Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alkatrész ajánlás, avagy: Milyen alkatrész lenne jó ehhez?
Lapozás: OK   3 / 17
(#) Topi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 23, 2008 /

Az nem TDA hanem TD, de akkor marad a tranyó temető
(#) Robi hozzászólása Nov 21, 2008 /

Sziasztok!
Wire to board csatira lenne szükségem, de kb 4A folyna rajta. Az adatlapokat bújva az NSL 25 és az NSL 39 3A-t bír csak el. Ez lehetséges szerintetek? Vagy esetleg tud valaki megfelelőt ajánlani?
(#) Dudus válasza Topi hozzászólására (») Nov 21, 2008 /

Olyan tok nem jó, amiben van 4 tranzisztor 2 PNP és 2 NPN ?

Ha rákeresel Upper-Side Transistor Array - ként keresd, létezik pár fajta belőle, de nem emlékszem 8-as ra.
(#) vizor hozzászólása Feb 3, 2009 /

Üdv ! Szeretném tudni, hogy létezik-e az UAA170/180-as vagy az LM3915/16-as led bar graph driverhez hasonló működésű ic, de a bemenete nem analóg hanem BCD ? A válaszokat előre is köszönöm.
(#) kalmandani92 hozzászólása Márc 11, 2009 /

sziasztok! 1N5331 dióda helyett milyen lenne jó?

valamint 2SC1849 tranzisztor helyett C546B W51-et, 2N5952 helyett pedig BF 256C-t kaptam a boltban. ezek jók?
(#) dB_Thunder hozzászólása Máj 8, 2009 /

Helló mindenki!

Keresek műveleti erősítőt, vagy komparátort ami működik 44 (+-22) voltnál nagyobb tápfeszültségről ! 50-60 voltról működő az már jó!
(Az külön csoda lenne ha gyártanák négyet 1 tokban, és smd kivitelben)
(#) colos01 hozzászólása Aug 16, 2009 /

Hali
Van 1 D-Link di-624+ -os routerem amihez kéne kapcsolási rajz ha tudna valaki olyan oldalt mondani ahol esetleg fellelhetö megköszönném
(#) KipKap hozzászólása Okt 13, 2009 /

Sziasztok.
Nem tudtam eldönteni, melyik témába illik a bénázós kérdésem, de nagy segítség lenne nekem, ha válaszolnátok akár itt, akár áthelyezve az arra alkalmas topikba. Szóval... Ezen az adatlapon ki tudná olvasni nekem valaki, hogy mi is valójában a lábkiosztása az alkatrésznek? Szemből: 1-G 2-D 3-S ?
Illetve ennek az N csatornás FET-nek létezik P csatornás párja?
(#) lapose válasza KipKap hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Szia!

Ha szemből nézed, és a lábai lefelé vannak, akkor balról jobbra: GDS a bekötése. A hűtőzászló is a D-re van kötve.
Nincs P csatornás párja.
(#) KipKap válasza lapose hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Nagyon köszönöm! Hasonló paraméterekkel csak p csatornás FET-et tudnál ajánlani?
(#) lapose válasza KipKap hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Szia!

Kisebb áramot tudnak, nagyobb a csatorna ellenállásuk, de kaphatóak.
(#) KipKap válasza lapose hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Köszönöm szépen!
(#) lapose válasza KipKap hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Szia!

Szívesen!
(#) feccus hozzászólása Feb 25, 2010 /

Sziasztok.
Tudna nekem esetleg valaki segíteni abban,hogy adott egy suberősítő melyben tip35c transistor van 2 db és egy trafó amin +-29v-0-+-29v található,ezeket szeretném egy kicsit erősebbre cserélni ,csak azt nem igazán tudom hogy anélkül hogy kárt okoznék benne mikre lehetne ezeket cserélni?
Előre is köszi.
(#) Router hozzászólása Márc 4, 2010 /

Sziasztok.

Egy LCD monitor tápjának inverter részében szállt el ez az alkatrész: Bővebben: Link

A kérdésem annyi lenne, hogy mivel lehetne a legegyszerűbben kiváltani? A HQvideonál van ilyen alkatrész de 7-800ft+ posta...

Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) edison14 hozzászólása Márc 22, 2010 /

Helló.

Azt szeretném megkérdezni, hogy tud e valaki ajánlani olyan műveleti erősítőt mely kibírja a 100V-ot és a 4A-t. Ez egy labortáphoz kellene de sehol nem találtam.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
(#) lapose válasza edison14 hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Szia!

Szerintem nem lesz egyszerű dolgod.
Amiről én tudok, és talán beszerezhető az a OPA541, de az is csak +-40V-os.
Itt megrendelheted: Bővebben: Link

Esetleg a TDA7293-at fel lehetne használni, +-50V-jával, és 10A-es kimenetével.
(#) kadarist válasza edison14 hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Szia!
Ha van pár ezer forintod egy ilyenre: PA240 ,akkor egy tranzisztoros bufferrel kiegészítve egész nagy áramokat is erősíthetsz.
Adatlap: ApexPA240
(#) edison14 hozzászólása Márc 23, 2010 /

Sziasztok.

Ezek a műveleti erősítők jók lennének ehhez a labortáphoz mert szerintem ezek nem lennének ide valami jók. Vagy netán tévedek?

Mindenesetre köszönöm a válaszokat és még utánakeresek. Remélem ráakadok valamire.
(#) lapose válasza edison14 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Szia!

Nem értem.
Ha a HE-s rajzra gondolsz abba sima TL08x-es OPA kell mi a gond?
(#) edison14 válasza lapose hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Nem gond sőt ez így van megtervezve de én 0-60V-ig és 0-3A-ig szeretném megcsinálni és ehhez kelleni fog egy új terv és egy nagyobb feszültség és áramtűrésű műveleti erősítő kellene.

Szerintem ne tervezd át.
Annak a OPA-nak nem kell áramtűrés, a kimeneti áramot a tranzisztorok adják.
Van itt a HE-n egy labortápos topik, javaslom olvasd végig!
(#) edison14 válasza lapose hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Szerintem kezdjük el elölről.

Van egy labortáp amiben van 3db TL081-es OPA. Ezekre maximum 35-37V kapcsolható ha jól tudom. Nos ezek helyett kellene egy olyan OPA ami kibírja legalább a 70V-ot. Mindegy hogy milyen tokozású úgy is új nyákot fogok hozzá tervezni. Nos segítség pedig az OPA keresésében kellene mivel még nem találtam olyant ami kibírja ezt a feszültséget. A labortáp teljesen át lesz tervezve erre a 70V-os maximális feszültségre és ki fogja bírni akár az 5A-t is. Nekem csak egy OPA kell ami megfelelő ezekhez az értékekhez.

A segítséget előre is köszönöm.

Tessék egy pár:

OPA551PA +-30V-ig
LM143
OPA445
SG143
(#) katona.t hozzászólása Jún 3, 2010 /

Helló

Egy megfáradt notebook tápcsatlakozót szeretnék kicserélni.
Típusa: HP t60m283
Már darabokra szedtem és kiforrasztottam, csak csere alkatrészt kellene találnom.

Tudtok segíteni?

Csatolva a helye és a régi csati.
(#) atika911 hozzászólása Jún 3, 2010 /

Sziasztok!

Egy MPX2100-as nyomásmérő szenzort kellene működésre bírnom, ami pár mV-os tartományban szolgáltatja az aktuális nyomást.
Eddig minden kapcsolásban csak az mc33274-as műveleti erősítővel találtam megoldást.
Ezekhez nem nagyon értek és mo-on nem nagyon találtam meg ezt az ic-t.
Szerintetek mivel lehetne helyettesíteni ez a műverősítőt?
(#) kadarist válasza atika911 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Szia!
Itt kapsz ilyen IC-t. SMD-tokozással is van.
(#) edison14 hozzászólása Jún 13, 2010 /

Helló!

Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki tudja e hogy az MPF102-es fetet lehet e helyettesíteni BF245-ös típusú fettel és ha lehet akkor melyikkel (A,B,C). Ha nem lehet helyettesíteni akkor milyen fettel lehetne helyettesíteni?
felteszem a kapcsolási rajzot hátha segít.

Előre is köszönöm a segítséget.

frekimero.gif

(#) kadarist válasza edison14 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Szia!
Milyen fájl ez amit csatoltál? Nincs kiterjesztése.
A FET helyettesítöi: Keresztreferencia kereső
(#) edison14 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Szia!
Bocs a kiterjesztésért. JPG akart lenni csak elfelejtettem odaírni. Kösz a segítséget.
Következő: »»   3 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem