Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alkatrész ajánlás, avagy: Milyen alkatrész lenne jó ehhez?
Témaindító: dB_Thunder, idő: Okt 17, 2007
Témakörök:
Az nem TDA hanem TD, de akkor marad a tranyó temető
Olyan tok nem jó, amiben van 4 tranzisztor 2 PNP és 2 NPN ?
Ha rákeresel Upper-Side Transistor Array - ként keresd, létezik pár fajta belőle, de nem emlékszem 8-as ra.
Üdv ! Szeretném tudni, hogy létezik-e az UAA170/180-as vagy az LM3915/16-as led bar graph driverhez hasonló működésű ic, de a bemenete nem analóg hanem BCD ? A válaszokat előre is köszönöm.
sziasztok! 1N5331 dióda helyett milyen lenne jó?
valamint 2SC1849 tranzisztor helyett C546B W51-et, 2N5952 helyett pedig BF 256C-t kaptam a boltban. ezek jók?
Helló mindenki!
Keresek műveleti erősítőt, vagy komparátort ami működik 44 (+-22) voltnál nagyobb tápfeszültségről ! 50-60 voltról működő az már jó! (Az külön csoda lenne ha gyártanák négyet 1 tokban, és smd kivitelben)
Hali
Van 1 D-Link di-624+ -os routerem amihez kéne kapcsolási rajz ha tudna valaki olyan oldalt mondani ahol esetleg fellelhetö megköszönném
Sziasztok.
Nem tudtam eldönteni, melyik témába illik a bénázós kérdésem, de nagy segítség lenne nekem, ha válaszolnátok akár itt, akár áthelyezve az arra alkalmas topikba. Szóval... Ezen az adatlapon ki tudná olvasni nekem valaki, hogy mi is valójában a lábkiosztása az alkatrésznek? Szemből: 1-G 2-D 3-S ? Illetve ennek az N csatornás FET-nek létezik P csatornás párja?
Szia!
Ha szemből nézed, és a lábai lefelé vannak, akkor balról jobbra: GDS a bekötése. A hűtőzászló is a D-re van kötve. Nincs P csatornás párja. Nagyon köszönöm! Hasonló paraméterekkel csak p csatornás FET-et tudnál ajánlani?
Szia!
Kisebb áramot tudnak, nagyobb a csatorna ellenállásuk, de kaphatóak.
Sziasztok.
Tudna nekem esetleg valaki segíteni abban,hogy adott egy suberősítő melyben tip35c transistor van 2 db és egy trafó amin +-29v-0-+-29v található,ezeket szeretném egy kicsit erősebbre cserélni ,csak azt nem igazán tudom hogy anélkül hogy kárt okoznék benne mikre lehetne ezeket cserélni? Előre is köszi.
Sziasztok.
Egy LCD monitor tápjának inverter részében szállt el ez az alkatrész: Bővebben: Link A kérdésem annyi lenne, hogy mivel lehetne a legegyszerűbben kiváltani? A HQvideonál van ilyen alkatrész de 7-800ft+ posta... Válaszotokat előre is köszönöm!
Helló.
Azt szeretném megkérdezni, hogy tud e valaki ajánlani olyan műveleti erősítőt mely kibírja a 100V-ot és a 4A-t. Ez egy labortáphoz kellene de sehol nem találtam. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Szia!
Szerintem nem lesz egyszerű dolgod. Amiről én tudok, és talán beszerezhető az a OPA541, de az is csak +-40V-os. Itt megrendelheted: Bővebben: Link Esetleg a TDA7293-at fel lehetne használni, +-50V-jával, és 10A-es kimenetével.
Sziasztok.
Ezek a műveleti erősítők jók lennének ehhez a labortáphoz mert szerintem ezek nem lennének ide valami jók. Vagy netán tévedek? Mindenesetre köszönöm a válaszokat és még utánakeresek. Remélem ráakadok valamire.
Nem gond sőt ez így van megtervezve de én 0-60V-ig és 0-3A-ig szeretném megcsinálni és ehhez kelleni fog egy új terv és egy nagyobb feszültség és áramtűrésű műveleti erősítő kellene.
Szerintem ne tervezd át.
Annak a OPA-nak nem kell áramtűrés, a kimeneti áramot a tranzisztorok adják. Van itt a HE-n egy labortápos topik, javaslom olvasd végig!
Szerintem kezdjük el elölről.
Van egy labortáp amiben van 3db TL081-es OPA. Ezekre maximum 35-37V kapcsolható ha jól tudom. Nos ezek helyett kellene egy olyan OPA ami kibírja legalább a 70V-ot. Mindegy hogy milyen tokozású úgy is új nyákot fogok hozzá tervezni. Nos segítség pedig az OPA keresésében kellene mivel még nem találtam olyant ami kibírja ezt a feszültséget. A labortáp teljesen át lesz tervezve erre a 70V-os maximális feszültségre és ki fogja bírni akár az 5A-t is. Nekem csak egy OPA kell ami megfelelő ezekhez az értékekhez. A segítséget előre is köszönöm.
Tessék egy pár:
OPA551PA +-30V-ig LM143 OPA445 SG143
Helló
Egy megfáradt notebook tápcsatlakozót szeretnék kicserélni. Típusa: HP t60m283 Már darabokra szedtem és kiforrasztottam, csak csere alkatrészt kellene találnom. Tudtok segíteni? Csatolva a helye és a régi csati.
Sziasztok!
Egy MPX2100-as nyomásmérő szenzort kellene működésre bírnom, ami pár mV-os tartományban szolgáltatja az aktuális nyomást. Eddig minden kapcsolásban csak az mc33274-as műveleti erősítővel találtam megoldást. Ezekhez nem nagyon értek és mo-on nem nagyon találtam meg ezt az ic-t. Szerintetek mivel lehetne helyettesíteni ez a műverősítőt?
Szia!
Itt kapsz ilyen IC-t. SMD-tokozással is van.
Helló!
Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki tudja e hogy az MPF102-es fetet lehet e helyettesíteni BF245-ös típusú fettel és ha lehet akkor melyikkel (A,B,C). Ha nem lehet helyettesíteni akkor milyen fettel lehetne helyettesíteni? felteszem a kapcsolási rajzot hátha segít. Előre is köszönöm a segítséget.
Szia!
Milyen fájl ez amit csatoltál? Nincs kiterjesztése. A FET helyettesítöi: Keresztreferencia kereső
Szia!
Bocs a kiterjesztésért. JPG akart lenni csak elfelejtettem odaírni. Kösz a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |