Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   741 / 3607
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Sajnos arra nincsen pénz, viszont az ellenállással olcsón megtudom oldani a fűtést.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Apropó, fűtés. Ma már be kellett gyújtanom.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Azt elhiszem. Itt ilyenre még nincsen szükség, mert a 19C -fok az bőven jó.

Itt bővebben is írok arról, hogy miért van szellőztetett lakásban, a fűtésnélküliség melett 19C fok, igaz nem konkrétan erről szól a bejegyzés, hanem a ciccem fürdetéséről, és egy meglepő reakciójáról, ami miatt kreáltam bejegyzést.
(#) valve hozzászólása Okt 13, 2009 /

Szépjóestét.

Épp most értem haza és már havazik nálunk .

No de az a gondom, hogy kaptam egy Evolio A1700-as GPS-t és megkért az egyik kollegám, hogy ha lehet akkor rakjak neki egy újabb térképet rá. Valaki foglalkozott ilyesmivel? Lehet töltögetni térképet valami spéci helyről vagy meg kell venni a gyártó honlapjáról a kb ~20 Ezer Ft-ért a friss térképet?!
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Nagyon furi ez a macs. Sose láttam még, hogy hagyták volna magukra foly(at)ni a vizet. Mindazonáltal tök viccesen néznek ki fürdetés után, amikor a szőr a testükre simul és a macs a megszokott méretének kb. 2/3-ára megy össze.

Amúgy minden macska professzionális hőkereső berendezés. Bírom, ahogy a leparkolt autókat megtámadják és azonnal helyet foglalnak a kipufogódob alatt.
(#) SALáta válasza Stadi hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Nekem is a macskám a Gószli hasonló hőkereső képességekkel rendelkezik a tápom tetején érzi jól magát, arra akkor tényleg meleg volt. Persze ő a műhelysegéd.
(#) Stadi válasza SALáta hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Tudnak ám "rendet" csinálni. Pláne mikor felborítanak valamit. Neki is barnás árnyalatú a bundája a napon?

A macstól jobbra csak nem egy orosz multiméter van?
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Ilyet még nem gyakran produkált. A Video végén már csak fekszik a mosdókagylóban, és körülötte folyamatosan emelkedik a vízszint.

A video így sem lett a legjobb, mert egy öreg JVC GR-AX337 E típusú Compakt VHS kazettás kamerával készítettem felvételt.

Jelenleg most is betegeskedik a kamera, mert befűzi a szalagot, a videofejhez, és akkor áll meg, amikor közlőkerék pozicióba áll a lejátszáshoz, és épp a szalagfeszítő is "kicsapódna" hogy odaterelje a szalagot az audio fejegységhez. Ekkor hirtelen megáll, vissza alapállapotba, és kezdi elölről, és közben írja hogy TAPE END.

Korábban már javítottam CCD hibával, mert elszált, és csak egy pixelhibásat találtam a helyére. Azzal viszont megszenvedtem, hogy egy porszem se maradjon benne, amikor lezártam az optikai egységet légmentesen.

Ami viszont számomra érdekfeszítő, hogy a kicsi kukucskálóban lévő kis katódsugaras monitor milyen vezérlést kap, mert van egy prototípus. A szálak számából V,- H sysnc, vdd, vss, videojel szálakra tippelek, még nem mértem ki, majd felmérem, amikor lessz kedvem megjavítani a kazetta baját. Amúgy már 14 éves lehet, anno nagyon gyapot árban volt, és full Japán alkatrészek telítik.
(#) SALáta válasza Stadi hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Igen az egy orosz multi, a mellette lévóASZTli multik pedig a TR sorozat tagjai, mindegyik működik. Ez a macska kezd teljesen fekete lenni.
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Jóéjt mindenkinek, megyek, mert a telepek kimerültek. :kalap:

A szigetelt elválasztó transzformátor mentse meg az életetek.
(#) Stadi válasza SALáta hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

És nem egy ц4324-es típusszám van azon az orosz multin? Moderátoroknak: ez nem elektró, csak barkochbázunk... :hehe:
(#) DuMatyi válasza SALáta hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Pontosítok: TR1667B. Ennek volt egy automata méréshatárváltós négydigites változata, de nekem is csak a 3 1/2 digites van. Gondolkoztam az átépítésén, de csak gondolkoztam! Asztali 4 digites multit nemigen lehet kapni...
Tudom,tudom! Vegyek Metex vagy Maxell multit, de minek, ha jól elszórakozom ezzel a realtíve felesleges építgetéssel. Az a baj, vennék én 4 digites nixi csöveset (az az álmom), de nem találok sehol.
(#) SALáta válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Nekem volt most egy nixie csöves milivoltmérőm, de a nagyfrekis teljesítmény mérőfejjel cserealapnak használtam fel. Gyakorlatilag nem multi volt hanem a mérőfejhez egy műszer de lényegében feszültséget mért.
Stadi:
Igen ez egy ц4324-es orosz multi, mellette egy TR1408 as csvm, afelett pedig TR1667B dmm. Az orosz multi nem a legpontosabb, a csvm elmegy, a dmm pedig tényleg pontos, ohmmérésben 0.1 ohm a felbontása de jó lenne nagyobb, sajnos a mérőkábelt nem lehet kinullázni.
(#) Action2K válasza valve hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Szia! a linkből nem derül ki, hogy milyen térképszoftver van rajta.
(#) Georgee válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Nem semmi a macskusz az enyém mindig is félt a víztől
(#) Georgee hozzászólása Okt 14, 2009 /

Muszály meginnt hozzá szólnom , az ország melyik részén esik havas eső? Mert itt igen
(#) SALáta hozzászólása Okt 14, 2009 /

Okosságok, de itt nem a kép a lényeg.
(#) highand hozzászólása Okt 14, 2009 /

Ha Isten is úgy akarja, hóautózhatunk egyet.
(#) Action2K válasza highand hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Ho... Hó... Hó... Honnan tudod?
(#) highand hozzászólása Okt 14, 2009 /

Okosság:

Jobb gazdagnak és egészségesnek lenni, mint szegénynek és betegnek.
(#) highand válasza Action2K hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Bárcsak esne kicsit a Mátrában, vagy Lepencén.
(#) Action2K válasza highand hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Lepencén? Áhh. Arrafelé még a Duna is elkanyarodik, nemhogy a hóesés.
(#) zolika60 válasza highand hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Azt mondták az időjárás jelentésben, hogy Kékesen és Bánkúton már esik.
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Pár napja nálunk is esett, már majdnem annyira, hogy felhőszakadás volt. Viszont még nem havazik.

Amúgy felétek hány fok van, én most néztem a hőmérőt és 15,5-öt mutat.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

A munkahelyemen. És még csak a napokban fogják a kazánt felszerelni.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Itt az irodában van vagy 30°. A főnököm imádja a szélsőségeket. Ezért nyáron 18° van a klímától, ahogy vége a kinti melegnek egyből fűt és ilyenkor 30°.
(#) VIM hozzászólása Okt 14, 2009 /

Sziasztok!
Hagy kérdezzem már meg, hogy ha ki akarok nyomtatni egy szöveges részt egy oldalról, akkor azt hogyan csináljam a legegyszerűbben? (...egész oldal elment és abból kijelölve a nyomtatni kívánt részt??...)
VIM
(#) hapro válasza VIM hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Kijelölöd amit nyomtatni akarsz, megnyomod a CTRL+C billentyűket, megnyitod a word szövegszerkesztőt, ott megnyomod a CTRL+V billentyűket, és onnan kinyomtatod a szöveget.
(#) VIM válasza hapro hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Nadon jó! Köszönöm!
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 14, 2009 /

Sziasztok.
Én ma 1 után, amikor indultam a suliba, akkor kinéztem az ablakon még nem esett. Mire felhúztam a cipőt és kimentem a lépcsőházba már szakadt is valami jeges/havas esőszerűség. És végig, míg oda nem értem szakadt. Pontosan nem tudom mi lehetett, mert hasonlított a hódarára, de nagyobb és keményebb volt egy picit. Mintha valami jégeső lett volna.Mire odaértem, addigra a pulóveremen és a táskámon szó szerint állt a jég, úgy kellett leseperni róla. Persze én meg sz@rrá áztam. És még kabátom sincsen. Kapucnis felsőben járkálok, amikor kint már lassan havazik.
Következő: »»   741 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem