Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   775 / 2208
(#) CIROKL válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 9, 2009
Szia! Mennyi 6H8C / 6SN7GT/ van . mert füles erősítő építéséhez kellene belőle egy pár darab ? Itt van PL -ul csatornánként 2 darab csővel egy jó kapcsolás !
(#) rockersrac válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 9, 2009
Egy ilyen csövem van 6n8sz-ből csak! Én egyébként kimenőtrafósra gondoltam :hide: (Bár lehet hogy hülyeség?) Köszi a kapcsolást!
Idézet:
„Én egyébként kimenőtrafósra gondoltam”
Biztos létezik olyan is ? de igazából még soha nem láttam még olyan kapcsolást !" csak PCL 86 -os csővel " Viszont 1 csővel szerintem nehéz eset a füles erősitő megvalósítása ? Szerezz 6H13C csövet aztán már azzal lehet kicsi 150 voltos anód fesszel csinálni megfelelő füles erősítőt !
(#) rockersrac válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 9, 2009
Olyat hol lehet beszerezni?
(#) Müszi válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 9, 2009
Börzén volt, 800HUF/db
Tegnap a börzén sikerült vennem ócsó pénzé ! Pont most tervezgetem már a csöves füles erősítőm dobozolását Kicsit elriaszt a sok cső fogyasztása , 2 darab6H13C, 2 darab 6H8C , 2 darab 5U4G . De megoldom ezt is tálán sikerül hozzá megfelellő trafót konstruálnom ? De még az is előfordulhat hogy több trafót kell alkalmaznom ?
(#) Müszi válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 9, 2009
Lacikém, ez neked semmiség
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Nov 9, 2009
Sajnos csak materiális formában van meg : Csabai Dániel - Hangerősítő kapcsolások ; Műszaki Könyvkiadó , Budapest, 1976.
(#) kocos válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 9, 2009
Egy ECC82, párhuzamosan kötött triodákkal kb 1 W-ot tud. 3,5 kOhm így az Raa 250 V mellett. Amit adtam kimenőt, azzal kipróbálhatod. katódba 1k körül, hidegítve 100 mikroval minimum, és a secunderen hallgatózol. Én reverbmeghajtót csináltam vele, és amíg nem volt kész a kimenője, TV kimenővel próbáltam
Bakker azt felejtetem el venni ...
(#) ECL82 válasza kocos hozzászólására (») Nov 9, 2009
Szia, mi az a hidegitokondi, es mi a szerepe?
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Nov 9, 2009
2db volt összesen, amit Laci el is vitt.
(#) CIROKL válasza kocos hozzászólására (») Nov 9, 2009
[quote] Ha reggel 7 előtt odaérsz akkor talán kaptál volna ? [OFF] Mind megvettem !
Miért Lacikém? Felénk Lacikám ...
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Nov 9, 2009
Ezt szoktuk meg...
(#) DuMatyi válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 9, 2009
Műszaki szempontból egy viszonyítási ponthoz képest (GND) meleg az a pont, ahol jel van. Hideg az a pont, aminek potenciálja megegyezik a viszonyítási ponttal. Konkrét példa: Hideg pont az árnyékolás. Meleg pont ahol a jel utazik.

A csövek katódját váltóáramú szempontból földeljük (Ezért az a neve, hogy földelt katódos kapcsolás) kondenzátorral. Az a tulajdonsága, hogy váltóáramra rövidzár, egyenáramra szakadás. Azaz: a munkapont beállítást nem akadályozza, de a katódot váltóáramú szempontból földre teszi, azaz hidegíti. A katódellenálláson eső egyen komponensre nincs hatással, de a váltó komponest testre húzza, azaz megakadályoz egy lokális negatív visszacsatolást. Ezt igazán könyvből és helyettesítő képpel lehet megérteni.
(#) ECL82 válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 9, 2009
Koszi!
(#) DuMatyi válasza kocos hozzászólására (») Nov 9, 2009
A Rádiótechnika Évkönyve 1968 vagy 1969-ben van egy komplett kapcsolás szintén párhuzamosan kötött ECC 85-tel. Az hangszóróra dolgozik ellenütemben 2 wattal, de szimplán átszámítható fejhallgatóra a szekunder menetszám. A cikk Lóska Péter tollából való.
(#) laci016 válasza kocos hozzászólására (») Nov 9, 2009
Köszönöm a választ.A p9 es potit tudtam hogy előfeszültséget állít be,csak ezt a kettőtt nem tudtam
(#) lpcollector válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 9, 2009
Erre a kapcsolásra gondoltok?
(#) lpcollector válasza Müszi hozzászólására (») Nov 9, 2009
Így megfelel?
(#) DuMatyi válasza lpcollector hozzászólására (») Nov 9, 2009
Rádiótechnika Évkönyve 1969 p. 58. A Te képed hibás, nem lehet megnyitni. Ennek a szekunderét simán á lehet számolni fejhallgatóra. Csökkenteni az áttételt minden további nélkül lehet (azaz a szekunder menetszámot megnövelni)

Szerk.: Ugyanarra gondolunk. Közben meg lehet nyitni, de amikor rákattintottam, hibát adott. Most már rendben van.

2wattos.JPG

(#) ECL82 hozzászólása Nov 9, 2009
A radiotechnikas rajzokban, az az ellenallas amelyik at van huzva atlosan, az hany wattos?
(#) rockersrac válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 9, 2009
Arra gondolsz ami kb felénél átlósan egy nyíllal van áthúzva? Ha igen akkor az változtatható értékű ellenálás ami nem más mint potenciométer/hangerőszabályzónál amit tekergetsz pl az potenciométer! /
(#) ECL82 válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 9, 2009
Kosz. Aranyos vagy, de nem. Nem potmeterre gondoltam Hanem erre..

e.JPG

(#) lpcollector válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 9, 2009
Átlósan áthúzva 1/2 W, vízszintesen egyszer áthúzva 1W, kétszer 2 W.
(#) ECL82 válasza lpcollector hozzászólására (») Nov 9, 2009
koszi
(#) rhesus23 válasza lpcollector hozzászólására (») Nov 9, 2009
Ez is egy új infó!
(#) ECL82 válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 9, 2009
Engem mondjuk osszezavar: Nem tudom eldonteni, hogy most akkor hany wattos..

r.jpg

(#) rhesus23 válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 9, 2009
Ez lehet, hogy egy másik szabvány? Nem lennék meglepődve...
Következő: »»   775 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem