Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sajnos arra nincsen pénz, viszont az ellenállással olcsón megtudom oldani a fűtést.
Apropó, fűtés. Ma már be kellett gyújtanom.
Azt elhiszem. Itt ilyenre még nincsen szükség, mert a 19C -fok az bőven jó.
Itt bővebben is írok arról, hogy miért van szellőztetett lakásban, a fűtésnélküliség melett 19C fok, igaz nem konkrétan erről szól a bejegyzés, hanem a ciccem fürdetéséről, és egy meglepő reakciójáról, ami miatt kreáltam bejegyzést.
Szépjóestét.
Épp most értem haza és már havazik nálunk . No de az a gondom, hogy kaptam egy Evolio A1700-as GPS-t és megkért az egyik kollegám, hogy ha lehet akkor rakjak neki egy újabb térképet rá. Valaki foglalkozott ilyesmivel? Lehet töltögetni térképet valami spéci helyről vagy meg kell venni a gyártó honlapjáról a kb ~20 Ezer Ft-ért a friss térképet?!
Nagyon furi ez a macs. Sose láttam még, hogy hagyták volna magukra foly(at)ni a vizet. Mindazonáltal tök viccesen néznek ki fürdetés után, amikor a szőr a testükre simul és a macs a megszokott méretének kb. 2/3-ára megy össze.
Amúgy minden macska professzionális hőkereső berendezés. Bírom, ahogy a leparkolt autókat megtámadják és azonnal helyet foglalnak a kipufogódob alatt.
Nekem is a macskám a Gószli hasonló hőkereső képességekkel rendelkezik a tápom tetején érzi jól magát, arra akkor tényleg meleg volt. Persze ő a műhelysegéd.
Tudnak ám "rendet" csinálni. Pláne mikor felborítanak valamit. Neki is barnás árnyalatú a bundája a napon?
A macstól jobbra csak nem egy orosz multiméter van?
Ilyet még nem gyakran produkált. A Video végén már csak fekszik a mosdókagylóban, és körülötte folyamatosan emelkedik a vízszint.
A video így sem lett a legjobb, mert egy öreg JVC GR-AX337 E típusú Compakt VHS kazettás kamerával készítettem felvételt. Jelenleg most is betegeskedik a kamera, mert befűzi a szalagot, a videofejhez, és akkor áll meg, amikor közlőkerék pozicióba áll a lejátszáshoz, és épp a szalagfeszítő is "kicsapódna" hogy odaterelje a szalagot az audio fejegységhez. Ekkor hirtelen megáll, vissza alapállapotba, és kezdi elölről, és közben írja hogy TAPE END. Korábban már javítottam CCD hibával, mert elszált, és csak egy pixelhibásat találtam a helyére. Azzal viszont megszenvedtem, hogy egy porszem se maradjon benne, amikor lezártam az optikai egységet légmentesen. Ami viszont számomra érdekfeszítő, hogy a kicsi kukucskálóban lévő kis katódsugaras monitor milyen vezérlést kap, mert van egy prototípus. A szálak számából V,- H sysnc, vdd, vss, videojel szálakra tippelek, még nem mértem ki, majd felmérem, amikor lessz kedvem megjavítani a kazetta baját. Amúgy már 14 éves lehet, anno nagyon gyapot árban volt, és full Japán alkatrészek telítik.
Igen az egy orosz multi, a mellette lévóASZTli multik pedig a TR sorozat tagjai, mindegyik működik. Ez a macska kezd teljesen fekete lenni.
Jóéjt mindenkinek, megyek, mert a telepek kimerültek. :kalap:
A szigetelt elválasztó transzformátor mentse meg az életetek.
És nem egy ц4324-es típusszám van azon az orosz multin? Moderátoroknak: ez nem elektró, csak barkochbázunk... :hehe:
Pontosítok: TR1667B. Ennek volt egy automata méréshatárváltós négydigites változata, de nekem is csak a 3 1/2 digites van. Gondolkoztam az átépítésén, de csak gondolkoztam! Asztali 4 digites multit nemigen lehet kapni...
Tudom,tudom! Vegyek Metex vagy Maxell multit, de minek, ha jól elszórakozom ezzel a realtíve felesleges építgetéssel. Az a baj, vennék én 4 digites nixi csöveset (az az álmom), de nem találok sehol.
Nekem volt most egy nixie csöves milivoltmérőm, de a nagyfrekis teljesítmény mérőfejjel cserealapnak használtam fel. Gyakorlatilag nem multi volt hanem a mérőfejhez egy műszer de lényegében feszültséget mért.
Stadi: Igen ez egy ц4324-es orosz multi, mellette egy TR1408 as csvm, afelett pedig TR1667B dmm. Az orosz multi nem a legpontosabb, a csvm elmegy, a dmm pedig tényleg pontos, ohmmérésben 0.1 ohm a felbontása de jó lenne nagyobb, sajnos a mérőkábelt nem lehet kinullázni.
Szia! a linkből nem derül ki, hogy milyen térképszoftver van rajta.
Nem semmi a macskusz az enyém mindig is félt a víztől
Muszály meginnt hozzá szólnom , az ország melyik részén esik havas eső? Mert itt igen
Okosság:
Jobb gazdagnak és egészségesnek lenni, mint szegénynek és betegnek.
Bárcsak esne kicsit a Mátrában, vagy Lepencén.
Lepencén? Áhh. Arrafelé még a Duna is elkanyarodik, nemhogy a hóesés.
Azt mondták az időjárás jelentésben, hogy Kékesen és Bánkúton már esik.
Pár napja nálunk is esett, már majdnem annyira, hogy felhőszakadás volt. Viszont még nem havazik.
Amúgy felétek hány fok van, én most néztem a hőmérőt és 15,5-öt mutat.
A munkahelyemen. És még csak a napokban fogják a kazánt felszerelni.
Itt az irodában van vagy 30°. A főnököm imádja a szélsőségeket. Ezért nyáron 18° van a klímától, ahogy vége a kinti melegnek egyből fűt és ilyenkor 30°.
Sziasztok!
Hagy kérdezzem már meg, hogy ha ki akarok nyomtatni egy szöveges részt egy oldalról, akkor azt hogyan csináljam a legegyszerűbben? (...egész oldal elment és abból kijelölve a nyomtatni kívánt részt??...) VIM
Kijelölöd amit nyomtatni akarsz, megnyomod a CTRL+C billentyűket, megnyitod a word szövegszerkesztőt, ott megnyomod a CTRL+V billentyűket, és onnan kinyomtatod a szöveget.
Sziasztok.
Én ma 1 után, amikor indultam a suliba, akkor kinéztem az ablakon még nem esett. Mire felhúztam a cipőt és kimentem a lépcsőházba már szakadt is valami jeges/havas esőszerűség. És végig, míg oda nem értem szakadt. Pontosan nem tudom mi lehetett, mert hasonlított a hódarára, de nagyobb és keményebb volt egy picit. Mintha valami jégeső lett volna.Mire odaértem, addigra a pulóveremen és a táskámon szó szerint állt a jég, úgy kellett leseperni róla. Persze én meg sz@rrá áztam. És még kabátom sincsen. Kapucnis felsőben járkálok, amikor kint már lassan havazik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |