Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ahol olyan kábel van ott nem megy 100mA-se, egyébként meg tömör réz vezeték, eddig nem volt vele gond. Ha 3-4 eret összetekerek és párhuzamosan használom őket akkor sokkal jobb mint egy ugyan olyan keresztmetszetű vezeték.
Bocs, csak most olvastam a kérésedet, de
látom kaptál segítséget. Sok sikert az építéshez! Hamarosan építek egy másik példányt, erősítővel, meg mindennel.
Kínlódtam a tömörítéssel vagy egy órát , de mindig 2MB maradt. Kettévágtam TotalCommanderrel végül.
Neked a 3. ábra teteje kell. [off]Hello! Egyszerűbbnek tartottam, ha a pdf-et nyomtatom ki két filebe.... javítva! szabi83
Mivel innen nyomaveszett egy idő után , így elküldöm emailben.
Nagyon köszönöm!!! Ha minden igaz, holnap megyek alkatrészboltba, és akkor megveszem az IC-t, és majd az ünnepek között megépítem...
Ezt Masterfox-nak is írom. Ahhoz hogy a XR2206 mire képes a háromszögjelhez és a szinuszhoz az IC 2-es lábán kell rámérni szkóppal a négyszögjelhez pedig a 11-es lábán. A hozzácsatolt erősítő esetleg ronthatja a jelet. A rezgőkörbe illesztett kondenzátorok minősége jelentősen befolyásolja a jelformát. Én is cserélgettem őket. A fólia kondik jók, de a kerámiákból nem mindegyik.
A négyszögjel túllővés a XR2206 mögé illesztett erősítő műve szerintem. A mai napom ráment a Vobulator főpaneljének (1,2ábra) beállítására. Tapasztalat hogy névtelen 555-el nem lesz stabil a vobuláló frekvencia. A kondik minőségét már említettem. Egyébként semmi gond nem volt a beüzemeléssel. Csatolok néhány mérési eredményt. Elégedett vagyok. A jeleken látható zajt a következők okozták. 1, Nincs bedobozolva. 2, 40cm hosszú árnyékolatlan vezetékkel vannak bekötve a kapcsolók és potméterek egyenlőre. Majd a dobozolás után méretre szabom őket. 3, Nincs mérőfejem a szkóphoz és ezért a mérést egy 160pF-os mérővezetékkel végeztem.
Folytatás
Igen, aztán méregettem a 2-es és 11-es lábat, ott tökéletes a jel, csak a tl072 ront rajta
Bocs, de nem inkább bemenet választó? Mert az van ráírva, hogy bement választó
Hali!
Van itt olyan aki már épített keverőpultot? Segíthetne nekem, hogy csináljam! köszi
komplett pultott nem építettem csak kisseb keverőket(ideiglenes megoldásnak)
amiben tudok szívesen segítek....
12 csatornásat építettem.
Csatolok egy elvi rajzot a hétvégén. az előfokot TEA2025B-ből csináltam a végfok bele van építve a keverő dobozába. Van egy visszhangosítóm is rajta, de azt úgy kaptam, UAA180-as kivezérlésjelzővel
Én épp lézershow-on dolgozok.... az egyik "csatornája":
ez már cucc :yes: .... szobai használatra lesz?
szép munka..grat
Nagyon szép munka! Reméljük, a hangja nem rontja el a külsőből szerzett élményt
Egyébként milyen árban van manapság egy ilyen 52 cm átmérőjű hangszóró? Csak kíváncsiságból kérdezem :yes:
WÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
nagyon állat lett!! minden elismerésem mivel hajtjátok meg? és mennyit csináltatok? mert úgy írtad h tölcséreket...
Norberto:
Ha jól emléxem 330euro volt a 2 hangszóró plusz még be kellett hozni az országba A hangja is nagyon durva lett... Nagyon nagy tér kell neki hogy igazán jól szóljon. cockero: 2db lett csinálva csak azért használtam többesszámot. A meghajtásról pedig ez gondoskodik: LINK üdv Frank
Erről az erősítőről tehetnél fel némi infót, mondjuk egy külön topicba akár...
Jól gondolom hogy ez digitális cucc lenne? Mert ha jól láttam mellete a CD-méretéhez viszonyítva elég kicsi volt a trafó Grat ehez is!
itt lehet róla dumálni bővebben.
De mivel, mint készre "szerelt kit" ként vette, nem hiszem, h tudna olyan sokat róla.. (pl kapcsrajz) üdv
Hi!
Huh sry én voltam félreérthető. A végfokot nem azér tettem fel mert teljesen mi építettük csak mert kérdezték hogy mi hajtja a hangfalakat. A két végfok panel Spafi bácsi PWM remekművei. Ezek készen lettek megvéve, bedobozoltuk, táp neki és kb ennyi. Mégegyszerszer sry. üdv Frank
Bbatka, köszi a képeket! Sajnos a boltban azt mondták, hogy valami gáz volt a decemberi szállítmánnyal, úgyhogy majd próbálkozzak januárban... Na mindegy, majd meglesz...
Ma elkészült a glimm lámpás karácsonyfa világításom.
13 méter vezetékre 92 darab glimmlápa van felforraszta.... Beletelt 2 délutánba amig elkészült Azt figyeltem meg, hogy a glimmlápák életük első bekapcsoláukkor nem azonnal kezdenek világítani, hanem beletelik egy kis időbe mig magukhoz térnek, így egymásután gyulladtak fel, érdekes volt
Holnap délelőtt kezdem a végfokpanel próbálgatását. Kíváncsi vagyok a gyorsnégyszög milyen lesz.
Nézted a jelek spektrumát? Csak mert a szinusz tetején van egy kis meredek impulzus, ami nagyfrekis zavart kelt(het). Bár egy lusta végfokozat lehet, hogy lenyeli, mert nem tud lépést tartani a jelváltozással.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |