Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Szia! Mennyi 6H8C / 6SN7GT/ van . mert füles erősítő építéséhez kellene belőle egy pár darab ? Itt van PL -ul csatornánként 2 darab csővel egy jó kapcsolás !
Egy ilyen csövem van 6n8sz-ből csak! Én egyébként kimenőtrafósra gondoltam :hide: (Bár lehet hogy hülyeség?) Köszi a kapcsolást!
Idézet: Biztos létezik olyan is ? de igazából még soha nem láttam még olyan kapcsolást !" csak PCL 86 -os csővel " Viszont 1 csővel szerintem nehéz eset a füles erősitő megvalósítása ? Szerezz 6H13C csövet aztán már azzal lehet kicsi 150 voltos anód fesszel csinálni megfelelő füles erősítőt ! „Én egyébként kimenőtrafósra gondoltam”
Olyat hol lehet beszerezni?
Börzén volt, 800HUF/db
Tegnap a börzén sikerült vennem ócsó pénzé ! Pont most tervezgetem már a csöves füles erősítőm dobozolását Kicsit elriaszt a sok cső fogyasztása , 2 darab6H13C, 2 darab 6H8C , 2 darab 5U4G . De megoldom ezt is tálán sikerül hozzá megfelellő trafót konstruálnom ? De még az is előfordulhat hogy több trafót kell alkalmaznom ?
Sajnos csak materiális formában van meg : Csabai Dániel - Hangerősítő kapcsolások ; Műszaki Könyvkiadó , Budapest, 1976.
Egy ECC82, párhuzamosan kötött triodákkal kb 1 W-ot tud. 3,5 kOhm így az Raa 250 V mellett. Amit adtam kimenőt, azzal kipróbálhatod. katódba 1k körül, hidegítve 100 mikroval minimum, és a secunderen hallgatózol. Én reverbmeghajtót csináltam vele, és amíg nem volt kész a kimenője, TV kimenővel próbáltam
Szia, mi az a hidegitokondi, es mi a szerepe?
2db volt összesen, amit Laci el is vitt.
[quote] Ha reggel 7 előtt odaérsz akkor talán kaptál volna ? [OFF] Mind megvettem !
Ezt szoktuk meg...
Műszaki szempontból egy viszonyítási ponthoz képest (GND) meleg az a pont, ahol jel van. Hideg az a pont, aminek potenciálja megegyezik a viszonyítási ponttal. Konkrét példa: Hideg pont az árnyékolás. Meleg pont ahol a jel utazik.
A csövek katódját váltóáramú szempontból földeljük (Ezért az a neve, hogy földelt katódos kapcsolás) kondenzátorral. Az a tulajdonsága, hogy váltóáramra rövidzár, egyenáramra szakadás. Azaz: a munkapont beállítást nem akadályozza, de a katódot váltóáramú szempontból földre teszi, azaz hidegíti. A katódellenálláson eső egyen komponensre nincs hatással, de a váltó komponest testre húzza, azaz megakadályoz egy lokális negatív visszacsatolást. Ezt igazán könyvből és helyettesítő képpel lehet megérteni.
A Rádiótechnika Évkönyve 1968 vagy 1969-ben van egy komplett kapcsolás szintén párhuzamosan kötött ECC 85-tel. Az hangszóróra dolgozik ellenütemben 2 wattal, de szimplán átszámítható fejhallgatóra a szekunder menetszám. A cikk Lóska Péter tollából való.
Köszönöm a választ.A p9 es potit tudtam hogy előfeszültséget állít be,csak ezt a kettőtt nem tudtam
Erre a kapcsolásra gondoltok?
Így megfelel?
Rádiótechnika Évkönyve 1969 p. 58. A Te képed hibás, nem lehet megnyitni. Ennek a szekunderét simán á lehet számolni fejhallgatóra. Csökkenteni az áttételt minden további nélkül lehet (azaz a szekunder menetszámot megnövelni)
Szerk.: Ugyanarra gondolunk. Közben meg lehet nyitni, de amikor rákattintottam, hibát adott. Most már rendben van.
A radiotechnikas rajzokban, az az ellenallas amelyik at van huzva atlosan, az hany wattos?
Arra gondolsz ami kb felénél átlósan egy nyíllal van áthúzva? Ha igen akkor az változtatható értékű ellenálás ami nem más mint potenciométer/hangerőszabályzónál amit tekergetsz pl az potenciométer! /
Kosz. Aranyos vagy, de nem. Nem potmeterre gondoltam Hanem erre..
Átlósan áthúzva 1/2 W, vízszintesen egyszer áthúzva 1W, kétszer 2 W.
koszi
Ez is egy új infó!
Engem mondjuk osszezavar: Nem tudom eldonteni, hogy most akkor hany wattos..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |