítani a vágási frekvenciát és egy másikkal a fázisfordítást/nem fázisfordítást, potival hangerőt (ezek nem látszanak a képeken).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |